Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, ώρα 18.30


Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν. 4623/2019
για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου [2η συνεδρίαση] η οποία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 30η Δεκεμβρίου στο Καλπάκι - στην αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ. (Παιδικός) 2019 και ώρα 18.30.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί στο Καλπάκι-στην αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ. [Παιδικός Σταθμός Καλπακίου]

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΓΚΟΓΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
 Έγκριση Προϋπολογισμού Δήμου Πωγωνίου έτους 2020

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
 Σας ενημερώνουμε ότι η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Θα συνεδριάσει στο Καλπάκι-στην αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ. (Παιδικός σταθμός Καλπακίου).

Νεκρή σε τροχαίο 26χρονη ημεδαπή στο 1ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Ηγουμενίτσας-Αγίας Μαρίνας Θεσπρωτίας


Χθες (24-12-2019) και ώρα 23.50΄ στο 1ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Γαλήνης – Παπαδατών Πρέβεζας, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 40χρονος αλλοδαπός, εξετράπη της πορείας της και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί  το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού.

Χριστούγεννα στο Μέτσοβο θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Από το απόγευμα των Χριστουγέννων ο  πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στο Μέτσοβο, όπου θα παραμείνει έως την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου.

Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το χρηματικό βοήθημα σε πολύτεκνες και τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το χρηματικό βοήθημα σε 124 πολύτεκνες και 681 τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες.
Αφορά όσες υπέβαλαν αιτήσεις (από 20-11-2019 έως και 2-12-2019) στο Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ) και πληρούσαν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.
Η καταβολή θα γίνει με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησής τους.
Το ποσό του χρηματικού βοηθήματος που θα λάβουν οι πολύτεκνες και τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες ανέρχεται σε 1.000 ευρώ και 700 ευρώ, αντίστοιχα.

Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος»: Γιορτή για τα παιδιά την παραμονή της Πρωτοχρονίας

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, ώρα 17:30


Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν. 4623/2019
για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 30η Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 17.30
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί στο Καλπάκι - στην αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ. (Παιδικός) Σταθμός Καλπαίου]

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΓΚΟΓΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
 1. Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Έργων έτους 2020.
2. Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού έτους 2019.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Σας ενημερώνουμε ότι η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Θα συνεδριάσει την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019 ώρα 11:00 π.μ.στο Καλπάκι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ.

3ο συνέδριο Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Διάγνωσης και Θεραπείας


Το 3ο συνέδριο Φαρμακογονιδιωματικής και  Εξατομικευμένης  Διάγνωσης και Θεραπείας θα πραγματοποιηθεί  10-12 Ιανουαρίου  στο Αμφιθέατρο Καραθεοδωρή του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου).
Το Συνέδριο οργανώνει η  Ελληνική Εταιρεία Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Διάγνωσης και Θεραπείας (Ε.Ε.Φ.Α.Ρ.Μ.), (πρόεδρος Δ.Σ. Δρ. Νικόλαος Δρακούλης, Αναπλ. Καθηγητής Φαρμακολογίας, Τομέας Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, του Τμήματος Φαρμακευτικής Ε.Κ.Π.Α.).
Εξέχουσες επιστημονικές προσωπικότητες από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα δώσουν διαλέξεις, στο πλαίσιο αυτού του μοναδικού συνεδρίου που αποτελεί σημείο αναφοράς για τη φαρμακευτική κοινότητα.
Το κεντρικό θέμα του συνεδρίου και ο στόχος του είναι η ανταλλαγή απόψεων, ο εμπλουτισμός των γνώσεων και η ενημέρωση ιατρών όλων των ειδικοτήτων, φαρμακοποιών, κλινικών φαρμακοποιών, βιολόγων, γενετιστών, νοσηλευτών, κλινικών διαιτολόγων καθώς και άλλων επαγγελματιών υγείας για καινούριες μεθοδολογίες που θα τους φέρουν πιο κοντά στην εξατομικευμένη θεραπεία.
Δείτε το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου:

Νεκρός σε τροχαίο 40χρονος αλλοδαπός στο 1ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Γαλήνης-Παπαδατών Πρέβεζας


Χθες (24-12-2019) και ώρα 23.50΄ στο 1ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Γαλήνης – Παπαδατών Πρέβεζας, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 40χρονος αλλοδαπός, εξετράπη της πορείας της και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί  το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού.

Κυστική Ίνωση: Συμβουλές για πιο «ασφαλείς» γιορτές!


Οι γιορτές πλησιάζουν και φέτος, τα πρώτα χιόνια στα βουνά και η κακοκαιρία έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στη χώρα, ενώ οι ιώσεις και τα κρούσματα γρίπης αυξάνονται καθημερινά. Χειμωνιάτικες μέρες με κρύο και υγρασία, ο κόσμος τις μέρες αυτές συνηθίζει να βγαίνει έξω για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές, ανταλλάσσονται επισκέψεις και δώρα, ενώ δεν λείπουν και οι συνεστιάσεις και συγκεντρώσεις μεταξύ φίλων και συγγενών με την ευκαιρία των εορτών. Συχνός είναι ο συνωστισμός που παρατηρείται αυτές τις μέρες  σε αίθουσες αναμονής, σε πολυκαταστήματα, σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς, από όπου αναχωρεί πολύς κόσμος για τους τόπους καταγωγής του ή για ταξίδι, ενώ δεν λείπουν και οι ουρές στις τράπεζες και στις δημόσιες υπηρεσίες προκειμένου να τακτοποιηθούν εκκρεμείς ή ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις.
Η συγχρώτιση πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους καθώς και σε χώρους που δεν αερίζονται καλά, όπως αυτοί που προαναφέρθηκαν, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για άτομα με χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι μεταμοσχευμένοι, αλλά και για τα άτομα που πάσχουν από αναπνευστικά νοσήματα και ιδίως για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση.

ΟΑΕΔ: Παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2020 για τη ρύθμιση σε δάνεια της εργατικής κατοικίας


Ο ΟΑΕΔ αποφάσισε και ανακοίνωσε εξάμηνη παράταση προθεσμίας υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλών δανειοληπτών και δικαιούχων Εργατικής Κατοικίας.
Την παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2020, της προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, στο portal του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού www.oaed.gr, για τη ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών δανειοληπτών που χορηγήθηκαν από ίδια κεφάλαια του καταργηθέντος ΟΕΚ, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.
Ακόμη, το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων και μη ληξιπρόθεσμων οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (τ. ΟΕΚ) και επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των ως άνω οφειλών.
Οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις αναμένεται να εκδοθούν άμεσα από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Αιμορροΐδες: Προσοχή στη διατροφή τις ημέρες των γιορτών λένε οι χειρούργοι πρωκτολόγοι


Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένη Πρωτοχρονιά, αλλά προσοχή στη διατροφή στους πάσχοντες από αιμορροΐδες, εύχονται οι χειρουργοί-πρωκτολόγοι για να μην αποτελέσουν οι γιορτές δυσάρεστη ανάμνηση!
«Είναι γνωστό πως όλοι παρασυρόμαστε από το κλίμα των γιορτών και ξεφεύγουμε στη διατροφή μας , με αποτέλεσμα οι γιορτές να μετατρέπονται σε εφιάλτη για πολλούς που πάσχουν από αιμορροΐδες» αναφέρει ο   διαπρεπής γενικός χειρουργός πρωκτολόγος  κ. Δημήτρης Μουσιώλης.
Ποιες τροφές  λοιπόν πρέπει να αποφύγουν τις γιορτινές ημέρες που έρχονται όσοι πάσχουν από αιμορροιδοπάθεια ; Συγκεκριμένα οι πάσχοντες θα πρέπει να αποφύγουν:
Τροφές με χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες (γλυκά, τυριά, κρέας)
Αεριούχα αναψυκτικά, καφές, αλκοόλ,
Ζύμες, άσπρο ψωμί, ζυμαρικά με άσπρο αλεύρι,
Καυτερά φαγητά,τηγανητά,καπνιστά ,
Επεξεργασμένα τρόφιμα που περιέχουν νάτριο σε μεγάλες ποσότητες,
Γενικά τροφές πλούσιες σε λίπη,
Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
Αντίθετα και σε γενικές γραμμές, η ιδανική τροφή για αιμορροΐδες, είναι αυτή που βασίζεται σε φυτικές ίνες και αποτελείται από:
Τρόφιμα ολικής άλεσης, όπως τα δημητριακά, τα ψωμιά, τα ζυμαρικά ολικής άλεσης και το μαύρο ρύζι,
Ριζοματώδη λαχανικά, ειδικά πατάτες και γογγύλια,
Ωμά ή φρέσκα λαχανικά, όπως το μαρούλι, οι ελιές, οι ντομάτες, το αγγούρι και τα καρότα,
Ξηρά ή φρέσκα φρούτα, όπως τα σμέουρα, τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και τα μανταρίνια,
Τα προβιοτικά γιαούρτια μπορούν επίσης να είναι εξαιρετικά για τη γρήγορη ανακούφιση από τα συμπτώματα των αιμορροΐδων,
Μην παραλείπετε να καταναλώνετε 6 έως 10 ποτήρια του νερού καθημερινά. Όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο.