Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Περιφέρεια Ηπείρου: Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Διχουνίου

 


Το έργο της «συντήρησης της Ιεράς Μονής Διχουνίου, από την οποία επίσκοπος Τρίκκης Διονύσιος ο Φιλόσοφος  ξεκίνησε την επανάσταση του 1611, προωθεί προς υλοποίηση η Περιφέρεια Ηπείρου, μέσω της προγραμματικής σύμβασης που έχει συναφθεί με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Σχετική απόφαση ως προς τη διαδικασία δημοπράτησης έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπής της Περιφέρειας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 400.000 ευρώ και σύμφωνα με τις υποδείξεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων απαιτείται επίσπευση των εργασιών δεδομένου ότι το μνημείο παρουσιάζει σοβαρότητα προβλήματα.

Με άλλες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής:

 Αναδείχθηκαν οι οριστικοί ανάδοχοι των έργων:

  -   «Συντήρηση – βελτίωση οδού Ιωαννίνων – Κακαβιάς», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.

  -   «Βελτίωση βατότητας στο οδικό δίκτυο του Δήμου Ζηρού αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 69.000 ευρώ. Ανάδοχος: Κωνσταντίνος Κώστας

 -   «Ασφαλτοστρώσεις - κατασκευές τεχνικών στην Ε.Ο.19 Αρχάγγελος – Νεράιδα» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 68.968,89 ευρώ. Ανάδοχος: Κωνσταντίνος Κώστας

ΕΟΔΥ: Τριάντα εννέα θάνατοι σήμερα, 2.255 νέα κρούσματα

 


9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τριάντα εννέα θάνατοι σήμερα 2.255 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.255, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 627.314 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 128 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.984 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 39, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.394 θάνατοι.

Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 352 (64.5% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη.

To 80.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 322 (91.48%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 30 (8.52%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.080 ασθενείς. Οι εισαγωγές3 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 186 (ημερήσια μεταβολή -9.71%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 208 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Εξιχνιάσθηκαν διαδοχικές υποθέσεις απάτης σε περιοχές της Πρέβεζας

 


Σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών

 

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας εξιχνιάσθηκαν διαδοχικές υποθέσεις απάτης που έλαβαν χώρα την ίδια ημέρα σε περιοχές της Πρέβεζας.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, άνδρα και γυναίκας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και απόπειρες απάτης.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι προσέγγιζαν ηλικιωμένες, προσποιούμενοι ότι είναι φίλοι συγγενικών τους προσώπων τα οποία δήθεν δικαιούνται μεγάλα χρηματικά ποσά, είτε ως επιστροφή από την εφορία είτε ως χρηματικό έπαθλο από διαγωνισμό, που όμως για να τα αποκτήσουν θα έπρεπε να καταβάλουν προηγουμένως στους ίδιους (τους κατηγορούμενους) κάποιο χρηματικό ποσό.

Με τον τρόπο αυτό, το πρωί της 14-07-2021 κατάφεραν να εξαπατήσουν ηλικιωμένη από την οποία απέσπασαν χρηματικό ποσό -700- ευρώ και χρυσά κοσμήματα, ενώ αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να αποσπάσουν σε άλλες δύο περιπτώσεις χρηματικά ποσά των -3.500- και -2.700- ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Συνάντηση με την Βουλευτή Ιωαννίνων κ. Μαρία Κεφάλα είχαν οι Παραολυμπινίκης Ανθή Λιάγκου και ο Προπονητή της Στραγάλης Σταύρος

 


Συνάντηση είχαμε σήμερα με την αγαπημένη φίλη μας και Βουλευτή Ιωαννίνων κ. Μαρία Κεφάλα.

Συζητήσαμε για την εμπειρία μας στους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο, τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε λόγω του Covid-19,

καθώς επίσης και για τα σχέδια μας που αφορούν τις υποδομές για τον αθλητισμό των ατόμων με αναπηρία της πόλης μας.

Η στήριξή της για ακόμη μια φορά είναι πολύ σημαντική και είμαστε βέβαιοι πως με σύμμαχο την Μαρία θα πραγματοποιηθούν!

Εμείς ως ένδειξη αγάπης και εκτίμησης της προσφέραμε μια μπλούζα της Παραολυμπιακής Ομάδας.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, ώρα 12.00 το μεσημέρι στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 Έχοντας υπόψη:

 Τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκαν με την παρ. 1 του άρθρου 40 Ν.4735/20.

 Το άρθρο 10 της Π.Ν.Π. «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του»-ΦΕΚ Α΄55/11-03-2020.

 Την εγκύκλιο 426/77233/13-11-20 (ΑΔΑ : 6ΩΚΛ46ΜΤΛ6-ΥΔ4) του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Ενημέρωση για την οργάνωση και λειτουργία των δήμων κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας».

 Την αρ. Δ1α/ΓΠ. Οικ. 55400/12-9-2021 (ΦΕΚ Β΄ 4206)ΚΥΑ με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 6.00 έως και τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 6.00.»

 Την αρ. 160/19 Α.Δ.Σ. (ΨΧΧΣΩ1Ω-ΔΕ8) περί εκλογής μελών Οικονομικής Επιτροπής.

 Την αρ.8/77/07-01-21 (ΩΓΜΠΩ1Ω-2ΡΡ)απόφαση Δημάρχου περί τροποποίηση της Α.Δ.1035/19 περί ορισμού μελών Ο.Ε.

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών τακτική σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 21η Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Τρίτη ώρα 12.00 το μεσημέρι, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, ήτοι:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1. Ψήφιση πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος

«ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΕΤΣΟΥ » Κοινότητας Λάβδανης οικ. έτους 2021.

2. Έκθεση πεπραγμένων Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Πωγωνίου B΄Εξαμήνου 2020.

3. Έκθεση πεπραγμένων Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Πωγωνίου Α΄Εξαμήνου 2021.

4. Σχετικά με διαγραφή οφειλών ύδρευσης της Α.Σ.Μ.Ε.Κ. Δολιανών στην Κοινότητα Δολιανών Δ.Ε. Καλπακίου Δήμου Πωγωνίου.

5. Έγκρισή του 3ου πρακτικού που αφορά τον έλεγχο δικαιολογητικών κατακύρωσης και κατακύρωση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου «Κατασκευή έργων για την αντιμετώπιση των φαινομένων της λειψυδρίας» προϋπολογισμού 255.422,00 με Φ.Π.Α..

6. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Δολιανών» τελικής δαπάνης 28.523,57€ χωρίς Φ.Π.Α..

7. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΟΥ

ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ» τελικής δαπάνης 7.290,64 € με Φ.Π.Α..

8. Έγκριση 4ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΤΟΙΧΟΙ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΥ» αναδόχου ΑΡΙΑΔΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΣΤΙΚΗ Ε.Ε.

9. Έγκριση 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Συμπληρωματικά Έργα Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τις Τ.Κ. Παρακαλάμου, Σιταριάς, Μαυρονόρους, Ρεπετίστης και Αρετή» αναδόχου Αρλέτος ΑΤΕΕ.

10. Έγκριση ή μη σύναψης όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης διαβαθμιδικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Πωγωνίου και ορισμός μελών επιτροπής παρακολούθησής της για την επίβλεψη μελέτης και κατασκευής του έργου «Εργασίες αποκατάστασης και χρωματισμών στο κέντρο φιλοξενίας Δολιανών».

11. Ορισμός δικηγόρου για κατάθεση αίτησης και παράσταση στο Ειρηνοδικείο για λήψη ένορκων βεβαιώσεων.

12. Εξειδίκευση πίστωσης για την οικονομική ενίσχυση του Πολιτιστικού Συλλόγου νΩραιοκάστρου(81/21 Α.Δ.Σ.).

13. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 9η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2021 Δήμου Πωγωνίου».

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Πρόγραμμα παρακολούθησης ξένων φοιτητών στο Μetropolitan General

 


Το Metropolitan General συνεχίζει σταθερά τα τελευταία χρόνια να φιλοξενεί στις άρτιες εγκαταστάσεις του προγράμματα παρακολούθησης ξένων φοιτητών επαγγελμάτων υγείας. Οι κορυφαίοι ιατροί του, ο υπερσύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, οι διεθνείς πιστοποιήσεις ποιότητας και οι συνεχόμενες διακρίσεις του, συμβάλλουν καθοριστικά στην επιτυχία του προγράμματος.

Το πρόγραμμα παρακολούθησης ξένων φοιτητών ξεκίνησε το 2016 μέσω της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Οργάνωσης-ΑΧΕΠΑ ενώ τώρα υποστηρίζεται από την Cerca Trova Ltd. Στους φοιτητές που συμμετέχουν, προσφέρεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουν, σε κορυφαία νοσοκομεία σε διάφορες χώρες, για διάστημα τριών έως πέντε εβδομάδων, τον τρόπο λειτουργίας ιατρικών τμημάτων & μονάδων, ιατρικές επεμβάσεις και κλινικές διαγνώσεις. Ο σκοπός είναι να γνωρίσουν από κοντά το νοσοκομειακό περιβάλλον και τις διάφορες ιατρικές ειδικότητες, ώστε να διαμορφώσουν ξεκάθαρη άποψη για τον κλάδο ιατρικής που θα ήθελαν να ακολουθήσουν.

Ορίζοντες Ηπείρου: Συνέντευξη τύπου του κ. Σπύρου Ριζόπουλου τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, στις 11.00 π.μ.

 


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου κ. Σπύρος Ριζόπουλος θα παραχωρήσει τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στις 11.00 π.μ., συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της παράταξης Ναπολέοντος Ζέρβα 2, 1ος όροφος, Ιωάννινα (Τηλέφωνο 26510 39931).

Δέκα έξι παραβάσεις στην Ήπειρο, την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 95.022 έλεγχοι, από τους οποίους οι 54.974 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 394 παραβάσεις πραγματοποιήθηκαν 8 συλλήψεις, ως ακολούθως:

·         138 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 111 πρόστιμα των 300 ευρώ και 27 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o    54 στη Θεσσαλονίκη,

o    18 στη Δυτική Ελλάδα,

o    16 στην Ήπειρο,

o    13 στην Κρήτη,

o      8 στα Ιόνια Νησιά,

o      7 στο Βόρειο Αιγαίο,

o      7 στη Δυτική Μακεδονία,

o      5 στην Πελοπόννησο,

o      4 στην Κεντρική Μακεδονία,

o      4 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o      1 στο Νότιο Αιγαίο και

o      1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 68.558 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 65.693 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.865 των 150 ευρώ.

·         27 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

o    11 στο Βόρειο Αιγαίο,

o      6 στην Κρήτη,

o      5 στην Δυτική Ελλάδα και

o      5 στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 195.070 ομοειδείς παραβάσεις.

·         229 παραβάσεις και 8 συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καφέ- σνακ μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- σύλληψη και από 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε 3 προσωρινά υπεύθυνους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 300 ευρώ πρόστιμο, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο.

Στην Δυτική Ελλάδα,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραβίαση ωραρίου και 7 παραβάσεις σε πελάτες, για παραμονή στον εσωτερικό χώρο,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνη οίκου ανοχής, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών και απασχόληση εργαζόμενης, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Επιπλέον, 3 παραβάσεις στους πελάτες και στην εργαζόμενη,

- 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, σε καταστήματα.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 4 πελατών στον εσωτερικό χώρο, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και από 300 ευρώ πρόστιμο, στους 4 πελάτες,

- 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα και 4 από άτομα σε λοιπούς εσωτερικούς χώρους.

Στη Στερεά Ελλάδα,

- σύλληψη και 300 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη επιχείρησης, για μη κατοχή πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test ,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καφέ- μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, και 300 ευρώ πρόστιμο, στον πελάτη,

- 27 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, ιδιοκτήτες και πελάτες, σε καταστήματα.

Στο Νότιο Αιγαίο,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, σε καταστήματα. Επιπλέον, μία παράβαση, για μη χρήση μάσκας από επιβάτη λεωφορείου,

- μία παράβαση για μη κατοχή πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test , από εργαζόμενο.

Στην Κρήτη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε άτομο, για παραβίαση καραντίνας,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε καφετέρια, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για απασχόληση εργαζομένου, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test ,

- 13 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη ζαχαροπλαστείου, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για απασχόληση εργαζομένου, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test και μία παράβαση στον εργαζόμενο,

- 22 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα. Επιπλέον, 4 παραβάσεις, για μη χρήση μάσκας από επιβάτες οχημάτων.

- 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, σε καταστήματα.

Στη Δυτική Μακεδονία,

- 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα,

- 300 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλία,              

- 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, σε καταστήματα.

Στα Ιόνια Νησιά, 31 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.

Στην Θεσσαλονίκη, 20 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.

Στην Ήπειρο, 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, σε καταστήματα.

Στην Πελοπόννησο, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 12.248 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.442 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Βράβευση της Γιαννιώτισσας Ανθής Λιάγκου 8ης Παραολυμπιονίκη του Τόκιο και του Προπονητή της Στραγάλη Σταύρου από τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη

 


Βράβευση της Γιαννιώτισσας  Ανθής Λιάγκου 8ης Παραολυμπιονίκη του Τόκιο και του Προπονητή της Στραγάλη Σταύρου από τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Την Πέμπτη  16 Σεπτεμβρίου 2021 είχαμε την τιμή να παραστούμε στην βράβευση που μας έκανε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακαγιάννης.

Ευχαριστούμε θερμά για την υποδοχή και την τιμή που μας έκανε!

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου

 


Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Δημαρχείο Άρτας, Περιφερειακή Οδός & Αυξεντίου, 08:00-16:00

Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Άρτα, 09:00-13:00

Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον», Ηγουμενίτσα, 09:00-17:00

Σύβοτα Θεσπρωτίας, 10:00-14:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00

Παραλία Πρέβεζας, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-17:00.

Άρτα: Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

 


Συνελήφθη χθες το πρωί σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο και κατά τον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (5) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -8,45- γραμμαρίων.

Επιπλέον, κατασχέθηκε χρηματικό ποσό -95- ευρώ ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Έκζεμα: Ποια προβλήματα ψυχικής υγείας προκαλεί;

 

Σοβαρές είναι οι επιπτώσεις της ατοπικής δερματίτιδας στην ψυχική υγεία ατόμων κάθε ηλικίας και φύλου. Η έρευνα έχει αποδείξει ότι αυτή η δερματοπάθεια προκαλεί σε ενήλικες κατάθλιψη και άγχος. Μάλιστα, η σοβαρότητα της κατάθλιψης εξαρτάται από την ένταση της ατοπικής δερματίτιδας στους ανθρώπους άνω των 18 ετών.

Παρόμοια, όμως είναι και τα συμπτώματα που έχουν τα παιδιά. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και δημοσιεύθηκε αυτόν το μήνα στη διαδικτυακή έκδοση του επιστημονικού περιοδικού JAMA διαπίστωσε ότι τα έντονα συμπτώματα του εκζέματος προκαλούν στα παιδιά και τους εφήβους όχι μόνο κατάθλιψη αλλά και εσωτερικευμένου τύπου διαταραχές. 

Ο κίνδυνος αυτός ήταν αξιοσημείωτος ακόμη και για παιδιά με ήπια ατοπική δερματίτιδα.

«Το έκζεμα (με την ατοπική δερματίτιδα να είναι η πιο συχνή μορφή του) είναι μια χρόνια, υποτροπιάζουσα, φλεγμονώδης δερματική νόσος, η οποία προκαλεί έντονο κνησμό και δυσφορία στον πάσχοντα. 

Ο κνησμός και η άσχημη εμφάνιση του δέρματος στην περιοχή της βλάβης, το οποίο γίνεται τραχύ, ξηρό και φολιδωτό, συχνά με κόκκινες, καφέ και γκρι κηλίδες, ή εξάνθημα το οποίο μπορεί να παρουσιάσει ορορροή και εφελκιδοποίηση μετά από έντονο ξύσιμο, οδηγούν σε αϋπνία και κοινωνική αμηχανία, επηρεάζοντας την ποιότητα ζωής τόσο των πασχόντων όσο και των οικογενειών τους», μας εξηγεί ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου.