Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Στις 2 Ιουνίου η καταβολή αυξημένης επικουρικής σε 236.274 συνταξιούχους


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «στο πλαίσιο της εφαρμογής του Νόμου 4670/2020, ο e-ΕΦΚΑ προχώρησε στην άρση του αντισυνταγματικού πλαφόν των 1.300 ευρώ για τις επικουρικές συντάξεις, το οποίο προέβλεπε ο νόμος 4387/2016 της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Έτσι, τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2020, θα καταβληθεί σε 236.274 συνταξιούχους η επικουρική σύνταξη αυξημένη κατά μέσο όρο κατά 75,47 ευρώ (καθαρό ποσό προ φόρου).
Στο σημείο αυτό, ο e-ΕΦΚΑ διευκρινίζει ότι, με την καταβολή της αύξησης, επηρεάζεται και το ποσό του μηνιαίως παρακρατούμενου φόρου, που επιμερίζεται αναλογικά μεταξύ της κύριας και της επικουρικής σύνταξης.
Για καλύτερη κατανόηση, ο e-ΕΦΚΑ παρουσιάζει τα ακόλουθα δύο πραγματικά παραδείγματα συνταξιούχων:
Α. Συνταξιούχος με καταβαλλόμενο προ φόρου ποσό κύριας σύνταξης 1.272 ευρώ:
Έλαβε τον Μάιο επικουρική σύνταξη 105 ευρώ και του παρακρατήθηκε φόρος 130 ευρώ στην κύρια σύνταξη και 12 ευρώ στην επικουρική.
Από τις 2 Ιουνίου, καταργείται το πλαφόν των 1.300 ευρώ και αυξάνεται το ποσό της επικουρικής σύνταξης, που καταβάλλεται στο λογαριασμό του, από 105 ευρώ σε 192 ευρώ. Αντίστοιχα, τροποποιούνται τα ποσά των παρακρατούμενων φόρων από 130 ευρώ σε 142 ευρώ στην κύρια σύνταξη και από 12 ευρώ σε 24 ευρώ στην επικουρική.
Β. Συνταξιούχος με καταβαλλόμενο προ φόρου ποσό κύριας σύνταξης 1.328 ευρώ:
Έλαβε τον Μάιο επικουρική σύνταξη 112 ευρώ και παρακρατήθηκε φόρος 144 ευρώ στην κύρια σύνταξη και 42 ευρώ στην επικουρική.
Από τις 2 Ιουνίου, καταργείται το πλαφόν και αυξάνεται το ποσό της επικουρικής σύνταξης, που καταβάλλεται στο λογαριασμό του, από 112 ευρώ σε 202 ευρώ. Αντίστοιχα, τροποποιούνται τα ποσά των παρακρατούμενων φόρων από 144 ευρώ σε 156 ευρώ στην κύρια σύνταξη και από 14 ευρώ σε 27 ευρώ στην επικουρική.

Υπουργείο Υγείας: Ένας νέος θάνατος, συνολικά 169 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 21 νέα κρούσματα


Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει 21 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, 19 εκ των οποίων αφορούν γνωστές συρροές κρουσμάτων.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2873, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.
Από αυτά, 612 (21.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1446 (50.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
19 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. 6 (31.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
To 89.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
98 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 169 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 49 ήταν γυναίκες (29.0%) και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Έχουν συνολικά ελεγχθεί 147.958 κλινικά δείγματα.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Δηµοτικός Σύµβουλος Πωγωνίου κ. Βασίλειος Τόπουλος


ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Επειδή σε κάθε πτυχή της κοινωνικής µας ζωής θα πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασµός και δηµιουργική συνύπαρξη.
Επειδή από αυτές τις αρχές δεν εξαιρείται και η πολιτική δραστηριότητα καθενός µας σε οποιοδήποτε επίπεδο.
Επειδή ο τόπος µας, το Πωγώνι µας, έχει ανάγκη από καθαρή σκέψη και καθαρές σχέσεις γιατί ταλανίζεται από πάρα πολλά προβλήµατα που επιζητούν διέξοδο.
Επειδή έχουµε αποφασίσει να εκπροσωπούµε τους συνδηµότες µας στη λήψη µικρών ή µεγάλων αποφάσεων που προδιαγράφουν το µέλλον τους, είµαστε υποχρεωµένοι και έχουµε καθήκον να το πράττουµε µε καθαρό µυαλό και αγωνιστικότητα.
Έχοντας συνεπώς ως γνώμονα τις παραπάνω πεποιθήσεις και χωρίς να θέλω να σας κουράσω περισσότερο, δηλώνω την απόφασή µου να ανεξαρτητοποιηθώ από την παράταξη στην οποία ανήκω και µε την οποία εκλέχτηκα στις προηγούµενες δηµοτικές εκλογές.
Πρόκειται για απόφαση δύσκολη και καθόλου αβάσανιστη.
Πιστεύω εντούτοις ότι πρέπει να µας οδηγεί η συνείδησή µας, οι αρχές µας και οι αξίες µας.
Θα παραµείνω ανεξάρτητος δηµοτικός σύµβουλος και µε την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης θα συνεχίσω να αγωνίζοµαι και να συνδράµω µε ευγενή κίνητρα στην επίλυση των προβληµάτων του Δήµου µας αποκλειστικά προς όφελος των συνδηµοτών µας.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον κύριο Νικόπουλο γιατί µε συµπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο της παράταξής του στις προηγούμενες εκλογές και να ευχηθώ καλή δύναµη στην πρώην παράταξή µου για το καλό του Δήµου µας και των συνδηµοτών µας.
Είµαι βέβαιος, είµαι πεπεισμένος θα έλεγα καλύτερα ότι η αγάπη όλων µας για τούτο τον τόπο περισσεύει, εκεί που διαφέρουµε και δεν τα βρίσκουµε καµιά φορά είναι γιατί µε διαφορετικό τρόπο προσπαθούμε ο καθένας µας να εκφράσει αυτή την αγάπη.
Θα σας παρακαλούσα κύριε πρόεδρε να µε απαλλάξετε µε σχετικές αποφάσεις, ως εκ του νόµου ορίζεται, πρωτίστως από την θέση του αντιπροέδρου αλλά και από όλες τις συµµετοχές µου στα όργανα του δήµου όπου ως µέλος της πρώην παράταξης µου είχα εκλεγεί.

Με εκτίµηση
Βασίλειος Τόπουλος
Δηµοτικός Σύµβουλος

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για ανάδειξη αναδόχων και δημοπρατήσεις έργων


Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων, ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:
1. Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου μεταφοράς δικτύων ΔΕΥΑ Ιωαννίνων για την κατασκευή της οδού Νιάρχου, προϋπολογισμού 2.129.032,26 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α..
2. Αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος («Σύμπραξη Μελετητών: ΑΦΡΑΤΑΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ & ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ) για την «Επείγουσα Μελέτη αντιπλημμυρικών έργων χειμάρρου περιοχής Μπούση Άρτας», με αμοιβή 89.703,45 ευρώ συν ΦΠΑ,
 3. Κατακυρώθηκαν τα αποτελέσματα των διαγωνισμών για τα έργα:
 «Αποκατάσταση κτιρίου Αναγνωστοπουλείου Σχολής (Α’ φάση)» προϋπολογισμού 420.000 €.. Ανάδοχος Γ. Ντάτσης και ΣΙΑ Ε.Ε.
 Αποκατάσταση βατότητας τμήματος οδού Δημαριό – Κομπότι», προϋπολογισμού € 400.000.«Ανάδοχος Χρήστος Β. Αλυμάρας.
  «Άμεση αποκατάσταση συρματοκιβωτίων και προστασία βάθρων και πτερυγότοιχων γέφυρας στο Σαραντάπορο ποταμό», προϋπολογισμού € 74.000. Ανάδοχος Κ. Κωσταβασίλης & ΣΙΑ Ο.Ε.
 4. Επίσης εγκρίθηκε η δημοπράτηση και των έργων:
  «Αντιπλημμυρικό έργο σε χείμαρρο στο Δ.Δ. Ν. Σινώπης», προϋπολογισμού € 45.000.
 «Βελτίωση παρακαμπτηρίων οδών σύνδεσης με επαρχιακό δίκτυο Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού € 88.000.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ίδρυση πτηνοτροφικής εγκατάστασης συνολικής δυναμικότητας 40.700 ωοτόκων ορνίθων, 12.000 ελευθέρας βοσκής & 28.000 αχυρώνα στη θέση Παλιουρίες της Τ.Κ. Καλπακίου, Δήμου Πωγωνίου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ανακοινώνει και Προσκαλεί
Έχοντας υπόψη τις διατάξεις  του άρθ. 19 του Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ 209/Α΄) σε συνδυασμό με τις διατάξεις της ΚΥΑ 1649/45/2014 (ΦΕΚ 45/Β’), τους πολίτες (κοινό, ενδιαφερόμενο κοινό) και φορείς εκπροσώπησής τους (οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης,  Ποιότητας Ζωής, Συμβούλιο Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας),  να λάβουν γνώση και να διατυπώσουν γραπτές απόψεις (σύμφωνα με το έντυπο υπό στοιχεία Δ11, που περιλαμβάνεται στο παράρτημα Α της προαναφερόμενης ΚΥΑ) στα πλαίσια της έναρξης δημόσιας διαβούλευσης, επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 7η, α/α 2)  «Ίδρυση πτηνοτροφικής εγκατάστασης συνολικής δυναμικότητας 40700 ωοτόκων ορνίθων, 12.000 ελευθέρας βοσκής & 28.000 αχυρώνα, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί  στη θέση ΄΄Παλιουρίες΄΄ της Τ.Κ. Καλπακίου, Δήμου Πωγωνίου, Π.Ε. Ιωαννίνων».
Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι  η εταιρεία «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ &ΣΙΑ Ο.Ε.».
    Ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας δημοσιοποίησης ορίζεται η   15-05-2020 και ημερομηνία λήξης αυτής η   26-6-2020.
    Ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας για την κατάθεση γραπτών απόψεων των πολιτών και των φορέων εκπροσώπησής τους ορίζεται η  18-05-2020 και ημερομηνία  λήξης αυτής η 22-6-2020.
    Αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας είναι η  Δ/νση  Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ηπείρου.                                                  
    Αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου για την παροχή πληροφοριών και στοιχείων καθώς και την παραλαβή των εγγράφων απόψεων και προτάσεων των πολιτών και φορέων είναι  το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου (Πλατεία Πύρρου 1–Ιωάννινα, γρ. 203), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες).
    Η παρούσα ανακοίνωση αναρτάται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, www.php.gov.gr/  Ενημέρωση/Νέα-Ανακοινώσεις/Ανακοινώσεις.
Η παρούσα Ανακοίνωση-Πρόσκληση να δημοσιευθεί στην εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ» την 16-5-2020.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Π.Σ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΡΓΑΝΑΣ

Λήψη μέτρων για την Κακαβιά ζητά η Μαρία Κεφάλα


Την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ώστε η χώρα μας να παραμείνει σε λίγα  κρούσματα covid 19 και να αποτραπεί τυχόν πισωγύρισμα από την αθρόα προσέλευση υπηκόων της γείτονος Αλβανίας, ζητά από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά με σημερινή επιστολή της η Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα.
Με αφορμή τόσο τα δημοσιεύματα του Τύπου όσο και την ανησυχία που εκφράζουν πολίτες από τις εικόνες συγχρωτισμού στην Κακαβιά και τις πληροφορίες περί εισόδου στην χώρα μας χωρίς υγειονομικούς ελέγχους, η Βουλευτής Ιωαννίνων ζητά από τον Υφυπουργό να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η μετακίνηση και η είσοδος στο Ελληνικό έδαφος των χιλιάδων υπηκόων Αλβανίας κυρίως για εποχικές αγροτικές εργασίες, να γίνονται με υγειονομικούς ελέγχους   και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων περί αποστάσεων.

Μ.Π.Ε. του έργου Εγκατάσταση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 35.600 ινδιάνων κρεατοπαραγωγής με υδρογεώτρηση στην Τ.Κ. Βασιλικού, Δήμου Πωγωνίου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ανακοινώνει και Προσκαλεί
Έχοντας υπόψη τις διατάξεις  του άρθ. 19 του Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ 209/Α΄) σε συνδυασμό με τις διατάξεις της ΚΥΑ 1649/45/2014 (ΦΕΚ 45/Β’), τους πολίτες (κοινό, ενδιαφερόμενο κοινό) και φορείς εκπροσώπησής τους (οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης,  Ποιότητας Ζωής, Συμβούλιο Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας),  να λάβουν γνώση και να διατυπώσουν γραπτές απόψεις (σύμφωνα με το έντυπο υπό στοιχεία Δ11, που περιλαμβάνεται στο παράρτημα Α της προαναφερόμενης ΚΥΑ) στα πλαίσια της έναρξης δημόσιας διαβούλευσης, επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας  Α2, ομάδα 7η,  α/α 6): 
«Εγκατάσταση πτηνοτροφικής  μονάδας, δυναμικότητας 35.600 ινδιάνων κρεατοπαραγωγής  με υδρογεώτρηση,  στην Τ.Κ. Βασιλικού, Δήμου Πωγωνίου, Π.Ε. Ιωαννίνων».
Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρείας: «HILL HOUSE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ».
Ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας δημοσιοποίησης ορίζεται η   22-05-2020 και ημερομηνία λήξης αυτής η   03-07 -2020.
Ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας για την κατάθεση γραπτών απόψεων των πολιτών και των φορέων εκπροσώπησής τους ορίζεται η 25-05 -2020 και ημερομηνία  λήξης αυτής η  29-06-2020.
 Αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας είναι η  Δ/νση  Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ηπείρου.                                                  
 Αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου για την παροχή πληροφοριών και στοιχείων καθώς και την παραλαβή των εγγράφων απόψεων και προτάσεων των πολιτών και φορέων είναι  το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου (Πλατεία Πύρρου 1 –Ιωάννινα, γρ. 203), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες).
Η παρούσα ανακοίνωση αναρτάται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, www.php.gov.gr/ Ενημέρωση/Ανακοινώσεις.
Η παρούσα Ανακοίνωση-Πρόσκληση να δημοσιευθεί στην εφημερίδα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ»  την   23-05-2020.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Π. Σ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΡΓΑΝΑΣ

Περιφέρεια Ηπείρου: Όροι και προϋποθέσεις επανεκκίνησης Αθλητικών Δραστηριοτήτων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων


Από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη  Άθλησης και Απασχόλησης κ. Βασίλειο Γοργόλη, ανακοινώνονται τα εξής:
Η πανδημία του κορωνοϊου στη χώρα μας παρουσιάζει σημαντική ύφεση, αλλά ο κίνδυνος εστιακής αναζωπύρωσης είναι πάντα υπαρκτός.
Η επιστροφή του αθλητικού κόσμου στις αθλητικές εκδηλώσεις και διοργανώσεις, θα γίνει με μικρά αλλά σταθερά βήματα, με γνώμονα την ασφάλεια του συνόλου των πολιτών και την προστασία της υγείας του ατόμου.
Από την Κεντρική Διοίκηση εκδόθηκαν μέχρι σήμερα ένα σημαντικός αριθμός οδηγιών, εγκυκλίων και ΚΥΑ με τις οποίες δίδονται οδηγίες στους Έλληνες πολίτες σχετικά με την επιστροφή στη κανονικότητα. 
Με γνώμονα την ενημέρωση των Ηπειρωτών ακολουθεί αποτύπωση των σημαντικότερων εξ`αυτών.
 [1] Από την ΓΓΑ εκδόθηκε αρχικά η από 4/5/2020 εγκύκλιος με Α.Δ.Α. ΡΨΗ84653Π4-ΗΡ8 και ΘΕΜΑ: «Οδηγίες ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους Αθλητικούς Χώρους», με την οποία παρέχονται οδηγίες για την άσκηση σε οργανωμένες και φυλασσόμενες αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και στους ανοικτούς χώρους.
Εκεί προβλέπεται ότι η επιστροφή στον οργανωμένο ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό θα γίνει προοδευτικά σε τέσσερις (4) φάσεις.
Φάση Α.
Αθλητές της προολυμπιακής ομάδας, μετά από εισήγηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), σε ατομικά αθλήματα, χωρίς επαφές, οι οποίοι γυμνάζονται, κυρίως, σε ανοικτούς χώρους.
Ποδοσφαιριστές συλλόγων Super League 1, ατομική προπόνηση σε ανοικτά γήπεδα, σε μικρές ομάδες, μόνο φυσική κατάσταση, ενδυνάμωση και ατομική τεχνική.
Αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας (όπως αντισφαίριση, γκολφ, ιππασία, σκοποβολή, τοξοβολία, ποδηλασία δρόμου κ.ά.) σε εγκαταστάσεις που τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για αθλητές δεκαπέντε (15) ετών και άνω.
Μηχανοκίνητος αθλητισμός.
Φάση Β.
Αθλητές της προολυμπιακής ομάδας (μετά από εισήγηση της ΕΟΕ) από τα αθλήματα κολυμβητηρίου και κλειστών χώρων (κολύμβηση, μαχητικά αθλήματα).
Αθλητές συλλόγων σε ατομικά αθλήματα εξωτερικού χώρου (15 ετών και άνω).
Αθλητές με Αναπηρία (ανάλογα βέβαια με το είδος αναπηρίας).
Υποψήφιοι ΣΕΦΑΑ, Στρατιωτικών Σχολών κλπ..
Αθλητές ομαδικών αθλημάτων, σε ατομικά προγράμματα, σε κλειστό χώρο (15 ετών και άνω).
Φάση Γ.
Αθλητές συλλόγων από αθλήματα κολυμβητηρίου και κλειστών χώρων (κολύμβηση, μαχητικά αθλήματα, ομαδικά κλειστού χώρου).
Μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες. Διοργανώσεις χωρίς θεατές
Φάση Δ.
Σταθεροποίηση της κατάστασης με νέες συνήθειες και συνθήκες.
Για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη διασφάλιση της υγείας των αθλητών και των εργαζομένων στους αθλητικούς χώρους, καθορίστηκαν ταυτόχρονα και διάφορα  μέτρα.
ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Οι παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν μαζί με τα δημοτικά σχολεία


Τη Δευτέρα 25 Μαΐου θα ανακοινωθεί η απόφαση για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας μαζί με τα δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Μαζί τους θα ανοίξουν και τα ΚΔΑΠ «εφόσον τα δημοτικά σχολεία ανοίξουν στις αρχές Ιουνίου».
Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας μαζί με τις ανακοινώσεις για τους παιδικούς σταθμούς θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για κατασκηνώσεις ιδιωτικές και κρατικές.
Όπως σημείωσε μετά από σχετική ερώτηση την τελική απόφαση για επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων θα την λάβει ο πρωθυπουργός μετά από την εισήγηση των ειδικών.

ΟΑΕΔ: Αύξηση 21,73% των εγγεγραμμένων ανέργων μέσα σε ένα χρόνο


Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων σημείωσε αύξηση κατά 21,73% τον Απρίλιο του 2020 σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019.
Η αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους έφτασε το 4,72%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον μήνα Απρίλιο 2020, ανήλθε σε 1.124.486 άτομα.
Από αυτά 531.464 (ποσοστό 47,26%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 593.022 (ποσοστό 52,74%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.
Οι άνδρες ανέρχονται σε 422.095 (ποσοστό 37,54%) και οι γυναίκες ανέρχονται σε 702.391 (ποσοστό 62,46%).
Παράλληλα το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών (μη αναζητούντων εργασία), για τον μήνα Απρίλιο 2020, ανήλθε σε 60.527 άτομα.
Οι άνδρες ανέρχονται σε 19.859 (ποσοστό 32,81%) και οι γυναίκες σε 40.668 (ποσοστό 67,19%).
Το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, για τον μήνα Απρίλιο 2020, (αφορά τον αριθμό των δικαιούχων που πληρώθηκαν εντός του αντίστοιχου μήνα) ανέρχεται σε 192.411 άτομα, από τα οποία οι 88.545 (ποσοστό 46,02%) είναι κοινοί και λοιπές κατηγορίες επιδοτουμένων και οι 103.866 (ποσοστό 53,98%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων.
Οι άνδρες ανέρχονται σε 80.994 (ποσοστό 42,09%) και οι γυναίκες σε 111.417 (ποσοστό 57,91%).

Καλοκαίρι και ενέσιμες θεραπείες: Λαμπερή και στην παραλία


Το καλοκαίρι το δέρμα μας χρειάζεται ενισχυμένη φροντίδα και τακτική περιποίηση. 
Ο έντονος καλοκαιρινός ήλιος, σε συνδυασμό με τα μπάνια στη θάλασσα, κάνουν το δέρμα μας να χάνει τη λάμψη και την ανθεκτικότητά του. 
Το πρόσωπό μας γεμίζει ρυτίδες και οι ήδη υπάρχουσες μπορούν να γίνουν ακόμα πιο βαθιές. Ωστόσο ένα πολύ καλά ενυδατωμένο δέρμα μπορεί να αμυνθεί σε αυτά τα σημάδια γήρανσης. 
Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, επιστημονικός συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr) αναλύει τους τρόπους, με τους οποίους μπορούμε να προστατεύσουμε το δέρμα μας και να το διατηρήσουμε νεανικό και λαμπερό, τώρα που ο υδράργυρος… τραβάει την ανηφόρα.
Ενυδάτωση προσώπου με μεσοθεραπεία
Η σωστή και βαθιά ενυδάτωση είναι το κλειδί για τη διατήρηση της λάμψης και της νεότητας. 
Η ενυδάτωση με ενέσιμο υαλουρονικό οξύ είναι η ιδανική μέθοδος για ν’ αναστρέψουμε την ξηρότητα του καλοκαιριού στο δέρμα μας.
«Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να εφαρμοστεί και σε όλο το πρόσωπο, στον λαιμό και στο ντεκολτέ, με τη μορφή της μεσοθεραπείας, προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση και λάμψη», εξηγεί ο κύριος Γαϊτάνης.
«Η εφαρμογή γίνεται με σύριγγες, που έχουν μία πολύ μικρή και λεπτή βελόνα, ώστε τα συστατικά να εισχωρούν καλύτερα μέσα στον λιπώδη ιστό και να έχουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα. 
Αποτελεί μια εντελώς ανώδυνη μέθοδο και τα πολυβιταμινούχα σκευάσματα – φαρμακευτικές ουσίες, που χρησιμοποιούνται, είναι απόλυτα ασφαλή».
Η δυνατότητα του δέρματος να διατηρήσει την υγρασία του μπορεί να βελτιωθεί με την τοποθέτηση μικρής ποσότητας του ενέσιμου υλικού (υαλουρονικό οξύ), με την μορφή της μεσοθεραπείας, στα πιο επιφανειακά δερμικά στρώματα, εκεί όπου υπάρχει ανάγκη για ενυδάτωση.