Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Με την πρέπουσα οργάνωση τίμησε τον Προστάτη της Άγιο Γεώργιο η Ρεπετίστα

 


Με την πρέπουσα και συνάμα –μετά την τριετή παρένθεση της πανδημίας- επιβεβλημένη λαμπρότητα και οργάνωση σε όλα τα επίπεδα (τελετουργικό, υποδοχής, συμμετοχικότητας, εξυπηρέτησης, φιλοξενίας, εκπροσώπησης φορέων αλλά και κουζίνας!) γιόρτασε τον προστάτη της Άγιο Γεώργιο η Ρεπετίστα Ιωαννίνων.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, κέρασμα επιφύλαξαν οι εορτάζοντες, στους «Μελάδες», έργο του αείμνηστου Αντωνίου Φούσα, πραγματικά καθοριστικό για τη ζωντάνια του χωριού.

Στη συνέχεια, χωριανοί αλλά και κάτοικοι των παρακείμενων χωριών τίμησαν το καθιερωμένο παραδοσιακό τραπέζι, στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο «Νικηφόρος Κάτσενος», στην άρτι ονομασθείσα πλατεία «ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΡ. ΦΟΥΣΑ».

Στους χαιρετισμούς το ρόλο του Συντονιστή, ως εκπρόσωπος της Αδελφότητας και των αποδήμων χωριανών, επωμίστηκε ο Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στέφανος Φούσας, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε:

«Η εκκλησία μας, ο Άη Γιώργης, διατηρεί ενεργό τον κοινωνικό ιστό και δεσπόζει ανήμερα της εορτής του στο μυαλό και στις αναμνήσεις όλων των αποδήμων χωριανών μας, σε Αμερική, Αυστραλία, σε ολόκληρη την Ελλάδα». Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος κ. Κώστας Καψάλης,  ο Πρόεδρος του χωριού κ. Παναγιώτης Τζιμογιάννης, ο κ. Σταύρος Ζηκόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ», ο κ. Σπύρος Υφαντής, μέλος της πολιτικής επιτροπής των «ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ», η κ. υποψήφια βουλευτής της ΝΔ κ. Έλσα Εξάρχου-Κεντέρη (Πρόσκληση εστάλη σε όλους τους φορείς του Νομού Ιωαννίνων).

Παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Θανάσης Φωτίου και Αναστάσιος Γιούνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλης Μάτσιας, ο π. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Γκόγκος, Δημοτικός Σύμβουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Νούλα Χαρίση, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μαζαρακίου κ. Χρήστος Καγιάς, εκπρόσωποι γειτονικών χωριών και κάτοικοι της Ρεπετίστας.