Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

ΕΟΔΥ: Πενήντα έξι θάνατοι σήμερα, 2.188 νέα κρούσματα

 


5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, πενήντα έξι θάνατοι σήμερα, 2.188 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 14 Μαΐου 2021 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.188, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 373.881 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 50 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.629 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 56, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.322 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 677 (62.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.255 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 381 (ημερήσια μεταβολή +30.03%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 344 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου υπόθεση απάτης ύψους περίπου 10.000 ευρώ

 


Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου, οι οποίοι ταυτοποίησαν τα στοιχεία ενός ημεδαπού και ενός αλλοδαπού που εμπλέκονται σε αυτή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Νοέμβριο του 2020, ο ημεδαπός επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπή ιδιοκτήτρια καταστήματος εμπορίας ζωοτροφών και προέβη σε παραγγελία προϊόντων.

Στη συνέχεια, δήθεν προκειμένου να καταθέσει στον τραπεζικό της λογαριασμό την αξία των προϊόντων, της ζήτησε να κάνει χρήση τραπεζικής ηλεκτρονικής  εφαρμογής και καθοδηγώντας την κατάλληλα, πέτυχε τη μεταφορά χρηματικού ποσού -9.890- ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό της παθούσας στον δικό του.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία αλλοδαπού, κατόχου της τηλεφωνικής σύνδεσης μέσω της οποίας ο ημεδαπός κάλεσε την παθούσα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Παρουσίαση μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας του χειμάρρου Μπούση

 


Παρουσιάστηκε την Πέμπτη από τους μελετητές, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στα Ιωάννινα, παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά και αρμοδίων υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, η μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία του χειμάρρου Μπούση.

Η συγκεκριμένη μελέτη περιλαμβάνει έργα διευθέτησης της κοίτης μήκους 3,5 χλμ περίπου, με καθαρή διατομή 9 μέτρων και παράπλευρο δρόμο πλάτους 6 μέτρων.

Η μελέτη έχει προϋπολογισμό 4,5 εκατ. € (όπου περιλαμβάνονται και οι αποζημιώσεις λόγω απαλλοτρίωσης) και βρίσκεται στο τελικό στάδιο καθώς εκκρεμούν μόνο οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις. Στόχος είναι να επιλύσει οριστικά το πρόβλημα που παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια της εποχής των έντονων βροχοπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή της κοίτης του χειμάρρου Μπούση, που προκαλεί συχνά πολλές ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες, τις επιχειρήσεις αλλά και σε οικίες της περιοχής.

Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2022.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ολοκληρώθηκε το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο της 6ης ομάδας του Προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά με θέμα τα Ατυχήματα σε 5 Δήμους-μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ

 


Ολοκληρώθηκε το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο της 6ης ομάδας του Προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά με θέμα τα Ατυχήματα σε 5 Δήμους-μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ 

Γ. Πατούλης: «Η προαγωγήτης υγείας των παιδιώνμέσω της ενημέρωσης σε γονείς και εκπαιδευτικούς αποτελεί κύριο μέλημά μας»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας «ΕΔΔΥΠΠΥ», σε συνεργασία με τους Δήμους: Αρταίων, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών, Κόνιτσας και Πωγωνίου υπό την Aιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, διοργάνωσαν την Τρίτη 11Μαΐου, το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος «Αγωγή Υγείας για Παιδιά».  Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέσω πλατφόρμας Zoom.

Η πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση που αναπτύχθηκε είχε ως θέμα τα «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η ιστορική αναφορά στους Δήμους της Ηπείρου από τον κ. Χατζή λόγω της καταγωγής του. Επιπλέον στο τέλος της παρουσίασης αναπτύχθηκε συζήτηση με τον ομιλητή κ. Χατζή και τους συμμετέχοντες, μετά από ερωτήματα και απορίες που του τέθηκαν σχετικά με ατυχήματα που συμβαίνουν στα παιδιά αλλά και τρόπους αντιμετώπισής τους.

Το επόμενο θέμα που θα ακολουθήσει είναι οι «ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ», ενώ οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των θεμάτων (σύνολο 3).

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον ομιλητή κ. Χατζή και συνεχάρη τους Δήμους για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά και δήλωσε: «Τα ατυχήματα αποτελούν τη βασικότερη νόσο στην παιδική ηλικία. Είναι γεγονός πως τα παιδιά αλλά και οι έφηβοι είναι εκτεθειμένοι σε κινδύνους σε χώρους που ζουν και δραστηριοποιούνται καθημερινά, όπως το σπίτι και το σχολείο. Επιπλέον οι κίνδυνοι όπως οι πτώσεις,  τα εγκαύματα  αλλά και οι δηλητηριάσεις απειλούν την υγεία και τη ζωή των μικρών παιδιών. Στόχος μας ως Δίκτυο είναι η έγκυρη ενημέρωση για την προαγωγή υγείας όλων των πολιτών αλλά κυρίως των παιδιών, μέσω των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων όλης της χώρας, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης δήλωσε: «Μία ακόμη σημαντική ενημερωτική διαδικτυακή παρουσίαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία από το  Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας «ΕΔΔΥΠΠΥ», μέλος του οποίου είναι και ο Δήμος Αρταίων. Ο αριθμός των συμμετεχόντων και  σ’ αυτό το πρόγραμμα, μας δίνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, ότι η πρόληψη είναι πάντα πιο σημαντική .Οι νέες δράσεις ενημέρωσης αφορούσαν  στην υγεία των παιδιών  και είναι γεγονός πως τα παιδιά και οι έφηβοι είναι εκτεθειμένοι σε κινδύνους σε χώρους που ζουν και δραστηριοποιούνται καθημερινά. Στόχος μας μέσω του Δικτύου είναι η έγκυρη ενημέρωση για την προαγωγή υγείας όλων των πολιτών αλλά κυρίως των παιδιών».

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας  και Αντιπρόεδρος Β’ του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε: «Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του ΕΔΔΥΠΠΥ, στην οποία συμμετέχει ενεργά για ακόμη μία φορά το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας και που αφορά στο διαδικτυακό πρόγραμμα «Αγωγή Υγείας για παιδιά». Με αποκλειστικό στόχο τη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο, δίνουμε την πρέπουσα σημασία και απλώνουμε ένα δίχτυ προστασίας στα παιδιά μας, που αποτελούν και το μέλλον της κάθε κοινωνίας. Θερμές ευχαριστίες στον εξαιρετικό ομιλητή και διακεκριμένο επιστήμονα κ. Χατζή για τις πολύτιμες γνώσεις που μας προσέφερε».

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού που εμπλέκεται σε υπόθεση διάρρηξης αυτοκινήτου στην Άρτα

 


Η λεία των κλοπιμαίων φτάνει τις 3.000 ευρώ

Από τη μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού που εμπλέκεται σε υπόθεση διάρρηξης αυτοκινήτου που έγινε την 18-04-2021 σε περιοχή της Άρτας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, η διάρρηξη πραγματοποιήθηκε με παραβίαση της πόρτας του συνοδηγού του αυτοκινήτου, το οποίο βρίσκονταν σταθμευμένο,  από το εσωτερικό του οποίου αφαιρέθηκε τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό -900- ευρώ καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, χρυσό σταυρό και προσωπικά αντικείμενα, συνολικής αξίας 2.100 ευρώ περίπου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ορίζοντες Ηπείρου: Ψηφοφορία Κυριακής: Απαιτείται νομιμότητα. Μην πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό

 


Λίγες μόνο ώρες πριν την ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιο για την εκλογή νέου προέδρου και αντιπροέδρου του Σώματος και κανείς μας δεν γνωρίζει αν διαδικασία της εκλογής θα γίνει νόμιμα, καθότι στις προσκλήσεις η Περιφέρεια επιμένει η διεξαγωγή της ψηφοφορίας να γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» δηλώνουν ξεκάθαρα πως η συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να διασφαλίσει  το ορθόν της διαδικασίας και προτείνουν να στηθεί κάλπη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιου όπου οι περιφερειακοί σύμβουλοι θα εισέρχονται ένας ένας, με επίδειξη αρνητικού self ή rapid test προκειμένου να ψηφίσουν.

Αφού ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, η συνέχιση της συνεδρίασης για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, μπορεί να γίνει ή με τηλεδιάσκεψη ή δια περιφοράς (με αποστολή των αποτελεσμάτων στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο).

Κύριε Καχριμάνη τα πράγματα είναι απλά, μην πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό και ενημερώστε άμεσα τους Περιφερειακούς Συμβούλους για τον τρόπο διεξαγωγής της συνεδρίασης, διασφαλίζοντας τόσο τα προβλεπόμενα σχετικά με την ψηφοφορία, όσο και την τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων. 

Δέκα έξι παραβάσεις στην Ήπειρο, την Πέμπτη 13 Μαΐου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 13 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 70.597 έλεγχοι, από τους οποίους οι 15.998 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 445 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις, ως ακολούθως:

·         300 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

o     45 στο Βόρειο Αιγαίο,

o     30 στη Στερεά Ελλάδα,

o     29 στα Ιόνια Νησιά,

o     28 στη Θεσσαλονίκη,

o     24 στην Πελοπόννησο,

o     22 στην Αττική,

o     22 στην Κρήτη,

o     18 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o     17 στην Κεντρική Μακεδονία,

o     16 στην Ήπειρο,

o     14 στη Δυτική Ελλάδα,

o     13 στη Δυτική Μακεδονία,

o     11 στη Θεσσαλία και

o     11 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 191.713 ομοειδείς παραβάσεις.

·         135 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 132 πρόστιμα των 300 ευρώ και 3 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o     17 στη Θεσσαλονίκη,

o     15 στη Στερεά Ελλάδα,

o     14 στη Κρήτη,

o     13 στα Ιόνια Νησιά,

o     12 στην Ήπειρο,

o     12 στη Κεντρική Μακεδονία,

o     10 στο Βόρειο Αιγαίο,

o     10 στη Δυτική Ελλάδα,

o     10 στο Νότιο Αιγαίο

o       9 στην Αττική,

o       5 στη Πελοπόννησο,

o       4 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o       3 στη Δυτική Μακεδονία και

o       1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 53.813 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 51.726 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.087 των 150 ευρώ.

·         10 παραβάσεις και συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και 1.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο αναψυκτηρίου για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 πελάτες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Δυτική Μακεδονία, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 5 πελάτες.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.091 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.948 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση (με τηλεδιάσκεψη) την Τρίτη 18 Μαΐου, ώρα 10:00 π.μ.

 


Σας καλούμε στις 18 Μαΐου 2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ. στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Επικύρωση αποφάσεων 8ου/2021 Πρακτικού ( με τηλεδιάσκεψη) της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.

 1.       Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: (Υποκατηγορία Α1, ομάδα 2η, α/α 6): « Υφιστάμενες Υδρομαστεύσεις και Υδρογεωτρήσεις, στη Δ.Ε. Περάματος Δήμου Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, Αποχέτευσης/Δήμου Ιωαννιτών. (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

 2.       Γνωμοδότηση  επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων 2021 - 2025. (εισήγηση   Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

 3.       Γνωμοδότηση  , επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας Α2, ομάδα 1η, α/α 1η): « Κατασκευή κυκλικού κόμβου επί της Ε.Ο. Αθηνών- Ιωαννίνων στο ύψος της οδού Ελ. Βενιζέλου στην πόλη της Άρτας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της είναι ο Δήμος Αρταίων. (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής καταστήματος στην Ηγουμενίτσα


 

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Εξιχνιάσθηκε ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας υπόθεση διάρρηξης – κλοπής καταστήματος που έγινε στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τη νύχτα της 04-05-2021 ο κατηγορούμενος έσπασε τη τζαμαρία πόρτας μανάβικου, από όπου αφαίρεσε την ταμειακή μηχανή, που περιείχε το ποσό των -400- ευρώ περίπου.

Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε χθες (12-05-2021) το πρωί και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των -205- ευρώ, προερχόμενο από την κλοπή, το οποίο αποδόθηκε στο ιδιοκτήτη.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Διαλειμματική νηστεία: Είναι όσο «καλή» πιστεύουμε ότι είναι;

 


Η διαλειμματική νηστεία αποτελεί έναν ιδιαίτερα δημοφιλή τύπο δίαιτας τα τελευταία χρόνια, διότι μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στη σκληρή καθημερινότητα ενός σύγχρονου εργαζομένου ανθρώπου, ενώ παράλληλα προσφέρει την ελευθερία της κατανάλωσης αγαπημένων τροφών ακόμα και υψηλής θερμιδικής αξίας χωρίς να παρεμποδίζεται η επίτευξη της απώλειας βάρους.
Είναι όμως αυτή η συγκεκριμένη απώλεια τόσο υγιεινή όσο πιστεύεται ότι είναι; Στο παραπάνω ερώτημα απαντάει ο Κάρολος Παπαλαζάρου Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Συνεργάτης του Metropolitan Hospital, ο οποίος εξηγεί τους τύπους, τα πλεονεκτήματα αλλά και τους κινδύνους για την υγεία αυτής της δίαιτας-νηστείας.

Τι ονομάζουμε διαλειμματική νηστεία;

Ο όρος διαλειμματική νηστεία (Δ.Ν.) χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια σειρά διατροφικών προτύπων κατά τα οποία καταναλώνονται ελάχιστες ή μηδενικές θερμίδες για χρονικές περιόδους που κυμαίνονται από 12 ώρες έως αρκετές ημέρες, κατ’ επανάληψη.

Οι κυριότεροι τύποι διαλειμματικής νηστείας είναι:

Η δίαιτα 16:8, στην οποία η κατανάλωση τροφής γίνεται σε μία περίοδο οκτώ ωρών μέσα στην ημέρα.

Η δίαιτα 5:2, στην οποία καταναλώνονται τροφές για πέντε ημέρες διαδοχικά και τις επόμενες δύο ημέρες ακολουθείται νηστεία.

Η εναλλακτική ημερήσια νηστεία, κατά την οποία τα άτομα που την εφαρμόζουν έχουν συνήθως μια ολόκληρη ημέρα νηστείας που ακολουθείται από μία ημέρα κανονικής σίτισης.