Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Σεισμική δόνηση 3,0 R, 6 χλμ Ανατολικά της Λούτσας Πρέβεζας

 


Σεισμική δόνηση έντασης 3,0 R σημειώθηκε στις 19:31 το απόγευμα της Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022, 6 χλμ Ανατολικά της Λούτσας Πρέβεζας.

Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 10  χλμ.

Συνελήφθη σε χωριό της Άρτας για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών

 


Συνελήφθη χθες το απόγευμα σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κεντρικών Τζουμέρκων ένας άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το πρωί της ίδιας ημέρας ο ημεδαπός είχε αφαιρέσει από πρακτορείο Ο.Π.Α.Π. σε χωριό της Άρτας χρηματικό ποσό -360- ευρώ, ενώ κατά τη σύλληψή του βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν -8,5- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Ψηλόκαστρο Πωγωνίου: Παραδοσιακό ημερήσιο πανηγύρι, το Σάββατο 27 Αυγούστου


Παραδοσιακό ημερήσιο πανηγύρι, το Σάββατο 27 Αυγούστου
στο Ψηλόκαστρο Πωγωνίου.

Ρεπετίστα Πωγωνίου: Θεία Λειτουργία και Αγιασμός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Βορώνια

 

Φωτό: Θοδωρής Θοδωράκης

Θεία Λειτουργία και Αγιασμός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Βορώνια Ρεπετίστας Πωγωνίου.




Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σιταριάς Πωγωνίου.

 


Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σιταριάς Πωγωνίου.



Κεράσοβο Πωγωνίου: Παραδοσιακό ημερήσιο και βραδινό πανηγύρι, το Σάββατο 20 Αυγούστου

 


Παραδοσιακό ημερήσιο και βραδινό πανηγύρι, το Σάββατο 20 Αυγούστου στο Κεράσοβο Πωγωνίου.

Μερόπη Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 20 και την Κυριακη 21 Αυγούστου

 


Παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 20 και την Κυριακη 21 Αυγούστου, στη Μερόπη Πωγωνίου.

Βήσσανη Πωγωνίου: Γιορτή Βελανιδιάς την Παρασκευή 19 Αυγούστου

 


Γιορτή Βελανιδιάς την Παρασκευή 19 Αυγούστου, στη Βήσσανη Πωγωνίου.

Αυξάνουν οι ηλεκτρονικές απάτες

 


Με τις συναλλαγές μέσω διαδικτύου αλλά και γενικότερα τις ηλεκτρονικές συναλλαγές να συνεχίζουν να γνωρίζουν ραγδαία ανάπτυξη διεθνώς αλλά και στη χώρα μας στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, λόγω και της εμφάνισης της πανδημίας, αυξήθηκαν οι απάτες τόσο σε απόλυτο αριθμό όσο και σε ό,τι αφορά στις μορφές με τις οποίες εμφανίζονται.

Οι απατεώνες επικεντρώνονται κυρίως σε νέους τρόπους ώστε να ξεγελάσουν και να εξαπατήσουν τους πολίτες αποσπώντας τους προσωπικά στοιχεία λογαριασμών (pin, κωδικοί πρόσβασης κλπ) καθώς και σε απάτες αναφορικά με επενδυτικά προϊόντα που εξασφαλίζουν – όπως τονίζουν οι απατεώνες- υψηλές αποδόσεις.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε στο τέλος του 2021 η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τις ηλεκτρονικές απάτες που με τη συνεργασία των δυνάμεων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Τραπέζης της Ελλάδος, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) έχει συμβάλει καθοριστικά στην κάμψη του αριθμού περιστατικών ηλεκτρονικής απάτης για πρώτη φορά μετά από την συνεχή άνοδο που γνώρισε τους τελευταίους μήνες, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία, αλλά δεν  αφήνει περιθώρια εφησυχασμού.

Χαρακτηριστική της προσοχής που πρέπει να δίνουν οι πολίτες στις ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι η αναφορά που είχε κάνει ο Γιάννης Γραμματικός, γενικός διευθυντής προϊόντων λιανικής τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, στο τελευταίο συνέδριο «Payments 360»” :

Στρατίνιστα Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι το Σάββατο 20 και την Κυριακη 21 Αυγούστου

 


Παραδοσιακό πανηγύρι το Σάββατο 20 και την Κυριακη 21 Αυγούστου, στη Στρατίνιστα Πωγωνίου.

Δολό Πωγωνίου: Δολιώτικο αντάμωμα την Τετάρτη 17 Αυγούστου

 


 Δολιώτικο αντάμωμα την Τετάρτη 17 Αυγούστου, στο Δολό Πωγωνίου.

Αλκοόλ στην παραλία; Γιατί πρέπει να το ξανασκεφτείτε

 


Επικίνδυνη κρίνεται από τους ειδικούς η κατανάλωση αλκοόλ το καλοκαίρι, αφού μπορεί να γίνει αιτία εμφάνισης δερματικών νόσων και επιδείνωσης των υφιστάμενων. Η δροσιστική μπίρα και το απολαυστικό κοκτέιλ ειδικά κάτω από τον ήλιο μπορεί να βλάψουν το δέρμα και όχι μόνο λόγω της αφυδάτωσης που προκαλεί το αλκοόλ. Η έρευνα έχει δείξει ότι ευθύνεται για ταχύτερη πρόκληση ηλιακών εγκαυμάτων, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης απειλητικών για τη ζωή καρκίνων του δέρματος, όπως το μελάνωμα.

«Είναι γνωστό ότι η υπεριώδης ακτινοβολία διαταράσσει την ομοιόσταση του δέρματος με πολλαπλούς μηχανισμούς. Οι επιπτώσεις δεν περιορίζονται απλώς σε ένα κοκκίνισμα του δέρματος, αλλά σε αυτές περιλαμβάνονται και τα ηλιακά εγκαύματα, η μείωση των αντιοξειδωτικών, η βλάβη του DNA και η εξασθένιση της ικανότητας του δέρματος να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις επιθέσεις που δέχεται.



Οι επιπτώσεις είναι ακόμα χειρότερες όταν πίνουμε αλκοόλ ενόσω εκτιθέμεθα στον ήλιο. Μελέτες δείχνουν ότι η επίδρασή του είναι επιβλαβής και δοσοεξαρτώμενη, γεγονός που καθιστά τη σοβαρότητα των ηλιακών εγκαυμάτων ακόμα πιο επικίνδυνη από εκείνη που προκύπτει όταν απέχουμε από το αλκοόλ», προειδοποιεί ο  Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου.

Το αλκοόλ είναι μια τοξίνη σχεδόν χωρίς καμία θρεπτική αξία που προκαλεί πολλά προβλήματα στον οργανισμό. Επιδεινώνει τη λειτουργία του ήπατος, έχει αρνητική επίπτωση στο ανοσοποιητικό, προκαλεί ορμονικές διαταραχές, κυτταρικές βλάβες και προβλήματα ινσουλίνης, τα οποία επηρεάζουν την ποιότητα, την εμφάνιση και τη γήρανση του δέρματος.

Είναι, επίσης, διουρητικό και μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, έχοντας επιπτώσεις στα κύτταρα του δέρματος, το οποίο γίνεται ξηρό, θαμπό και εμφανίζει λεπτές γραμμές και ρυτίδες.