Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Υπουργείο Υγείας: Κανένας θάνατος σήμερα, 26 νέα κρούσματα


Τα 6 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
                    
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, κανένας θάνατος  σήμερα, 26 νέα κρούσματα.
Από αυτά τα 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Συνολικά τα θύματα είναι 201 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις 4.135.
8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Δηλώσεις του Αλέξανδρου Καχριμάνη για την οδική σύνδεση Ιωάννινα-Κακαβιά


Η ανάληψη από την Περιφέρεια Ηπείρου της υποχρέωσης να προχωρήσει τις διαδικασίες για την κατασκευή της οδικής σύνδεσης Ιωάννινα- Κακαβιά, είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.  
«Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, δεν το έχει κάνει καμία άλλη Περιφέρεια, αλλά  στη σύσκεψη που είχε γίνει με τον Υπουργό Υποδομών μας ειπώθηκε ορθά- κοφτά, ότι στην άλλη περίπτωση, το Υπουργείο θα προχωρήσει  άλλη μελέτη για τρίχινο δρόμο», εξήγησε ο Περιφερειάρχης.
Η Ε.Ε.- συνέχισε – για τη χρηματοδότηση έργων που ανήκουν στα διευρωπαϊκά δίκτυα έβαλε «ψηλά τον πήχη» για τα κυκλοφοριακά φορτία. Ως εκ τούτου «κλειδί» για τις μετέπειτα διαδικασίες, αποτελεί η χρηστικότητα του έργου. «Η πρώτη μελέτη που πρέπει να γίνει είναι να αποδείξει τη χρηστικότητα του δρόμου. Εάν δεν αποδειχθεί η χρηστικότητα του δρόμου για διευρωπαϊκό δίκτυο παύει κάθε συζήτηση», τόνισε ο Περιφερειάρχης και συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Δεν έχει αλλάξει ο σχεδιασμός για δίκτυο φυσικού αερίου στην Ήπειρο


Ο σχεδιασμός για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Ήπειρο βρίσκεται σε εξέλιξη και στην κατεύθυνση των συζητήσεων που έχουν αρχίσει το 2013  από την Περιφέρεια και τη ΔΕΠΑ. Την επισήμανση αυτή έκανε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος τόνισε ότι «στο θέμα του φυσικού αερίου κάποιοι μπερδεύονται, κάποιοι δεν έχουν καταλάβει πως δεν είναι όλες οι εταιρείες ίδιες, ότι δηλαδή η ΔΕΠΑ,  η ΔΕΣΠΑ,  η ΔΕΣΦΑ  δεν είναι  ένα πράγμα»,.
Ο κ. Καχριμάνης  συνεχίζοντας είπε πως η εταιρεία ΔΕΠΑ έχει τον αγωγό ΠΟΣΕΙΔΩΝ,  για τον οποίο υπάρχει η παλιά μελέτη που διέρχεται από την  Ήπειρο και φτάνει στην Πέρδικα Θεσπρωτίας. 
«Ήδη σε αυτόν τον τομέα γίνονται απαλλοτριώσεις. Αυτό το δίκτυο ουδέποτε ακυρώθηκε»,  τόνισε.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως ο Υφυπουργός Ενέργειας κ. Γ. Θωμάς, σε πρόσφατη επικοινωνία τους,  τον διαβεβαίωσε ότι τα 150 χλμ  (για την ανάπτυξη δικτύου καταναλωτών) είναι στο πρόγραμμα της ΔΕΠΑ για το 2021-2025. «Όλες οι Περιφέρειες- συνέχισε-  είχαμε προτείνει από 21 εκ. ευρώ για να γίνει επέκταση του φυσικού αερίου στην κάθε περιοχή. Και μην κοιτάτε σε εμάς που δεν υπάρχει αγωγός υψηλής πίεσης. Πάτε στη Θεσσαλία, την Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Μακεδονία- Θράκη. Και δυστυχώς μας είπανε από τη ΔΕΠΑ ότι δεν μπορούν να δεσμευτούν και τώρα ανακοίνωσαν ότι τα 150 χλμ θα είναι από δικούς τους πόρους και δανειοδότηση. Βλέπω ότι αυτές οι εταιρείες και το Υπουργείο δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων», συμπλήρωσε.

Συνάντηση εργασίας Μαρίας Κεφάλα και Γιώργου Αμυρά με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη για το φυσικό αέριο στην Ήπειρο


Συνάντηση εργασίας είχαν χθες οι βουλευτές Ιωαννίνων Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα και Γιώργος Αμυράς με τον υπουργό Περιβάλλοντος  και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, τον υφυπουργό Ενέργειας Γεράσιμο Θωμά και τον Γ.Γ Φυσικού Περιβάλλοντος και υδάτων Κωνσταντίνο Αραβώση. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η έλευση του φυσικού αερίου στο Νομό Ιωαννίνων και η προστασία της λίμνης Παμβώτιδας.
Οι βουλευτές ενημερώθηκαν από τους υπουργούς για το χρονοδιάγραμμα της έλευσης του φυσικού αερίου στα Ιωάννινα σύμφωνα με το οποίο έως το 2024 η ΔΕΔΑ θα κατασκευάσει δίκτυο 150 km στην Ήπειρο, υπερδιπλάσιο του αρχικού σχεδιασμού με εξασφαλισμένη πλήρη χρηματοδότηση που ανέρχεται στα 22,8 εκατ ευρώ.
Επιπλέον, οι βουλευτές εξέφρασαν την αγωνία των Γιαννιωτών για το ευαίσθητο οικοσύστημα της Παμβώτιδας καθώς και τα προβλήματα που προκύπτουν σχετικά με τις εκτάσεις περιμετρικά της λίμνης, την αξιοποίηση και την προστασία τους.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τη Δευτέρα 27 Ιουλίου και ώρα 12 το μεσημέρι (κεκλεισμένων των θυρών)


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
 Έχοντας υπόψη:
 Τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010.
 Τις διατάξεις του Ν.4555/2018.
 Το άρθρο 10 της Π.Ν.Π. «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του»-ΦΕΚ
Α΄55/11-03-2020.
 Την εγκύκλιο 18318/13-3-2020 του Υπ.Εσωτερικών.
 Την αρ. 160/19 Α.Δ.Σ. (ΨΧΧΣΩ1Ω-ΔΕ8) περί εκλογής μελών Οικονομικής Επιτροπής.
 Την αρ. 972/6899/13-9-19 ορθή επανάληψη(66ΧΤΩ1Ω-20Γ) απόφαση Δημάρχου περί ορισμού μελών Ο.Ε.
 Την αρ.1035/7307/1-10-19 (ΩΓΜΠΩ1Ω-2ΡΡ)απόφαση Δημάρχου περί τροποποίηση της Α.Δ.972/19 περί ορισμού μελών Ο.Ε.
Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στην κεκλεισμένων των θυρών τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 27 Ιουλίου 2020, ημέρα Δευτέρα & ώρα 12.00 το μεσημέρι, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, ήτοι:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Ψήφιση πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ» Κοινότητας Βασιλικού οικ. έτους 2020.
2. Ψήφιση πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ » Κοινότητας Βήσσανης οικ. έτους 2020.
3. Έγκριση του 3ου Α.Π.Ε. του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Τ.Κ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ».
4. Έγκριση 2ου Α.Π.Ε. & 2ο Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου «ΥΔΡΕΥΣΗ – ΑΠΟΧΕΥΤΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ».
5. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. & 1ο Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΙΧΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΠΙΣΘΕΝ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ».
6. Έγκριση ή μη 1ου πρακτικού ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου του έργου «Κατασκευή στέγης στο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Δ.Δ. Νεγράδων προϋπολογισμού 87.070,00 με Φ.Π.Α.
7. Έγκριση πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης και κατακύρωση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Δολιανών» προϋπολογισμού 61.451,61€ (το έργο δεν έχει Φ.Π.Α.).
8. Έγκριση της αρ.12/20 μελέτης και καθορισμός όρων του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια υγρών καυσίμων (κίνησης, θέρμανσης & λιπαντικών) για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών των υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου, του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής
Προστασίας –Αλληλεγγύης- Μέριμνας κα Παιδείας του Δήμου Πωγωνίου, των Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, για το περίοδο 2020-2021 (1 έτος).»
9. Έγκριση ή μη πρακτικού της Επιτροπής διαγωνισμού για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την «Προμήθεια γάλακτος εργατοτεχνικού προσωπικού Δήμου Πωγωνίου & προμήθεια τροφίμων για τη λειτουργία Κοινωνικού Συσσιτίου – Παντοπωλείου και τροφίμων για το ΝΠΔΔ του Δήμου Πωγωνίου και προμήθεια γάλακτος για τις Σχολικές Επιτροπές» προϋπολογισμού δαπάνης 67.113,85 € (με Φ.Π.Α.).
10. Κατακύρωση αποτελέσματος άγονης πλειοδοτικής φανερής δημοπρασίας για τη διάθεση δασικών προϊόντων της συστάδας 1δ Βασιλικού - Δήμου Πωγωνίου και καθορισμός όρων δημοπράτησης εκ νέου.
11. «Καθορισμός όρων δημοπράτησης δημοτικού αγρού στις Θέσεις «Μπίλες» και «Μολόχες» Κοινότητας Μαζαρακίου.»
12. Σχετικά με διαγραφή οφειλών ύδρευσης στο όνομα Σπ. Μεντής στην Κοινότητα Κεφαλοβρύσου-Δ.Ε. Άνω Πωγωνίου.
13. Σχετικά με διαγραφή οφειλών ύδρευσης στο όνομα Σπ. Ευθυμίου στην Κοινότητα Κεφαλοβρύσου-Δ.Ε. Άνω Πωγωνίου.
14. Σχετικά με διαγραφή οφειλών ύδρευσης στο όνομα Σιδερά Χαντάντ στην Κοινότητα Βασιλικού-Δ.Ε. Άνω Πωγωνίου.
15. Έγκριση έκτακτης μετακίνησης Δημάρχου και Αντιδημάρχου κ. Στ. Κουκουλάρη στην Αθήνα στις 08-07-2020.
16. Έγκριση εξειδίκευση δαπάνης εγγεγραμμένων πιστώσεων για πολιτιστικές εκδηλώσεις-καλοκαίρι 2020- Δήμου Πωγωνίου.
17. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 9 η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2020 Δήμου Πωγωνίου».
* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

ΟΠΕΚΑ: Την Παρασκευή 31 Ιουλίου τα επιδόματα και οι παροχές


Την Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020, καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ τα επιδόματα και οι παροχές.
Συγκεκριμένα καταβάλλονται τα εξής: επίδομα παιδιού, επίδομα γέννησης, προνοιακά αναπηρικά και διατροφικό επίδομα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), επίδομα στέγασης, στεγαστική συνδρομή, επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων, σύνταξη υπερηλίκων, επίδομα ομογενών, «Συνεισφορά δημοσίου του ν. 4605/2019».
Ειδικότερα, για το επίδομα παιδιού, πρόκειται για την τρίτη διμηνιαία δόση του 2020 και αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. 
Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Επίδομα Παιδιού» θα ενεργοποιηθεί και πάλι για την υποβολή νέων αιτήσεων. 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα τα οποία έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

Κάτω Ραβένια Πωγωνίου: Στιγμές Πολιτισμού «Αύγουστος 2020»


ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΚΑΤΩ ΡΑΒΕΝΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2020

Αγαπημένοι μας συγχωριανοί και φίλοι.
Στις πρωτοφανείς συγκυρίες που ζούμε, σε αυτό το δύσκολο καλοκαίρι που η απόσταση είναι το καινούριο κοντά, που η προσοχή και η ασφάλεια επιβάλλεται για να παραμείνουμε υγιείς, η αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα και τους συμπατριώτες μας παραμένει ζωντανή κι αστείρευτη.
Έτσι, λόγω συνθηκών και ακολουθώντας τις οδηγίες που δίδονται από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς του τομέα υγείας, το εβδομαδιαίο -όπως προγραμματίζαμε-πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 120 χρόνια ύπαρξης της Αδελφότητάς μας, θα συμπτυχθεί.
Στιγμές Πολιτισμού ονομάσαμε τη φετινή μας καλοκαιρινή προσπάθεια και την υλοποιούμε χάρη στη βοήθεια και τη συνδρομή του Δήμου Πωγωνίου, φορέων και συμπατριωτών που στηρίζουν την αδελφότητα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Κι είναι αυτές που θα αφήσουν ξεχωριστές και πολύτιμες εικόνες, αλλιώτικες από εκείνες των προηγούμενων χρόνων, σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδιά.
Δύο σημαντικές παρουσίες, δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις που συγκινούν και μας κάνουν υπερήφανους, έχουμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενούμε στο μικρό, αλλά γεμάτο αγάπη για τον πολιτισμό χωριό μας.
WEST SIDE MOUNTAINS DOC FEST
ή Φεστιβάλ κινηματογράφου της Ηπείρου.
Δημιουργοί ταινιών μικρού μήκους από όλο τον κόσμο και φυσικά και την Ελλάδα, στέλνουν την δουλειά τους, μοναδικά και ιδιαίτερα, μιας και η πηγή έμπνευσης της κάθε ταινίας είναι τόσο ξεχωριστή.
Η τεχνολογία, ο κινηματογράφος, ενώνουν κουλτούρες και ανθρώπους με εικόνες και συναισθήματα, ευαισθησία και λεπτότητα, ανθρώπους που κάτι θέλουν να πουν, να φωνάξουν ή να αφήσουν μηνύματα σαν παρακαταθήκη στο παγκόσμιο κοινό, σε μια εποχή που η ανθρωπότητα δοκιμάζεται.
Ο Νίκος Παπακώστας από τη Σκουλικαριά, σκηνοθέτης, μουσικός, νομικός, πολυτάλαντος, ευαισθητοποιημένος με την ιδιαίτερη πατρίδα μας και το μέλλον της, έρχεται με το Ηπειρώτικο Φεστιβάλ στο Πωγώνι, στο χωριό μας, για πρώτη φορά, κάνοντας μια στάση για τους επόμενους προορισμούς του Φεστιβάλ, με ταινίες που έχουν επιλεχθεί και διαγωνίζονται στα πλαίσιά του.
Οι προβολές θα γίνουν με όλα τα προβλεπόμενα για τον ιό μέτρα, στο γήπεδο του χωριού,
τη Δευτέρα στις 10 Αυγούστου στις 20.30'.
Την ίδια ημέρα, στον ίδιο χώρο στις
18.00' τα παιδιά του χωριού και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα κινηματογραφικό παιχνίδι.
Γνωριμία και επαφή με τα σύγχρονα κινηματογραφικά μέσα και ίσως κάποιοι μικροί σκηνοθέτες ξεκινούν δουλειά!!!
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΌΚΑΡΔΟΥ.
Μια γλυκειά, ευαίσθητη, ευγενική, γεμάτη αγάπη για τα παιδιά και όλο τον κόσμο παρουσία,αυτή της δικιάς μας Σοφίας Γραμμόζη-Σωπίκη.
Από Κεφαλόβρυσο και Δολιανά η χαρισματική εκπαιδευτικός-συγγραφέας παιδικών βιβλίων έρχεται παρέα με την Επιστροφή του Βασιλιά Γιγαντόκαρδου, το όμορφο βιβλίο της, να δώσει όμορφα και παραστατικά, μηνύματα ζωής... και διατροφής!
Μαζί της ο αγαπητός σε όλους συμπατριώτης εκπαιδευτικός Γιάννης Ντάλας ,θα μιλήσει για την σημασία του παιδικού βιβλίου!
Θα ακολουθήσει συζήτηση και παιδική βραδιά με εκπλήξεις που θα ετοιμάσουν τα παιδιά.
Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 13 Αυγούστου στο χώρο του γηπέδου με όλα τα προβλεπόμενα για τον ιό μέτρα!
Σας περιμένουμε!
Μένουμε ασφαλείς!
Μένουμε υπεύθυνοι!
Στηρίζουμε τα χωριά μας!
Στηρίζουμε τις συλλογικές προσπάθειες!
Στηρίζουμε τον τόπο και τους συμπατριώτες μας!
Μένουμε όρθιοι κι ονειρευόμαστε όμορφα αύριο που θέλουμε να μας βρουν όλους μαζί γερούς κι αγαπημένους!!!
Καλώς ν' αναμωθούμε!

Παρακάλαμος: Θεία Λειτουργία την Κυριακή 26 Ιουλίου, στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής


Την Κυριακή 26 Ιουλίου, ημέρα εορτασμού της Αγίας Παρασκευής, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στο  εξωκλήσι της  Αγίας Παρασκευής στον Παρακάλαμο.

Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις - κλοπές στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας


Ταυτοποιήθηκαν εννέα ημεδαποί, μέλη της ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και διακεκριμένες κλοπές

Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο ημεδαποί συνεργοί τους για συμμετοχή σε διακεκριμένη περίπτωση κλοπής καθώς και τέσσερα ακόμα άτομα, κατηγορούμενα για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος
Εξιχνιάστηκαν συνολικά -24- περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών σε μονοκατοικίες, οχήματα και επιχειρήσεις, καθώς και μία υπόθεση κλοπής χρηματοκιβωτίου με μεγάλο χρηματικό ποσό από επαγγελματικό χώρο
Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις -520.000- ευρώ
Διακριβώθηκε, μετά από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη συστηματικών διαρρήξεων - κλοπών στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας.
Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας εννέα (9) ημεδαπών, μελών της εγκληματικής ομάδας, σ ε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα ποινική δικογραφία, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα καθώς και διακεκριμένες κλοπές.
Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο ημεδαποί συνεργοί τους για συμμετοχή σε διακεκριμένη περίπτωση κλοπής καθώς και τέσσερα επιπλέον άτομα, τρεις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, κατηγορούμενα για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, μέσα από την ανάλυση, επεξεργασία και συνδυαστική αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, με τη συνδρομή και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2019 και έχοντας ως σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος, διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις και κλοπές κυρίως από μονοκατοικίες , αλλά και από επαγγελματικούς χώρους και οχήματα, στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας.
Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), τα μέλη της συμμορίας δρούσαν ως ακολούθως :
μετέβαιναν στους «στόχους» που επέλεγαν είτε πεζοί είτε με οχήματα,
βεβαιώνονταν για την απουσία των ιδιοκτητών και στη συνέχεια διαρρήγνυαν μονοκατοικίες, επιχειρήσεις και οχήματα, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων και αφαιρούσαν κυρίως κοσμήματα αξίας και χρήματα,
φορούσαν γάντια κατά τη διάρκεια των κλοπών, ώστε να μην αφήνουν ίχνη στον τόπο του εγκλήματος και να δυσχεραίνουν έτσι την ταυτοποίησή τους από τις διωκτικές Αρχές,
τέλος, τα κλοπιμαία, τα διοχέτευαν είτε στους ανωτέρω τέσσερις κλεπταποδόχους, είτε τα εκποιούσαν οι ίδιοι σε περιοχές της Ζακύνθου και της Αθήνας.
Από την αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά -25- περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών (τελεσμένες και σε απόπειρα), οι οποίες έγιναν κατά το χρονικό διάστημα τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Μάρτιο του 2020 στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας (Παντοκράτωρας, Βιομηχανική Περιοχή, Μύτικας, Καλαμίτσι, Σκαμνούλα, Αγία Φανερωμένη και Παλιούρι).
Αναλυτικότερα, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, ενεργώντας με τον προαναφερόμενο τρόπο δράσης και με διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, έχουν διαπράξει:
(15) κλοπές και (4) απόπειρες κλοπών σε μονοκατοικίες, από όπου αφαίρεσαν χρήματα, πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές,
διάρρηξη επαγγελματικού χώρου, με τη συμμετοχή των δύο ανωτέρω συνεργών τους, από όπου αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο με μεγάλο χρηματικό ποσό,
(2) κλοπές σε επιχειρήσεις, από όπου αφαίρεσαν κυρίως τεχνικό εξοπλισμό,
(2) κλοπές και (1) απόπειρα κλοπής σε οχήματα, από όπου αφαίρεσαν χρήματα και κινητό τηλέφωνο.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Ρινοπλαστική και πτήσεις: Πότε είναι ασφαλείς;


Η υγεία και η πορεία της ανάρρωσης μετά από μια ρινοπλαστική αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για τον χρόνο που θα επιτραπεί στον ασθενή να ταξιδέψει με αεροπλάνο. 
Μια ολιγόωρη πτήση μία εβδομάδα μετά την επέμβαση είναι ουσιαστικά απίθανο να προκαλέσει προβλήματα, ενώ όσον αφορά τις υπερατλαντικές πτήσεις λαμβάνεται υπόψιν η γενικότερη κατάσταση του χειρουργημένου ασθενή. 
Έτσι, το φετινό καλοκαίρι θεωρείται ιδανικό για την πραγματοποίηση κάθε ανεκπλήρωτης επιθυμίας για αλλαγή στην εμφάνιση του προσώπου. Η αναβολή των διακοπών υπό τον φόβο νόσησης από τον νέο κορωνοϊό, σε συνδυασμό με τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο που όλοι έχουν το καλοκαίρι, καθιστούν αυτούς τους μήνες τους καλύτερους για τη βελτίωση όχι μόνο των αισθητικών αλλά και των λειτουργικών προβλημάτων της μύτης.
«Τα αεροπορικά ταξίδια μετά από οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση ενέχουν κάποιους κινδύνους, οι οποίοι διαφέρουν αναλόγως του είδους της επέμβασης που έχει προηγηθεί καθώς και της χειρουργικής τεχνικής που έχει εφαρμοστεί στην συγκεκριμένη περίπτωση. Όσον αφορά στη ρινοπλαστική, η πρόωρη χρήση του αεροπλάνου μπορεί να δημιουργήσει κάποια ειδικά προβλήματα στους ασθενείς, τα οποία σχετίζονται με την πίεση και την ποιότητα του αέρα που υπάρχει στο αεροσκάφος», μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεώργιος Μοιρέας.
Όταν ο αέρας που αναπνέει ο ασθενής είναι ξηρός τότε μπορεί να παρουσιαστεί μια έστω μικρή ρινορραγία. Αυτό είναι πιθανότερο να γίνει σε μεγάλης διάρκειας πτήσεις και όταν στο συγκεκριμένο αεροπλάνο ο αέρας ανακυκλώνεται αντί να ανανεώνεται συνεχώς με καθαρό. Μετά την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού αρκετές αεροπορικές εταιρείες έχουν αλλάξει τα συστήματα εξαερισμού στα αεροπλάνα τους προς όφελος της καθαρότητας του αέρα της καμπίνας.
Η ρινοπλαστική είναι μια από τις πιο περίπλοκες αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις που κατά τη διάρκειά της ρυθμίζονται οι ρινικοί χόνδροι και τα οστά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προστεθεί και ιστός για τη βελτίωση της δομής της μύτης. Μετεγχειρητικά, οι ασθενείς πρέπει να περιορίσουν τις έντονες δραστηριότητες, προκειμένου να επιταχυνθεί η περίοδος ανάρρωσης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγεται η έντονη σωματική δραστηριότητα για 10-14 ημέρες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ασθενής δεν επιτρέπεται να επιστρέψει στην καθημερινότητά του από την επόμενη ημέρα του χειρουργείου.