Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Αδελφότητα Χαραυγής Πωγωνίου "Ο Άγιος Δημήτριος": Κοπή πίτας την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, ώρα 11:30 π.μ. στην αίθουσα της Αδελφότητας, Διπύλου 5, Αθήνα

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το ΔΣ της Αδελφότητας Χαραυγιτών "Άγιος Δημήτριος" καλεί χωριανούς και φίλους στην κοπή πίτας που θα γίνει 19 Φεβρουαρίου 11.30 το πρωί, στην αίθουσα μας, Διπύλου 5, Αθήνα.

Χορός φέτος ΔΕΝ θα γίνει..... και επειδή διανύουμε και την περίοδο της Αποκριάς οι μικροί μας Χαραυγιώτες αλλά και οι μεγαλύτεροι  μπορούν να ντυθούν με τα αποκριάτικα τους και να έρθουν.

Μεζεδάκια δεκτά. Τσιπουράκι άφθονο. Γονείς με μικρά παιδιά ενημερώστε μας για την παρουσία σας, γιατί δωράκια θα μοιραστούν στα παιδιά.

Χωριανοί σας περιμένουμε να ανταμώσουμε!!!

Με εκτίμηση  Δ.Σ.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και την Συρία

 


Το «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης» της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ενεργοποιείται και πάλι και αναλαμβάνει την πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πολίτες της Τουρκίας και της Συρίας, που επλήγησαν από τους φονικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου 2023.

Με γνώμονα την ανθρώπινη αλληλεγγύη, καλούμε όλους τους πολίτες της Ηπείρου να συμμετέχουν σε αυτή μας την προσπάθεια τόσο ατομικά όσο και συλλογικά.

Η χώρα μας έχει αποδείξει με πράξεις κοινωνικής ευθύνης  τον αλτρουισμό της και έχει υπηρετήσει πιστά τα ιδεώδη του Ανθρωπισμού και του Εθελοντισμού. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τις γειτονικές μας χώρες, καλούμαστε για άλλη μια φορά να συμπαρασταθούμε έμπρακτα στις τεράστιες ανάγκες των πληγέντων για επιβίωση.

Η συλλογή των ειδών ξεκινάει από την Τετάρτη 8  Φεβρουαρίου 2023 (ώρες 9.00 π.μ. έως 13.00μ.μ.) στις έδρες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων και συγκεκριμένα:

Άνοιξε η πλατφόρμα για την επέκταση της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας από 6 σε 9 μήνες

 


Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων για την επέκταση της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας από 6 σε 9 μήνες, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

 Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τη δήλωση πρέπει να υποβάλουν όλες οι δικαιούχοι, με ημερομηνίες έναρξης της ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας από τις 26/05/2022 έως και τις 24/11/2022, ανεξάρτητα αν έχουν ήδη στείλει σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα ή αν έχουν υποβάλει σχετική δήλωση στις υπηρεσίες της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

 Η δήλωση είναι προσβάσιμη, με τους κωδικούς TaxisNet, στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/epektases-tes-eidikes-adeis-prostasias-tes-metrotetas

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και ιατροφαρμακευτικό υλικό για τους σεισμόπληκτους

 


Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, στέκεται δίπλα στους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και τη

Συρία.

Για το λόγο αυτό, συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Η συλλογή, θα γίνει από αύριο Τετάρτη 8 Φλεβάρη και για 10 μέρες, στα γραφεία μας

Ναπολέοντος Ζέρβα 2 (3ος όροφος), από τις 10:00πμ έως τις 14:00μμ.

ΤΡΟΦΙΜΑ: -Κονσέρβες

-Σκόνη γάλακτος για παιδιά

-Βρεφικές τροφές

-Ρύζι, Ζυμαρικά, Όσπρια

-Μπισκότα

-Γάλατα εβαπορέ

-Ελαιόλαδο, πελτέδες

-Εμφιαλωμένα νερά

ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: -Γάζες αποστειρωμένες

-Γάντια μιας χρήσης

-Οινόπνευμα

-Φυσιολογικούς ορούς

-Betadine

-Χάνζαπλαστ

-Παυσίπονα

-Αντισηπτικά

ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ:

-Κουβέρτες

-Ισοθερμικά (όλα τα μεγέθη)

-Μπουφάν

-Κασκόλ

-Σκούφος

-Ρούχα παιδικά και ενηλίκων σε καλή κατάσταση (έτοιμα να φορεθούν)

-Μπότες

-Πάνες ενηλίκων

-Πάνες μωρών

-Σερβιέτες

-Είδη ατομικής υγιεινής

-Φακούς

-Χαρτιά υγείας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: -6947158361 κ 6948685449

neolaiasyrizaioa@gmail.com

Instagram: neolaia_syriza_ioanninon

Facebook: Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην έκθεση Ι.Τ.Β. Βερολίνου

 


 Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζοντας την στοχευμένη και δυναμική της παρουσία για την προώθηση του προορισμού «Ήπειρος»,  στην μεγάλη τουριστική αγορά της Γερμανίας, θα συμμετάσχει για άλλη μια χρονιά στην έκθεση Ι.Τ.Β.  στο Βερολίνο το διάστημα 7-9 Μαρτίου 2023.

Η I.T.B. αποτελεί μία από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις διεθνώς και το 2023 επανέρχεται στις δια ζώσης διοργανώσεις μετά την πανδημία του covid-19. 

Το 2021 η Περιφέρεια συμμετείχε στη virtual έκθεση που πραγματοποιήθηκε, ενώ το 2022 είχε ακυρωθεί η διοργάνωση.

Φέτος -όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές - δίνεται βαρύτητα στις Β2Β συναντήσεις (για τις οποίες ήδη έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις της Ηπείρου). 

Για την Ήπειρο, η συμμετοχή είναι ιδιαίτερα σημαντική, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας από τη Γερμανία και τις προοπτικές που υπάρχουν για αύξησή της.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπραξαν απάτες σε βάρος ιδιοκτητών εμπορικών καταστημάτων και φαρμακείων

 


Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (11) εμπλεκομένων στο κύκλωμα

Προσποιούμενοι  εκπροσώπους Σωμάτων Ασφαλείας ή Ενόπλων Δυνάμεων προέβαιναν σε παραγγελίες κυρίως φαρμακευτικών προϊόντων και μέσω ηλεκτρονικής συναλλαγής που οδηγούσε σε περιβάλλον πανομοιότυπο με αυτό τραπεζικών καταστημάτων, αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά

 Η αξία της λείας που αποκόμισαν ξεπερνά τις (630.000) ευρώ

 Στην αποδόμηση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όταν στο πλαίσιο εντατικής και επισταμένης έρευνας διακρίβωσαν τη δράση των μελών της που αφορά σε διάπραξη απατών μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία έντεκα (11) εμπλεκομένων στο κύκλωμα. Πρόκειται για ημεδαπούς άντρες, που συνδέονται, κατά περίπτωση, με συγγενικούς δεσμούς, ηλικίας από 21 έως 44 ετών, οι οποίοι, όπως προκύπτει από την έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2022, ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν δεκαεννέα (19) απάτες σε βάρος ιδιοκτητών εμπορικών καταστημάτων και φαρμακείων.

Δρώντας σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, της Πάτρας, της Αρκαδίας, της Κοζάνης, του Αγρινίου, της Ημαθίας, της Χαλκιδικής, των Ιωαννίνων και των Γρεβενών, κατάφεραν να αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των (638.693) ευρώ.

Προσποιούμενοι εκπροσώπους Σωμάτων Ασφαλείας ή Ενόπλων Δυνάμεων, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα υποψήφια θύματά τους και προέβαιναν σε παραγγελίες μεγάλων ποσοτήτων φαρμακευτικών προϊόντων.

Στη συνέχεια και αφού εξασφάλιζαν τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού, τους απέστελλαν με μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου έναν υπερσύνδεσμο που θα έπρεπε να ακολουθήσουν. Ο σύνδεσμος αυτός, τους οδηγούσε σε περιβάλλον πανομοιότυπο με αυτό των τραπεζών που διατηρούσαν τους λογαριασμούς και αφού καταχωρούσαν τους προσωπικούς κωδικούς προκειμένου να προχωρήσει ηλεκτρονικά η τραπεζική συναλλαγή, οι δράστες αποκτούσαν πρόσβαση στους λογαριασμούς των παθόντων.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η συνεχής μεταφορά και διακίνηση των αφαιρεθέντων χρηματικών ποσών σε περισσότερους τραπεζικούς λογαριασμούς, προκειμένου να χαθούν τα ίχνη τους και να παραπλανήσουν τις Αρχές.

Σημειώνεται ότι, η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης αποσκοπώντας στην πλήρη εξάρθρωση αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, αναζήτησε όμοιες περιπτώσεις συνεργαζόμενη με αστυνομικές υπηρεσίες της επικράτειας, λαμβάνοντας προς ενιαίο χειρισμό το σχετικό προανακριτικό υλικό.

Αναφέρεται ότι, έξι (6) εκ των δραστών έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για συναφή αδικήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων για αποζημίωση φορέων εκμετάλλευσης του τομέα αλιεία και υδατοκαλλιέργειας

 


Το Τμήμα Αλιείας της Π.Ε. Ιωαννίνων (Περιφέρειας Ηπείρου) ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020 εκδόθηκε η αρ. 229/2-2-2023 (ΑΔΑ: Ω9ΟΦ4653ΠΓ-ΜΗΔ) Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για την ένταξη στη Δράση 2 «Χρηματική αποζημίωση των φορέων εκμετάλλευσης του τομέα αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας για το διαφυγόν εισόδημά τους και για το πρόσθετο κόστος που προέκυψε λόγω της διατάραξης της αγοράς η οποία προκλήθηκε από τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις επιπτώσεις της στην εφοδιαστική αλυσίδα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας» του Μέτρου 3.4.3 «Μέτρα Εμπορίας», (παρ. 3, του άρθρου 68, Καν (ΕΕ) 508/2014, όπως τροποποιήθηκε με τον Καν (ΕΕ) 1278/2022, της Ενωσιακής Προτεραιότητας 5, «Προαγωγή της εμπορίας και της μεταποίησης», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 20014-2020.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης, υποβάλλονται από τους δυνητικούς δικαιούχους, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής που θα λειτουργεί στον ιστότοπο«apozimiosi-metro343.alieia.gr». Οι δικαιούχοι φέρουν την ευθύνη της πλήρους και ορθής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής τους αίτησης χρηματοδότησης και πληρωμής. Διόρθωση ή τροποποίηση ή συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων στοιχείων των αιτήσεων, δεν επιτρέπεται μετά την οριστικοποίηση της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης.

Μέσω MyHealth και gov.gr οι ιατρικές εξετάσεις και οι βεβαιώσεις νοσηλείας

Πρόσβαση σε νέες ψηφιακές υπηρεσίες υγείας έχουν από σήμερα οι χρήστες του gov.gr και της εφαρμογής MyHealth, καθώς από την Τρίτη ξεκίνησε η ψηφιακή έκδοση ιατρικών εξετάσεων και βεβαιώσεων νοσηλείας.

Με τον τρόπο αυτό, η χώρα και οι πολίτες αποκτούν για πρώτη φορά ψηφιακό φάκελο και ιστορικό ασθενούς, μειώνοντας δραστικά τη γραφειοκρατία, τις περιττές επισκέψεις και τα ογκώδη έγχαρτα νοσοκομειακά αρχεία.

Οι νέες υπηρεσίες παρουσιάστηκαν στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου.

Ειδικότερα, οι πολίτες μπορούν πλέον να εκδίδουν ψηφιακά τις ιατρικές εξετάσεις και τις βεβαιώσεις νοσηλείας που έχουν εκδοθεί για τον ΑΜΚΑ τους. Τα ψηφιακά αντίγραφα περιέχουν όλες τις πληροφορίες των αντίστοιχων έγχαρτων εγγράφων (αριθμό και ημερομηνία έκδοσης, γιατρός που συνέταξε το έγγραφο, αριθμός παραγγελίας/παραστατικού καθώς και όλο το περιεχόμενό τους) και έχουν την ίδια ισχύ.

Δήμος Πωγωνίου: Hμερίδα για κυβερνοασφάλεια, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, ώρα 11:30 π.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Καλπακίου

 


Το «Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια» και ο Δήμος Πωγωνίου συνδιοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Τα ναι και τα όχι της ασφαλούς πλόγησης στο διαδίκτυο» στο πλαίσιο του προγράμματος Travel Edition με την υποστήριξη της EurolifeFFH.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 11:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δημοτικού Σχολείου Καλπακίου.

Κεντρικοί ομιλητές της ημερίδας θα είναι ο κος Μανώλης Σφακιανάκης, Αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια, Ειδικός Ερευνητής – Αναλυτής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων και η κυρία Κέλλυ Ιωάννου, Επικεφαλής Καθηγήτρια στον τομέα της Εγκληματολογίας και τηςΕγκληματολογικής Ψυχολογίας στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS College καιΑναπληρώτρια Καθηγήτρια Εγκληματολογικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Uclan.

Η ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, εφήβους, γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και σε οποιονδήποτε πολίτη το επιθυμεί.

Είσοδος Ελεύθερη.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου

 


Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παραμυθιά, Παλαιό Δημαρχείο, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Αμπελόκηποι, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Ιωάννινα, ΚΥ Βουτσαράς, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας, 09:00-12:00

EMEKA: Σε πανδημία έχει εξελιχθεί η καρδιακή ανεπάρκεια

 


Η καρδιακή ανεπάρκεια είναι ένα σύνδρομο, το οποίο σχετίζεται με κακή ποιότητα ζωής, και είναι δυνητικά θανατηφόρο. To 30-40% των ασθενών με προχωρημένη καρδιακή ανεπάρκεια πεθαίνουν στο πρώτο έτος από την εισαγωγή στο νοσοκομείο, θνητότητα η οποία είναι μεγαλύτερη και από τις πιο βαριές μορφές καρκίνου. Το πραγματικά δυσάρεστο είναι ότι η καρδιακή ανεπάρκεια είναι μια πανδημία, που επηρεάζει περισσότερους από 26 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης με τεράστιο κόστος για τη Δημόσια υγεία.

Στην Ελλάδα οι πάσχοντες από καρδιακή ανεπάρκεια εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 200.000-250.000 περίπου και περισσότερα από 600-700 νοσοκομειακά κρεβάτια είναι μονίμως κατειλημμένα από ασθενείς που πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια. Μάλιστα σε ασθενείς πάνω από τα 65 έτη η επίπτωση της καρδιακής ανεπάρκειας αυξάνεται προοδευτικά, φθάνοντας μέχρι και το 10% του πληθυσμού, ενώ αποτελεί για αυτές τις ηλικίες την κύρια αιτία εισαγωγής στο νοσοκομείο. Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο πληθυσμός άνω των 65 ετών διαρκώς αυξάνεται, ο αριθμός των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια αναμένεται να αυξάνεται συνεχώς στο προσεχές μέλλον. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο αριθμός των ασθενών που θα έχουν ανάγκη από πιο εξειδικευμένες, αλλά και πιο δαπανηρές θεραπείες (όπως η αμφικοιλιακή βηματοδότηση, οι απινιδωτές, η μεταμόσχευση καρδιάς και η μηχανική υποστήριξη με «τεχνητή» καρδιά) να αυξάνεται αντίστοιχα.