Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου η πληρωμή της αποζημίωσης των 534 ευρώ


Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  κ. Γιάννη Βρούτση την Παρασκευή 21 Αυγούστου θα γίνει η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 56.458 δικαιούχους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.
Με την υπουργική απόφαση εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 23.806.372 ευρώ.
Ποιους αφορά:
α) Σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και επιχειρήσεων-εργοδοτών τουριστικών λεωφορείων, για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού μηνός Ιουνίου και Ιουλίου, ύψους 21.861.810 ευρώ, στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 46.629.
β) Σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων κατά το μήνα Ιούνιο, για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 1.750.434 ευρώ, στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 8.463.

ΕΟΔΥ: Κανένας νέος θάνατος σήμερα, 269 νέα κρούσματα

11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, κανένας νέος θάνατος σήμερα, 269 νέα κρούσματα.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
Σήμερα ανακοινώνουμε 269 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7.934, εκ των οποίων το 55.3% άνδρες.
1783 (22.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3658 (46.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
30 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 7 (23.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
To 46.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 140 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 235 θανάτους συνολικά στη χώρα. 82 (34.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 21 Αυγούστου, ώρα 9:00 π.μ.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
 Έχοντας υπόψη:
 Τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010 όπως ισχύουν σήμερα.
 Τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν.4555 / 2018 για έκτακτη σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής
 Το άρθρο 10 της Π.Ν.Π. «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του»-ΦΕΚ
Α΄55/11-03-2020.
 Την εγκύκλιο 18318/13-3-2020 του Υπ. Εσωτερικών.
 Την αρ. 160/19 Α.Δ.Σ. (ΨΧΧΣΩ1Ω-ΔΕ8) περί εκλογής μελών Οικονομικής Επιτροπής.
 Την αρ. 972/6899/13-9-19 ορθή επανάληψη(66ΧΤΩ1Ω-20Γ)απόφαση Δημάρχου περί ορισμού μελών Ο.Ε.
 Την αρ.1035/7307/1-10-19 (ΩΓΜΠΩ1Ω-2ΡΡ)απόφαση Δημάρχου περί τροποποίηση της Α.Δ.972/19 περί ορισμού μελών Ο.Ε.
 Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στην κεκλεισμένων των θυρών έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 21η
 Αυγούστου 2020 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00 π.μ. για
συζήτηση και λήψη του μοναδικού θέματος της ημερήσιας διάταξης:
 ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού Δήμου Πωγωνίου έτους 2021.
 Η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα λόγω καταλυτικής προθεσμίας υποβολής αιτήματος πρόσληψης τακτικού προσωπικού 2021 στις 21-08-20, που δεν επιτρέπουν την συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος σε τακτική συνεδρίαση.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Πρέβεζα: Συνελήφθη ημεδαπός, για παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού


Συνελήφθη χθες (19-08-2020) το απόγευμα στην Πρέβεζα,  ημεδαπός, για παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, ο συλληφθείς επιχείρησε να πραγματοποιήσει καλλιτεχνική εκδήλωση, παρά την ισχύ προσωρινής αναστολής όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων στα όρια της Περιφέρειας Ηπείρου.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δηλώσεις Περιφερειάρχη για τις εξελίξεις σχετικά με κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο


Στις εξελίξεις σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο αναφέρθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
Δυστυχώς στις δύσκολες μέρες που περνάμε αναγκαζόμαστε πολλές φορές να κάνουμε ανακοινώσεις γιατί η κοινή γνώμη θέλει να ξέρει ό, τι τρέχει ειδικά για το θέμα του κορωνοϊού στην περιοχή μας. Όπως ξέρετε  σε  επιχείρηση της Θεσπρωτίας, ένας εκ των συγγενών της ιδιοκτησίας είχε βρεθεί θετικός. Αυτός είχε αρκετές δημόσιες σχέσεις, μας δόθηκαν στοιχεία και κάναμε άμεσα ιχνηλάτηση των ανθρώπων που από την Πέμπτη μέχρι και την Παρασκευή ήρθε σε επαφή μαζί τους, το νοσοκομείο Φιλιατών πήρε δείγματα από όλο το προσωπικό της επιχείρησης (περίπου 40 άτομα) και επίσης ξεκίνησε μια ιχνηλάτηση σε όσους πέρασαν αυτές τις ημέρες και ειδικά από τα Γιάννενα, που προτιμούσαν αυτή την επιχείρηση και πέρασαν απόιδιωτικά εργαστήρια.
Αυτό που σήμερα θέλουμε να ανακοινώσουμε και είναι πολύ θετικό στον αγώνα αυτό που κάνουμε, είναι ότι όλα αυτά τα άτομα που ήλθαν σε επαφή μαζί του, ευρέθησαν αρνητικά. 
Εδώ και λίγη ώρα ανακοινώθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ότι και όλα τα άτομα που δούλευαν στην επιχείρηση  είναι αρνητικά και όπως καταλαβαίνετε αυτό δίνει μια μεγάλη αισιοδοξία ότι πλέον τα πράγματα, δεν είναι όπως στην αρχή φανταστήκαμε,  γιατί υπήρχαν και άτομα που δούλευαν σε δημόσιες υπηρεσίες, άτομα που ιχνηλατήθηκαν και πήραμε δείγματα,αλλά και άτομα που  εργάζονται σε  άλλες υπηρεσίες και τα οποία  μπορούσαν να δημιουργήσουν μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα. 
Αυτός ήταν και ο λόγος που συζητώντας με την Αθήνα πήραμε χθες κάποιες αποφάσεις.

Είκοσι τρεις παραβάσεις στην Ήπειρο την Τετάρτη 19 Αυγούστου Αυγούστου, για μη χρήση μάσκας


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τετάρτη 19 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (50.189) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(24) παραβάσεις και (2) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε (1) κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες στα Ιόνια Νησιά.
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (320) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (24) άτομα.
(3) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας και συγκεκριμένα (2) στα Ιόνια Νησιά και (1) στην Κρήτη.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (41) σχετικές παραβάσεις.
(411) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:
(102) στη Θεσσαλονίκη,
  (90) στην Αττική,
  (47) στην Κεντρική Μακεδονία,
  (25) στη Στερεά Ελλάδα,
  (23) στην Ήπειρο,
  (22) στην Κρήτη,
  (20) στην Πελοπόννησο,
  (19) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  (15) στο Νότιο Αιγαίο,
  (14) στη Δυτική Ελλάδα,
  (12) στα Ιόνια Νησιά,
  (12) στη Θεσσαλία,
    (8) στο Βόρειο Αιγαίο και
    (2) στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (6.440) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (6.432) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (8) των (300) ευρώ. 
Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν (107) έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν (8) παραβάσεις.
Πιο αναλυτικά πραγματοποιήθηκαν: 
στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Πάρου (Πάρος, Αντίπαρος) (20) έλεγχοι, με (6) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας,
στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Νάξου (Νάξος, Δρυμαλία, Αμοργός, Κουφονήσια, Δονούσα) (14) έλεγχοι, με (1) παράβαση για μη χρήση μάσκας,
στην Τήνο (5) έλεγχοι, με (1) παράβαση για μη χρήση μάσκας,
στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Μήλου (Μήλος, Κίμωλος, Σέριφος, Σίφνος) (20) έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις,
στη Σύρο (17) έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις,
στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Ιητών (Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος) (14) έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις,
στη Μύκονο (12) έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις,
στην Κέα (3) έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις και
στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Άνδρου (Άνδρος, Υδρούσα) (2) έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός πάντοτε επίκαιρος.

Εξιχνιάστηκε άμεσα διάρρηξη αυτοκινήτου στο Κανάλι Πρέβεζας


Για την υπόθεση συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ένας ημεδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού συνεργού του

Εξιχνιάστηκε άμεσα, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, διάρρηξη αυτοκινήτου που έγινε το πρωί της 18-08-2020 στο Κανάλι Πρέβεζας.
Για την υπόθεση συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ένας ημεδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού συνεργού του και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το πρωί της 18-08-2020 στο Κανάλι Πρέβεζας, οι κατηγορούμενοι παραβίασαν σταθμευμένο αυτοκίνητο, από όπου αφαίρεσαν ένα ράδιο – CD και μία ψηφιακή συσκευή αποθήκευσης (USB).
Αφού ταυτοποιήθηκαν άμεσα τα στοιχεία τους για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, ακολούθησαν αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (19-08-2020) το πρωί στην πόλη της Πρέβεζας από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας ο ένας από αυτούς.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το αφαιρεθέν ράδιο – CD, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα, καθώς και τρία κατσαβίδια.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το επίδομα παιδιού

Άνοιξε για αιτήσεις η πλατφόρμα «Επίδομα Παιδιού Α21» η οποία -όπως συμβαίνει πάντα πριν τις νέες πληρωμές- είχε πάψει να δέχεται αιτήσεις στις 17 Ιουλίου.
Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, η τέταρτη δόση του επιδόματος παιδιού θα καταβληθεί στους δικαιούχους την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου.
Το επίδομα παιδιού, υπενθυμίζεται, υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020, σύμφωνα με την τελευταία δήλωση.
Η αίτηση Α21 υποβάλλεται μια φορά ετησίως από τον Μάρτιο κάθε έτους έως και 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους.
Ο δικαιούχος, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του ή λανθασμένης καταχώρησης οποιουδήποτε άλλου στοιχείου της, οφείλει εντός ενός μήνα να προβαίνει σε τροποποίηση της αίτησης και μόνο στα πεδία που υπάρχουν μεταβολές.
Παράλληλα, υπενθυμίζει προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι, για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Ραγάδα πρωκτικού δακτυλίου: Οριστική λύση με τη μέθοδο j-plasma


Η ραγάδα πρωκτικού δακτυλίου δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα μικρό σχίσιμο το οποίο, επειδή εντοπίζεται στην ευαίσθητη περιοχή του πρωκτού, γίνεται ένα πολύ επώδυνο πρόβλημα, που αφορά το 15% περίπου του πληθυσμού (γυναίκες και άντρες). Οι διαθέσιμες μέχρι τώρα θεραπείες ή ήταν σχετικά ανεπαρκείς ή δεν στερούνταν μετεγχειρητικών ενοχλήσεων. Τώρα, χάρη σε μια νέα πρωτοποριακή μέθοδο αντιμετώπισης που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο Metropolitan Hospital το πρόβλημα βρήκε μια καλύτερη και οριστική λύση, εξηγεί ο Δρ Αναστάσιος Καρανδρέας, MD, PH.D, FACS, Διευθυντής Χειρουργός στο Metropolitan Hospital.
Τι είναι η ραγάδα πρωκτικού δακτυλίου
Η ραγάδα πρωκτικού δακτυλίου είναι μια επώδυνη κατάσταση που αφορά τις παθήσεις του πρωκτού. Ουσιαστικά, μιλάμε για ένα «σκίσιμο» στον βλεννογόνο του πρωκτού και λύση της συνέχειας αυτού, που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός τοπικού έλκους το οποίο οδηγεί σε πολύ επώδυνη κατάσταση κατά τη διάρκεια της κένωσης αλλά και ώρες μετά από αυτήν.
Που οφείλεται
Χαρακτηριστικό της παθήσεως αυτής είναι ότι οι ασθενείς αποφεύγουν όσο μπορούν να πάνε για κένωση λόγω της οδυνηρής κατάστασης που αντιμετωπίζουν. Μπορεί να οφείλεται σε δυσκοιλιότητα ή ακόμα και σε έντονη υπερτονία του έσω σφιγκτήρα της περιοχής.
Συμπτώματα
Εκτός από τον πόνο, συνήθως συνυπάρχουν και κνησμός και αιμορραγία κατά τη διάρκεια της κένωσης.