Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Α΄ φάση κυπέλλου ερασιτεχνών ΕΠΣΠ

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 16:45 μ.μ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΑΚΟΣ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπές

Συνελήφθησαν, χθες (23-08-2013) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 32, 29 και 34 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας διάρρηξης περιπτέρου, αντίστασης και κλοπής μοτοποδηλάτου.
Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα, ο 32χρονος κατελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς τη στιγμή που επιχειρούσε να διαρρήξει περίπτερο στα Ιωάννινα, ενώ αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.
Παράλληλα, πίσω από το χώρο του περιπτέρου, εντοπίστηκαν ο 29χρονος και ο 34χρονος, οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλο μοτοποδήλατο, που είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από την οδό Ανεξαρτησίας στα Ιωάννινα και ανέμεναν ως απλοί συνεργοί του 32χρονου.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ το δίκυκλο μοτοποδήλατο αποδόθηκε στον κάτοχό του.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Πρέβεζα: Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, εξιχνιάσθηκε απάτη μέσω διαδικτύου σε βάρος 65χρονου ημεδαπού.

Συγκεκριμένα, ο 65χρονος κατήγγειλε την 23-08-2013 ότι, ενώ κατέθεσε την 21-08-2013 το χρηματικό ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ, σε λογαριασμό ατόμου, με τον οποίο συμφώνησε μέσω διαδικτύου να του αποστείλει ένα κινητό τηλέφωνο, αυτός δεν του το έστειλε, εξαπατώντας τον.
Ύστερα από αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ως δράστης της απάτης φέρεται ένας 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.
Σημειώνεται επίσης, ότι ο δράστης είχε απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Στα 63,5 δισ. ευρώ τα «κόκκινα» δάνεια

Την ανάγκη άμεσης ανάσχεσης του ρυθμού δημιουργίας μη εξυπηρετούμενων δανείων υπογραμμίζουν στελέχη τραπεζών, αλλά και το υπουργείο Οικονομικών. Ο λόγος είναι απλός. Κάθε δάνειο που δεν εξυπηρετείται θα πρέπει να καλύπτεται με προβλέψεις, απορροφώντας όχι μόνο το σύνολο των εσόδων των τραπεζών (δηλαδή τις αποπληρωμές των συνεπών δανειοληπτών), αλλά και κεφάλαια.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, στο τέλος Μαρτίου τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανήλθαν στο 27,8% του συνόλου που αντιστοιχεί σε «κόκκινα» δάνεια, ύψους 63,5 δισ. ευρώ. Όπως σημειώνουν στελέχη τραπεζών, η άνοδος των καθυστερήσεων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και εκτιμούν ότι στο τέλος Ιουνίου προσέγγιζαν το 30%. «Η πορεία αυτή πρέπει να αναχαιτιστεί», υπογραμμίζουν, «διαφορετικά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια όχι μόνο θα απορροφήσουν το σύνολο των εσόδων των τραπεζών, αλλά θα απαιτηθεί και νέα ανακεφαλαιοποίηση».
Σημειώνεται ότι σε καθυστέρηση βρίσκεται το 42,4% των καταναλωτικών δανείων, το 22,9% των στεγαστικών και το 27,5% των επιχειρηματικών δανείων. Για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων οι τράπεζες διενεργούν προβλέψεις, οι οποίες προέρχονται από τα έσοδα (ή τα κεφάλαια). Έτσι οι υψηλές προβλέψεις απορροφούν την όποια κερδοφορία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2012 οι τράπεζες σε επίπεδο ομίλου εμφάνισαν καθαρά έσοδα (λειτουργικά έσοδα μείον λειτουργικά έξοδα) ύψους 3 δισ. ευρώ, έκλεισαν ωστόσο τη χρονιά με ζημίες ύψους 5,4 δισ. ευρώ κυρίως λόγω των προβλέψεων ύψους 8 δισ. ευρώ που πραγματοποίησαν. Στο πνεύμα αυτό, την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας προειδοποίησε ότι αν δεν μπει μια τάξη στο ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων τότε οι τράπεζες θα χρειαστούν και πάλι νέα κεφάλαια.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Σε οργανική θέση όλοι οι εκπαιδευτικοί

Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τον Σεπτέμβριο, παρά τις προειδοποιήσεις της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τη δημιουργία δημόσιων σχολών και ινστιτούτων που θα παρέχουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση για όλους, προαναγγέλλει με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τον Σεπτέμβριο, παρά τις προειδοποιήσεις της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις. «Μέριμνα όλων και ιδιαίτερα ημών είναι η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία μας θα είναι ανοιχτά, οι εκπαιδευτικοί στη θέση τους, τα βιβλία στη θέση τους», τονίζει.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος παρέχει επίσης διαβεβαιώσεις ότι καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει. «Κατ’ αρχάς δεν έχει υπάρξει καμία απόλυση. Από τους 150.000 εκπαιδευτικούς τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 2.100 όταν η δημοσιοποιημένη απειλή ξεπερνούσε τους 7.500. Θέλω να διαβεβαιώσω το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει».
Επίσης, ο κ. Αρβανιτόπουλος αποκαλύπτει και την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αποκτήσουν όλοι οι εκπαιδευτικοί από τον Σεπτέμβριο οργανική θέση στο σχολείο. «Όλοι οι εκπαιδευτικοί από τον Σεπτέμβριο του 2013 αποκτούν οργανική θέση στο σχολείο χωρίς όρια ωρών και γραφειοκρατικά τερτίπια τοποθέτησης που γεννούν ανασφάλεια και αδιαφάνεια», καταλήγει ο υπουργός Παιδείας.

ΠΗΓΗ: www.Real.gr

Ανατροπές στο καθεστώς για τη συλλογή των αποδείξεων

Και νέες αλλαγές επί τάπητος
Εξετάζονται αυτόματη έκπτωση επί του ΦΠΑ για αγορές με κάρτα και κληρώσεις δώρων

 Ανατροπές έρχονται στο καθεστώς των αποδείξεων από την 1η Ιανουαρίου 2014, στο πλαίσιο των κινήσεων που δρομολογεί το οικονομικό επιτελείο για περαιτέρω περιορισμό της φοροδιαφυγής, αλλά και την αύξηση των ακαθάριστων εσόδων ελευθέρων επαγγελματιών και επιτηδευματιών, με στόχο τη στήριξη των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.
Η αντίστροφη, μάλιστα, μέτρηση για τη νέα μορφή που λάβει, το επόμενο έτος, το μέτρο των αποδείξεων, αρχίζει την επόμενη εβδομάδα, οπότε έχει ήδη προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη των στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλες οι εισηγήσεις και να εξεταστούν τα «σενάρια» που μπορούν να αποφέρουν το μεγαλύτερο «κέρδος» για τους φορολογουμένους, αλλά πρωτίστως για τα δημόσια ταμεία.

«Αγνοούνται» οι ασφαλιστικές εισφορές 500.000 εργαζομένων!

Στον «αέρα» οι επικουρικές τους συντάξεις...

Στον «αέρα» βρίσκονται οι επικουρικές συντάξεις 500.000 ασφαλισμένων, των οποίων... αγνοούνται οι ασφαλιστικές εισφορές.
Αυτό προέκυψε από τον έκτακτο οικονομικό έλεγχο 35 ασφαλιστικών ταμείων από ορκωτούς ελεγκτές, που διέταξε το υπουργείο Εργασίας, με απόφαση της διοίκησης του ΕΤΕΑ
Εν όψει των αλλαγών για την εφαρμογή των ατομικών λογαριασμών με τις εισφορές των εργαζομένων, οι ορκωτοί ελεγκτές ζητούν όλα τα οικονομικά στοιχεία των τελευταίων ετών και, όπως προκύπτει, πολλά από τα Ταμεία αυτά δεν έχουν υποβάλει ισολογισμούς εδώ και μία δεκαετία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», σε έρευνα που έκανε το ΕΤΕΑ, το μεγάλο επικουρικό ταμείο των μισθωτών, αποκαλύφθηκε ότι ο χρόνος ασφάλισης που έχουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δεν αντιστοιχεί στις πραγματικά καταβληθείσες εισφορές τους.
Αν και οι εργαζόμενοι είχαν κάθε μήνα κρατήσεις για επικουρική ασφάλιση από το μισθό τους, αυτές οι εισφορές, για έναν αριθμό 500.000 εργαζομένων, είτε δεν αποδίδονταν είτε αποδίδονταν... μισές στο Ταμείο τους.

ΕΛΣΤΑΤ: Τελικά είμαστε 10.815.197

Δύο χρόνια μετά την απογραφή ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ τα οριστικά αποτελέσματα 
 Οριακή πλειοψηφία οι γυναίκες
 Ούτε έναν-έναν να μέτραγαν τους κατοίκους της Ελλάδας δεν θα έπαιρνε δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί η απογραφή του πληθυσμού της χώρας καθώς η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε τα οριστικά αποτελέσματα τον Αύγουστο του 2013 όταν η διαδικασία έγινε τον Φεβρουάριο του 2011.
Με την επιφύλαξη, επομένως, των δύο ετών που πέρασαν από τότε που έγινε η συλλογή των στοιχείων, η Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας ανέρχεται τελικά σε 10.815.197 άτομα όταν το 2001 στην Ελλάδα ζούσαν 10.964.020 άνθρωποι.
Την πλειοψηφία, έστω και οριακή, αποτελούν οι γυναίκες που ανέρχονται σε 5.512.494 (ή ποσοστό 51%) έναντι των ανδρών που συνολικά είναι 5.302.703 (̟ή ποσοστό 49%) ενώ σε επίπεδο περιφερειών οι γυναίκες είναι περισσότερες από τους άνδρες σε 10 από τις 13 (εξαίρεση οι περιφέρειες Πελοποννήσου, Νοτίου και Βορείου Αιγαίου).
Οι δέκα πολυπληθέστεροι δήμοι είναι κατά σειρά: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Πειραιάς, Λάρισα, Βόλος, Περιστέρι, Ρόδος, Ιωάννινα
Όσο για τη μέση ηλικία των κατοίκων της Ελλάδας, αυτή ανέρχεται στα 41,9 έτη ενώ ο πιο νέος πληθυσμός κατά μέσο όρο εντοπίζεται στη Μύκονο (37 έτη) και ο γηραιότερος στην Ευρυτανία (49 έτη).
Σε επίπεδο δήμων ο «μεγαλύτερος» είναι αυτός των Κεντρικών Τζουμέρκων με το μέσο όρο να είναι τα 57,9 έτη και ακολουθούν
η Κίμωλος με 55,7
η Γορτυνία στην Αρκαδία με 54,8
η Αργιθέα στην Καρδίτσα με 54,3
το Οροπέδιο Λασιθίου με 54,1
η Δωδώνη με 53,6
η Λίμνη Πλαστήρα με 53,6
ο Γεώργιος Καραϊσκάκης με 53,3
τα Άγραφα με 53,3
και το Μεγανήσι με 52,9
Οι μισοί Έλληνες είναι, επίσης, κατά νόµο έγγαµοι (έγγαµοι, σύµφωνο συµβίωσης, σε διάσταση), τέσσερις στους δέκα είναι άγαμοι με τους περισσότερους από αυτούς να είναι άντρες.
Όσον αφορά τέλος τους αλλοδαπούς που απεγράφησαν, αυτοί ανέρχονται σε 911.929 με τους 199.101 να έχουν υπηκοότητα χωρών της Ε.Ε. και 708.003 να προέρχονται από άλλες χώρες. Οι μισοί από τους αλλοδαπούς είναι Αλβανοί και ακολουθούν οι Βούλγαροι, οι Ρουμάνοι, οι Πακιστανοί και οι Γεωργιανοί. Όπως προκύπτει, δε, από την επεξεργασία των στοιχείων οι περισσότεροι αλλοδαποί επιλέγουν τις αστικές και όχι τις αγροτικές περιοχές.
Η Στατιστική Αρχή, πάντως, υπενθυμίζει ότι η µεθοδολογία της Α̟πογραφής του 2011 διαφέρει σηµαντικά σε αρκετά σηµεία α̟πό αυτή του 2011 τόσο ως προς τον τρόπο διενέργειάς της όσο και ως προς την επεξεργασία των συλλεγέντων στοιχείων. «Συνεπώς τα αποτελέσµατα της Απογραφής του 2011 και αυτά προηγούµενων Απογραφών δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ.