Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Χάνι Δελβινακίου: Συνελήφθη 39χρονος Τούρκος με πλαστή Βουλγάρικη ταυτότητα

Συνελήφθη, χθες (22-06-2017) το απόγευμα στο Χάνι Δελβινακίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 39χρονος υπήκοος Τουρκίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και  παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 39χρονο, διότι κατείχε και επέδειξε σε αυτούς, πλαστό δελτίο ταυτότητας Βουλγαρικών Αρχών, το οποίο και κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τρίτη 27 Ιουνίου, ώρα 7:00 μ.μ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
 Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 27η Ιουνίου 2017, ημέρα Τρίτη & ώρα 19.00 μ.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας
διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚ Α΄87) ήτοι:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Αποδοχή ή μη γνωμοδότησης σχετικά με εμπορία πόσιμων νερών.
2. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 6η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2017 Δήμου Πωγωνίου.
* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση διάρρηξης-κλοπής σε γραφείο στην πόλη της Άρτας

Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 19χρονου ημεδαπού

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε γραφείο στην πόλη της Άρτας.
Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 19χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 19χρονος δράστης, εμπλέκεται σε διάρρηξη – κλοπή σε γραφείο, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 17 έως 19-03-2017 στην πόλη της Άρτας, απ’ όπου αφαιρέθηκε ένα τσαντάκι που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, διάφορα έγγραφα και αντικείμενα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ η έρευνα ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 25χρονος υπήκοος Αλβανίας για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα

Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης επτά ετών καθώς και χρηματική ποινή (10.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (22-06-2017) το βράδυ στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, ο 25χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς και του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, σύμφωνα με τις οποίες είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης επτά ετών καθώς και χρηματική ποινή (10.000) ευρώ, για μεταφορά, κατοχή και απόπειρα πώλησης ναρκωτικών ουσιών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 27 Ιουνίου, ώρα 8:00 μ.μ.

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί  την  Τρίτη   27η  Ιουνίου  2017   και ώρα  20.00  
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  ΚΑΛΠΑΚΙ-ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Δ.Σ. [ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ]

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΓΚΟΓΚΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ
   
ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Έγκριση 5ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Πωγωνίου έτους 2017.
2. Έγκριση  Πολιτιστικών Εκδηλώσεων  καλοκαιριού  2017–   ψήφιση πιστώσεων.
3. Επιχορήγηση Πολιτιστικών Συλλόγων – ψήφιση πίστωσης.
4. Επί αιτήσεως ΕΛ. ΤΕΧ.  ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε. για άδεια εγκατάστασης ανεμομετρικού  ιστού στον  Κασιδιάρη. 
5. Υπογραφή Προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου για την προμήθεια σωλήνων για  την αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης
Τ.Κ. Ορεινού – Ξηρόβαλτου.
6. Υπογραφή Προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου για την προμήθεια σωλήνων για  την αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης
Αντλιοστασίου Μονής Σωσίνου.
7. Έγκριση υδροδότησης αγρού εκτός οικισμού στην Τ.Κ. Δολιανών.
8. Έγκριση διαγραφής τελών ύδρευσης στην Τ.Κ. Καστάνιανης.
9. Έγκριση απολογισμού 2016 Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου.
10. Περί καταπάτησης Δημοτικής έκτασης έμπροσθεν ιδιοκτησίας Β. Βασιλείου & Χ. Σίδέρη στην Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου.
11. Έγκριση εξόδων κίνησης αιρετών.
12. Αποδοχή επιχορηγήσεων ΣΑΕΠ.
13. Χορήγηση άδειας εμπορίας πόσιμου ύδατος.

14. Επιβολή προστίμων και προσαυξήσεων  εμπορίας πόσιμου ύδατος.

Έρχονται κατακαλόκαιρο 2 εκατ. ειδοποιητήρια για ΙΧ και μοτοσικλέτες που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός του καλοκαιριού αναμένεται να αποσταλούν πάνω από 2 εκατ. ειδοποιητήρια σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών οι οποίοι δεν τα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.
Ειδικότερα σύμφωνα με τις μέχρις σήμερα διασταυρώσεις εκτιμάται ότι πάνω από 1,2 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και πάνω από 800.000 ιδιοκτήτες δικύκλων δεν τα έχουν περάσει από τον τεχνικό έλεγχο και βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 150 ευρώ.
Επίσης αναζητείται λύση και στο πρόβλημα των πολύ παλιών οχημάτων με έμφαση σε εκείνα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά πριν το 1995 καθώς όλες οι μεταβολές γίνονταν χειρόγραφα τότε και δεν υπάρχουν online στοιχεία.
Συνολικά το κράτος επιδιώκει να εισπράξει 250 εκατ. ευρώ εν μέσω καλοκαιριού μόνο από τα πρόστιμα στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων και χωρίς ΚΤΕΟ οχημάτων.
Ιδιαίτερα τσουχτερά είναι τα πρόστιμα για μη έλεγχο ΚΤΕΟ και ορίζονται σε 150 ευρώ μέσω Taxisnet.
Σε περίπτωση που πέσει κάποιος στην «τσιμπίδα» της Τροχαίας το πρόστιμο ανέρχεται σε 400 ευρώ το οποίο μπορεί να περιοριστεί σε μόλις 50 ευρώ στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος προσκομίσει δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ εντός 10 ημερών.

Αναφορά του Γιάννη Καραγιάννη για τα προβλήματα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης κατέθεσε αναφορά προς το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, επιστολή της Διευθύντριας και των εκπαιδευτικών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων, με την οποία ενημερώνουν τον αρμόδιο υφυπουργό Δημήτρη Μπαξεβανάκη για τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο λόγω ανεπαρκούς οικονομικής στήριξης, με αποτέλεσμα την παρακώλυση και ματαίωση ακόμη και πολύ απλών εργασιών του και αιτούνται την ευαισθητοποίηση των υπευθύνων για την παροχή άμεσης οικονομικής ενίσχυσης, προκειμένου το σχολείο να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους μαθητές και την κοινωνία.

Συμβουλές για την αντιμετώπιση της ζέστης από το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου

Συμβουλές για την αντιμετώπιση της ζέστης

Με ανακοίνωση το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου παρέχει χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για την ζέστη και την αντιμετώπισή της.
Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:
 Η περίοδος της ζέστης δυστυχώς δεν κρατά όσο και οι ημέρες των διακοπών μας, οπότε έχουμε την εναλλακτική λύση της δροσιστικής βουτιάς στα καθαρά νερά.
Γι’ αυτό προστατευτείτε από αυτήν καθόλη την διάρκειά της.
Ο ήλιος καίει τα σημεία του σώματος που είναι εκτεθειμένα.
Πρέπει να κρύβουμε το σώμα μας στην διάρκεια της μεγάλης ηλιοφάνειας, προτιμώντας ρούχα από ελαφριά υφάσματα, βαμβακερά.  Τα συνθετικά υφάσματα αντενδείκνυνται στις ώρες της μεγάλης ζέστης, γιατί προκαλούν μεγάλη εφίδρωση, δεν απορροφούν τον ιδρώτα και μυρίζουν άσχημα. Αποφύγετε τα σκούρα ρούχα και ειδικά το μαύρο χρώμα.
Τα λιπαρά φαγητά, θεωρούνται βαριά για το καλοκαίρι, γιατί η πέψη τους κρατά 3 περίπου ώρες. Αντίθετα η πέψη των πρωτεϊνών κρατά 2 ώρες και των υδατανθράκων μια με μιάμιση ώρα.
Αποφεύγετε τις μεγάλες ποσότητες και τις βαριές σάλτσες.
Μην καταργείτε το αλάτι. Είναι πολύτιμο το καλοκαίρι, αφού κατακρατά νερό στον οργανισμό, βοηθώντας σας να μην ιδρώνετε υπερβολικά (Μην το παρακάνετε βέβαια). Προσοχή οι υπερτασικοί.
Τα οινοπνευματώδη ποτά, πρέπει να αποφεύγονται, ειδικά σε ώρες μεγάλης ζέστης και κυρίως στην παραλία. Προκαλούν μεγαλύτερη έξαψη και εφίδρωση, 1gr αλκοόλης, δίνει 7 θερμίδες. Ένα ποτήρι χυμού φρέσκων φρούτων, ανακουφίζει από την ζέστη. Βέβαια το καλύτερο αναψυκτικό για την αντιμετώπιση της δίψας είναι το νερό. Το «παγωμένο» νερό όμως προκαλεί ίσως, σύσπαση των αγγείων του στομάχου.

Εκπτωτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ για προπληρωμή λογαριασμών

Τέθηκε σε εφαρμογή το νέο εκπτωτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ για τους καταναλωτές που θα προπληρώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος ενός έτους.
Το πρόγραμμα ενεργοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου και παρέχει έκπτωση 6% στη χρέωση προμήθειας σε όσους καταναλωτές το επιλέξουν, πράγμα που σημαίνει ότι σε συνδυασμό με την έκπτωση συνέπειας (που παρέχει μείωση 15% σε όσους εξοφλούν έγκαιρα το λογαριασμό) η συνολική έκπτωση φθάνει στο 21%.
Το πρόγραμμα «Προπληρωμένος Λογαριασμός» απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές, δηλαδή νοικοκυριά, επαγγελματίες, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. 
Δεν εφαρμόζεται όμως σε πελάτες που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, στο Τιμολόγιο Υπηρεσιών Αλληλεγγύης και το Πολυτεκνικό Τιμολόγιο. Επίσης, δεν εφαρμόζεται σε πελάτες που έχουν διακανονισμό σε ισχύ, οι οποίοι για να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Προπληρωμένος Λογαριασμός» θα πρέπει πρώτα να εξοφλήσουν το σύνολο του διακανονισμού.
Για να ενταχθεί ένας καταναλωτής στο πρόγραμμα θα πρέπει να προπληρώσει το σύνολο των χρεώσεων (Προμήθειας, Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις για δίκτυα, ΕΤΜΕΑΡ, ΥΚΩ κλπ., Χρεώσεις Υπέρ Τρίτων όπως δημοτικά τέλη) που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς ρεύματος, Έναντι και Εκκαθαριστικών του προηγούμενου δωδεκάμηνου. 
Επίσης θα πρέπει να υποβάλει αίτηση αφού επισκεφθεί υποκατάστημα της ΔΕΗ για να ενημερωθεί μεταξύ άλλων για το ποσό της προκαταβολής.
Για τον υπολογισμό του ποσού της προπληρωμής λαμβάνονται υπόψη ιστορικά στοιχεία από το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ για τον κάθε πελάτη. 
Η έκπτωση του 6%, διευκρινίζεται, υπολογίζεται μόνο στο τμήμα του λογαριασμού που αφορά τη χρέωση προμήθειας και όχι στις λοιπές χρεώσεις (δίκτυα κλπ.).
Διευκρινίζεται ακόμη ότι:

Περιφέρεια Ηπείρου: Πίστωση 300.000 ευρώ για την "Παρηγορήτισσα" Άρτας

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, διατίθεται πίστωση 300.000 ευρώ, από τη ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου, για την μελέτη Αποκατάστασης του βυζαντινού μνημείου Ι.Ν. Παρηγορήτισσας Άρτας. 
Με την ίδια απόφαση προϊσταμένη Αρχή του έργου ορίστηκε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας και Διευθύνουσα Υπηρεσία το Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της ως άνω Υπηρεσίας.


ΠΗΓΗ: www.php.gov

Διετής παράταση της λειτουργίας των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες προς τις Περιφέρειες, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας, και έχουν αποσταλεί στις Διαχειριστικές Αρχές των Περιφερειών οδηγίες για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να υλοποιηθεί η διετής παράταση λειτουργίας των ΚΗΦΗ
Όπως ανακοινώθηκε:
Σήμερα Πέμπτη 22-06-2017, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου συναντήθηκε με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Ημερήσια Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η), τα οποία είναι δράση συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, μέχρι 30/6/2017, όπου, η υπουργός ανακοίνωσε τα εξής:
Στο πλαίσιο του σχεδιασμού του νέου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας ηλικιωμένων (Ο.Φ.ΗΛΙ) και μετά από διαβούλευση του Υπουργείου με τις Υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, παρατείνεται η διάρκεια λειτουργίας των ΚΗΦΗ, ως δράσης χρηματοδοτούμενης από το ΕΣΠΑ,  για δύο ακόμη χρόνια, μέχρι 30/6/2019.

11η Συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων και φίλων της παράδοσης στα χωριά της Πρέβεζας, 7, 8 και 9 Ιουλίου 2017

Ήρθε η ώρα να σας ενημερώσουμε για πανηγύρια της 11ης Συνάντησης που θα γίνουν το πρώτο στη Νέα Σινώπη και το δεύτερο στο Κανάλι Πρέβεζας την Παρασκευή 7 Ιουλίου και το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017, αντίστοιχα με τη συνεργασία των Πολιτιστικών Συλλόγων Νέας Σινώπης και Καναλίου, ενώ την Κυριακή 9 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το 11ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Καλοκαίρι & Πολιτισμός" στο Κανάλι.
16 μουσικοί και ερμηνευτές θα μας συντροφεύσουν και θα μας ταξιδέψουν σε όλες σχεδόν τις περιοχές του ελληνισμού με έμφαση στη Μακεδονία και στη Θράκη!
Τους παρουσιάζουμε και τους καλωσορίζουμε. Μαζί μας λοιπόν φέτος θα είναι οι:
Νίκος Φιλιππίδης - κλαρίνο
Παγώνα Αθανασίου - τραγούδι
Αρετή Κετιμέ - τραγούδι
Μάνος Κουτσαγγελίδης - κανονάκι & τραγούδι
Κώστας Μήτσης - τραγούδι
Μανώλης Κόττορος - βιολί & τραγούδι
Κώστας Φιλιππίδης - λαούτο
Βασίλης Τριάντης - λαούτο
Κώστας Μερετάκης - κρουστά
Πέτρος Μήτσου - γκάιντα & τσαμπούνα
Γιώργος Τσουμάνης - κλαρίνο
Κωνσταντίνος Λιόντος - κλαρίνο
και... για το τέλος καλωσορίζουμε για πρώτη φορά στην Πρέβεζα τους ζουρνάδες και τα χάλκινα του Βαγγέλη Ψαθά από τη Νάουσα με τον επίσης Βαγγέλη Ψαθά, Νίκο Ράλλη και Σταύρο Παζαρέντζη.

Καλή αντάμωση!!!

Κήλη αθλητών: Καλοκαίρι η καλύτερη περίοδος αποκατάστασης

Το Καλοκαίρι, σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι η καλύτερη περίοδος  για την  αποκατάσταση της κήλης των αθλητών  καθώς οι περισσότεροι βρίσκονται εκτός αθλητικών υποχρεώσεων.
Το γεγονός ότι η περίοδος αποθεραπείας διαρκεί μόλις 4 με 6 εβδομάδες δίνει την  δυνατότητα σε κάθε αθλητή, που έχει πρόβλημα κήλης, να την αντιμετωπίσει χωρίς πίεση χρόνου.
«Πράγματι η καλοκαιρινή περίοδος προσφέρεται κυρίως για ποδοσφαιριστές και  μπασκετμπολίστες, χωρίς πίεση χρόνου, να αποκαταστήσουν την κήλη τους» αναφέρει ο  Δρ Διαμαντής Θωμάς Διευθυντής χειρουργός στο MetropolitanHospital.
Αξίζει να τονιστεί ότι η κήλη, που αποτελεί το 2 με 5 % όλων των αθλητικών τραυματισμών, στο παρελθόν ανάγκασε σπουδαίους αθλητές να διακόψουν την καριέρα τους.
«Η εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας έχει ξεπεράσει τα προβλήματα του παρελθόντος και σήμερα η αποκατάσταση της κήλης λαπαροσκοπικά διαρκεί μόλις 40 με 50 λεπτά και έχει ποσοστό επιτυχία που ξεπερνά το 98%» εξηγεί ο  Δρ Θωμάς.
ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ  ΚΗΛΗΣ
Η λαπαροσκοπική αντιμετώπιση της κήλης με τη χρήση πλέγματος προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με το ανοιχτό χειρουργείο και η μέθοδος αυτή έχει καθιερωθεί πλέον ως μέθοδος επιλογής.
Πραγματοποιείται μέσα από 3 τομές των 5 χιλιοστών στο δέρμα, χωρίς διατομή περιτονιών, απονευρώσεων ή μυών επομένως κατά συνέπεια ελάττωση του μετεγχειρητικού πόνου και άμεση επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους (ταχύτατη ανάρρωση).
Είναι σημαντικό  να αναφερθεί ότι όταν το πρόβλημα είναι αμφοτερόπλευρο η λαπαροσκοπική αποκατάσταση γίνεται δια των ιδίων τομών και για της δύο πλευρές.