Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση (διά ζώσης) της Επιτροπής Περιβάλλοντος, τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, ώρα 10:00 π.μ.

 


Τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, και ώρα 10.00 π.μ. συνεδριάζει στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης με τα εξής θέματα στην Ημερήσια Διάταξή της:

Γνωμοδότηση, επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας Α2, ομάδα 2η): « Υδρομάστευση πηγής «ΚΡΑΝΙΕΣ», στη θέση «ΣΙΑΜΑΝΤΑΣ» της Τ.Κ. Θεοδώριανων του Δ. Κεντρικών Τζουμέρκων , Π.Ε. Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «Πηγές Κωστηλάτας Α.Ε.».

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας Α2, ομάδα 1η): «Δημιουργία υδατοδρομίου Ιωαννίνων στη λίμνη Παμβώτιδα (υφιστάμενες χερσαίες εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης επιβατών και των αποσκευών τους, πλωτές εγκαταστάσεις για τον ελλιμενισμό των υδροπλάνων και υδάτινη επιφάνεια για την ασφαλή προσλίμνωση, απολίμνωση και υδατοδρόμηση των υδροπλάνων), εντός της λίμνης Παμβώτιδας, έμπροσθεν τοι οικισμού Περάματος, Δ. Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου. Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο Δήμος Ιωαννιτών.

ΕΟΔΥ: Σαράντα δυο θάνατοι σήμερα, 6.808 νέα κρούσματα

 


12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, σαράντα  δυο θάνατοι σήμερα  6.808 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.808, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 767.376

(ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 148 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.589 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 42, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.151 θάνατοι.

Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 441 (59.9% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 369 (83.67%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 72 (16.33%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. 

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.334 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 363 (ημερήσια μεταβολή +5.83%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 310 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Οκτώβριο 2021 στην Ήπειρο

 


Με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας, δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Οκτώβριο του 2021, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν -6- τροχαία ατυχήματα (έναντι -9- το 2020).

Ειδικότερα, σημειώθηκαν:

-1- θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (έναντι -3- το 2020)

-2- τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι -1- το 2020)

-3- τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι -5- το 2020)

Συνεπεία των παραπάνω τροχαίων, καταγράφηκαν συνολικά -7- παθόντες (έναντι -11- το 2020). Ειδικότερα, καταγράφηκαν:

-1- νεκρός (έναντι -3- το 2020 )

-2- σοβαρά τραυματίες (έναντι -1- το 2020)

-4- ελαφρά τραυματίες (έναντι -7- το 2020)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

υπερβολική ταχύτητα

οδήγηση χωρίς σύνεση

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, που είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (7.104) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες, καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν:

1.662 για υπερβολική ταχύτητα

235 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση

226 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση

90 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)

78 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

55 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

18 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (294) παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, (41) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (767) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Ευθύνη της κυβέρνησης η στήριξη της κοινωνίας στη σημερινή πολυσύνθετη κρίση

 


«Η κοινωνία αντιμετωπίζει πολυσύνθετη κρίση και η κυβέρνηση οφείλει να την στηρίξει σε αυτή την περίοδο, αλλά δεν το κάνει», δήλωσε σήμερα στη Βουλή, ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στην Ολομέλεια, για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μεταφορών.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι η ακρίβεια κραυγάζει  «εξοντώνοντας»   τα εισοδήματα των εργαζομένων, ενώ η πανδημία «καγχάζει», έχοντας ξεφύγει από τον έλεγχο της Πολιτείας, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να ζουν σε ένα μελαγχολικό κλίμα. Η κυβέρνηση δεν στήριξε το ΕΣΥ, ως όφειλε, με αποτέλεσμα για δεύτερη φορά αυτό να δοκιμάζεται σκληρά, μαζί με τους υγειονομικούς, οι οποίοι καταρρέουν από την κούραση, επειδή η κυβέρνηση αμέλησε να αναπληρώσει τα κενά που δημιουργήθηκαν όταν απαγόρευσε την εργασία στους μη εμβολιασμένους, είπε ο κ. Κουρουμπλής και κάλεσε όλους τους Έλληνες να εμβολιαστούν.

Ο πρώην υπουργός Υγείας ζήτησε άμεση στήριξη του ΕΣΥ και των υγειονομικών με πραγματικές αυξήσεις μισθών, με προσλήψεις μονίμου προσωπικού,  με κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, και με ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, τώρα που δεν υπάρχουν οι απαγορεύσεις των μνημονίων. «Αυτό θα είναι μια αναγνώριση της προσφοράς των υγειονομικών  από όλο το πολιτικό σύστημα», είπε ο κ. Κουρουμπλής. Όπως υπογράμμισε, τα μέτρα που έφερε η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό, πλήττουν το λιανεμπόριο και την εστίαση και προκαλούν στους επαγγελματίες ακόμα και υπαρξιακά ζητήματα.

Ιωάννινα: Σύλληψη αλλοδαπού για διακίνηση ναρκωτικών

 


Κατελήφθη τη στιγμή που προμήθευε ανήλικο με ναρκωτικές ουσίες

Κατασχέθηκαν συνολικά περίπου -330- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού, που κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, προχώρησαν χθες (03-11-2021) το απόγευμα στα Ιωάννινα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Επιπλέον, συνελήφθη ανήλικος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε όταν οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν τον αλλοδαπό την ώρα που προμήθευε τον ανήλικο με ναρκωτικές ουσίες.

Στην κατοχή του ανήλικου βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους (9,4) γραμμαρίων, που μόλις είχε παραλάβει από τον αλλοδαπό, καθώς και το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ, που θα του έδινε ως αντίτιμο για την αγορά τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του αλλοδαπού, βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους (319,5) γραμμαρίων, ενώ κατασχέθηκε ακόμη χρηματικό ποσό (40) ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του, ως προερχόμενο από εγκληματική δραστηριότητα.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δωρεάν ασύρματο internet σε όλο το Δήμο Πωγωνίου

 


Ενισχύεται το σήμα σε 10 κοινότητες

Δικαίωμα στο ελεύθερο και δωρεάν ίντερνετ σε όλους δίνει ο Δήμος Πωγωνίου που ενισχύει συστηματικά τα σημεία πρόσβασης στο διαδίκτυο σε όλο το μήκος και πλάτος των ορίων του.

Ο Δήμος Πωγωνίου είναι από τους λίγους Δήμους της χώρας που διαθέτει δωρεάν internet σε όλες τις Κοινότητες για την εξυπηρέτηση τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών.

Η δυνατότητα δωρεάν και ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο δίνεται μέσω των hot spots στους χώρους κοινής χρήσης όπως κεντρικές πλατείες ενώ ξεκίνησε η διεύρυνσή τους και η ενίσχυση του σήματος σε δέκα (10) ακόμη σημεία με την προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού μέσω της πράξης «Ψηφιακές εφαρμογές για την αύξηση της αποδοτικότητας του Δήμου Πωγωνίου».

Ήδη έχει ενισχυθεί το σήμα στις Κοινότητες Παρακαλάμου, Καλπακίου και Κεφαλοβρύσου και ακολουθούν οι Κοινότητες Δολού, Δολιανών, Δελβινακίου, Πωγωνιανής, Λάβδανης, Μαζαρακίου και Κτισμάτων.  

 «Η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας αποτελεί βασικό άξονα για το Δήμο Πωγωνίου με στόχο την εξυπηρέτηση των δημοτών και την άμεση και δωρεάν επαφή τους με τις υπηρεσίες που προσφέρει το internet. Στο πλαίσιο αυτό ενισχύουμε το σήμα σε 10 Κοινότητες για ακόμη ευκολότερη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες, την ενημέρωση, την επικοινωνία και όλες τις δυνατότητες που προσφέρει ο απέραντος κόσμος του διαδικτύου» τονίζει ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου κ. Στυλιανός Κουκουλάρης.

Η δράση εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής Πωγωνίου για παροχή ελεύθερου WiFi σε δημόσιους χώρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πράξη «Ψηφιακές εφαρμογές για την αύξηση της αποδοτικότητας του Δήμου Πωγωνίου» περιλαμβάνει και άλλες σημαντικές δράσεις όπως η ενεργειακή διαχείριση κτιρίων και δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος, η διαχείριση απορριμμάτων, η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων με χρήση ηλεκτρονικών υπογραφών ανάμεσα στα κτίρια και τις υπηρεσίες του Δήμου, η οργάνωση και διάθεση δεδομένων χρήσεων γης και χωροταξίας μέσα από μία γεωπύλη και η διαχείριση του δικτύου πόσιμου ύδατος.

Δέκα πέντε παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου , για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 3 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 79.285 έλεγχοι, από τους οποίους οι 41.081 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 340 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις, ως ακολούθως:

·         143 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 138 πρόστιμα των 300 ευρώ και 5 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o     37 στη Θεσσαλονίκη,

o     25 στο Βόρειο Αιγαίο,

o     22 στη Δυτική Ελλάδα,

o     15 στην Ήπειρο,

o     13 στη Θεσσαλία,

o       8 στην Πελοπόννησο,

o       7 στην Κεντρική Μακεδονία,

o       4 στην Κρήτη,

o       4 στη Δυτική Μακεδονία,

o       3 στα Ιόνια Νησιά,

o       2 στο Νότιο Αιγαίο,

o       2 στη Στερεά Ελλάδα και

o       1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 72.749 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 69.540 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.209 των 150 ευρώ.

·         12 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

o     7 στο Βόρειο Αιγαίο

o     2 στη Θεσσαλονίκη,

o     2 στη Θεσσαλία και

o     1 στην Αττική.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.099 ομοειδείς παραβάσεις.

·          182 παραβάσεις και 5 συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- σύλληψη και 25.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραβίαση αναστολής λειτουργίας του καταστήματος,

- 6 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 17 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων. Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες οχήματος.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- σύλληψη 2 ιδιοκτητών και από 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για εξυπηρέτηση 8 συνολικά πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από μία παράβαση στους πελάτες,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και μία παράβαση στον πελάτη.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 4 παραβάσεις σε ισάριθμους πελάτες,

- 1 παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας σε χώρο αναμονής ΚΤΕΛ.

Στη Θεσσαλία,

- 14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων,

- 2 παραβάσεις σε ισάριθμους επιβάτες λεωφορείου, για στέρηση των απαραίτητων πιστοποιητικών.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 25 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 8 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 2 παραβάσεις σε ισάριθμους επιβάτες λεωφορείου, για στέρηση των απαραίτητων πιστοποιητικών.

Στην Αττική,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ - ζαχαροπλαστείο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για έλλειψη αντισηπτικών στα τραπέζια,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,

- 1 παράβαση σε επιβάτη λεωφορείου, για στέρηση των απαραίτητων πιστοποιητικών

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 21 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων. Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες λεωφορείου και οχήματος.

Στην Κρήτη,

- 1 παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων. Επιπλέον, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας, από επιβάτη οχήματος.

Στη Στερεά Ελλάδα,

- 1 παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 21 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενο, προσωρινά υπεύθυνο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 20.246 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.628 άτομα.

·         Τέλος, βεβαιώθηκαν παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 421 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Παράταση για υποβολή αντιρρήσεων για στους δασικούς χάρτες έως την 18η Απριλίου 2022

 


Με απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Ιωαννίνων τροποποιήθηκαν οι προθεσμίες και οι καταληκτικές ημερομηνίες για την υποβολή αντιρρήσεων που αφορούν στους δασικούς χάρτες.

Για την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα των  Δασικών Χαρτών της ΠΕ Ιωαννίνων, έχει συσταθεί Σημείο Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη (Σ.Υ.Α.Δ.Χ.) με έδρα τα γραφεία της Διεύθυνσης Δασών Ιωαννίνων, Ταχ. Δ/νση Μ. Κοτοπούλη 62- Τ.Κ. 45445, τηλ. 2651088030, 2651088031, 2651088041, 2651088042 & 2651088044, δ/νση ηλ. ταχυδρομείου (email): ddioa@apdhp-dm.gov.gr , όπου παρέχονται γενικές πληροφορίες για το περιεχόμενο των αναρτημένων δασικών χαρτών και του τρόπου υποβολής αντιρρήσεων τις εργάσιμες ημέρες κατά τις ώρες 07.30 π.μ. – 15.30 μ.μ.

Για όσο διάστημα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, το Σ.Υ.Α.Δ.Χ. δέχεται κοινό, μόνο κατόπιν προηγούμενου ραντεβού, με βάση τους τιθέμενους περιορισμούς, που ισχύουν ανά περιοχή και τις σχετικές εγκύκλιες οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου

 


Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, 08:00-14:00

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, ΤΕΙ Ηπείρου, 11:00-14:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου Πρέβεζας, Λούρος, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, 09:00-14:00.

Ακμή ενηλίκων: Ποιες οι επιπτώσεις της στις γυναίκες;


 Έντονες ανησυχίες για την εμφάνισή τους που συνοδεύονται από προβλήματα της ψυχικής και συναισθηματικής υγείας τους έχουν οι ενήλικες γυναίκες με ακμή. Η συχνή αυτή και χρόνια δερματοπάθεια προκαλεί αναστάτωση στην προσωπική και επαγγελματική ζωή, σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη, που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στο JAMA Dermatology. Η κατάθλιψη, το άγχος και η κοινωνική απομόνωση είναι οι κυρίαρχες επιπτώσεις που οι πάσχουσες καλούνται επίσης να αντιμετωπίσουν.

«Παρότι η ακμή είναι συνηθέστερη στην εφηβεία δεν περιορίζεται σε αυτήν, αλλά μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε ηλικία. Υπολογίζεται ότι μέχρι την ηλικία των 45 ετών, το 5% τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών εξακολουθούν να έχουν ακμή. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αύξηση των περιστατικών στους ενήλικες και κυρίως στις γυναίκες, αφού επηρεάζει πλέον έως και το 12-15% αυτών», σημειώνει ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου.

Δεδομένης της ιδιαίτερης σχέσης της ακμής με την ποιότητα ζωής, αρκετές μελέτες έχουν προσπαθήσει να κατανοήσουν πώς βιώνουν οι έφηβοι αυτήν την πάθηση. Λίγες είναι όμως εκείνες οι μελέτες που έχουν διερευνήσει τις επιπτώσεις της σε ενήλικες, και οι ερευνητές θεώρησαν ότι είναι σημαντική η κατανόησή τους, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη διαχείριση της πάθησης σε αυτές τις ηλικίες.

Έτσι, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια επιδίωξαν να καταγράψουν την εμπειρία των γυναικών που είχαν οι ίδιες την πάθηση και όχι κάποιο μέλος της οικογένειάς τους. Στη μελέτη συμπεριέλαβαν ασθενείς ηλικίας 18 έως 40 ετών με μέτρια έως σοβαρή ακμή, διαφορετικής ηλικίας, φυλής και εθνικότητας, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερο αντιπροσωπευτικό δείγμα.