Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Δείτε αν κερδίσατε στη φορολοταρία για συναλλαγές Μαρτίου

 


Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της φορολοταρίας από την ΑΑΔΕ, που αφορά στις συναλλαγές που έγιναν τον Μάρτιο.

Η κλήρωση για την φορολοταρία αποδείξεων που διενεργεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων κάθε μήνα και ήδη από τον προηγούμενο μήνα χαρίζει μέχρι και 50.000 ευρώ σε έναν υπερτυχερό.

Από την κλήρωση αναδεικνύονται πλέον πολλοί τυχεροί με ποσά που ζαλίζουν. Τα μηνιαία χρηματικά έπαθλα είναι έως 50.000 ευρώ και υπάρχει μια ετήσια κλήρωση όπου 12 τυχεροί φορολογούμενοι θα κερδίσουν 100.000 ευρώ ο καθένας. Κάθε έτος θα διεξάγονται 12 κληρώσεις σε μηνιαία βάση και μία σε ετήσια.

Τα ποσά που θα κερδίζουν κάθε μήνα 556 φορολογούμενοι είναι τα εξής

1 τυχερός κερδίζει 50.000 ευρώ

5 τυχεροί κερδίζουν 20.000 ευρώ ο καθένας

50 τυχεροί κερδίζουν 5.000 ευρώ ο καθένας

500 τυχεροί κερδίζουν 1.000 ευρώ ο καθένας

Η κατάθεση των χρημάτων στον δικαιούχο που θα κερδίσει στην φορολοταρία, γίνεται με τη δήλωση του λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ στον δικτυακό τόπο https://www.aade.gr/menoy/miniaies-synallages-kai-lahnoi  στην επιλογή MyTAXISnet.

Όποιος έχει κερδίσει και δεν έχει δηλώσει τον λογαριασμό, τότε έχει στη διάθεση του προθεσμία τριών μηνών για να το πραγματοποιήσει.

Τα εν λόγω χρηματικά ποσά είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Δείτε αν κερδίσατε: https://www.aade.gr/sites/default/files/2022-04/lottery_a1004_3.pdf

Ενημέρωση για περιστατικά εξαπάτησης με τη χρήση στοιχείων αξιωματούχου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

 


Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εντοπιστεί συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης πολιτών με τη χρήση των στοιχείων του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Συγκεκριμένα, οι δράστες χρησιμοποιώντας τα στοιχεία αυτά, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες – χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι βρίσκονται υπό έρευνα από αστυνομικές ή δικαστικές Αρχές προσπαθώντας να τους πείσουν να καταβάλουν χρήματα, για να κλείσουν την υποτιθέμενη έρευνα.

Μάλιστα, με σκοπό την πλήρη αληθοφάνεια του μηνύματος που αποστέλλουν, προβαίνουν ακόμη και στη δημιουργία διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τα ανωτέρω στοιχεία.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνεται ότι, τα παρακάτω κείμενα - μηνύματα που διακινούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails), ως δήθεν επιστολή του Γενικού Γραμματέα, η οποία φέρει το ονοματεπώνυμό του αλλά με διαφορετική ιδιότητα ή βαθμό ένστολων υπηρεσιών (π.χ. Αστυνομία, ταγματάρχης), είναι καταφανώς ψευδεπίγραφα και απατηλά και αποστέλλονται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες αποκομίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο παράνομο οικονομικό όφελος.

Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν τα συγκεκριμένα μηνύματα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

EΟΔΥ: Σαράντα τρεις θάνατοι σήμερα, 11.487 νέα κρούσματα

 


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 267.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, σαράντα τρεις θάνατοι σήμερα, 11.487 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 11.487.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.302.382 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 48.9% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 311 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 121.743(3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.77 (95% ΔΕ: 0.62 - 0.92).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 43, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.022 θάνατοι.

Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 267 (65.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη.

To 92.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 144 (53.93%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 123 (46.07%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.599 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 188 (ημερήσια μεταβολή +12.57%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 176 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Γιάννενα: Χωρίς rapid tests έξω από την Περιφέρεια την Πρωτομαγιά

 


Οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ δεν θα πραγματοποιήσουν δειγματοληψίες μπροστά από την Περιφέρεια Ηπείρου, την Κυριακή 1 Μαΐου.

Τη Δευτέρα 2 Μαΐου και ώρα 09:00-14:00, θα πραγματοποιηθούν δειγματοληψίες μόνο μπροστά από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Τα κλιμάκια στα δύο νοσοκομεία της πόλης των Ιωαννίνων δεν θα λειτουργήσουν.

Παραβάσεις την Τρίτη 26 Απριλίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 26 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 99.857 έλεγχοι, από τους οποίους οι 67.212 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 10 παραβάσεις, ενώ παράλληλα, επιβλήθηκαν 22 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις στη Δυτική Ελλάδα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 106.237 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 102.506 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.731 των 150 ευρώ.

8 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Στερεά Ελλάδα, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Κρήτη, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Στη Δυτική Ελλάδα, 1 παράβαση σε επιχείρηση, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 35.388 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.044 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

49ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού & Σακχαρώδη Διαβήτη

 


Τα νεότερα δεδομένα και οι εξελίξεις στη διαγνωστική προσπέλαση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση των παθήσεων του θυρεοειδούς, της υπόφυσης και των επινεφριδίων θα βρεθούν στο επίκεντρο του 49ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού & Σακχαρώδη Διαβήτη, που θα διεξαχθεί 28 - 30 Απριλίου 2022 στην Αθήνα.

Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες διεθνούς κύρους θα παρουσιάσουν τα νεότερα δεδομένα σε θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος των ενδοκρινολόγων και έχουν τεράστιο κοινωνικό αντίκτυπο, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και η παχυσαρκία, που έχουν λάβει διαστάσεις επιδημίας. Επιπλέον, μεσούσης της πανδημίας του ιού SARS-CoV-2 θα παρουσιασθούν οι επιπλοκές στη λειτουργία των ενδοκρινών αδένων ως αποτέλεσμα της νόσου COVID-19.

Ξεχωριστή αναφορά θα γίνει στην αρτηριακή υπέρταση που οφείλεται σε νοσήματα των ενδοκρινών αδένων, καθώς και στις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες που αφορούν την δυσθυρεοειδική οφθαλμοπάθεια, τη χρήση του ραδιενεργού ιωδίου στο διαφοροποιημένο καρκίνο του θυρεοειδή και στη μη χειρουργική αντιμετώπιση των όζων του θυρεοειδή.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης, το συνέδριο συμπεριλαμβάνει διαλέξεις, συμπόσια, συναντήσεις με τον ειδικό (meet the expert), παρουσίαση προφορικών ανακοινώσεων και ηλεκτρονικά αναρτημένες ανακοινώσεις (e-posters), καθώς και δορυφορικά συμπόσια και δορυφορικές διαλέξεις.

Εφέτος θα υπάρχουν για πρώτη φορά και Κλινικά Φροντιστήρια (workshops) σε τρία σημαντικά πεδία της ειδικότητας: τον σακχαρώδη διαβήτη, την παχυσαρκία και τη χρήση των υπερήχων.

Επιπρόσθετα, νέοι ενδοκρινολόγοι, οι οποίοι αποτελούν τη συνέχεια της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας-Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων (ΕΕΕ-ΠΕΕ), θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της ερευνητικής τους δραστηριότητας.

Στο συνέδριο έχουν κληθεί ως ομιλητές και ιατροί συναφών ειδικοτήτων, όπως καρδιολόγοι, γυναικολόγοι, χειρουργοί ενδοκρινών αδένων και πυρηνικοί ιατροί, αποδεικνύοντας την εξωστρέφεια της ΕΕΕ-ΠΕΕ για συνεργασίες, με γνώμονα πάντα το όφελος για τους ιατρούς και τους ασθενείς.

Θα βραβευτούν επίσης ιατροί ενδοκρινολόγοι, οι οποίοι ξεχώρισαν στην ιατρική έρευνα και τη συγγραφική δραστηριότητά τους. Θα επιβραβευθούν ακόμα ιστορικές μορφές της ΕΕΕ-ΠΕΕ, με ομιλίες και συμπόσια σχετικά με την επιστημονική τους ιστορία.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία και τήρηση όλων των ισχυόντων πρωτοκόλλων προστασίας έναντι του κορωνοϊού. Θα μοριοδοτηθεί με 20 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (C.M.E. credits) αναγνωρισμένα από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Ελληνική. Οι διαλέξεις των ξένων ομιλητών θα γίνουν στην Αγγλική, χωρίς μετάφραση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου.

Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας εν όψει και της εορταστικής περιόδου της Πρωτομαγιάς

 


Αυξημένα μέτρα θα εφαρμόσει η ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου  της Πρωτομαγιάς.

Καθ' όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης.

Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ τα μέτρα περιλαμβάνουν:

- Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.

- Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Ξεκινούν την Τετάρτη 27 Απριλίου οι διακοπές ηλεκτροδότησης για απλήρωτους λογαριασμούς

 


Ξεκινούν την  Τετάρτη 27 Απριλίου οι διακοπές ηλεκτροδότησης για όσους καταναλωτές δεν έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς λόγω της δυσβάστακτης ρήτρας αναπροσαρμογής.

Μόνο στην Αττική οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας δίνουν ημερησίως περίπου 500 εντολές για διακοπές ρεύματος.

Και μπορεί τα ευάλωτα νοικοκυριά να προστατεύονται από τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, ωστόσο, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΟΡΕΝ ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης, «ευάλωτα» πλέον έχουν γίνει και νοικοκυριά που μέχρι πριν από λίγους μήνες δεν είχαν πρόβλημα να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους.

Από το καλοκαίρι του 2021 μέχρι σήμερα υπολογίζεται πως οι λογαριασμοί αυξήθηκαν μεσοσταθμικά κατά 30% -υπολογίζοντας και τη ρήτρα αναπροσαρμογής-, ενώ οι κρατικές επιδοτήσεις δεν κατάφεραν να αντισταθμίσουν τις αυξήσεις αυτές. Αποδείχθηκαν ψίχουλα και οι αντοχές των πολιτών εξαντλήθηκαν με τις συνεχείς ανατιμήσεις, την ενεργειακή κρίση, τους καθηλωμένους μισθούς και τη συρρίκνωση των πραγματικών εισοδημάτων.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 27 Απριλίου

 


Την Τετάρτη 27 Απριλίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας, 08:30-15:30

Άρτα, Isobox Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας,08:30-15:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Βουτσαράς, Κέντρο Υγείας, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πράμαντα, Κέντρο Υγείας, 10:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλακίου, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, 12:30-14:00.

Μύθοι και αλήθειες για το σεξ μετά το έμφραγμα

 


Η σεξουαλικότητα αποτελεί θεμελιώδες τμήμα της ανθρώπινης ύπαρξης. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ποιότητα ζωής και σημαντική πηγή ευχαρίστησης και εγγύτητας. Δεν προκαλεί, λοιπόν, έκπληξη το γεγονός ότι η ανησυχία για τη συνέχιση της σεξουαλικής δραστηριότητας είναι συχνή σε όσους ζουν με καρδιαγγειακά νοσήματα ή αναρρώνουν από ένα έμφραγμα του μυοκαρδίου.

«Η αλήθεια είναι ότι το έμφραγμα οδηγεί συχνά σε μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα και λειτουργικότητα. Αυτό οφείλεται εν μέρει στον φόβο των ασθενών και των ερωτικών συντρόφων τους ότι το σεξ μπορεί να προκαλέσει νέο έμφραγμα ή να οδηγήσει σε καρδιακή ανακοπή. Ωστόσο αυτό συμβαίνει πολύ σπανιότερα απ' ό,τι νομίζουν.



Επιπλέον, η απώλεια της ερωτικής ζωής μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη κατάθλιψης, η οποία είναι πολύ συχνή στους ασθενείς που έχουν υποστεί έμφραγμα και αποτελεί εμπόδιο στην ανάρρωσή τους. Μπορεί ακόμα να δοκιμάσει τις αντοχές της σχέσης και να μειώσει την ποιότητα ζωής. Επιπρόσθετα, όταν ο ασθενής είναι νέος, μπορεί να πλήξει και τη μελλοντική απόκτηση παιδιών», επισημαίνει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος.