Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Με την πρέπουσα οργάνωση τίμησε τον Προστάτη της Άγιο Γεώργιο η Ρεπετίστα

 


Με την πρέπουσα και συνάμα –μετά την τριετή παρένθεση της πανδημίας- επιβεβλημένη λαμπρότητα και οργάνωση σε όλα τα επίπεδα (τελετουργικό, υποδοχής, συμμετοχικότητας, εξυπηρέτησης, φιλοξενίας, εκπροσώπησης φορέων αλλά και κουζίνας!) γιόρτασε τον προστάτη της Άγιο Γεώργιο η Ρεπετίστα Ιωαννίνων.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, κέρασμα επιφύλαξαν οι εορτάζοντες, στους «Μελάδες», έργο του αείμνηστου Αντωνίου Φούσα, πραγματικά καθοριστικό για τη ζωντάνια του χωριού.

Στη συνέχεια, χωριανοί αλλά και κάτοικοι των παρακείμενων χωριών τίμησαν το καθιερωμένο παραδοσιακό τραπέζι, στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο «Νικηφόρος Κάτσενος», στην άρτι ονομασθείσα πλατεία «ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΡ. ΦΟΥΣΑ».

Στους χαιρετισμούς το ρόλο του Συντονιστή, ως εκπρόσωπος της Αδελφότητας και των αποδήμων χωριανών, επωμίστηκε ο Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στέφανος Φούσας, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε:

«Η εκκλησία μας, ο Άη Γιώργης, διατηρεί ενεργό τον κοινωνικό ιστό και δεσπόζει ανήμερα της εορτής του στο μυαλό και στις αναμνήσεις όλων των αποδήμων χωριανών μας, σε Αμερική, Αυστραλία, σε ολόκληρη την Ελλάδα». Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος κ. Κώστας Καψάλης,  ο Πρόεδρος του χωριού κ. Παναγιώτης Τζιμογιάννης, ο κ. Σταύρος Ζηκόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ», ο κ. Σπύρος Υφαντής, μέλος της πολιτικής επιτροπής των «ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ», η κ. υποψήφια βουλευτής της ΝΔ κ. Έλσα Εξάρχου-Κεντέρη (Πρόσκληση εστάλη σε όλους τους φορείς του Νομού Ιωαννίνων).

Παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Θανάσης Φωτίου και Αναστάσιος Γιούνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλης Μάτσιας, ο π. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Γκόγκος, Δημοτικός Σύμβουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Νούλα Χαρίση, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μαζαρακίου κ. Χρήστος Καγιάς, εκπρόσωποι γειτονικών χωριών και κάτοικοι της Ρεπετίστας.

Περιοδεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων στη Λαϊκή αγορά και τα καταστήματα της περιοχής Σεισμοπλήκτων.

 


Οργάνωση Μελών Ανατολικού τομέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Ιωαννίνων πραγματοποίησε σήμερα 24 Απριλίου περιοδεία στη Λαϊκή αγορά και τα καταστήματα της περιοχής Σεισμοπλήκτων.

Στη περιοδεία συμμετείχαν οι υποψήφιοι βουλευτές Ιωαννίνων Αλμπάνης Τριαντάφυλλος, Γρίβας Χρήστος, Στέφος Ιωάννης, ο συντονιστής της Ο.Μ. Βασίλης Οικονόμου και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Σε θετικό κλίμα έγινε διάλογος με παραγωγούς, καταστηματάρχες, εργαζόμενους και πολίτες της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η

Γιάννενα: Απαγόρευση επισκεπτηρίου και συνοδών στο «Χατζηκώστα» έως τις 8 Μαΐου

 


Μέχρι και τις 8 Μαΐου παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση παρουσίας συνοδών και επισκεπτηρίου στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», με βάση την επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων covid 19 και της διασποράς από συνοδούς ασθενών, καθώς και της έξαρσης της εποχικής γρίπης.

Η είσοδος συνοδών θα επιτρέπεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για βαρέως πάσχοντα ασθενή, μετά από συνεννόηση με τον διευθυντή του εκάστοτε Ιατρικού Τμήματος. Για τους εμβολιασμένους συνοδούς είναι υποχρεωτική η καθημερινή διενέργεια rapid test από Δευτέρα έως Παρασκευή, ενώ για το Σαββατοκύριακο θα ισχύει rapid test 48 ωρών (θα έχει διενεργηθεί την Παρασκευή), το οποίο θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο. Οι ανεμβολίαστοι συνοδοί υποχρεούνται να προσκομίζουν αρνητικό μοριακό έλεγχο (ισχύος 72 ωρών).

Η διοίκηση του νοσοκομείου υπενθυμίζει ότι παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν διενέργειας rapid test στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, από Δευτέρα έως Παρασκευή (8:00-13:30) από τις μονάδες ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

Στους συνοδούς ασθενών θα δίνεται κάρτα, η οποία θα επιδεικνύεται στο νοσηλευτικό προσωπικό του Ιατρικού Τμήματος και θα επιστρέφεται στο Νοσοκομείο με το εξιτήριο του ασθενούς.

Πρέβεζα: Συνελήφθη ένας 41χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αρπαγή και ενδοοικογενειακή βία

 

Συνελήφθη σήμερα (24-04-2023) το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αρπαγή και ενδοοικογενειακή βία.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία, χθες το βράδυ στα Ιωάννινα, ο ημεδαπός επιβίβασε στο αυτοκίνητό του την εν διαστάσει σύζυγό του και το βρέφος τους και ενεργώντας αντίθετα στη θέλησή της και την αρχική συμφωνία τους, κατευθύνθηκε σε περιοχή της Πρέβεζας. Ακολούθως επιχείρησε να κατακρημνίσει το αυτοκίνητο σε χαράδρα, γεγονός το οποίο απεφεύχθη καθώς, λόγω της πυκνής βλάστησης, το όχημα ακινητοποιήθηκε.

Πρωινές ώρες σήμερα εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Θεσπρωτικού να κινούνται σε περιοχή της Πρέβεζας και μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας για την προανακριτική διαδικασία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Εκδήλωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στην Κόνιτσα και επίσκεψη σε κοινότητες στα Βόρεια Τζουμέρκα

 


Η πρώτη παρουσίαση όλων των υποψήφιων βουλευτών και βουλευτριών που ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Νομό Ιωαννίνων έγινε την Κυριακή 23 Απριλίου στην Κόνιτσα, καθώς και των προγραμματικών θέσεων του κόμματος για τις εκλογές, από το συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ιωαννίνων Σάββα Δημητριάδη και το συντονιστή της ΟΜ Κόνιτσας Λάμπρο Ράπτη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Κόνιτσας, με πολλούς φίλους και συντρόφους παρούσες και παρόντες.

Οι υποψήφιοι βουλευτές και βουλεύτριες Αλμπάνης Τριαντάφυλλος, Γρίβας Χρήστος, Μάκη Κωστούλα, Οικονόμου Θανάσης, Σουλελέ Λίλα, Στέφος Ιωάννης και Τζούφη Μερόπη, μίλησαν για τον τόπο, τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και αναφέρθηκαν αναλυτικά στο πρόγραμμα αλλά και  στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την επόμενη μέρα. Ακολούθησε αναλυτική συζήτηση με τους συμμετέχοντες για όλα τα κρίσιμα θέματα, από την επικίνδυνη συρρίκνωση της ελληνικής περιφέρειας και την ανάγκη εφαρμογής ενός νέου παραγωγικού μοντέλου μέχρι την εργασιακή επισφάλεια που πλήττει κυρίως τους νέους ανθρώπους.

Ο Σάββας Δημητριάδης και ο Λάμπρος Ράπτης Συντονιστής της Οργάνωσης Μελών Κόνιτσας αναφέρθηκαν επίσης στην κρισιμότητα της μάχης των εκλογών, καλώντας σε συστράτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ και ενεργοποίηση, με στόχο ένα καλύτερο αύριο για όλους με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης.  

To Σάββατο 22 Απριλίου κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων επισκέφτηκε τις κοινότητες Μονολιθίου και Πλατανούσας του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. 

Στην ερήμωση της υπαίθρου, στο προβληματικό οδικό δίκτυο αλλά και στις δυνατότητες ανάπτυξης που προσφέρει η περιοχή εστιάστηκε η συζήτηση με κατοίκους των περιοχών αυτών. 

Δήμος Κόνιτσας: Επείγουσα ανάγκη για πρόσφορα αιμοπεταλίων

 


Ένας συνάνθρωπός μας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και έχει ανάγκη τη βοήθειά μας.

Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για προσφορά αιμοπεταλίων για την κυρία Ρ. Δ., που νοσηλεύεται στην Αιματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Αιμοπετάλια μπορούν να δώσουν όσοι είναι σε ηλικία από 18 έως 57 ετών.

Παράκληση, όποιος επιθυμεί να προσφέρει αιμοπετάλια, να επικοινωνήσει με συγγενικό της πρόσωπο στο τηλ: 6973209834 ή με την Αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο τηλ: 2651099457. 

Ηλεκτρονική απάτη πέντε ατόμων σε βάρος υπεύθυνου Ιεράς Μονής στη Θεσπρωτία

 


Από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 5 αλλοδαπών, που εμπλέκονται σε υπόθεση απόπειρας απάτης με υπολογιστή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε, τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους, άγνωστο άτομο τηλεφώνησε σε υπεύθυνο Ιεράς Μονής στη Θεσπρωτία, εκδηλώνοντας δήθεν την επιθυμία να προβεί σε δωρεά υπέρ της Μονής.

Στο πλαίσιο της συνομιλίας, το άτομο απέσπασε τους κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) του υπευθύνου της Μονής και πραγματοποίησε μεταφορά χρηματικού ποσού 1500 ευρώ από τον λογαριασμό του σε τρίτο λογαριασμό.

Αντιλαμβανόμενος εκείνος άμεσα την απόπειρα εξαπάτησής του, ενημέρωσε εγκαίρως την τράπεζά του με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί ακύρωση της συναλλαγής.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Η σκοτεινή λειτουργία των Funds και Servicers

 


Ακόμη και την τελευταία ημέρα πριν τη διάλυση της Βουλής, συνέχισε να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο, ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Η τελευταία ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, απευθυνόμενος στον Υπουργό Οικονομικών, αφορά στις διαδικασίες λειτουργίας των Funds και Servicers που κατέχουν ή διαχειρίζονται τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, την απαράδεκτη συμπεριφορά τους προς τους Έλληνες πολίτες και το σκοτάδι το οποίο καλύπτει αυτές τις εταιρείες των οποίων ακόμη και ο ακριβής αριθμός τους παραμένει αδιευκρίνιστος (πάνω από 1.400).

Ο κ. Κουρουμπλής τονίζει ότι «με βάση την ισχύουσα νομοθεσία η ελληνική πολιτεία και η ελληνική κοινωνία δικαιούται να γνωρίζει την επωνυμία και των μετόχων και των μετοχών αυτών των «σκοτεινών» εταιριών. Μόνο μία εταιρία, η INTRUM, κατά δήλωσή της έχει καταγράψει κέρδη 35 εκατ. ευρώ για  το έτος 2021 και 81 εκατ. ευρώ για το έτος 2022 και ζητάει περιέργως από το ελληνικό δημόσιο καταβολή 8 εκατ. ευρώ ΦΠΑ, χωρίς να μας αναφέρει σε πόσους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας έχει προβεί και πόσες ρυθμίσεις έχει κάνει».

Γιάννενα: Εκδήλωση της Μαρίας Κεφάλα με θέμα «Πολιτικές για τη γυναίκα»

 


Οι «Πολιτικές για τη γυναίκα» που υλοποιήθηκαν και εκείνες που έχουν ήδη σχεδιαστεί, απλώνοντας ένα δίχτυ προστασίας απέναντι σε κάθε μορφή κακοποιητικής συμπεριφοράς απέναντι στις γυναίκες, αποτέλεσαν το επίκεντρο της πολιτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η υποψήφια Βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ Μαρία–Αλεξάνδρα Κεφάλα το απόγευμα του Σαββάτου.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο cafe «Λιθαρίτσια» δεκάδες γυναίκες, αλλά και πολλοί εκπρόσωποι του ανδρικού φύλου, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για όλα όσα έχουν αλλάξει στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια, με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες σε θεσμικό επίπεδο για την ενίσχυση του ρόλου των γυναικών που κατέχουν θέσεις ευθύνης, για τις πολιτικές που ενισχύουν και υποστηρίζουν τη μητρότητα και για τις νομοθετικές παρεμβάσεις που στοχεύουν στην προστασία των γυναικών από κάθε κακοποιητική συμπεριφορά.

Προσκεκλημένες και ομιλήτριες στην εκδήλωση ήταν αντίστοιχα,

η Αλεξάνδρα Σδούκου, Γεν. Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ και η Γιάννα Χορμόβα, Υποδιοικήτρια της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Αμφότερες μίλησαν για τις παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με ένα πλέγμα δράσεων και πολιτικών, με στόχο την ενίσχυση του πολυσύνθετου ρόλου της γυναίκας, ως αναπόσπαστος κρίκος στην αλυσίδα της κοινωνικής συνοχής που πρέπει να διατηρηθεί.

Η κα Κεφάλα στην τοποθέτησή της υπενθύμισε τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν στο πλαίσιο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τις γυναίκες και την ελληνική κοινωνία συνολικά, μέσω της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής των Ελλήνων, στην οποία είχε την τιμή να είναι Πρόεδρος.

Ορίζοντες Ηπείρου: Συνέντευξη τύπου του κ. Σπύρου Ριζόπουλου, την Τετάρτη 26 Απριλίου, στις 11:00 π.μ., στα γραφεία της παράταξης

 


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου κ. Σπύρος Ριζόπουλος θα παραχωρήσει την Τετάρτη 26/04/2023, στις  11:00  π.μ., συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της παράταξης Ναπολέοντος Ζέρβα 2, 1ος όροφος, Ιωάννινα.

Εξιχνιάστηκε απάτη, σε περιοχή της Πρέβεζας και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ημεδαπού

 


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας απάτη, που έγινε σε περιοχή της Πρέβεζας το πρωί της 7-4-2023 και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ημεδαπού.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, προσποιούμενος υπάλληλο της Δ.Ε.Η., εισήλθε σε σπίτι ηλικιωμένης και την έπεισε να του παραδώσει βαλιτσάκι με χρυσαφικά, προκειμένου δήθεν να τα προστατέψει από πιθανό κίνδυνο βραχυκυκλώματος, λόγω των εργασιών που θα εκτελούσε.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 24 Απριλίου

 


Τη Δευτέρα 24 Απριλίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Mega Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλακίου, 12:30-14:00

Συνεργασία Ευρωπαϊκού Οφθαλμολογικού Ομίλου Sanoptis με το Κέντρο LaserVision στην Ελλάδα

 


Η συνεργασία του Οφθαλμολογικού Κέντρου LaserVision της Αθήνας με τον ευρωπαϊκό Όμιλο Sanoptis της Ελβετίας είναι πλέον γεγονός.

Η Sanoptis έχει στο δυναμικό της περισσότερα από 300 Οφθαλμολογικά ιατρεία και κέντρα διαγνωστικών και επεμβατικών υπηρεσιών αιχμής σε όλο το φάσμα της Οφθαλμολογίας: επεμβάσεις καταρράκτη, επεμβάσεις με λέιζερ μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού, πρεσβυωπίας, γλαυκώματος, στραβισμού, μεταμοσχεύσεις κερατοειδή, καθώς και επεμβάσεις αμφιβληστροειδή (ενδοϋαλοειδικές εγχύσεις για την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, ανάταξη αποκολλήσεων, αφαίρεση μεμβρανών).

Στα οφθαλμολογικά κέντρα της Sanoptis πραγματοποιούνται ετησίως περισσότερα από 1,8 εκατομμύρια ιατρικές επισκέψεις και περισσότερες από 300.000 χειρουργικές επεμβάσεις.

Η Sanoptis για αρκετά χρόνια δραστηριοποιείται σε επιλεγμένα κέντρα, κυρίως στη Γερμανία και Ελβετία. Από το 2022 επεκτείνει το μοντέλο της στην αριστεία ιατρικών υπηρεσιών και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Από τον Απρίλιο του 2023 έχει παρουσία στην Ελλάδα και στην Αυστρία ενώ αναμένεται να επεκτείνει την παρουσία της και με άλλα Ευρωπαϊκά κέντρα σύντομα.