Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Περιφέρεια Ηπείρου: Ολοκληρώθηκε το έργο ADRIATIC ROUTE

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Τελικό Συνέδριο που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου με θέμα: «Έξυπνες Λύσεις για την προώθηση του θεματικού τουρισμού στην περιοχή της Ηπείρου», την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016 στο ξενοδοχείο Du Lac στα Ιωάννινα στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του έργου “ADRIATICROUTE – AdriaticRouteforThematicTourism”.
Σκοπός του Συνεδρίου ήταν να παρουσιάσει και να επισφραγίσει αυτή τη σπουδαία δράση για την ανάδειξη και προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην περιοχή της Αδριατικής δίνοντας έμφαση στον τομέα της Γαστρονομίας και της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας.
Έλληνες και ξένοι εταίροι που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, ανέλυσαν μέσα από ενδιαφέρουσες ομιλίες τις επιμέρους δράσεις και εφαρμογές καθώς και τα αποτελέσματα του έργου κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο.

Ανέζα Άρτας: Συνελήφθη 30χρονος υπήκοος Πακιστάν αναζητούμενος για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών

Συνελήφθη, χθες (30-03-2016) το μεσημέρι στην Ανέζα Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 30χρονος υπήκοος Πακιστάν, διότι σε βάρος του εκκρεμεί Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ιωαννίνων, για το αδίκημα της μεταφοράς παράνομων αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός, ο οποίος εμπλέκεται σε δύο περιπτώσεις απόπειρων κλοπών σε σπίτια σε χωριά της Άρτας

Αναζητούνται δύο συνεργοί του

Συνελήφθη, χθες (30.03.2016) το βράδυ, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, ένας 27χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρες κλοπών.
Αναλυτικότερα, ο 27χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, διαπιστώθηκε η συμμετοχή του σε δύο περιστατικά απόπειρων κλοπών –διαρρήξεων, που έγιναν την 29-03-2016 σε σπίτια στα χωριά Καλόβατος και Νεοχώρι Άρτας.
Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε επίσης ότι στις υποθέσεις εμπλέκονται δύο ακόμη άτομα, τα οποία αναζητούνται.
Το όχημα που χρησιμοποιούσε ο 27χρονος δράστης για την τέλεση των αδικημάτων, κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί Ρομά, για απόπειρα κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι στο Βράχο Πρέβεζας

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας σε συνεργασία με την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, έπειτα από επισταμένη έρευνα και αναζητήσεις που διενήργησαν, συνέλαβαν χθες (30-03-2016) το μεσημέρι στο πλαίσιο του αυτοφώρου, τρεις ημεδαπούς Ρομά, ηλικίας 45, 32 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού, χθες το μεσημέρι, μετέβησαν με αυτοκίνητο σε σπίτι 66χρονης ημεδαπής στο Βράχο Πρέβεζας και αποπειράθηκαν με τη μέθοδο της απασχόλησης να κλέψουν από το εσωτερικό του σπιτιού, έγιναν όμως αντιληπτοί από την παθούσα και τράπηκαν σε φυγή.
Άμεσα ενεργήθηκαν αναζητήσεις από αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του οχήματος των δραστών και τη σύλληψή τους από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία διαρρηκτικά εργαλεία και ένα γάντι.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα αδικήματα.

Οι υποψήφιοι για τη Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Ν.Δ. Πωγωνίου

Την Κυριακή 3 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου και μελών των Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης  (ΔΗΜ.Τ.Ο.), της Ν.Δ. Πωγωνίου, στο Παλαιό Δημαρχείο Καλπακίου.
Υποψήφιος πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Πωγωνίου
ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Νικολάου
Υποψήφια μέλη ΔΗΜ.Τ.Ο. Πωγωνίου
ΓΚΙΟΛΕΚΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ του Γεωργίου ( Δ.Ε. Καλπακίου)
ΓΚΟΓΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Θεοδώρου (Δ.Ε. Δελβινακίου)
ΚΑΡΑΜΠΟΤΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αποστόλου (Δ.Ε. Καλπακίου)
ΜΑΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Βασιλείου (Δ.Ε. Άνω Καλαμά)
ΝΤΑΦΛΟΥ-ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ του Χαραλάμπους (Δ.Ε. Άνω Καλαμά)
ΝΤΟΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Σπυρίδων (Δ.Ε. Άνω Καλαμά)
ΠΟΡΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Δημητρίου (Δ.Ε. Άνω Πωγωνίου)
ΠΟΡΙΚΗΣ ΗΛΙΑΣ του Γεωργίου (Δ.Ε. Άνω Πωγωνίου)
ΣΜΠΟΝΙΑ ΟΥΡΑΝΙΑ του Ιωάννη (Δ.Ε. Δελβινακίου)
Οι ώρες διεξαγωγής των εκλογών είναι 10:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ., και τα μέλη της παράταξης που είναι εγγεγραμμένα στους εκλογικούς καταλόγους  μπορούν να προσέρχονται στην εκλογική διαδικασία με την ταυτότητά τους, χωρίς να καταβάλουν χρηματικό αντίτιμο.

Δήμος Πωγωνίου: Είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ο Δήμος Πωγωνίου, σε συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις, προχώρησε στην καταγραφή των αναγκών των 207 προσφύγων που φιλοξενούνται στην Μαθητική Εστία Δολιανών. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η ανάγκη για συμμετοχή ακόμη περισσοτέρων εθελοντών και ο Δήμος Πωγωνίου απευθύνει έκκληση για συνδρομή και συμπαράσταση.
Τα είδη πρώτης ανάγκης είναι τα εξής:
ΤΡΟΦΙΜΑ:
Γάλα 1ης και 2ης βρεφικής ηλικίας
Γάλα για βρέφη με προβλήματα πέψης
Βρεφικές τροφές
Γάλα εβαπορέ
Κονσέρβες-εκτός χοιρινού
Μπισκότα
Φρυγανιές-παξιμάδια
Κριτσίνια-Κρακεράκια
Πασέλια
Ξηροί καρποί
Τσάι σε φακελάκια
Ζάχαρη
Αλάτι
ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ:
Μαχαιροπίρουνα μιας χρήσης
Ποτήρια πλαστικά
Πιάτα πλαστικά
Χαρτοπετσέτες
Χαρτομάντιλα
ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ:
Απορρυπαντικό ρούχων
Λεκάνες πλαστικές (για ρούχα)
Υγρό σφουγγαρίσματος
Υγρό για πλύσιμο πιάτων
Χλωρίνη
Κουβάδες για σφουγγάρισμα
Σκούπες
Κοντάρια για σφουγγαρίστρες
Λαστιχένια σπάτουλα για καθαρισμό δαπέδου
ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ:
Ξυραφάκια μιας χρήσης
Σερβιέτες
Πάνες παιδικές – όλων των ηλικιών
Μωρομάντηλα
Χαρτί υγείας
Υγρό για πλύσιμο χεριών
Σαμπουάν (παιδικά και ενηλίκων)
Οδοντόβουρτσες
Οδοντόκρεμες
Σπρέι για ψείρες
Σαμπουάν για πρόληψη από ψείρες
ΛΟΙΠΑ ΕΙΔΗ:
Πιπίλες
Μπιμπερό (Μπουκάλια και θηλές)
Πολύμπριζα
Κατσαρολάκια με χερούλι (καραβάνες)
Αντικουνουπικά (σπρέι και φιδάκια)
Κουνουπιέρες
Σακούλες απορριμμάτων
Παιχνίδια
ΕΙΔΗ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ
Υποδήματα (αντρικά – γυναικεία – παιδικά)
Παντόφλες 
Πετσέτες
Κάλτσες (παιδικές και ενηλίκων)
Εσώρουχα
Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται στο Δημοτικό Σχολείο Δολιανών, καθημερινά από τις 10:00 έως τις 14:30 και από 19:00 έως 21:00. Τα προσφερόμενα είδη παραλαμβάνονται από εθελοντές, ταξινομούνται και προωθούνται στον καταυλισμό.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε δράσεις τουριστικής προβολής

Κατά το προσεχές χρονικό διάστημα η Περιφέρεια Ηπείρου πραγματοποιεί τις παρακάτω δράσεις τουριστικής προβολής:
1. Συμμετοχή στην έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ» στη Λευκωσία το διάστημα 15-17/4/2106.
2. Διοργάνωση εκδήλωσης παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής στη Ρώμη στις 21-4-2016, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ. Ιταλίας.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
-  Διαδραστική παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος στα ΜΜΕ και τουριστικούς πράκτορες της Ιταλίας μέσω της χρήσης Cardboard video player. Θα αναπτυχθεί μία android εφαρμογή, η οποία θα αφορά σε branded menu, που θα περιλαμβάνει τα θεματικά βίντεο της Ηπείρου, για προβολή σε 3d περιβάλλον στο κινητό κάθε επισκέπτη.
-   Οργάνωση μπουφέ με Ηπειρώτικα εδέσματα.
-   Matching συναντήσεων ανάμεσα σε ξενοδόχους της Ηπείρου και τουριστικούς πράκτορες της Ιταλίας.
-   Κέρασμα με ηπειρώτικα προϊόντα.
Οι επαγγελματίες, οι Δήμοι και οι φορείς που επιθυμούν να παραστούν στις παραπάνω δράσεις, θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους το αργότερο ως τις 31-3-2016 στο e-mail: v.barka@php.gov.gr

Δήμος Πωγωνίου: Επισιτιστική βοήθεια μέσω Τ.Ε.Β.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη διανομή επτά (7) ειδών συνεχίζεται στο Δήμο Πωγωνίου η παροχή επισιτιστικής βοήθειας μέσω του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)».
Οι υπηρεσίες του Δήμου κινήθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά κι έχει δοθεί η συνδρομή σχεδόν στο σύνολο των ωφελουμένων.
Τα είδη που μοιράστηκαν είναι: λάδι, πορτοκάλια, μήλα, λάχανο, οδοντόκρεμα, υγρό πιάτων και υγρό σφουγγαρίσματος.
Οι ωφελούμενοι ειδοποιούνται τηλεφωνικά για τις διανομές του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α. και πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή βιβλιάριο κοινωνικής ασφάλισης.


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΔΕΗ: Σε 36 δόσεις και χωρίς προκαταβολή η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Η ΔΕΗ δημοσίευσε το νέο πρόγραμμα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, σύμφωνα το οποίο για διάστημα 4 μηνών (από 01.04.2016 μέχρι και 31.07.2016) όλοι οι πελάτες θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 36 μηνιαίες δόσεις, χωρίς καμία προκαταβολή.
Όπως υπογραμμίζει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μανόλης Παναγιωτάκης «όλοι έχουν πλέον την ευκαιρία να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι της Επιχείρησης, πράγμα καθοριστικής σημασίας για την οικονομική της ευρωστία. Με αυτό τον τρόπο, εκτός των άλλων, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ακόμη μεγαλύτερη ελάφρυνση των καταναλωτών, με προοπτική τη μείωση και των τιμολογίων των συνεπών οικιακών πελατών, μετά την πρόσφατη μείωση των τιμολογίων των συνεπών επιχειρηματικών πελατών».
Η ΔΕΗ καλεί όλους τους πελάτες της με ληξιπρόθεσμες οφειλές να ανταποκριθούν στη γενναιόδωρη αυτή νέα πρόταση για ρύθμιση. Ειδικά οι επιχειρηματικοί πελάτες (επαγγελματίες και επιχειρήσεις), εφόσον ενταχθούν σε ρύθμιση, εκτός του ότι επιλύουν μια χρονίζουσα σοβαρή εκκρεμότητα τους, εξασφαλίζουν και τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επιβράβευσης «ΣΥΝΕΠΕΙΑ» που εγκαινιάζει η ΔΕΗ από 1ης Απριλίου το οποίο επιβραβεύει τους συνεπείς επιχειρηματικούς πελάτες  παρέχοντας έκπτωση 10% στην αξία του ρεύματος.
Συγκεκριμένα, στις 29 Μαρτίου 2016, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, αποφάσισε  τα εξής:

Ποιοι δικαιούνται το δώρο του Πάσχα

Πότε θα το λάβουν οι εργαζόμενοι

Εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα από τους εργοδότες, αλλά και άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ δικαιούνται να λάβουν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα το Δώρο του Πάσχα.
Σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ, για τον υπολογισμό του ποσού του Δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπ’ όψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.
Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους. Συνεπώς, αν η σχέση εργασίας διήρκεσε ολόκληρο το ανωτέρω χρονικό διάστημα δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό, και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.
Σε περίπτωση όμως που η σχέση εργασίας κάποιου μισθωτού με τον εργοδότη του δεν είχε διάρκεια ολόκληρο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα δικαιούται να λάβει αναλογία Δώρου η οποία υπολογίζεται ως εξής: