Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Ζηκόπουλος Σταύρος: Καλαμάς. Είναι αναστρέψιμη η κατάσταση στην οποία βρίσκεται;

 


ΚΑΛΑΜΑΣ. Είναι αναστρέψιμη η κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Ποια δεδομένα έχουμε για τον Καλαμά μέχρι σήμερα:

1ον α) Καταγραφή ιστορικών δεδομένων – βιβλιογραφία από την διαμόρφωση του ίδιου του ποταμού αλλά και από την δραστηριότητα και συμπεριφορά των παραποτάμιων οικισμών και των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται χρησιμοποιώντας τους δρόμους και τα νερά του Καλαμά.

β) Βιντεοσκόπηση όλου του ποταμού από τις πηγές μέχρι τις εκβολές, έκθεση φωτογραφίας, χιλιάδες ακόμη φωτογραφίες που καταδεικνύουν την χλωρίδα και πανίδα. Μα κυρίως την ομορφιά του Kαλαμά σε όλο του το διάβα.

2ον Εμπειρικά δεδομένα

α) Βάζουμε το χέρι στα νερά του και αν δεν ξεπλυθούμε αμέσως με καθαρό νερό βγάζουμε σπυριά.

β) Οι καραβίδες εξαφανίστηκαν και δεν οφείλεται στην πανώλη αλλά στην μόλυνση των νερών.

γ) Τα περισσότερα ψάρια έχουν εξαφανιστεί όπως και οι βίδρες

δ) Όπου είναι λίγο στάσιμα τα νερά του η οσμή είναι έντονη

ε) Υπάρχουν παντού σκουπίδια, σακούλες και κουτιά από φυτοφάρμακα κ.τ.λ.

3ον Επιστημονικά δεδομένα

α) Υπάρχουν με τις πιο επιστημονικές μεθόδους «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων» αλλά και άλλων υπηρεσιών» καταμετρήσεις όλων των ρύπων και των βλαβερών ουσιών που υπάρχουν στα νερά του ποταμού από τις πηγές μέχρι τις εκβολές του.

β) Υπάρχουν καταγραφές όλων των επιπτώσεων αυτών των στοιχείων και ουσιών στην πανίδα και χλωρίδα κατά μήκος του ποταμού. «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων».

γ) Υπάρχουν οι προτάσεις του Τ.Ε.Ε. Τμήμα Ηπείρου στην επιστολή προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «ΠΕΚΑ» την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και την ομάδα μελέτης.

4ον Υπάρχουν καταγεγραμμένα τα Ονοματεπώνυμα όλων των ρυπογόνων εστιών τα απόβλητα των οποίων δέχεται ο Καλαμάς.

α) Αστικά λύματα Παρακαλάμου, αλλά και όλων των παραποτάμιων οικισμών.

β) Αλόγιστη χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων των γύρω από το ποτάμι καλλιεργήσιμων εκτάσεων

γ) Υπάρχοντες πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές μονάδες

δ) Επιχειρήσεις της Βιομηχανικής περιοχής καθώς και οι Πίνδος-Νιτσιάκος-Νοσοκομεία-Δωδώνη και μονάδες και επιχειρήσεις εκτός Βιομηχανικής περιοχής και κυρίως τα αστικά λύματα της πόλης των Ιωαννίνων

5ον Οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται κοντά στο ποτάμι και κυρίως όσοι αγρότες ξεπλένουν τα ψεκαστικά κοντά στο ποτάμι ή στα αυλάκια και ρίχνουν τις σακούλες και τα κουτιά στο νερό.

6ον Τα λιμνάζοντα νερά στους τάφρους των αποστραγκιστικών αλλά και κύρια η τάφρος της Λαψίστας

Παρά το τεράστιο πρόβλημα που έχει σήμερα ο Καλαμάς αναμένετε επιπλέον επιβάρυνση και του ποταμού και του οικοσυστήματος; Όπως φαίνεται ΝΑΙ.

Ι) Η πόλη των Ιωαννίνων θα μεγαλώνει

ΙΙ) Η ΤΕΡΝΑ μάλλον δεν εγκατέλειψε την ιδέα δημιουργίας φράγματος στο Μαζαράκι καθώς και το Υπουργείο «ΠΕΚΑ» - μαρτυρία Καλογιάννη στο Μαζαράκι

ΙΙΙ) Αλίμονο αν εγκατασταθούν μεγάλες πτηνοτροφικές μονάδες κοντά στο ποτάμι

ΙV) Υπάρχει πρόταση δημιουργίας βιομηχανικής περιοχής στο Καλπάκι και μάλιστα υψηλών ρύπων. Με αποδέκτη των αποβλήτων τον Καλαμά.

Με όλα τούτα και πόσα ακόμη μπορεί να προσθέσει κάποιος το ερώτημα είναι:

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑ;

Η απάντηση μου είναι ΝΑΙ.

Το πρόγραμμα του Αλέξη Χαριτσή στα Ιωάννινα την Πέμπτη 21 Ιουλίου

 


Το πρόγραμμα συναντήσεων του Αλέξη Χαρίτση Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, την Πέμπτη 21 Ιουλίου.  

12:00 Συνάντηση με σωματεία εργαζομένων της ΔΕΗ και με στελέχη της υπηρεσίας.

13:00 Συνέντευξη τύπου.

14:00 Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων.

14:45 Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων.

18:30 Συνάντηση με την ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

19:30 Περιοδεία στην αγορά της πόλης.

20:30 Ομιλία στην Πλατεία Μαβίλη ( πολιτική συγκέντρωση)

- Η συνάντηση με τους εργαζόμενους ΔΕΗ θα γίνει στο κτίριο της ΔΕΗ στην ΚΑΤΣΑΡΗ

- Οι υπόλοιπες συναντήσεις και η συνέντευξη τύπου θα γίνουν στο ξενοδοχείο OLYMPIC

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για συμμετοχή στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού «Tour Natur2022»


 Στη Διεθνή Έκθεση Ενναλακτικού Τουρισμού «Tour Natur2022» του Ντίσελντορφ της Γερμανίας (που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά μαζί με την Διεθνή Έκθεση «Caravan Salon»,η οποία συγκαταλέγεταιστις μεγαλύτερες παγκοσμίως για τροχόσπιτα), θα συμμετάσχει με δικό της περίπτερο και φέτος η Περιφέρεια Ηπείρου.

Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί από26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου 2022στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ντίσελντορφ.

Η Περιφέρεια Ηπείρου μετρά πολλές συμμετοχές στην συγκεκριμένη διοργάνωση και πέρυσι ήταν ο μοναδικός ελληνικός φορέας που συμμετείχε με δικό της περίπτερο. Φέτος αναμένεται να συμμετέχουν και άλλες Περιφέρειες και φορείς της χώρας μαςσε ειδική αίθουσα της Έκθεσης (Hall 3/stand Α08 η Ήπειρος) που θα έχει αποκλειστική αναφορά στο «Ταξίδι και Φύση».

Η γερμανική αγορά και πρωτίστως η περιοχή της Βεστφαλίας-Ρηνανίας, αποτελεί προτεραιότητα για την Ήπειρο, η οποία θεωρείται συνώνυμη του εναλλακτικού τουρισμού.

Η Περιφέρεια Ηπείρου θα φιλοξενήσει στο περίπτερο της, ως συνεκθέτες, Δήμους, Επιμελητήρια, Ενώσεις Ξενοδόχων και επιχειρήσεις του κλάδου, ιδιαίτερα αυτές που δραστηριοποιούνται στον εναλλακτικό τουρισμό.

Οι συμμετέχοντες συνεκθέτεςθα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε απευθείας προγραμματισμένες επαφές και συζητήσεις με τους εν δυνάμει επισκέπτες από την Γερμανία για τα ειδικά πακέτα και τις προσφορές τους και να κλείσουν σημαντικές συμφωνίες.

Παρακάλαμος: Απομάκρυνση κορμών από τη γέφυρα της Λεμπούσδας

 

Παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Φωτίου Θανάση και του Τοπικού Συμβούλου της Τ.Κ. Παρακαλάμου κ. Οικονόμου Χρήστου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 20 Ιουλίου η απομάκρυνση κορμών, κλαδιών και φερτών υλικών που είχαν συσσωρευτεί κάτω από τη γέφυρα της Λεμπούσδας πλησίον της Κεντρικής αγοράς Παρακαλάμου.




Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλόβρυσου: Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στην διοργάνωση του παραδοσιακού πανηγυριού

 


Δελτίο Τύπου

Αγαπητοί φίλοι και συγχωριανοί!

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλοβρύσου εύχεται σε όλους σας Χρόνια Πολλά.

 Ύστερα από δύο χρόνια, είχαμε τη χαρά να διοργανώσουμε  στις 19 Ιουλίου το παραδοσιακό πανηγύρι με αφορμή τη γιορτή του Προφήτη Ηλία.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε, όλους τους συγχωριανούς μας και κυρίως τους νέους ανθρώπους που η βοήθειά τους για άλλη μια φορά αποδείχθηκε πολύτιμη.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους Κεφαλοβρυσίτες χορηγούς που συνέδραμαν για άλλη μία φορά την προσπάθειά μας.

Να ευχαριστήσουμε επίσης την ορχήστρα του Σωτήρη Δέσση  που μας διασκέδασαν με παραδοσιακά τραγούδια του Πωγωνίου.

"Ιδιαίτερη τιμή για εμάς αποτέλεσε η παρουσία του Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού. Ενός συλλόγου που με τη δουλειά του, ταξιδεύει το πολυφωνικό τραγούδι σε χώρες του εξωτερικού και μας ξυπνάει μνήμες μιας άλλης εποχής"

Σας ευχαριστούμε όλους που μας τιμήσατε με την Παρουσία σας!

Εκ του ΔΣ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων: Καταδικάζει με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο την απόλυση των 40 καθαριστριών

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο την απόλυση των 40 καθαριστριών και  την μετατροπή των συμβάσεων για 25 επιπλέον εργαζόμενες από πλήρη σε μερική απασχόληση.

Στα μέσα του καλοκαιριού χωρίς καμία προειδοποίηση και για να προλάβει τις αντιδράσεις των εργαζόμενων η δημοτική αρχή του κ. Ελισάφ και των συνεργαζόμενων παρατάξεων των κκ. Μπαρτζιώκα και Γκόντα στέλνει στην ανεργία 40 εργαζόμενες και περικόπτει το εισόδημα σε άλλες 25.

Εντελώς αυθαίρετα  και ανεύθυνα στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής που συστάθηκε με τις αντιδημοκρατικές τροπολογίες Θεοδωρικάκου επιλέγει τις απολύσεις και την ελλιπή εξυπηρέτηση των αναγκών των σχολείων στην καθαριότητα.

Τεριάχι Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, την Τετάρτη 20 Ιουλίου

 

Παραδοσιακό πανηγύρι, την Τετάρτη  20 Ιουλίου στο Τεριάχι Πωγωνίου.

Γιάννενα: Συνελήφθη για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθη χθες (19-07-2022) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας άνδρας  για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3) δενδρύλλια κάνναβης και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -50- γραμμαρίων.

Ο κατηγορούμενος με τη σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μαζαράκι Πωγωνίου: Λαϊκή βραδιά στην «Αμπάριζα», το Σάββατο 13 Αυγούστου

 

Λαϊκή βραδιά το Σάββατο 13 Αυγούστου, στην «Αμπάριζα», κεντρική πλατεία Μαζαρακίου Πωγωνίου.

Παρατείνεται έως και τις 7 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου

 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας  παρατείνεται έως και τις 7 Σεπτεμβρίου 2022 η προθεσμία υποβολής της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου για τις αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021», που έχουν χαρακτηριστεί ως καταρχήν επιλέξιμες.

Η σχετική τροποποίηση της προκήρυξης του προγράμματος περιλαμβάνεται σε υπό έκδοση Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Ξεκινούν την Τετάρτη 27 Ιουλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης 80.000 ανέργων

 


Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο στην επαγγελματική κατάρτιση στην Ελλάδα, με την εκκίνηση της νέας γενιάς προγραμμάτων, που εντάσσονται στο μεγαλύτερο «πακέτο» που έχει υπάρξει ποτέ για την κατάρτιση 500.000 εργαζομένων και ανέργων, με χρηματοδότηση 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως ανακοίνωσε, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστής Χατζηδάκης, στις 27 Ιουλίου, ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το πρώτο από αυτά τα νέου τύπου προγράμματα του υπουργείου Εργασίας και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ και στοχεύει στην ανάπτυξη των ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων 80.0000 ανέργων.

«Μέσα από αυτό, οι άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν για πρώτη φορά τις πύλες των ελληνικών πανεπιστημίων» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, εξηγώντας ότι, από τα 100 εκατ. ευρώ, τα 50 εκατ. ευρώ, που θα καλύψουν 40.000 ανέργους, διατίθενται για τα Κέντρα Εκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) των 12 ΑΕΙ που έχουν δηλώσει συμμετοχή και έχουν υποβάλει σχετικά προγράμματα. Τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε 179 ειδικώς αδειοδοτημένα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης, που ανήκουν είτε σε ιδιώτες είτε σε κοινωνικούς εταίρους, μέσα από τα προγράμματα των οποίων θα καλυφθούν οι υπόλοιποι 40.000 άνεργοι.

Αποκαρδιωτικά τα αποτελέσματα της απογραφής στο Δήμο Πωγωνίου

 


Σύμφωνα με την απογραφή τα προσωρινά αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν την Τρίτη 19 Ιουλίου από την ΕΛΣΤΑΤ οι κάτοικοι της Ηπείρου είναι 336.856, εκ των οποίων 157.092 είναι άνδρες και 162.451 είναι γυναίκες.

Στο Νομό Ιωαννίνων η μείωση ανέρχεται στο 4,7%.

Μικρή αύξηση καταγράφεται στο Δήμο Ιωαννιτών, ενώ μείωση παρατηρείται στους άλλους επτά Δήμους του Νομού σε σύγκριση με το 2011.

Ο Δήμος Πωγωνίου Πωγωνίου παρουσίασε μείωση 2.101 κατοίκων φτάνοντας μόλις τους  6.859 κατοίκους από 8.960 το 2010.

Ανακατάταξη θα υπάρξει και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου  με βάση τα αποτελέσματα της απογραφής με τα οποία θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Ο αριθμός των εδρών στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι συνάρτηση του μόνιμου πληθυσμού αλλά και των αλλαγών που έφερε ο νέος νόμος που έχει ψηφιστεί για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο αριθμός των εδρών στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι 19 Δημοτικοί Συμβούλοι.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 20 Ιουλίου


 Την Τετάρτη 20 Ιουλίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Ανατολή, Κοινοτικό Ιατρείο, 10:00-13:00

Ιωάννινα, Βουτσαράς, Κέντρο Υγείας, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, 09:00-13:00

Πώς να βελτιώσετε τη σεξουαλική ζωή σας στις διακοπές

 


Βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού και οι μέρες για την αναχώρηση των περισσοτέρων για διακοπές σε τόπους μακρινούς ή κοντινούς μετράνε αντίστροφα. Για άλλους το ταξίδι αποτελεί εφιάλτη και για άλλους μια απόδραση από την καθημερινότητα, η οποία ενισχύει τη λίμπιντό τους και επιτρέπει να απολαύσουν περισσότερο το σεξ.

Και μόνο η σκέψη ότι θα περάσουν χρόνο μακριά από τη βαρετή καθημερινή ρουτίνα, το γραφείο και τις υποχρεώσεις και θα χαλαρώσουν στην αγκαλιά του μόνιμου ή ενός νέου συντρόφου, απογειώνει την ερωτική διάθεση και εξάπτει τη φαντασία τους. Οι διακοπές είναι συχνά γι’ αυτούς μια ευκαιρία να εκπληρώσουν κάθε σεξουαλική επιθυμία τους, που δεν θέλουν να χάσουν. Και τι καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό από την ένταξη νέων παιχνιδιών στη σεξουαλική ζωή τους!

Τα τελευταία χρόνια τα sex toys έχουν γίνει βασικοί πυλώνες ικανοποίησης, τόσο των ζευγαριών όσο και των ανδρών και γυναικών στις solo στιγμές τους. Στατιστικά, οι αναζητήσεις για τα καλύτερα από αυτά, και κυρίως για εκείνα που προσφέρουν υψηλή ποιότητα, αυξάνονται χρόνο με το χρόνο. Η χρήση τους από το 2020 και μετά παρουσιάζουν σημαντικότατη άνοδο, συγκριτικά με τα ποσοστά που καταγράφονταν πριν από την πανδημία, όπως διαπίστωσε μια ιταλική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Psychology, όπως και η παρακολούθηση πορνό, ο αυνανισμός και οι νέοι σεξουαλικοί πειραματισμοί. Είναι ξεκάθαρο πια ότι οι εποχές που οι αναστολές για τη χρήση ερωτικών παιχνιδιών και οι συζητήσεις για τους οργασμούς και την αυτοϊκανοποίηση έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Αν ανήκετε, λοιπόν, στην κατηγορία των σεξουαλικά δραστήριων και απελευθερωμένων ενηλίκων, βάλτε στη βαλίτσα τα αγαπημένα σας sex toys (δονητές, σφήνες, δαχτυλίδια πέους, κολπικές μπάλες, χειροπέδες και ό,τι άλλο ανεβάζει την ερωτική σας διάθεση) δημιουργείστε τις προϋποθέσεις και την ατμόσφαιρα και απολαύστε αγάπες λάγνες και νύχτες μαγικές.

Ακόμα κι αν ενοχλήστε με την ιδέα ότι αυτά τα παιχνίδια απόλαυσης θα ανασυρθούν και θα ελεγχθούν κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ή ότι τα σέξι εργαλεία σε μια βαλίτσα θα προκαλέσουν πλήρη έρευνα και ερωτήσεις που ενδεχομένως να σας φέρουν σε δυσάρεστη θέση, υπάρχει η επιλογή της τοποθέτησής τους στις παραδοτέες αποσκευές και όχι στις χειραποσκευές. Όμως, μην ανησυχείτε άδικα! Οι υπάλληλοι του αεροδρομίου έχουν δει πολλές φορές τέτοια προϊόντα ιδίοις όμμασι αλλά και στις οθόνες τους.