Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Δήμος Πωγωνίου: Eνημέρωση του μητρώου ιδιοκτητών οχημάτων και μηχανημάτων έργων


 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Για την ενημέρωση του Μητρώου Ιδιοκτητών (εταιρειών - φυσικών προσώπων) οχημάτων και μηχανημάτων έργων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από πλημμύρες, χιονοπτώσεις-παγετό, κατολισθήσεις, πυρκαγιές και λοιπές καταστροφές, στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Πωγωνίου για το χρονικό διάστημα έως 31/12/2023.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Προκειμένου να ενημερωθεί το μητρώο ιδιοκτητών οχημάτων και μηχανημάτων έργων, που θα επεμβαίνουν για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από πλημμύρες, χιονοπτώσεις - παγετό, κατολισθήσεις, πυρκαγιές και λοιπές καταστροφές, στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Πωγωνίου με τη διάθεση οχημάτων, μηχανημάτων έργου, όταν αυτό απαιτηθεί,

ΚΑΛΕΙ

Όσους επιθυμούν να υποβάλλουν, με οποιοδήποτε τρόπο, στο Πρωτόκολλο του Δήμου Πωγωνίου, ταχ. διευθ. Δημαρχείο Πωγωνίου Καλπάκι Τ.Κ. 44004, τηλέφωνο 2653360113, Fax: 2653360103, E-MAIL:dimospogoniou@pogoni.gr μέχρι και την 14/4/2022 και ώρες 09:00 με 13:00:

1. Αίτηση - υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8, παρ.1 του Ν.1599/86, στην οποία θα δηλώνουν ότι αποδέχονται όλους τους όρους της παρούσας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την κατάρτιση Μητρώου ιδιοκτητών (εταιρειών - φυσικών προσώπων) οχημάτων και μηχανημάτων έργων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από πλημμύρες, χιονοπτώσεις-παγετό, κατολισθήσεις, πυρκαγιές και λοιπές καταστροφές, στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Πωγωνίου για το χρονικό διάστημα έως 31/12/2023, όπως αυτοί αναφέρονται παρακάτω και αναλυτικά τα οχήματα και μηχανήματα που μπορούν να διαθέσουν για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (είδος, αριθμός κυκλοφορίας, ιπποδύναμη κτλ)

2. Τα νομιμοποιητικά έγγραφα των οχημάτων και μηχανημάτων έργων που κατέχουν και των χειριστών αυτών (άδειες κυκλοφορίας, ασφαλιστήρια συμβόλαια, τέλη κυκλοφορίας, όσα υποχρεούνται, άδεια χειριστού μηχανήματος έργου) και

ΕΟΔΥ: Εξήντα δυο θάνατοι σήμερα, 18.425 νέα κρούσματα

 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εξήντα δυο θάνατοι σήμερα, 18.425 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 18.425 , εκ των οποίων κανένα δεν εντοπίστηκε σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.096.135 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων

49.1% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 101 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.537 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 62, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 27.746

θάνατοι.

Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 365 (64.4% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 91.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 213 (58.36%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 152 (41.64%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.477 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 348 (ημερήσια μεταβολή -16.35%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 439 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δήμος Ζίτσας: Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο Γυμνάσιο Ελεούσας για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων ζώων

 


Υιοθετούμε ένα αδέσποτο με υπευθυνότητα, είναι το μήνυμα της εκδήλωσης  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποίησε ο  Δήμος Ζίτσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων ζώων το πρωί της Δευτέρας  στο Γυμνάσιο Ελεούσας.

Ο Δήμος Ζίτσας δείχνει έμπρακτα το αδιάλειπτο ενδιαφέρον του για τα αδέσποτα και αυτό καταδεικνύεται από τα στοιχεία του γραφείου διαχείρισης αδέσποτων και ανεπιτήρητων ζώων σύμφωνα με τα οποία το 2021 και το πρώτο τρίμηνο του 2022 έχει διαχειριστεί (εμβολιασμούς, στειρώσεις, αποπαρασιτώσεις, ηλεκτρονικές σημάνσεις) 250 σκυλιά από τα οποία τα 50 κινούνται στο χώρο της ΒΙ.ΠΕ. και η στείρωσή τους έχει ξεκινήσει σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων και τη συνδρομή  ιδιώτη κτηνιάτρου. Ταυτόχρονα έχει προχωρήσει τις διαδικασίες και έχουν υιοθετηθεί 37 σκυλιά ενώ σε επιλεγμένα σημεία στα όρια του Δήμου Ζίτσας έχουν τοποθετηθεί ταΐστρες προκειμένου να βρίσκουν τα αδέσποτα τροφή και νερό.

Το εκθετήριο στην Ζίτσα φωτίστηκε μπλε για τον Αυτισμό

 


Με μπλε, το χρώμα του Αυτισμού, φωταγωγήθηκε το εκθετήριο οίνου στην Κοινότητα Ζίτσας το βράδυ του Σαββάτου 2 Απριλίου 2022, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Ο Δήμος Ζίτσας, με δεδομένο ότι στην Κοινότητα Ζίτσας από το 2001 λειτουργεί η στέγη αυτιστικών Ατόμων «ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ», τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στις δράσεις που οργανώνονται και έχουν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών για την πολύπλοκη αυτή διαταραχή και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των ατόμων του φάσματος του αυτισμού  στην κοινωνία.

Έτσι και φέτος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου και φωταγώγησε με μπλε χρώμα το κτίριο του εκθετηρίου.

Άρτα: Συνελήφθη αλλοδαπός για μεταφορά παράτυπων μεταναστών

 


Συνελήφθη χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, πριν από τη σύλληψή του, είχε μεταφέρει με το αυτοκίνητό του σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι διακριβώθηκε ότι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Το παραπάνω αυτοκίνητο κατασχέθηκε, ενώ οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ενθαρρυντικά μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου από τις πρώτες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις

 


Ενθαρρυντικά μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου από τις πρώτες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις

Με θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου ξεκίνησε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας για το 2022. Ήδη συμμετείχε –ως συνεκθέτης με τον Ε.Ο.Τ.- σε τρεις μεγάλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, σε δύο εκ των οποίων (Τελ Αβίβ και Βελιγράδι) σε συνέχεια προηγούμενων και σε μια (Βρυξέλλες),  που φέτος την ενέταξε  στο σχεδιασμό της.

Θετικές προσδοκίες από τις Βρυξέλλες

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «Salon des Vacances», εντάσσεται στην επιλογή του Βελγίου ως μιας νέας αγοράς «στόχου» μετά από αυτή της Ολλανδίας (Κάτω Χώρες), καθώς το προφίλ του εν δυνάμει επισκέπτη που αναζητά θάλασσα και ορεινά τοπία, ταιριάζει στην Ήπειρο. Το άνοιγμα στη νέα αγορά της Benalux, είχε προετοιμαστεί από την Περιφέρεια τον περασμένο χρόνο, όταν  υλοποίησε δράσεις προς αυτό τον στόχο σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών, όπως ήταν η συμμετοχή της  στην  πλατφόρμα www.linktogreece.com και την παρουσίαση μέσω webinar και μέσω της ίδιας πλατφόρμας, του προορισμού «Ήπειρος», σε ζωντανή σύνδεση, στις 4 Νοεμβρίου 2021. Επίσης έχουν  προγραμματιστεί τα επόμενα βήματα της άνοιξης , τα οποία περιλαμβάνουν τόσο τη συμμετοχή δημοσιογράφων του Βελγίου και της Ολλανδίας στη 2η Συνδυαστική Εκστρατεία που θα υλοποιηθεί τον Απρίλιο του 2022, όσο και την πραγματοποίηση της 1ης Προωθητικής Δράσης στις Βρυξέλλες το Μάιο του 2022.

Στα χαρακτηριστικά του κοινού που επισκέφτηκε το Περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης στις Βρυξέλλες, καταγράφεται το ενδιαφέρον μεμονωμένων, κατά βάση, επισκεπτών που αναζητούσαν νέους προορισμούς, ακόμη και για το φετινό καλοκαίρι, και η Ήπειρος φαίνεται ότι με συστηματική δουλειά και συνεργασίες, μπορεί να αποτελέσει έναν τέτοιο.

Επίσης ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών μαθητικών ηλικιών έδειξε ότι δύναται να αποτελέσει έναν επιμέρους στόχο, αφού εκτός των καλοκαιρινών διακοπών, άλλες δύο φορές το έτος (Οκτώβριο και Φεβρουάριο) έχουν διακοπή των μαθημάτων.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων για το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

 


Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εκλογής των υποψηφίων αντιπροσώπων για το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ευχαριστούμε όλες και όλους που συνέβαλαν στη διαδικασία και ιδιαίτερα τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών για τον άψογο τρόπο με τον οποίο διεξήγαγαν τις ψηφοφορίες. 

Εκλέχθηκαν συνολικά 73 αντιπρόσωποι από όλες τις οργανώσεις του  Νομού Ιωαννίνων οι οποίοι θα συμμετέχουν στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που θα πραγματοποιηθεί στις 14 ως 17 Απριλίου στην Αθήνα.

Έως 31 Μαΐου η δήλωση για την ιδιότητα του κατ’ επάγγελμα αγρότη

 


Όσοι κατ’ επάγγελμα αγρότες παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας δεν υπέβαλλαν την προβλεπόμενη ηλεκτρονική δήλωση για τη διατήρηση της ιδιότητας του κατ’ επάγγελμα αγρότη για το έτος 2021 έως την 31η Μαρτίου 2022, έχουν τη δυνατότητα να την υποβάλλουν έως και την 31η Μαΐου 2022.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΔΑΠΕΕΠ, οι ηλεκτρονικές δηλώσεις από τους κατ’ επάγγελμα αγρότες παραγωγούς για τη διατήρηση ή μη της ιδιότητας του κατ’ επάγγελμα αγρότη, υποβάλλονται εντός του πρώτου τριμήνου κάθε έτους και αφορούν το προηγούμενο της υποβολής έτος.

Έξι παραβάσεις στην Ήπειρο, την Κυριακή 3 Απριλίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Κυριακή 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 87.771 έλεγχοι, από τους οποίους οι 52.626 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 100 παραβάσεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν 9 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

52 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 41 πρόστιμα των 300 ευρώ και 11 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

19 στη Θεσσαλονίκη,

  9 στο Βόρειο Αιγαίο,

  9 στη Δυτική Ελλάδα,

  6 στην Ήπειρο,

  3 στη Δυτική Μακεδονία,

  2 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  2 στην Πελοπόννησο,

  1 στην Κεντρική Μακεδονία και

  1 στην Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 105.731 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 102.060 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.671 των 150 ευρώ.

1 παράβαση για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.892 ομοειδείς παραβάσεις.

47 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Δυτική Μακεδονία, από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 άτομα, για παραβίαση υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό τους στη χώρα.

Στη Στερεά Ελλάδα, 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτη καταστήματος.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος και 1 παράβαση στο κατάστημα.

- 1 παράβαση των 300 ευρώ σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Πελοπόννησο, 1 παράβαση των 300 ευρώ σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 1 παράβαση των 300 ευρώ σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 34.600 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.039 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ κατά την εβδομάδα 4-8 Απριλίου 2

 


Περί τα 120 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 199.000 περίπου δικαιούχους στο πλαίσιο των προγραμματισμένων από τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ κατά την εβδομάδα 4-8 Απριλίου 2022.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ, την περίοδο 4-8 Απριλίου, θα γίνουν οι ακόλουθες καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

– 18,3 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 700 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

– 13,7 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 45.694 δικαιούχους ως παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

2. Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

– 140 εκατ. ευρώ σε 65.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων. Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ, από τη Δευτέρα 4 Απριλίου, θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η προπληρωμή του Δώρου Πάσχα σε επιδοτούμενους ανέργους, στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και σε δικαιούχους του επιδόματος γονικής άδειας.

– 22 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 11.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

– 700.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 4 Απριλίου

 


Τη Δευτέρα 4 Απριλίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας-ISOBOX, 08:30-15:30

Άρτα, Ράμμια (Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων), 09:30-14:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Καναλακίου, Καναλάκι, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, Πάργα, 12:30-14:00.

Κυστίτιδα: Αναγεννητική θεραπεία lifting με κολπικό laser

 


Η φράση «εδώ και περίπου 4 χρόνια υποφέρω από συνεχείς ουρολοιμώξεις», περιγράφει ένα πρόβλημα που φαίνεται να αφορά περισσότερο τις γυναίκες για δύο τουλάχιστον λόγους: ο πρώτος είναι η συζήτηση γύρω από αυτό. Παρόλο που η κυστίτιδα και οι ουρολοιμώξεις αφορούν και άντρες και γυναίκες, η συχνότητα και η πολυμορφία της κυστίτιδας στις γυναίκες και το συχνό αδιέξοδο στη διαχείρισή της γίνονται πλέον εμφανή ακόμα και σε μια γρήγορη περιδιάβαση σε εφημερίδες, περιοδικά και σάιτ.

Ο δεύτερος λόγος που το πρόβλημα φαίνεται ότι είναι πιο γυναικείο, αφορά στα στοιχεία που λένε ότι οι σεξουαλικά ενεργές, οι έγκυες και οι γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση ή πριν από αυτή (περιεμμηνοπαυσιακή περίοδος), παθαίνουν κυστίτιδα πιο συχνά από τους άντρες.
«Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι γυναίκες που βρίσκονται σε διάφορες περιόδους της ζωής τους, γυναίκες με δύναμη, όρεξη και ορμή για να ζήσουν την κάθε στιγμή, την ομορφιά και τον έρωτα, αντιμετωπίζουν μια κατάσταση που έρχεται και ξανάρχεται με τέτοια συχνότητα που τις αναγκάζει να περνούν πολύ χρόνο στην τουαλέτα, αποδιοργανώνοντας τη σεξουαλική, την κοινωνική και την επαγγελματική ζωή τους, τις κάνει να αισθάνονται άσχημα με το σώμα τους και να αμφισβητούν τη δυνατότητά τους να χαίρονται τη ζωή.

Κι όμως, τα νέα όσον αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος και όσον αφορά τον «γυναικείο» χαρακτήρα του είναι καλά», επισημαίνει η κ. Ματίνα Βλάχου, MD, FEBU, Διευθύντρια Ουρολόγος στο Metropolitan Hospital.

Ιατροτεχνολογικά προϊόντα, αναγεννητικές θεραπείες, κολπικό Fractional Laser CO2, διορθωτικές κινήσεις στον τρόπο ζωής και συμπληρώματα διατροφής, που επιστρατεύονται σε εξατομικευμένα θεραπευτικά σχήματα, αποτρέπουν την κατάχρηση αντιβιοτικών και στοχεύουν στη διάσπαση του φαύλου κύκλου: κυστίτιδα-αντιβίωση-μύκητες-κυστίτιδα.