Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου (15-12-2014)

Αποφάσεις για τη δημοπράτηση έργων έλαβε, μεταξύ άλλων, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας κατά τη σημερινή συνεδρίασή της.
Ειδικότερα, η Ο.Ε. ενέκρινε τη δημοπράτηση των έργων:
-   «Οριστική μελέτη δικτύου ποδηλατοδρόμων Νομού Πρέβεζας (Ιονία Διαδρομή)», προεκτιμώμενης αμοιβής 310.293,80 ευρώ
-  «Συντήρηση στραγγιστικού δικτύου πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Στη Γενική Γραμματέα ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων

Τα προβλήματα που εντοπίζουν στα λιμναία και ποτάμια οικοσυστήματα καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής τους συζήτησαν με τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων.
Η Γενική Γραμματέας δέχθηκε στο γραφείο της, τον πρόεδρο του Συλλόγου Κώστα Φρίγκα   συνοδευόμενο από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Κώστα Κωνσταντή, Γιάννη Σάκκο και Δημήτρη Γιούνη καθώς και το γραμματέα του αντίστοιχου Συλλόγου Κόνιτσας Πανταζή Τουφίδη.
Οι ερασιτέχνες αλιείς στη διάρκεια της συνάντησης κατέθεσαν τα προβλήματα που έχουν διαπιστώσει στα υδάτινα οικοσυστήματα και τους ιχθυοπληθυσμούς που αναπτύσσονται σε αυτά, κυρίως λόγω των ανθρώπινων παρεμβάσεων και δραστηριοτήτων και ζήτησαν τη συνδρομή της Γενικής Γραμματέα προκειμένου να δρομολογηθούν δράσεις που θα οδηγήσουν στην άμβλυνση των προβλημάτων.
Οι ερασιτέχνες αλιείς μεταξύ άλλων προχώρησαν σε συγκεκριμένες καταγγελίες για:

Ε.Μ.Υ.: Επιδείνωση του καιρού από σήμερα το βράδυ

Η Ε.Μ.Υ. με έκτακτο δελτίο ενημερώνει πως από σήμερα το βράδυ έως και αύριο προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με έντονες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Για το λόγο αυτό, με ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Ηπείρου καλεί τους Δήμους να βρίσκονται σε επιφυλακή και να είναι σε επικοινωνία με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ από την «Κιβωτό του Κόσμου» την Κυριακή 21 και 28 Δεκεμβρίου

Τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή πραγματοποιούν την Κυριακή 21 και 28 Δεκεμβρίου από τις 11:00 π.μ. έως και τις 15:00 μ.μ. το Χριστουγεννιάτικο Βazaar έξω από τη  Ζωσιμαία Δημοτική Βιβλιοθήκη (Μ. Μπότσαρη και Ελευθερίου Βενιζέλου).
"Τα παιδιά έχουν ετοιμάσει με πολύ κέφι και μεράκι παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, σπιτικό τραχανά, χειροποίητα σαπούνια, χριστουγεννιάτικα γλυκά και πολλές ακόμη όμορφες εκπλήξεις.
Τα έσοδα από την πώληση των προϊόντων θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών μας καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία του Σπιτιού Φιλοξενίας μας, στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2657031251.

Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Πωγωνίου σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου και ώρα 16:30 στο ξενοδοχείο Xilton

Λαϊκή Συσπείρωση Πωγωνίου: Καταγγέλλουμε την προκλητική απόφαση της δημοτικής αρχής να αυξήσει τα τέλη στους δημότες, την ίδια ώρα που εξασφάλιζε απαλλαγές για το εργοστάσιο του Βίκου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Πωγωνίου καταγγέλλει την προκλητική απόφαση της δημοτικής αρχής να αυξήσει τα τέλη στους δημότες, την ίδια ώρα που εξασφάλιζε απαλλαγές για το εργοστάσιο του Βίκου.
Τη στιγμή που οι λαϊκές οικογένειες αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη για τη ζωή τους, τη στιγμή που η συγκυβέρνηση τις φορτώνει με ακόμα περισσότερους φόρους  και χαράτσια (ΕΝΦΙΑ κλπ), που παρατάει τις παραμεθόριες περιοχές στο έλεός του, αποδυναμώνοντας κάθε κοινωνική υπηρεσία, που χτυπάει βάναυσα με την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε. αγρότες και κτηνοτρόφους, η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν στέκεται στο πλευρό των δημοτών, αλλά παίρνει κι αυτή το πόστο της στο χτύπημα τους!
Mε την πρώτη ευκαιρία, απέδειξε περίτρανα σε ποιανού το πλευρό βρίσκεται, ποιους εκλέχτηκε να εξυπηρετήσει. Αύξησε τα τέλη για τους δημότες, αλλά φρόντισε να μειώσει το κόστος στο νερό για το μεγαλοεπιχειρηματία Σεπετά, κάτω από τα όρια που θέτει ο νόμος. 

Συλλήψεις φυγόποινων στην Πρέβεζα και στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, τρεις φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις. 
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
1. Χθες (15-12-2014) το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Μεσολογγίου, ποινής φυλάκισης (4) μηνών, για παραβάσεις του Δασικού Κώδικα.
2. Χθες (15-12-2014) αργά το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πολυγύρου, ποινής φυλάκισης (3) μηνών και χρηματικής ποινής (1500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
3. Χθες (15-12-2014) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνελήφθη μία 25χρονη ημεδαπή, διότι διώκεται με ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Θεσπρωτίας για κλοπή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα (16-12-2014) στους αρμόδιους Εισαγγελείς. 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Διεξαγωγή θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων απόκτησης αδειών τεχνικών μηχανικών εγκαταστάσεων 2ης Ειδικότητας

Το τμήμα Επαγγέλματος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι η διεξαγωγή των θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων, για τους υποψηφίους απόκτησης αδειών τεχνικών μηχανικών εγκαταστάσεων 2ης Ειδικότητας κ.κ. Τσιλόγλου Γεώργιο πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 15.00, στις εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε όπως απευθύνεστε στα Τμήματα Επαγγέλματος των Διευθύνσεων Ανάπτυξης Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ηπείρου (Ταχ. δ/νση: Πλ. Πύρρου 1Α, ΤΚ 45211, Ιωάννινα/ Αμβρακίας 23, ΤΚ 47100, Άρτα/ Σπηλιάδου 8, ΤΚ 48100, Πρέβεζα/ Π. Τσαλδάρη 18, ΤΚ 46100, Ηγουμενίτσα, Τηλ.: 2651364163, 2681363115, 2682360247, 2665099971, Τηλεομοιοτυπία: 2651027965, 2681075505,2682360249, 2665360174, Δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: g.gkatzianis@php.gov.gr, ladavou@peartas.gov.gr,  a.katsaiti@php.gov.gr, i.spiropoulos@php.gov.gr). Αρμόδιοι υπάλληλοι για την διεξαγωγή των εξετάσεων είναι οι κ.κ. Γεώργιος Γκατζιάνης και κ. Χρήστος Γεωργούλας (γραφείο 146, Περιφέρεια Ηπείρου, τηλ.: 2651364163).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Στα 377,76 εκατ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές-απλήρωτες συναλλαγματικές στο 11μηνο

Στα 377,76 εκατ. ευρώ ανήλθαν στα τέλη Νοεμβρίου 2014 οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές, έναντι 329,7 εκατ. ευρώ στα τέλη Οκτωβρίου 2014. Στο αντίστοιχο 11μηνο του 2013 οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές αθροιζόμενες ανέρχονταν σε 614 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το Σύστημα Αθέτησης Υποχρεώσεων της «Τειρεσίας», οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν στα τέλη Νοεμβρίου στα 298,1 εκατ. ευρώ, από 255,8 εκατ. ευρώ στα τέλη Οκτωβρίου, ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν στα 79,6 εκατ. ευρώ, από 73,8 εκατ. ευρώ στα τέλη Οκτωβρίου.
Το Νοέμβριο σφραγίσθηκαν 1.254 ακάλυπτες επιταγές αξίας 42,2 εκατ. ευρώ, ενώ αποσύρθηκαν 3.719 απλήρωτες συναλλαγματικές αξίας 5,8 εκατ. ευρώ.

Άρτα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παράνομες οικοδομικές εργασίες

Συνελήφθησαν, χθες (14-12-2014) αργά το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πολωνίας, ηλικίας 35 και 31 ετών, για παράνομες οικοδομικές εργασίες.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, κατελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί, ως εργάτες, να προβαίνουν σε παράνομες οικοδομικές εργασίες με μηχάνημα (κομπρεσέρ) σε κατάστημα ημεδαπού, χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας.