Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Άρτα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης

 


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης, που έλαβε χώρα κατά το πρώτο δίμηνο του τρέχοντος έτους στην Άρτα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, η κατηγορούμενη, εκμεταλλευόμενη γνωριμία της με ημεδαπή, απόκτησε κρυφά γνώση των στοιχείων που αναγράφονται στην τραπεζική της κάρτα, με τη χρήση των οποίων στη συνέχεια προέβη στην πραγματοποίηση ηλεκτρονικών αγορών, συνολικού ύψους 550 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος: Συνέχεια ασφαλτοστρώσεων στην Κοινότητά μας

 


Φίλοι συγχωριανοί - συνδημότες,

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν ασφαλτοστρώσεις στο χωριό μας, όπου ελπίζουμε να βοηθήσουν στην καθημερινότητα όλων μας.

Τα τμήματα δρόμων, δεν επιλέχθηκαν τυχαία στο Τεχνικό πρόγραμμα που υλοποιείται αγαπητοί φίλοι (κάποιοι δεν είχαν ΠΟΤΕ άσφαλτο και κάποιοι άλλοι βρισκόταν εντελώς σε κακή κατάσταση λόγω παλαιότητας).

Το Τοπικό Συμβούλιο, με γνώμονα το δίκαιο και την κατάσταση που βρίσκεται κάθε δρόμος στο χωριό μας κατέθεσε τις προτάσεις του στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας και συνεργαστήκαμε για την υλοποίηση του (μακάρι να υπήρχε η οικονομική δυνατότητα του Δήμου να πραγματοποιούνταν σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου στην Κοινότητά μας, αλλά αυτό όπως καταλαβαίνετε δεν είναι δυνατό).

Συνάμα προσπαθήσαμε να διορθώσουμε και σημεία που δυστυχώς λόγω ζημιών στο δίκτυο ύδρευσης αναγκαστήκαμε να σπάσουμε άσφαλτο καθώς και πολλές λακκούβες που εμφανίζονται.

Σίγουρα υπάρχουν ακόμη κι άλλες, αλλά εμείς θα βάζουμε τα δυνατά μας, ώστε να τις διορθώσουμε.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια για την καλυτέρευση των δρόμων μας και η προσπάθεια θα συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς με γνώμονα το δίκαιο και με απολύτως Διαφανές ενέργειες για το καλό του τόπου που υπηρετούμε και πρωτίστως αγαπούμε.

Ήδη καταγράφουμε τα σημεία όπου  του χρόνου, ανεξαρτήτως προσώπων που θα προκύψουν από τις επικείμενες εκλογές, θα εκτελεστούν νέες ασφαλτοστρώσεις.

Η προσπάθεια μας θα συνεχίζεται, μέχρι την τελευταία ημέρα των καθηκόντων μας, πάντα σε συνεργασία με τον Δήμο μας, όπως κάνουμε όλα τα χρόνια.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Ιωάννινα: Εκδήλωση προκαταρτικής διαβούλευσης αγοράς στα πλαίσια του έργου «CLIMABOROUGH Building Green and Climate Neutral City Hubs»

 


Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην εκδήλωση Προκαταρτικής Διαβούλευσης Αγοράς που πραγματοποιείται την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 και ώρα 09:30, στα πλαίσια του έργου «CLIMABOROUGH Building Green and Climate Neutral City Hubs» του προγράμματος Horizon Europe, το οποίο αφορά στην αποστολή των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων έως το 2030.

Αντικείμενο της εκδήλωσης αποτελεί η παρουσίαση της πρόσκλησης διαγωνισμού προμηθειών καινοτομίας για την εύρεση λύσεων σε προκλήσεις που αντιμετωπίζουν 8 πόλεις του εταιρικού σχήματος και ειδικότερα η παρουσίαση του προβλήματος της πόλης των Ιωαννίνων για το οποίο καλούνται οι επιχειρήσεις να υποβάλουν προτάσεις.

ΠΗΓΗ: https://ioannina.gr/

Εξιχνιάστηκε κλοπή στην Άρτα σε βάρος ηλικιωμένου

 


Ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαπές, που κατηγορούνται ότι είχαν αφαιρέσει από αυτοκίνητο ημεδαπού πορτοφόλι με χρηματικό ποσό -350- ευρώ

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή σε βάρος ηλικιωμένου, που έγινε προχθές (10-07-2023) το μεσημέρι στην Άρτα.

Ειδικότερα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, οι οποίες αφαίρεσαν από το σταθμευμένο αυτοκίνητο ηλικιωμένου ημεδαπού πορτοφόλι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό -350- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κύριο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης επιπτώσεων υψηλών θερμοκρασιών

 


Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ανέλθει σε όρια μη ανεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό σε συνέργεια με άλλους παράγοντες (υγρασία, άπνοια κ.λ.π.), δημιουργούνται παθολογικές καταστάσεις ποικίλου βαθμού βαρύτητας, που μπορούν να οδηγήσουν σε βαριά νόσηση έως και στο θάνατο.

Τα αρχικά συμπτώματα μπορεί να είναι:

δυνατός πονοκέφαλος, ατονία, αίσθημα καταβολής, τάση για λιποθυμία, πτώση της αρτηριακής πίεσης, ναυτία, έμετοι και ταχυπαλμία.

Το σύνδρομο της θερμοπληξίας, εκδηλώνεται με:

ξαφνική αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος ( >40.5 ο C ), κόκκινο, ζεστό και ξηρό δέρμα (η εφίδρωση έχει σταματήσει), ξηρή πρησμένη γλώσσα, ταχυπαλμία, ταχύπνοια, έντονη δίψα, πονοκέφαλος, ναυτία, έμετος, ζάλη, σύγχυση, αδυναμία προσανατολισμού και καθαρής ομιλίας, επιθετική ή παράξενη συμπεριφορά, σπασμοί, απώλεια συνείδησης ή κώμα.

Η θεραπεία των ατόμων που παρουσιάζουν τα παραπάνω συμπτώματα, όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι υψηλή, πρέπει να γίνεται κατά προτίμηση σε νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά ως πρώτες βοήθειες μέχρι τη διακομιδή τους σε αυτά θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα ελάττωσης της θερμοκρασίας του σώματος:

Μεταφορά του θερμόπληκτου άμεσα σε μέρος δροσερό, ευάερο, σκιερό κατά προτίμηση κλιματιζόμενο,

πλήρης έκδυση από τα ρούχα,

τοποθέτηση παγοκύστεων ή κρύων επιθεμάτων στον τράχηλο, τις μασχάλες και τη βουβωνική περιοχή,

Το Δημοτικό Κυνοκομείο Ιωαννίνων επισκέφθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Ν. Γαλίτσης στα πλαίσια των παρεμβάσεων που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή

 


Το Δημοτικό Κυνοκομείο Ιωαννίνων επισκέφθηκε χθες ο Αντιδήμαρχος Δήμου Πωγωνίου κ. Νίκος Γαλίτσης στα πλαίσια των καίριων και σημαντικών παρεμβάσεων που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή  Πωγωνίου στο ευαίσθητο θέμα της προστασίας κι ευζωίας των αδέσποτων ζώων και της ασφάλειας των δημοτών.

Τον κ. Γαλίτση υποδέχθηκε ο πρ. Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων κ. Νίκος Τσόλης και με τη συνοδεία του Κτηνιάτρου του κυνοκομείου κ. Λεωνίδα Παπαϊωάννου τον ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις ενημερώνοντάς τον με κάθε λεπτομέρεια για τη λειτουργία του καταφυγίου αλλά και τη διαδικασία που ακολουθείται τόσο για την περισυλλογή των ζώων όσο και για την φροντίδα τους και την επαναφορά στο οικείο περιβάλλον τους.

«Το Δημοτικό Κυνοκομείο Ιωαννίνων αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους Δήμους καθώς αυτό που ξεχωρίζει είναι πρωτίστως η αγάπη που δείχνουν όλοι οι αρμόδιοι αλλά και οι εργαζόμενοι για τα φιλοξενούμενα ζώα και δευτερευόντως οι ιδιαίτερα προσεγμένες και καθαρές εγκαταστάσεις.

Το σχέδιο του Σπύρου Ριζόπουλου για να «ξαναζωντανέψει» η Βελλά



Με ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο τρόπο ο Σπύρος Ριζόπουλος σχεδιάζει να αξιοποιήσει και να ξαναδώσει «ζωή» στο εγκαταλελειμμένο κτίριο του Ιεροδιδασκαλείου της Βελλάς.

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου σκοπεύει να δημιουργήσει στη Βελλά «σπίτι» για το Τεχνολογικό Πάρκο. Βασικό άξονα των σχεδίων αποτελεί το γεγονός πως για την κατηγορία των επαγγελμάτων που προορίζεται να στεγάσει η σχολή, η απόσταση δεν παίζει κανένα ρόλο καθώς μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους απομακρυσμένα.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό βίντεο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης σε περίπτωση που αναλάβει την διοίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου έχει ως άμεση προτεραιότητα την επαναφορά του κτιρίου στην ευθύνη της Περιφέρειας και μετέπειτα την στέγαση του Τεχνολογικού Πάρκου στο αρχιτεκτονικό κόσμημα της Βελλάς. 

Ο Σπ. Ριζόπουλος τονίζει “Το κτίριο της Βελλάς δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από τα ακαδημαϊκά κτίρια των Πολιτειών στις Ανατολικές Ακτές της Αμερικής και είναι στο χέρι μας να δημιουργήσουμε έναν αντίστοιχο χώρο καινοτόμου επιχειρηματικότητας”.

Η Κόνιτσα τίμησε τον Άγιο Παϊσιο

 


Με τον προσήκοντα σεβασμό και ιδιαίτερη τιμή πραγματοποιήθηκαν, όπως κάθε χρόνο, από την Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης και το Δήμο Κόνιτσας  οι τριήμερες εκδηλώσεις (10-12 Ιουλίου 2023) προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου στην Κόνιτσα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 με επίσκεψη και ξενάγηση στην πατρική οικία του Αγίου Παϊσίου και παράκληση στο εξωκλήσι της Αγίας Βαρβάρας, όπου ο Άγιος είχε την πρώτη θεοπτία, παρουσία της Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κας Μαρίας Κεφάλα.

Την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023 τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Στομίου, όπου μόνασε ο Άγιος και το απόγευμα της ίδιας μέρας Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, ιερουργούντων των Μητροπολιτών Άρτης κ.κ. Καλλινίκου, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου και Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα. Κατά τη διάρκεια του εσπερινού έγινε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Παϊσίου από το Ναό ως την πατρική οικία του Αγίου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Κόνιτσας «Ελευθέριος Χ. Παγγές» με μαέστρο τον Χρήστο Γεωργάνο.

Γιάννενα: Το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης σας προσκαλεί στην «Ενημέρωση πολιτών για την post covid εποχή και την πρόληψη ιατρικών παθήσεων-εξαρτήσεων», το Σάββατο 15 Ιουλίου και ώρα 19.00 στο ξενοδοχείο «Lake»


 Το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης σας προσκαλεί στην «Ενημέρωση πολιτών για την post covid εποχή και την πρόληψη ιατρικών παθήσεων-εξαρτήσεων», το Σάββατο 15 Ιουλίου και ώρα 19.00 στο ξενοδοχείο «Lake»

Περιφέρεια Ηπείρου: Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε Εθνικούς Δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας

 


Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τίθεται σε εφαρμογή η διάταξη προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πάσης   φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων καθώς και η  παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας σε ημέρες και ώρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός, (ο δείκτης επικινδυνότητας να είναι κατηγορίας τρία (3) και άνω, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π.), κατά το διάστημα από την υπογραφή της παρούσης μέχρι και την  λήξη της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι 31-10-2023.

Η απαγόρευση ισχύει  από τη δύση του ηλίου μέχρι 6ης πρωινής.

Οι δασικοί και αγροτικοί δρόμοι, καθώς και οι περιοχές της Π.Ε. Ιωαννίνων για τις οποίες ισχύει η απόφαση απαγόρευσης είναι οι εξής:

Α΄ Στους Εθνικούς Δρυμούς του Νομού.

Β΄ Περιοχή Δασαρχείου Ιωαννίνων.

1.      Σε όλο το Δασικό οδικό δίκτυο και περιοχές των Δημοσίων και Δημοτικών δασών των Κοινοτήτων Τσεπελόβου, Σκαμνελίου, Ηλιοχωρίου, Βρυσοχωρίου και Λάϊστας του Δήμου Ζαγορίου εκτός της οδού από διασταύρωση Μελισσόπετρας προς Ράχη Πιστρίτσιος και Ράχη Μόρφας.

Υποχρεωτικά τα μηχανήματα POS σε delivery, ταξί και όσους δουλεύουν ακόμα με μετρητά

 


Την επέκταση της υποχρεωτικής αποδοχής πληρωμών με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, μέσω μηχανημάτων POS, σε όλες τις επαγγελματικές δραστηριότητες, ακόμα και στα μικρά χωριά σχεδιάζει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών!

Πρόκειται για ένα από τα πολλά σχέδια που θα τρέξει προσωπικά ο «αρχιτέκτονας της ηλεκτρονικής εφορίας», νυν υφυπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης που έθεσε από το 2012 τα θεμέλια για να διασυνδεθούν σήμερα οι ταμειακές μηχανές με την ΑΑΔΕ. Παρά τα βήματα που έχουν γίνει για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές υπάρχουν αρκετοί που.

Μεταξύ των κλάδων που σήμερα, δεν είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν POS (ωστόσο αρκετοί χρησιμοποιούν προαιρετικά) είναι:

-Ορισμένα θέατρα -κινηματογράφοι,

-Ταξί,

-Περίπτερα

-Ορισμένα πάρκινγκ

-Χώροι άθλησης, γυμναστήρια

-Μικροπωλητές σε λαϊκές αγορές κλπ,

-Παραδοσιακά καφενεία σε χωριά

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 13 Ιουλίου

 


Την Πέμπτη 13  Ιουλίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:00-12:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν Φιλιατών, 08:00-12:00

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 08:00-12:00

Θεσπρωτία, παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 08:00-12:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 08:00-12:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 08:00-12:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 08:00-12:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, Λ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-12:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-12:00

Ιωάννινα, Κ.Υ Κόνιτσας, 08:00-12:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 08:00-12:00

Ρομποτική χειρουργική για την αντιμετώπιση υποτροπής της κήλης

 


Η ρομποτική χειρουργική προσέγγιση αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στις  περιπτώσεις που η κήλη ξαναεμφανίζεται. Η μέθοδος προσφέρει εξαιρετικά πλεονεκτήματα, τόσο στον ασθενή, όσο και στον χειρουργό που διενεργεί την επέμβαση.

«Δεδομένης ωστόσο της πολυπλοκότητας μίας επανεγχείρησης για την αντιμετώπιση μίας κήλης, είναι απαραίτητη προϋπόθεση η πιστοποίηση και εμπειρία του χειρουργού στη διενέργεια σύνθετων ρομποτικών επεμβάσεων», επισημαίνει ο κ. ο Χαράλαμπος Σπυρόπουλος, Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής Γ΄ Χειρουργικής Κλινικής, Συνδιευθυντής Κέντρου Αριστείας Χειρουργικής Κηλών Κοιλιακού Τοιχώματος του Μetropolitan General, ο οποίος μας εξηγεί πως μπορεί να προκύψει επανεμφάνιση της κήλης, ποια είναι τα συμπτώματα και πως αντιμετωπίζεται.

Τι είναι η υποτροπή μίας κήλης;

«Ο όρος υποτροπή κήλης αναφέρεται στην επανεμφάνιση οποιασδήποτε κήλης που έχει αντιμετωπιστεί χειρουργικά στο παρελθόν. Η υποτροπή είναι μία εξαιρετικά δυσάρεστη εμπειρία για τον ασθενή και εμφανίζεται με μεγαλύτερη ή μικρότερη συχνότητα ανάλογα με:

  • Το είδος της κήλης που αντιμετωπίστηκε αρχικά
  • Τη χειρουργική τεχνική και προσπέλαση που ακολουθήθηκε στην αρχική επέμβαση
  • Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ασθενούς
  • Την εμπειρία και δεξιοτεχνία του χειρουργού

Ποιες είναι οι κυριότερες αιτίες εμφάνισής της;