Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Δυο νεκροί σε σύγκρουση Ι.Χ. με ασθενοφόρο στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Κοζάνης, στο ύψος της διασταύρωσης Αρίστης

 


Σε σύγκρουση Ι.Χ. με ασθενοφόρο σήμερα το απόγευμα στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων-Κοζάνης, στο ύψος της διασταύρωσης Αρίστης έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,  για άγνωστη μέχρι στιγμής  αιτία, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο συγκρούστηκε με διερχόμενο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Δολιανών.

Από την σφοδρή σύγκρουση, ανασύρθηκαν  νεκροί ο 60χρονος οδηγός του Ι.Χ. οχήματος, καθώς και ο 65χρονος ασθενής τον οποίο μετέφερε το ασθενοφόρο.

Ο οδηγός του ασθενοφόρου, μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος  διερευνώνται από το Τμήμα Τροχαίας.

Απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα «Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΟΚ»

 


Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE 1, ο οποίος  θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 19:00 στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», μεταξύ των ομάδων «Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ», για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Ακόμη, για τους ίδιους λόγους, κατόπιν Απόφασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, από την Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ δεν θα εκδοθούν και δεν θα διατεθούν εισιτήρια με οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μέσο και τα φυσικά εκδοτήρια θα παραμείνουν κλειστά, ενώ στο στάδιο θα εισέλθουν μόνο κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας.

Σημειώνεται ότι περιμετρικά της αθλητικής εγκατάστασης θα αναπτυχθούν αστυνομικές δυνάμεις για την πραγματοποίηση αυστηρών προελέγχων.

Τέλος, παρακαλούνται οι θεατές που έχουν δικαίωμα να παρακολουθήσουν την ποδοσφαιρική αναμέτρηση να προσέλθουν έγκαιρα στο στάδιο και να είναι εφοδιασμένοι με το εισιτήριο διαρκείας τους και πρωτότυπο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο) για την πραγματοποίηση των προβλεπόμενων ελέγχων, ώστε να αποφευχθεί άσκοπη ταλαιπωρία τους.

Δείτε αν κερδίσατε στη φορολοταρία Φεβρουαρίου

 


Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κλήρωση της φορολοταρίας αποδείξεων για τις συναλλαγές Ιανουαρίου από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Κάθε έτος διεξάγονται 12 κληρώσεις σε μηνιαία βάση και μία σε ετήσια.

Τα ποσά που θα κερδίζουν κάθε μήνα 556 φορολογούμενοι είναι τα εξής:

1 τυχερός κερδίζει 50.000 ευρώ

5 τυχεροί κερδίζουν 20.000 ευρώ ο καθένας

50 τυχεροί κερδίζουν 5.000 ευρώ ο καθένας

500 τυχεροί κερδίζουν 1.000 ευρώ ο καθένας

Δείτε αν κερδίσατε: https://www.aade.gr/menoy/miniaies-synallages-kai-lahnoi

ΕΜΥ: Άστατος ο καιρός με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το τριήμερο της Αποκριάς

 


Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός το τριήμερο της Αποκριάς, ειδικά την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα όπου αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα είναι σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα ενώ τοπικά θα σημειώσει άνοδο.

Αναλυτικά

Το Σάββατο 25-02-2023

Σχεδόν αίθριος καιρός, με κατά τόπους παροδικές νεφώσεις κυρίως στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 και βαθμιαία έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 16 με 19 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 26-02-2023

Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους και κατά περιόδους πιο πυκνές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το απόγευμα στα δυτικά. Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και πιθανώς τη δυτική Στερεά προς το βράδυ θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν τις βραδινές ώρες στα βόρεια και κεντρικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1800 μέτρα).

Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 17 με 19 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Την Καθαρά Δευτέρα 27-02-2023

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Θράκη, μέχρι το μεσημέρι πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1800 μέτρα).

Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά, όπου θα φθάσει τους 14 με 15 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπή, για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης από ηλικιωμένο

 


Συνελήφθη χθες (23-02-2023) το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, νωρίτερα η κατηγορούμενη προσέγγισε ηλικιωμένο και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε από την τσέπη του παντελονιού του χρηματικό ποσό -50- ευρώ.

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν άμεσα τα στοιχεία της και ύστερα από αναζητήσεις, προέβησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψή της.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Γκόγκος Ν. Χρήστος: «Παραίτηση από το αξίωμα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου»

 


Υπηρέτησα τον θεσμό με ήθος, συνέπεια, αμεροληψία και ανιδιοτέλεια, έννοιες που ήταν, είναι και θα είναι για εμένα αδιαπραγμάτευτες και οδηγός για κάθε απόφαση και κίνησή μου.

Θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο των δημοτικών συμβούλων για τη στήριξη στον θεσμό και στο πρόσωπό μου.

Πιστεύω πως λειτούργησα συναινετικά στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου και της ελευθερίας λόγου, καθώς και σε ότι ο κανονισμός λειτουργίας προβλέπει και επιτρέπει.

Παραμένω ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, σεβόμενος την ψήφο των συνδημοτών μου.

Γκόγκος Ν. Χρήστος

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Πωγωνίου

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος (συνεδρίαση 24 Φεβρουαρίου 2023)

 

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων, έλαβε τις εξής αποφάσεις:

Γνωμοδότησε θετικά για τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των έργων:

1.   «Ε.Π.Ο., επέκταση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας από 10.000 σε 33.000 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής, στην Τ.Κ. Μεγάλου Γαρδικίου, Δήμου Ζίτσας, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου».

2.   «Ε.Π.Ο. εγκατάστασης πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 40.000 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής, στη θέση «Κουτσούρια» της Τ.Κ. Καμπής, Δήμου Αρταίων, Π.Ε. Άρτας, Περιφέρειας Ηπείρου»

 3. «Υφιστάμενη πτηνοτροφική μονάδα, δυναμικότητας 39.780 πτηνά κρεατοπαραγωγής (αύξηση δυναμικότητας από 18.000 σε 39.780) με υδρογεώτρηση, η οποία είναι εγκατεστημένη και λειτουργεί στη θέση «Βάλτος» της Τ.Κ. Κωστακιών του Δ. Αρταίων, Π.Ε. Άρτας, Περιφέρειας Ηπείρου».

Υπεγράφη και ξεκινά η κατασκευή του «Πράσινου Σημείου» στο Δήμο Ζίτσας

 


Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η κατασκευή του «Πράσινου Σημείου» (Green Point) στο Δήμο Ζίτσας, μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από το Δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Το εν λόγω έργο συνολικού προϋπολογισμού 572.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», και με  την υλοποίησή του συμβάλει στην ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων. Εντάσσεται δε στην προσπάθεια που καταβάλει η Δημοτική Αρχή Ζίτσας για την ενίσχυση της ανακύκλωσης εφαρμόζοντας ήδη δράσεις όπως η ανακύκλωση συσκευασιών, χαρτιού, ηλεκτρικών συσκευών, ρούχων, παπουτσιών κ.α., με στόχο πάντα την προστασία του περιβάλλοντος.

 «Αποδεικνύουμε έμπρακτα για ακόμη μία φορά το ενδιαφέρον μας για το περιβάλλον αναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης καθώς όπως εξηγεί: «με τη δημιουργία του  “Πράσινου Σημείου” στοχεύουμε μεταξύ άλλων να περιοριστεί η ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων στους οικισμούς που αποτελεί μέχρι σήμερα δυσεπίλυτο πρόβλημα με περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος τόσο για τους Δήμους όσο και για τους πολίτες. Ταυτόχρονα, προχωρώντας μερικά βήματα παραπέρα εκτός από την ανακύκλωση προωθείται και η επαναχρησιμοποίηση - ανταλλαγή υλικών μέσα από μια οργανωμένη δομή διαχείρισης απορριμμάτων».

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, ώρα 6:00 μ.μ.

 


Συνεδριάζει την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου με μονό θέμα ημερήσιας διάταξης:

Εκλογή νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω παραιτήσεως του έως τώρα Προέδρου του.

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου και η παράταξη “Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου” για την παραίτηση του κ. Χρήστου Γκόγκου

 


Ο Δήμαρχος Πωγωνίου και επικεφαλής της παράταξης "Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου" κ. Κωνσταντίνος Καψάλης και σύσσωμα τα μέλη της ευχαριστούν τον πρώην, πλέον, συνεργάτη τους κ. Χρήστο Γκόγκο για την πολυετή συνεργασία τους.

Με το Χρήστο Γκόγκο υπήρξε μία κοινή πορεία 13 ετών κατά τα οποία τιμήθηκε με την εμπιστοσύνη του Δημάρχου και της παράταξης κατέχοντας σημαντικά αξιώματα όπως αυτό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του Αντιδημάρχου.

Μετά από τη μακρόχρονη αυτή πορεία ο κ. Γκόγκος αποφάσισε να προχωρήσει πλέον μόνος του ακολουθώντας ένα μοναχικό δρόμο σε μία "λεωφόρο" που απαιτεί ομαδικότητα και έμπιστους συνεργάτες καθώς το αυτοδιοικητικό έργο είναι γεμάτο εμπόδια και προβλήματα που απαιτούν καίριες λύσεις και δυναμικές αποφάσεις. Καθείς, βέβαια, αποφασίζει μόνος του το δρόμο που θα ακολουθήσει...

Η "Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου" με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Κων/νο Καψάλη και όλα τα υπόλοιπα εκλεγμένα μέλη της συνεχίζουν την πορεία και το έργο τους για την ανάπτυξη του Πωγωνίου.

Κωνσταντίνος Καψάλης, Δήμαρχος

Βίλλης Αριστοτέλης, Αντιδήμαρχος

Γαλίτσης Νικόλαος, Αντιδήμαρχος

Γιούνης Αναστάσιος, Αντιδήμαρχος

Γκέγκας Κωνσταντίνος, Αντιδήμαρχος

Μεντής Ελευθέριος, Εντεταλμένος Δ.Σ.

Κουκουλάρης Στυλιανός, Αντιδήμαρχος

Τσαραώσης Κωνσταντίνος, Εντεταλμένος Δ.Σ.

Μποντίνης Γρηγόρης, Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ.

Σιούτης Μιχαήλ, Αντιδήμαρχος

Φωτίου Αθανάσιος, Αντιδήμαρχος

Μάτσιας Βασίλειος, Δ.Σ.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ορίζοντες Ηπείρου: Συνέντευξη Τύπου του κ. Σπύρου Ριζόπουλου, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, στις 11:00 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Ηγουμενίτσα

 


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου κ. Σπύρος Ριζόπουλος θα παραχωρήσει την ερχόμενη Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, στις  11:00  π.μ., συνέντευξη Τύπου στην Ηγουμενίτσα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον,  Εθ. Αντίστασης, Ηγουμενίτσα 46100.

20η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Φεβρουαρίου, στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνικής, εκτός η Αναγέννηση (Παντελεήμων Δροσοχωρίου-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 26-02-23/16:00)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

ΓΗΠΕΔΟ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ

ΩΡΑ: 16:00

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ                

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής στην Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ  (16:00)       

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009   (16:00)

Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (16:00)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (16:00)

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (16:00)

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ (16:00)               

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (17:30)

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023  

Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (16:00)

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (16:00)

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου

 


Την Παρασκευή  24 Φεβρουαρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Σύβοτα, Περιφερειακό Ιατρείο, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας, 09:00-12:00.

Καρδιαγγειακά προβλήματα: Μύθοι και Αλήθειες

 


Είναι γεγονός ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής επηρεάζει την υγεία των ανθρώπων αυξάνοντας σημαντικά τις αρνητικές επιπτώσεις από καρδιαγγειακά νοσήματα στα ανεπτυγμένα κράτη. Τα τελευταία χρόνια καταγράφεται άνοδος των παραγόντων κινδύνου και κατά συνέπεια αυξημένη απώλεια ατόμων από καρδιαγγειακά νοσήματα.

Στη χώρα μας σήμερα, αν και το ποσοστό των καπνιστών έχει μειωθεί, περισσότερα και νεότερα άτομα είναι υπερτασικά, περισσότερα και νεότερα άτομα έχουν αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, σακχάρου και επιπλέον κατέχουμε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας στον δυτικό κόσμο.

Περίπου 250.0000 Έλληνες έχουν τουλάχιστον έναν παράγοντα κινδύνου, δηλαδή 1 στους 4 διατρέχουν κίνδυνο για οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου ή αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ τα ποσοστά αυξάνονται για τους άνω των 45 ετών στο 50%, δηλαδή 1 στους 2. 

«Τα τελευταία τρία χρόνια η πανδημία και ο εγκλεισμός στο σπίτι, δημιούργησαν περισσότερο στρες, κατάθλιψη και ο συνδυασμός έτοιμου φαγητού με λιγότερη κινητικότητα αύξησαν το σωματικό βάρος.
Επίσης μειώθηκαν και οι επισκέψεις σε ιατρούς και νοσοκομεία λόγω του φόβου λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό, οι ασθενείς δεν έκαναν κλινικοεργαστηριακούς έλεγχους ακόμα και όταν υπήρχαν συμπτώματα (π.χ. αρρυθμίες, καρδιαγγειακές ενοχλήσεις, δύσπνοια κ.α.). 

Έτσι λοιπόν τις δύσκολες εκείνες ημέρες πολλά περιστατικά απευθύνονταν με μεγάλη καθυστέρηση, στα τμήματα επειγόντων και οι ιατροί προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στο τελευταίο τους στάδιο, ενώ αυτά θα μπορούσαν να είχαν εκλεχθεί πολύ καλύτερα αν οι ασθενείς είχαν ζητήσει εγκαίρως ιατρική συνδρομή, τονίζει ο κ. Εμμανουήλ Καλλιέρης Καρδιολόγος, μέλος του Κολλεγίου Καρδιολόγων των Η.Π.Α., Διευθυντής Εντατικής Μονάδας Εμφραγμάτων στο Metropolitan Hospital.