Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Δήμος Πωγωνίου: Εγκρίθηκε ο ισολογισμός για τη χρήση 2019

 


Εγκρίθηκε με την αρ: 36/2021 απόφαση του Δ.Σ. ο ισολογισμός του δήμου Πωγωνίου για τη χρήση 2019.

Δείτε  περισσότερα: https://www.pogoni.gr/index.php/home/item/2911-egkrithike-o-isologismos-tou-dimou-pogoniou-gia-ti-xrisi-2019

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (κύπελλο)

 

Ο  Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 στον επαναληπτικό αγώνα του κυπέλλου.

Το πρώτο παιχνίδι των Ζωσιμάδων είχε λήξει ισόπαλο 1-1.

Στο 6' πρώτη απειλή από τον ΠΑΣ Γιάννινα, πλασέ του Ελευθεριάδη, ο οποίος ήταν κλεισμένος, δεν ανησύχησε ο Σα.

Στο 21' καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό. Ο Μπρούμα έφερε την μπάλα στην περιοχή, τροφοδότησε τον Αραμπί, σούταρε στα σώματα, στη συνέχεια ο Μασούρας έκανε ένα δεύτερο σουτ, με τον Λοντίγκιν να γλιτώνει την ομάδα του.

Στο 25' ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι. Ο Μπρούμα σούταρε μέσα από την περιοχή, με τον Πέερσμαν καθώς πέφτει να βρίσκει την μπάλα με το αριστερό του χέρι.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση, πλάσαρε τον Λοντίγκιν που έπεσε από την αντίθετη πλευρά και έκανε το 1-0.

Στο 41' ο Καμαρά έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στα πόδια του Αραμπί, ο οποίος έκανε τρομερή ντρίμπλα και πλάσαρε  τον Λοντίγκιν γράφοντας το 2-0.

Ωραίο συρτό σουτ του Καρτάλη από τα όρια της περιοχής στο 51', η πορεία της μπάλας αιφνιδίασε τον Σα και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1.

Στο 53' ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Παντελάκης πήρε την κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το δοκάρι του Σα.

Στο 56' από την πάσα του Αραμπί μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Μπρούμα,  ο οποίος πλάσαρε για το 3-1.

Στο 90' ο Χολέμπας έκανε μαρκάρισμα στον Κάστρο και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα,  με δέκα τον Ολυμπιακό να μένει με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Ολυμπιακός: 

Σα, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σεμέδο, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά (Ανδρέας Μπουχαλάκης 71΄), Εμβιλά (Τιάγκο Σίλβα 84΄), Μπρούμα (Ματιέ Βαλμπουενά 71΄), Μασούρας, Ελ Αραμπί (Αχμέντ Χασάν 84΄).

ΠΑΣ Γιάννινα: 

Λοντίγκιν, Παντελάκης, Εραμούσπε (Αλέξανδρος Λώλης 69΄), Πέερσμαν, Σάλιακας, Κάστρο, Ντομίνγκες, Καρτάλης, Ελευθεριάδης (Σάντι Κρίζμαν 46΄), Παμλίδης (Φαμπρίσιο Mπρένερ 46΄), Μιλιντσεάνου (Γιάννης Κάργας 69΄).

Νίκος Χαρδαλιάς: Επαναλειτουργία της εστίασης από τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου, με SMS για τις μετακινήσεις κωδικός 6

 

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του Covid-19 στην Ελλάδα, θα συνεχίσουμε να στέλνουμε SMS για τις μετακινήσεις μας στο 13033 έως και τις 15 Μαΐου.

Από τη Δευτέρα του Πάσχα, όταν θέλουμε να μετακινηθούμε για χώρους εστίασης, θα στέλνουμε sms στο 13033 με τον κωδικό 6.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα του Πάσχα διευρύνεται και το ωράριο των μετακινήσεων, καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει στις 11 το βράδυ.

Οι νέες οδηγίες για τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19 στην εγκυμοσύνη

 


Όλα τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα συγκλίνουν στην άποψη ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 με την τεχνολογία mRNA είναι ασφαλή στην εγκυμοσύνη και η  Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών στη χώρα μας τονίζει ότι μια έγκυος γυναίκα καλύτερα να εμβολιαστεί με ένα από τα δύο εμβόλια αυτής της τεχνολογίας, δηλαδή το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech ή το εμβόλιο της  Moderna.

Οι έγκυες γυναίκες και όσες βρίσκονται στη διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμα για να εμβολιαστούν καθώς αυτήν την περίοδο χορηγείται μόνο το εμβόλιο της AstraZeneca και από τις 5 Μαίου το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τις ηλικίες 30 έως 45 ετών, αναφέρει ο δρ Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος, Μαιευτήρας - Χειρουργός -Γυναικολόγος, ειδικός στην Γυναικολογική Ενδοκρινολογία και την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

Αρχικά υπήρξε απαγόρευση εμβολιασμού των εγκύων, επειδή στις κλινικές μελέτες ασφάλειας και αποτελεσματικότητας των εμβολίων για τον νέο κορωνοϊό δεν είχαν λάβει μέρος γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

Στη συνέχεια υπήρξε σύσταση στις έγκυες γυναίκες να εμβολιαστούν αν διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης από τον SARS-CoV2 λόγω επαγγέλματος ή είχαν υποκείμενα νοσήματα, με δεδομένο ότι η COVID-19 μπορεί να προκαλέσει πολλές και σοβαρές επιπλοκές στην έγκυο αλλά και στο έμβρυο.

Βασίλης Κικίλιας: Ανοίγει από τη Μεγάλη Τετάρτη η πλατφόρμα των ηλικιών 40-44 με το εμβόλιο της AstraZeneca

 


Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του Covid-19 στην Ελλάδα από το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης θα ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 40 - 44 με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως, για όσους ενδιαφέρονται, υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για το ερχόμενο τριήμερο και σε λίγο θα αποσταλούν SMS προς όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση.

Στόχος, όπως ξεκαθάρισε, είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν νωρίτερα περισσότεροι συμπολίτες μας.

ΕΟΔΥ: Εξήντα τρεις θάνατοι σήμερα, 2.781 νέα κρούσματα

 


2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εξήντα τρεις θάνατοι σήμερα, 2.781 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.781, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 340.493 (ημερήσια μεταβολή +0,8%), εκ των οποίων 51,3% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 54 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.455 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To Rt για την επικράτεια εκτιμάται σε 0,97.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 63, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 10.242 θάνατοι. Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 805 (62,4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. Το 85,3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.087 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 530 (ημερήσια μεταβολή +44,41%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 461 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη).

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Ευχές για το Πάσχα

 


Ιωάννινα: Εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης με τη μέθοδο της ενοικίασης διαμερίσματος

 


Σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ημεδαπού

 

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων απάτη με τη μέθοδο της ενοικίασης διαμερίσματος, υπόθεση για την οποία σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ημεδαπού.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε από ημεδαπό που είχε αναρτήσει αγγελία σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την αναζήτηση διαμερίσματος προς ενοικίαση στην πόλη των Ιωαννίνων, χρήστης του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης επικοινώνησε μαζί του και προσποιούμενος το μεσίτη, τον έπεισε να καταβάλει τμηματικά σε τραπεζικό λογαριασμό το συνολικό χρηματικό ποσό των -1.430- ευρώ περίπου για την ενοικίαση διαμερίσματος, η οποία ουδέποτε ολοκληρώθηκε.

Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του κατηγορούμενου και η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφαλά: Ευχές για το Πάσχα

 


Η δύναμη της πίστης, η ελπίδα και η αισιοδοξία είναι μηνύματα πιο επίκαιρα από ποτέ. Το ισχυρό τους νόημα αποκτά στις μέρες μας την πραγματική του ουσία. Φέτος η Ανάσταση του Κυρίου μας βρίσκει ενωμένους και αποφασισμένους να αφήσουμε πίσω μας το δύσκολο χρόνο που προηγήθηκε. Ένα βήμα πριν να νικήσουμε την πανδημία, ένα βήμα πιο κοντά στους αγαπημένους μας ανθρώπους. Ας  προστατέψουμε τη ζωή κάνοντας πράξη το μήνυμα της Αναστάσεως. Για να ξαναβρεθούμε, όλοι μαζί, με υγεία και με ασφάλεια σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Εύχομαι ολόψυχα το φετινό Πάσχα να το ζήσουμε με κατάνυξη, φώτιση και αγάπη στις καρδιές μας.

 Χρόνια Πολλά.

Κουκλιοί Πωγωνίου: Δωρεάν Rapid tests την Πέμπτη 6 Μαΐου στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, από 11:00 π.μ. έως 14:00

 


Δωρεάν Rapid tests

Ο Δήμος Πωγωνίου κάνει γνωστό ότι θα διενεργηθούν από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ δωρεάν rapid τεστ στην Κοινότητα Κουκλιών, σε όσους δημότες επιθυμούν να υποβληθούν σε έλεγχο.

Τα  rapid τεστ διενεργούνται στα πλαίσια των ελέγχων που πραγματοποιούν οι μονάδες του ΕΟΔΥ για τον Covid -19 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και την 6η ΥΠΕ, στο γενικό πληθυσμό της Π.Ε. Ιωαννίνων τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 οι μονάδες του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται από 11:00 έως 14:00 στην Κοινότητα Κουκλιών, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.  Όσοι πολίτες του Δήμου Πωγωνίου  επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ, μπορούν να προσέλθουν Κοινότητα Κουκλιών.

 

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Εξήντα παραβάσεις στην Ήπειρο, την Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Μ. Τρίτη 27 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 95.888 έλεγχοι, από τους οποίους οι 9.354 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 865 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις, ως ακολούθως:

  740 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

 101 στη Θεσσαλονίκη,

   94 στην Κεντρική Μακεδονία,

   92 στην Αττική,

   79 στη Στερεά Ελλάδα,

   60 στην Ήπειρο,

   55 στη Δυτική Ελλάδα,

   54 στην Κρήτη,

   51 στην Πελοπόννησο,

   38 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

   29 στα Ιόνια Νησιά,

   28 στο Βόρειο Αιγαίο,

   28 στη Θεσσαλία,

   28 στη Δυτική Μακεδονία και

     3 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 184.671 ομοειδείς παραβάσεις.

 113 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 112 πρόστιμα των 300 ευρώ και 1 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

  22 στη Θεσσαλονίκη,

  17 στην Αττική,

  15 στη Στερεά Ελλάδα,

  13 στην Κρήτη,

    7 στη Θεσσαλία,

    6 στη Δυτική Ελλάδα,

    6 στο Νότιο Αιγαίο,

    6 στη Δυτική Μακεδονία

    5 στο Βόρειο Αιγαίο,

    5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

    5 στην Ήπειρο,

    3 στην Κεντρική Μακεδονία και

    3 στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 51.878 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 49.820 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.058 των 150 ευρώ.

 12 παραβάσεις και 3 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- Σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ μπαρ, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης,

- 300 ευρώ πρόστιμο σε εργαζόμενο καφέ μπαρ για μη χρήση μάσκας.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- σύλληψη ατόμου για παράβαση άρθρου 285 Π.Κ. και επιβολή προστίμου 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης,

- σύλληψη ατόμου για παράβαση άρθρου 285 Π.Κ. και επιβολή προστίμου 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας.

Στη Κρήτη, σύλληψη και 5.300 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια σχολής χορού για μη τήρηση αναστολής λειτουργίας καθώς και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Δυτική Μακεδονία, από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε (2) άτομα για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο τους στην χώρα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 5.738 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.882 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών: Δελτίο Τύπου για την πρόσφατη αλλαγή της ώρας της τέλεσης της Ανάστασης του Κυρίου

 


Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών θεωρούν αυτονόητο καθήκον τους να μεταφέρουν την έμπονη κραυγή του ορθόδοξου χριστιανικού ελληνικού λαού, όπως την αφουγκράζονται να ακούγεται, απ΄ τη μία ως την άλλη άκρη της χώρας, σχετικά με την πρόσφατη αλλαγή της ώρας της τέλεσης της Ανάστασης του Κυρίου.

Ο ορθόδοξος χριστιανικός ελληνικός λαός θεωρεί σήμερα, ότι:

Εμπαίζεται, όταν τον διαβεβαιώνουν ότι είναι ευκολότερο να αλλάξει η ώρα της τέλεσης της Ανάστασης του Κυρίου και Θεού του, από το να αλλάξει η σχετική Κ.Υ.Α. και κάποιες διατάξεις της κυκλοφορίας.

Χλευάζεται, όταν τον ενημερώνουν ότι στις 12 τα μεσάνυχτα υπάρχει υγειονομικό πρόβλημα, από την συγκέντρωση των πιστών στους ιερούς ναούς, προφανώς, διότι τότε κυκλοφορεί ελεύθερα ο κορωναϊός, αλλά ότι στις 9 μ.μ., 3 ώρες νωρίτερα, ο συγκεκριμένος ιός αναπαύεται.

Ραπίζεται, όταν τον πληροφορούν ότι πουθενά αλλού δεν εντοπίζεται υπερμετάδοση του κορωναϊου, παρά μόνο στις Εκκλησίες και ιδιαιτέρα στις μεγάλες γιορτές της Χριστιανοσύνης.

Λογχίζεται, όταν του λέγουν ότι λάθευαν στην πίστη τους και στον τρόπο εορτασμού της Ανάστασης του Κυρίου οι επί πολλούς αιώνες Άγιοι, θεοφόροι πατέρες, σοφοί κανονολόγοι, εμβριθείς πανεπιστημιακοί καθηγητές, και ήρθε η ώρα, τώρα, στην εποχή του κορωναϊού, να τους διορθώσουμε, να αλλάξουμε ακόμη και όλο το τυπικό της Εκκλησίας, μόνο και μόνο για να μην διορθώσουμε μια Κ.Υ.Α.!

Αδελφότητα Σιταριάς Πωγωνίου: Ευχές για το Πάσχα

 


Καλησπέρα σε όλους. Όταν πέρσι δίναμε τις ευχές μας μέσω διαδικτύου, κανείς μας δεν περίμενε ότι και φέτος δεν θα μπορούσαμε να ανταμώσουμε και να δώσουμε τις ευχές μας με αγκαλιές, αγάπη και ζεστασιά.

Δεν φανταστήκαμε ότι θα είμαστε μακριά από το χωριό μας και από τους δικούς μας ανθρώπους, ότι η γιορτή της αγάπης και της ανάστασης θα είναι πιο μοναχική από πέρσι.

Και αυτό μας κάνει ακόμη περισσότερο να συνειδητοποιήσουμε ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη, με εκπλήξεις και εμπόδια..

Οι ευχές μας έχουν ακριβώς αυτό το συναίσθημα:

Ευχόμαστε από καρδιάς να αγαπάμε και να δίνουμε όσα περισσότερα μπορούμε, να συμπονάμε τον διπλανό μας και να πεισμώνουμε στην κάθε δυσκολία, να μην θεωρούμε τίποτα και κανέναν δεδομένο, να έχουμε καθαρό μυαλό και ήρεμο πνεύμα, όμορφη ψυχή και χαμογελαστό πρόσωπο.

Και θα είμαστε όλο και πιο κοντά στο πνεύμα των ημερών. Πάντα!!

Καλό Πάσχα με υγεία και αγάπη!

Το Δ.Σ.

Επαναλειτουργία της δια ζώσης παρακολούθησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

 


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων από τις 10 Μαΐου θα επιτρέπεται και πάλι με φυσική παρουσία η διενέργεια πρακτικών ασκήσεων φοιτητών του τελευταίου έτους και επί πτυχίω σε όλα τα τμήματα και σχολές σε προγράμματα σπουδών α’ και β’ κύκλου.

Επίσης, από 15 Μαΐου ξεκινάει διά ζώσης η διενέργεια κλινικών ασκήσεων φοιτητών του πέμπτου, έκτου έτους και επί πτυχίω των προγραμμάτων σπουδών α’ κύκλου τμημάτων και σχολών της Ιατρικής, καθώς και κλινικών και εργαστηριακών ασκήσεων φοιτητών του τελευταίου έτους και επί πτυχίω σε όλα τα τμήματα/σχολές. Περιλαμβάνονται και μαθήματα αθλητικών εφαρμογών (πρακτικών μαθημάτων) σε ΤΕΦΑΑ, ατομικά και ομαδικά εργαστηριακά μαθήματα στα τμήματα μουσικών σπουδών, εικαστικά εργαστηριακά μαθήματα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και των εφαρμοσμένων εργαστηρίων τους στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών.

Παρομοίως, διά ζώσης θα γίνονται οι κλινικές και εργαστηριακές ασκήσεις φοιτητών όλου του β’ κύκλου (μεταπτυχιακά προγράμματα) των τμημάτων/σχολών, κατόπιν απόφασης Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ.

Μήνυμα του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη για το Πάσχα

 

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Με τις καρδιές μας γεμάτες προσμονή κι ελπίδα, αναμένουμε το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου που θα φέρει μαζί του Ανάσταση ψυχής.

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε  όλοι μας πρωτόγνωρες καταστάσεις που απαιτούν προσωπική και συνολική προσπάθεια προκειμένου να βγούμε νικητές.

Η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης αποτελεί νίκη του σκότους και του θανάτου ως αποτέλεσμα μίας πορείας που αναδεικνύει την αγάπη για τον πλησίον μας, την αλληλεγγύη  και την ανιδιοτέλεια.

Το φετινό Πάσχα θα είναι επίσης δύσκολο αφού θα η πανδημία θα μας κρατήσει πάλι μακριά από τις οικογένειές μας και από αγαπημένα μας πρόσωπα. Ελπίζω κι εύχομαι να είναι το τελευταίο Πάσχα που θα περάσουμε μακριά τους…

Είθε το φως της Αναστάσεως να φωτίζει τις καρδιές όλων μας και να γεμίζει την ψυχή μας με δύναμη, πίστη και αισιοδοξία.

Φίλες και φίλοι,

Με την ελπίδα να τα πούμε σύντομα από κοντά, σας εκφράζω τις πιο θερμές μου ευχές για Καλό Πάσχα με υγεία και αγάπη.  Είθε το φως της Αναστάσεως να φωτίζει τις καρδιές όλων μας και να γεμίζει την ψυχή μας με δύναμη, πίστη και αισιοδοξία.

 

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

Κωνσταντίνος Καψάλης

Εορταστικό μήνυμα για Πάσχα, του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη Αλέξανδρου, στο www.tzourlakos.com/

 


Εορταστικό μήνυμα για Πάσχα, του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη Αλέξανδρου, στο www.tzourlakos.com/

Eυχές για Καλό Πάσχα από την οικογένεια του Hellenic Healthcare Group!

 


Eυχές για Καλό Πάσχα από την οικογένεια του Hellenic Healthcare Group!

Σιούτης Μιχάλης: Ευχές για το Πάσχα

 


Εύχομαι το φως της Ανάστασης να φωτίζει πάντα τη ζωή μας και να μας οδηγεί στο δρόμο της αγάπης και της αλληλεγγύης.

Καλή Ανάσταση σε όλες και όλους με αγάπη, υγεία και πλέον άπειρη υπομονή!

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας, την Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου

 


Την  Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου  στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Δημαρχείο Άρτας

Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Άρτα

Πλατεία Δημαρχείου, Ηγουμενίτσα

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα

Αρχοντικό Πυρσινέλλα, Ιωάννινα

Μέτσοβο, Ιωάννινα

Πλατεία Καλέντζιου, Ιωάννινα

Drive through Ασπράγγελοι, Ιωάννινα

Drive through Ζαγορια, Διακλάδωση Κόνιτσας με Ζαγόρια.

Αναδιαμόρφωση προσώπου: Είναι εφικτή;

 


Τα χαρακτηριστικά του προσώπου είναι το Α και το Ω στην εμφάνισή μας, όμως δεν είναι πάντα τα επιθυμητά. Είτε αυτό συμβαίνει εκ γενετής, είτε εξαιτίας άλλων παραγόντων που επέδρασσαν μετέπειτα, ένα είναι βέβαιο: μπορούν να αλλάξουν!

Η Πλαστική – Επανορθωτική και Αισθητική Χειρουργική δίνει λύσεις, προσωρινές ή μόνιμες, σε ένα πρόβλημα μεμονωμένα ή σε περισσότερα, συνδυαστικά.

«Πεσμένο» πρόσωπο, μικρό πηγούνι, μικρά μάτια («κινεζικά»), στραβή μύτη, προγούλι, έλλειψη ζυγωματικών, μπορούν πλέον να διορθωθούν με χειρουργικές επεμβάσεις ή θεραπείες ιατρείου, βελτιώνοντας κάθε σημείο που… αδικεί την εικόνα μας.

Αναδιαμόρφωση προσώπου

Η αύξηση της ηλικίας, η μεγάλη απώλεια βάρους, η έλλειψη πρόληψης αλλά και τα γονίδια, αποτελούν παράγοντες οι οποίοι, από μόνοι τους ή σε συνδυασμό, αλλάζουν το περίγραμμα του προσώπου «διαγράφοντας» μια πιο κουρασμένη και γερασμένη όψη. Σε κάθε περίπτωση, όμως, υπάρχει λύση!

Ένα στρογγυλό ή τετράγωνο πρόσωπο μπορεί να γίνει πιο «γωνιώδες» ξεκινώντας αρχικά με το κροταφικό λίφτινγκ (ανόρθωση των φρυδιών) ή/και με την τοποθέτηση ενθεμάτων στα ζυγωματικά τόξα ή/και στο πηγούνι.

«Το κροταφικό λίφτινγκ, το οποίο εφαρμόζεται με την τοποθέτηση νημάτων μέσα από μικροσκοπικές οπές στο τριχωτό και αφαίρεση δέρματος όταν υπάρχει περίσσια, αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές στις περιπτώσεις που απαιτείται διόρθωση του περιγράμματος.

Ακόμη, μπορεί να γίνει -συνδυαστικά ή μεμονωμένα- λιπογλυπτική, με προσθήκη ή αφαίρεση λίπους στα σημεία που χρειάζεται, έτσι ώστε να επιτευχθεί η αναδιαμόρφωση της μεσότητας του προσώπου και η ανόρθωσή του. Εφόσον κρίνεται αναγκαίο, η διαδικασία ολοκληρώνεται με αφαίρεση του δέρματος που περισσεύει», αναφέρει η δρ Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, Πλαστική Χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).