Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Άνοιξε η εφαρμογή από την ΑΑΔΕ για τις χωριστές φορολογικές δηλώσεις

 


Η εφαρμογή της ΑΑΔΕ άνοιξε και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν το σχετικό αίτημα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

 Η γνωστοποίηση γίνεται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής στον διαδικτυακό τόπο http://www.aade.gr/polites/eisodima/gnostopoiisi-horistis-dilosis

Η υποβολή ξεχωριστής φορολογικής δήλωσης μπορεί για ορισμένους να είναι συμφέρουσα αλλά κρύβει πολλές παγίδες για όσους την επιλέξουν. Η υποβολή ξεχωριστής δήλωσης συμφέρει  στις περιπτώσεις που ο σύζυγος έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και η σύζυγος δικαιούται επιστροφής φόρου.

Στην περίπτωση αυτή εκδίδεται κανονικά φορολογική ενημερότητα για την σύζυγο και της επιστρέφεται το ποσό που δικαιούται χωρίς να γίνεται συμψηφισμός με την οφειλή του συζύγου.

Σπύρος Ριζόπουλος: «Ανοχύρωτη η Ήπειρος, ανύπαρκτος ο σχεδιασμός»

 


Ευθεία επίθεση στους ανθρώπους που κυβερνούν την Ήπειρο εξαπέλυσε ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου της παράταξης μας για το νέο έτος.

 Ο ίδιος  αφού παρέθεσε στοιχεία για την προχειρότητα με την οποία η Περιφέρεια κινείται σε όλους τους τομείς, τόνισε ότι η Ήπειρος είναι παντελώς ανοχύρωτη και ανοργάνωτη, εκφράζοντας τις φοβίες του για το μέλλον του τόπου.

Για να καταστήσει σαφές το παραπάνω απέδειξε πόσο εκτός πραγματικότητας είναι η Περιφέρεια όσον αφορά την ουσία του προβλήματος, επιδεικνύοντας το βαθμό εμβάθυνσής του στη μελέτη του σχεδίου που παρουσιάστηκε προ δέκα ημερών στο Περιφερειακό Συμβούλιο, πράγμα το οποίο επεσήμανε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο, επισημαίνοντας ότι φάνηκε από το γεγονός ότι δέκα μέρες μετά πλημμύρισε ο τόπος.

Ανύπαρκτη η στρατηγική για τις πλημμύρες

Το απαρχαιωμένο σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας το οποίο μιλάει για τις 13 Περιφέρειες και όχι για της Ηπείρου και αυτό που συνέβη ήταν απλά να «κουμπώσουν» μέσα τα ονόματα των Καχριμάνη και των συνεργατών του. Μάλιστα, για να αποδείξει το παραπάνω ανέφερε ότι ο σχεδιασμός για την Περιφέρεια Ηπείρου διαθέτει και πλάνο για την αντιμετώπιση προβλημάτων των σιδηροδρόμων, ωστόσο στην Ήπειρο δεν έχει τρένα…

Ο ίδιος με έκπληξη διαπίστωσε ότι αφετηρία του σχεδιασμού ήταν ο νόμος 13/2002, τονίζοντας ότι από τότε έχουν περάσει 18 έτη.

Ειδική μνεία έκανε και στο σχέδιο «Δάρδανος» για την αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων, το οποίος όπως είπε δεν το έχει δει ποτέ. Συνεχίζοντας στάθηκε στα έργα που δεν έγιναν ποτέ στην Ήπειρο για την αποστράγγιση της τεράστιας ποσότητας νερού από τις βροχοπτώσεις, ενώ για τις πιστώσεις για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών τόνισε ότι δεν υπάρχει προϋπολογισμός, ούτε είναι γνωστό το κόστος του σχεδίου.

ΕΟΔΥ: Είκοσι επτά νέοι θάνατοι σήμερα, 866 νέα κρούσματα

 


12  εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, είκοσι επτά νέοι θάνατοι, 866  νέα κρούσματα.

 «Σήμερα ανακοινώνουμε 866 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 146020, εκ των οποίων 52.2% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5651 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 44252 (30.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

337 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 234 (69.4%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.977 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 27 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5329 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3149 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Απάντηση του Υπουργείου στον Σταύρου Καλογιάννη, για τη σύνταξη των δασικών χαρτών στον Δήμο Πωγωνίου

 


Τα σοβαρά θέματα που προκύπτουν από τη σύνταξη των δασικών χαρτών στον Δήμο Πωγωνίου είχε φέρει στην Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης, καταθέτοντας σχετική Αναφορά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) (αρ. πρωτ. 348/2020), μετά από συνεργασία που είχε με την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Επαρχίας Πωγωνίου και τον Δήμο Πωγωνίου.

Στην απάντησή του ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Ν. Ταγαράς, διευκρινίζει αρχικά ότι στους δασικούς χάρτες «δεν αποτυπώνονται ιδιοκτησίες και δεν θίγονται θέματα ιδιοκτησίας». Παράλληλα, σε έγγραφα των αρμόδιων Διευθυντών των Διευθύνσεων Διαχείρισης Δασών, Δασικών Έργων και Προστασίας Δασών του Υπ. Περιβάλλοντος, που επισυνάπτει στην απάντησή του, διευκρινίζονται πολλά θέματα περί βοσκήσιμων γαιών και Διαχειριστικών Σχεδίων βόσκησης, τα οποία έχουν γενική εφαρμογή. Ειδικότερα:

  Η χρήση της βοσκής εντός βοσκήσιμων γαιών, που προστατεύονται από τη δασική νομοθεσία, επιτρέπεται υπό τις προϋποθέσεις του Ν. 4351/2015 «Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις» και της δασικής νομοθεσίας, εφόσον δεν επηρεάζονται αρνητικά η φυσική ισορροπία και οι παραγωγικές, υδρονομικές, αισθητικές και λοιπές λειτουργίες των οικοσυστημάτων που συγκροτεί η φυόμενη στις βοσκήσιμες γαίες βλάστηση. Η βοσκή εντός των βοσκήσιμων γαιών, ασκείται βάσει Διαχειριστικού Σχεδίου βόσκησης της περιοχής. Για λόγους ενιαίας διαχείρισης της βοσκής, στα διαχειριστικά σχέδια συμπεριλαμβάνονται και οι εκτάσεις του άρθρου 10 του Ν. 3208/2003, εφόσον οι ιδιοκτήτες τους το επιθυμούν και δηλώνουν την επιθυμία τους εγγράφως. Δύναται επίσης να περιλαμβάνονται και εκτάσεις που εμπίπτουν στις διατάξεις της αγροτικής νομοθεσίας και βόσκονται.

  Η διαδικασία εκπόνησης των οριστικών Διαχειριστικών Σχεδίων βόσκησης βρίσκεται στο στάδιο υπογραφής των Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και των Περιφερειών και θα ακολουθήσει η διακήρυξη σχετικών μελετών.

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης τιμά την μνήμη του Χαρίλαου Ταλιαδώρου

 



ΜΝΗΜΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΥ

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης, ως εκπρόσωπος της Ηπειρωτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης με βαθιά θλίψη απευθύνει  τον ύστατο χαιρετισμό στο συμπατριώτη με καταγωγή από την Κόνιτσα,  Χαρίλαο Ταλιαδώρο, ο οποίος εκοιμήθη την 11/01/2021 στη Θεσσαλονίκη, πλήρης ημερών και υπερπλήρης προσφοράς.

 Εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του καθώς και στους συνεργάτες και μαθητές του.

 Ο Άρχων  Πρωτοψάλτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως,  χαρισματικός , μοναδικός, ευγενής, ευαίσθητος, ταλαντούχος Μέντορας Χαρίλαος Ταλιαδώρος εγκαταλείποντας τον φυσικό του βίο, εισήλθε στο πάνθεον των μεγάλων ανδρών της λεβεντογέννας Ηπείρου, γιατί με το έργο του  δικαίωσε την ρήση η Εύανδρος Ήπειρος και άφησε πίσω του παρακαταθήκη στις επερχόμενες γενεές ως δώρο ανεκτίμητης αξίας τις ψαλμωδίες του,  σημαντικό μέρος του σύγχρονου πολιτισμού μας.

 Δυστυχώς λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού από τον οποίο νόσησε ο αείμνηστος δεν θα παραστεί αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΗΕΘ στη νεκρώσιμο ακολουθία .

 Οι Ηπειρώτες και οι Ηπειρώτισσες της Θεσσαλονίκης δέονται του Υψίστου την ψυχή του μεταστάντος να κατατάξει μεταξύ των Δικαίων και στους οικείους του να χαρίζει υγεία και μακροημέρευση.

Αιωνία  η μνήμη

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης

Ο Πρόεδρος  Πρωτοπρεσβύτερος Η Γενική Γραμματέας 

π. Μηνάς Βασάκος    Αθηνά Μ.Τοτοκώτση

                   --------------------------------------------------------                                           

 Πηγή Βιογραφικού fb Χαρίλαος Ταλιαδώρος.

Γεννήθηκε (1926) στη Θεσσαλονίκη (η καταγωγή του είναι από την Κόνιτσα της Ηπείρου). Πτυχιούχος Νομικών και Oικονομικών Επιστημών. Μαθητής του πρωτοψάλτη Χριστόφορου Κουτσουράδη και απόφοιτος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Εθνικού Ωδείου Αθηνών. 

Καθοριστική, για την ψαλτική του εξέλιξη, υπήρξε η συνάντησή του στη Θεσσαλονίκη (1945) με τον Άρχοντα πρωτοψάλτη της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Κωνσταντίνο Πρίγγο. Ψάλτης, από νεαρή ηλικία, σε γνωστούς ναούς της Θεσσαλονίκης: 

Αγ. Θεράποντα Κάτω Τούμπας (1942-1944), Αγ. Φανουρίου και Τιμίου Προδρόμου (1944-1952) και, περίπου εξήντα χρόνια, πρωτοψάλτης στον Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας (1952-έως σήμερα 2012). Φέρει το οφφίκιο του "Αρχοντος πρωτοψάλτου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως". 

Έχει διδάξει τη Βυζαντινή Μουσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1964-1967), στο Μακεδονικό Ωδείο και στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Από τους πιο γνωστούς, και πιο δραστικούς, σύγχρονους ψάλτες του Ελλαδικού χώρου (με πλουσιότατη ψαλτική δράση στο Εσωτερικό και Εξωτερικό).

Εξήντα παραβάσεις στην Ήπειρο, την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (75.232) έλεγχοι, από τους οποίους οι (8.667) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.593) παραβάσεις και (24) συλλήψεις, ως ακολούθως:

·         (1.235) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

·         (499) στην Αττική,

·         (114) στη Θεσσαλονίκη,

·         (107) στην Κρήτη,

·           (68) στη Στερεά Ελλάδα,

·           (66) στη Δυτική Ελλάδα,

·           (60) στην Ήπειρο,

·           (54) στην Κεντρική Μακεδονία,

·           (53) στη Θεσσαλία,

·           (52) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

·           (45) στην Πελοπόννησο,

·           (40) στο Βόρειο Αιγαίο,

·           (34) στα Ιόνια Νησιά,

·           (24) στο Νότιο Αιγαίο και

·           (19) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (77.177) ομοειδείς παραβάσεις.

·         (342) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (332) πρόστιμα 300 ευρώ και (10) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

·         (115) στην Αττική,

·           (27) στη Στερεά Ελλάδα,

·           (26) στην Κεντρική Μακεδονία,

·           (26) στο Βόρειο Αιγαίο,

·           (24) στην Κρήτη,

·           (24) στη Δυτική Ελλάδα,

·           (23) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

·           (23) στην Πελοπόννησο,

·           (20) στη Θεσσαλονίκη,

·           (11) στη Θεσσαλία,

·             (9) στα Ιόνια Νησιά,

·             (6) στο Νότιο Αιγαίο,

·             (5) στη Δυτική Μακεδονία και

·             (3) στην Ήπειρο,

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (27.535) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (26.122) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.413) των (150) ευρώ.

·         (15) παραβάσεις και (24) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

·         σύλληψη (17) ατόμων για συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια, επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του χώρου, καθώς και επιβολή (17) και (15) προστίμων των 300 για παραβίαση περιορισμού κίνησης και μη χρήση μάσκας αντίστοιχα.

·         σύλληψη προσωρινά υπεύθυνης και εργαζόμενης οίκου ανοχής, επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ στην προσωρινά υπεύθυνη και από 300 ευρώ σε (3) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

·         σύλληψη και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη κομμωτηρίου και από 300 ευρώ σε (2) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

·         σύλληψη και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καφενείου και από 300 ευρώ σε (3) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Δυτική Ελλάδα,

·         3.000 ευρώ στον προσωρινά υπεύθυνο καφετέριας και από 300 ευρώ σε (2) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

·         5.000 ευρώ σε κατάστημα λιανικής πώλησης και 300 ευρώ σε πελάτη για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

·         3.000 ευρώ στον προσωρινά υπεύθυνο καφετέριας.

Στην Κρήτη,

·         5.000 ευρώ σε κέντρο αισθητικής και 300 ευρώ σε πελάτη για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

·         10.000 ευρώ σε εστιατόριο – μπαρ ξενοδοχείου και από 300 ευρώ σε (4) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Θεσσαλία, 3.000 ευρώ σε πλανόδιο πωλητή.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (707) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (791) άτομα.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις ,

Στην Θεσσαλονίκη, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και από 300 ευρώ σε (3) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κεντρική Μακεδονία, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και από 300 ευρώ σε (2) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Τέλος βεβαιώθηκε (1) παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (35) ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Παρατείνεται έως την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου η προθεσμία για το επίδομα θέρμανσης

 


Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το επίδομα θέρμανσης,  έως την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει αποδεκτές περισσότερες από 642.800 αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης, το ύψος του οποίου δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 80 ευρώ, ούτε να υπερβαίνει τα 650 ευρώ για κάθε δικαιούχο.

Υπενθυμίζεται ότι στις περιπτώσεις οικισμών που οι κάτοικοί τους έχουν πρόβλημα με τον Ταχυδρομικό Κώδικα στον σχετικό πίνακα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ στο τηλ. 2131621000, ώστε να γίνεται άμεσα η σχετική διόρθωση, ή να στέλνουν e-mail στη διεύθυνση mythermansi@aade.gr

Οι πληρωμές θα γίνουν τον Ιανουάριο, ενώ για να λάβει κάποιος το σύνολο του επιδόματος, θα πρέπει να έχει αγοράσει καύσιμο τουλάχιστον διπλάσιας αξίας.

Όσοι καλύψουν το σύνολο των αναγκαίων τιμολογίων, θα λάβουν το σύνολο του επιδόματος που δικαιούνται.

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στα Ιωάννινα

 


Για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα, επί της οδού Πανούση στα Ιωάννινα, ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας κατά τις απογευματινές ώρες σήμερα. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο διαμέρισμα. Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

Ξεκινούν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου οι ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων της πληρωμής για την εξισωτική αποζημίωση

 


Από 12/1 και έως 25/1 οι ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων της πληρωμής για την εξισωτική αποζημίωση

 Ξεκινούν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου οι ενστάσεις κατά της πληρωμής του Μέτρου 13 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα». Σύμφωνα με τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), οι ενστάσεις θα γίνονται δεκτές εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών, δηλαδή ως και τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, με την υποβολή της προσφυγής να συνοδεύεται, όπου απαιτείται, από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Όπως αναφέρει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά την ολοκλήρωση των διασταυρωτικών μηχανογραφικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν για την πληρωμή των ανωτέρω ενισχύσεων, εντοπίστηκαν ευρήματα που επηρέασαν μερικά ή ολικά την πληρωμή των δικαιούχων.

Δεσμεύτηκαν συνολικά 3.844 μοναδικά ΑΦΜ, τα οποία εμπίπτουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω περιπτώσεις ευρημάτων:

-Επανέλεγχος του προβλεπόμενου κριτηρίου επιλεξιμότητας ως προς την ενεργό επαγγελματική δραστηριότητα, σε σχέση με τα στοιχεία των ενεργών συνταξιούχων που τηρούνται στον Ε.Φ.Κ.Α. Οι δικαιούχοι που εμπίπτουν στην εν λόγω κατηγορία, μετά την παραλαβή νέου αρχείου από τον ΕΦΚΑ και νεότερης επεξεργασίας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, θα περιληφθούν σε επόμενη πληρωμή.

-Επανέλεγχος του κριτηρίου του ενεργού γεωργού, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκκαθάρισης φορολογίας εισοδήματος από το Υπουργείο Οικονομικών.

Δήμος Πωγωνίου: Πρόσκληση για την κατάρτιση καταλόγων ενδιαφερομένων Εργοληπτών και Μελετητών Δημοσίων Έργων, σύμφωνα με το άρθρο 118 του Ν.4412/2016

 


Ο Δήμος Πωγωνίου προκειμένου να καταρτίσει τους καταλόγους ενδιαφερομένων Εργοληπτών και Μελετητών Δημοσίων Έργων έτους 2021 της παρ. 5 του άρθρου 118 του Ν.4412/2016, για την επιλογή αναδόχων μέσω δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης δημοσίων συμβάσεων έργων, μελετών και παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών, καλεί τους ενδιαφερόμενους Εργολήπτες και Μελετητές να υποβάλουν τη σχετική αίτηση, η οποία θα συνοδεύεται από αντίγραφο του εργοληπτικού ή μελετητικού πτυχίου τους αντίστοιχα, το οποίο πρέπει να είναι σε ισχύ, εντός είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης, δηλαδή μέχρι και την 01/02/2021 και ώρα 15:00μ.μ. στο Πρωτόκολλο του Δήμου Πωγωνίου (Δ/νση: Καλπάκι Ιωαννίνων, Τ.Κ. 440 04, τηλ. 2653360115).

Οι αιτήσεις μπορούν να αποστέλλονται ταχυδρομικά στη Δ/νση: Καλπάκι Ιωαννίνων, Τ.Κ. 440 04 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση dimospogoniou@pogoni.gr   εντός της παραπάνω προθεσμίας. 

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η αίτηση να φέρει υπογραφή του αιτούντος.

Περισσότερα: https://www.pogoni.gr/index.php/home/item/2845-prosklisi-gia-tin-katartisi-katalogon-endiaferomenon-ergolipton-kai-meletiton-dimosion-ergon-symfona-me-to-arthro-118-tou-n-4412-2016

Κωνσταντίνος Πάλλας: Ενημέρωση μελών ΑΣΜΕΚ Δολιανών

 


Η ενημέρωση των μελών του ΑΣΜΕΚ στην πρώτη γραμμή


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΠΟΙΟΤΙΚΑ, ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ & ΟΛΟΥΣ

Κάποιοι αγνοούν βασικές έννοιες όπως αυτή του χρόνου, ο οποίος ορίζεται από συγκεκριμένες παραμέτρους, προκειμένου μέσα από τη συσκότιση της αλήθειας να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας και να κάνουν πράξη τις όποιες σκέψεις τους. Αφού η πρώτη ενημέρωση έλεγε για προθεσμία που έληγε στο τέλος του 2020 KAI ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΚΕΝΟ, έρχεται μια δεύτερη που λέει ΕΝΤΟΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ......,. ΑΓΝΟΏΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΛΟ και σαφές την     ΤΆΔΕ του μηνός Ιανουαρίου 2021...

ΑΛΗΘΕΙΑ: τι τους εμποδίζει να γράψουν την ημερομηνία που έγινε .... αν έγινε......

Από το 2016 ζητά τα στοιχεία τα οποία είναι συγκεκριμένα το ΥΑΑ&Τ... ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ;

ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ.

Καταστατικό ΑΣΜΕΚ τροποποιημένο στο Ν 4384/2016. Ξέρουν και δεν αποκαλύπτουν την εκδοθείσα απόφαση 201/2020 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων.

Πρακτικό πρόσφατων αρχαιρεσιών στο οποίο όμως αναγράφεται η εκκρεμότητα ψήφισης/έγκρισης του ισολογισμού 2019 από τη Γ.Σ.

Αντίγραφο εγκεκριμένου ισολογισμού υπάρχει εκκρεμότητα ψήφισης/έγκρισης του ισολογισμού 2019 από τη Γ.Σ.

έκθεση οικονομικοδιαχειριστικού ελέγχου ορκωτού λογιστή , τον οποίο ακούμε αλλά δεν βλέπουμε να παρίσταται στη Γ.Σ. παρ΄ ότι η παρουσία του είναι υποχρεωτική βάσει άρθρου νόμου και καταστατικού.

Το στοιχείο αυτό δεν αφορά στον ΑΣΜΕΚΔ αφού δεν έχει κύκλο εργασιών άνω των 2.000.000 €

Υπεύθυνη δήλωση του προέδρου του Δ.Σ. ότι τα μέλη του Α.Σ. παραδίδουν την παραγωγή τους ή και προμηθεύονται τα εφόδια τους από τον Α.Σ. 

Φυσικά και δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια δήλωση αφού αυτό δεν συμβαίνει

Αριθμός μελών όπως προκύπτει από το βιβλίο Μητρώου μελών πόσα είναι είπαμε τα μέλη; 

Πόσα μέλη έχουν εξοφλήσει τη συνεταιριστική τους μερίδα έχοντας όλα τα δικαιώματα που απορρέουν εξ αυτού του γεγονότος και υποχρεωτικά πρέπει να αναγράφονται στο ΒΙΒΛΙΟ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΕΛΩΝ; 

Αλήθεια αφού έκαναν την ανάρτηση των ΑΦΜ κάποιων μελών όπως ισχυρίζονται – πάλι δεν ξέρουν τον αριθμό τους? - πως εξηγείται το περίπου... Το στοιχείο της απόκλισης συν -πλην είναι μόνο για στατιστικούς λόγους ....

Οι λανθασμένες κατευθυντήριες γραμμές ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ... Μπορούν να μας γράψουν το άρθρο του νόμου και του καταστατικού μας που αναφέρει πρόβλημα συμμετοχής στις γενικές συνελεύσεις όσων μελών δεν βρέθηκε ο ΑΦΜ;

Η κινδυνολογία δεν θα φανεί αποτελεσματική.

Ο ΑΦΜ είναι προσωπικό δεδομένο όσο και αν αυτό ξεβολεύει κάποιους και ας δώσουν τους κωδικούς εισόδου στο εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. όπως άλλωστε ζητήθηκε για την επίλυση του όποιου ζητήματος.

Τα εκλεγμένα μέλη έχουν τα ίδια δικαιώματα αφού με την ψήφο τους τα μέλη της Γ.Σ. αποφάσισαν περί τούτου.                       

για την πιστότητα

Κωνσταντίνος Πάλλας

Κατάθλιψη: Μια νόσος που αντιμετωπίζεται

 


Η κατάθλιψη είναι μια κοινή και σοβαρή ιατρική ασθένεια που επηρεάζει αρνητικά τον τρόπο που αισθάνεται κάποιο άτομο, τον τρόπο που σκέφτεται και τον τρόπο που ενεργεί. Η κατάθλιψη προκαλεί συναισθήματα θλίψης, απαξίωσης ή και απώλεια ενδιαφέροντος για τις δραστηριότητες που παλιότερα χαροποιούσαν το άτομο που την έχει. Μπορεί να οδηγήσει σε μια ποικιλία συναισθηματικών και σωματικών προβλημάτων και μπορεί να μειώσει την ικανότητα ενός ατόμου να λειτουργεί αποτελεσματικά τόσο στην εργασία του όσο και στο οικογενειακό περιβάλλον και στις προσωπικές του σχέσεις, αναφέρει η Αικατερίνη Ν. Τρικκαλινού, MD, PHDC

Παθολόγος – Διαβητολόγος, Επιμελήτρια Διαβητολογικού - Καρδιομεταβολικού Κέντρου Metropolitan Hospital.

Θλίψη & κατάθλιψη

Η κατάθλιψη μερικές φορές συγχέεται με τη θλίψη. Η θλίψη όμως και η κατάθλιψη είναι διαφορετικά πράγματα. Η διαδικασία της θλίψης είναι φυσική και μοναδική για κάθε άτομο και μπορεί να περιλαμβάνει κάποια από τα χαρακτηριστικά της κατάθλιψης: π.χ. τόσο η θλίψη όσο και η κατάθλιψη μπορεί να περιλαμβάνουν έντονη λύπη και απόσυρση από τις συνήθεις δραστηριότητες, ωστόσο όμως, η θλίψη έρχεται σε κύματα, πολλές φορές αναμειγνύεται με θετικές αναμνήσεις και κατ’ αυτήν η αυτοεκτίμηση του ατόμου διατηρείται, όπως επίσης διατηρούνται και η οργάνωση και η λειτουργία της καθημερινότητας.

Κάποια γεγονότα όπως ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου, η απώλεια εργασίας, η σωματική επίθεση, η μεγάλη καταστροφή μπορεί να οδηγήσει κάποια άτομα σε κατάθλιψη. Όταν συμβεί αυτό η θλίψη είναι πιο σοβαρή και διαρκεί περισσότερο.

Τα συμπτώματα της κατάθλιψης

Στην κατάθλιψη και μάλιστα στη μείζονα κατάθλιψη η διάθεση, το ενδιαφέρον για δραστηριότητες, χόμπι, κοινωνικές σχέσεις, η ευχαρίστηση… μειώνονται για περισσότερες από δύο εβδομάδες. Επίσης, στην κατάθλιψη, τα συναισθήματά απαξίωσης, χαμηλής αυτοεκτίμησης και απέχθειας προς τον εαυτό μας είναι πολύ συνηθισμένα.