Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Ιωάννινα: Σύλληψη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη

 


Συνελήφθη σήμερα (11-04-2024) μετά τα μεσάνυχτα σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη.

Ειδικότερα, νωρίτερα, αλλοδαπή κατήγγειλε μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης «112» ότι υφίσταται σωματική βία από τον σύζυγό της, χωρίς να δώσει περαιτέρω στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με το μέρος όπου βρισκόταν.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις για την αναζήτησή της, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να εντοπιστεί σε χώρο στάθμευσης της Ιόνιας Οδού φορτηγό όχημα, εντός του οποίου βρέθηκαν ο συλληφθείς και η καταγγέλλουσα σύζυγός του, η οποία έφερε εμφανή τραύματα στο πρόσωπό της.

Από τους αστυνομικούς κλήθηκε στο σημείο ασθενοφόρο, συνοδεία των οποίων η γυναίκα μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο, από όπου έλαβε εξιτήριο λίγες ώρες αργότερα, ενώ ο σύζυγός της συνελήφθη.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων. 

Παρασκευή 12/04/2024: Δ΄ Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου, ώρα 18:30

 


Πρόγραμμα Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα

Παρασκευή 12/04/2024:

Δ΄ Χαιρετισμοί της Υπεραγίας  Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου, ώρα 18:30

Κυριακή (Ιωάννου της Κλίμακος) 14/04/2024

Θεία λειτουργία Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου, ώρα 7:30 π.μ.

Παρακάλαμος: Καθαρισμός των χώρων γύρω από το Νηπιαγωγείο

 


Αγαπητοί συγχωριανοί!

Την Τρίτη 9, Απριλίου μετά από αίτημα μαζί με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων προχωρήσαμε στον καθαρισμό των χώρων γύρω από το νηπιαγωγείο!

Τα αποτελέσματα όπως θα δείτε είναι ευδιάκριτα και έχει γίνει αρκετά καλή δουλειά, όμως είναι μόνο η αρχή!



Επίσης έγινε καθαρισμός και επίσης διάνοιξη στην θέση «ΚΟΥΜΑΣΙΑ» έως την οικία του κυρίου Μήτση σε προϋπάρχουν δρόμο!

Εδώ θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο αλλά και τους αρμόδιους αντιδημάρχους για την ανταπόκριση τους!




Τέλος να ευχαριστήσω το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την άψογη συνεργασία που έχουμε!

Με τιμή

Ο Πρόεδρος  της Τ.Κ. Παρακαλάμου

Δρίβας Λ. Ανδρέας

 

(Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Ντότη Δημήτρη για την άψογη συνεργασία που έχουμε ως αντιπολίτευση)

Δήμος Πωγωνίου: Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για το Μνημείο Πεσόντων

 


Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για το Μνημείο Πεσόντων που θα αποτίει φόρο τιμής στους πεσόντες ήρωες του Έπους του ’40.

Η κατασκευή του Μνημείου αποτελούσε ηθική δέσμευση του Δήμου Πωγωνίου, στα χώματα του οποίου γράφτηκαν οι πρώτες σελίδες της νεότερης ιστορία καθώς κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δέχτηκε το κύριο βάρος της Ιταλικής επίθεσης.

Το Μνημείο Πεσόντων κατασκευάζεται στη θέση «Βουρλιάσος», στην αρχή του μονοπατιού προς την κορυφή του Λόφου του Μαχητή και αποτελεί μέρος ενός μεγάλου οράματος και σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για την κατασκευή «Πάρκου Ιστορίας» ως δείγμα τιμής σε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την πατρίδα.

«Ο ελληνικός λαός κι ιδιαίτερα εμείς που κατοικούμε σ’ αυτό τον τόπο αναλάβαμε τη βαριά κληρονομιά και την ιερή παρακαταθήκη, ως ελάχιστο χρέος,  να τιμούμε τη μνήμη της γενιάς εκείνης του 40’  και μαζί τους τα υψηλά ιδανικά που σημάδεψαν τον Αγώνα τους. Αυτό το Μνημείο έρχεται να εκπληρώσει την ηθική δέσμευση που έχουμε αναλάβει απέναντι στους Ήρωες της πατρίδας μας» δήλωσε ο κ. Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.

Άρτα: Συνελήφθη ημεδαπή, για κλοπή

 


Συνελήφθη χθες (10-4-2024) το πρωί στην Άρτα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας ημεδαπή, που κατηγορείται για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, νωρίτερα η κατηγορούμενη είχε αφαιρέσει από τον χώρο αναμονής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας,  πορτοφόλι ημεδαπής που περιείχε χρηματικό ποσό -50- ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας, βρέθηκε στην κατοχή της και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό, το οποίο και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Νωρίτερα λόγω του Πάσχα η πληρωμή για των συντάξεων Μαΐου 2024

 


Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, κα Δόμνα Μιχαηλίδου, οι πληρωμές θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024. Οι πρώτες πληρωμές αφορούν στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις του e-ΕΦΚΑ για τους μη μισθωτούς.

«Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα πληρωθούν οι κύριες συντάξεις του ΕΦΚΑ και τη Δευτέρα 29 Απριλίου θα πληρωθούν οι συντάξεις του Δημοσίου. Τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ καθώς και το επίδομα μητρότητας που αυξάνει από τα 780 στα 830 ευρώ, θα καταβληθούν την τελευταία εργάσιμη του μήνα», τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Αναλυτικά οι πληρωμές ανά ταμείο

-Ο ΟΑΕΕ την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

-Ο ΟΓΑ την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

-Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Οι συντάξεις ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι (Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) θα καταβληθούν την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Οι Επικουρικές Συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών) την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Συντάξεις Μαΐου 2024 – Μισθωτοί

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Μαΐου 2024 θα διενεργηθούν για τους μισθωτούς τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Ο δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στη δράση Let’s do it Greece

 

Με αφορμή τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση που πραγματοποιεί το Let’s do it Greece για τον καθαρισμό και την προστασία των δασών σε όλη την Ελλάδα, το ΚΔΑΠ μεΑ Δήμου Ιωαννιτών μαζί με τα παιδιά της δομής προσκαλούν όλους μας την Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 17:00 να φροντίσουμε και να καθαρίσουμε το πάρκο της πόλης στο Άλσος από σκουπίδια, φύλλα, ξυλαράκια, και τα παιχνίδια της παιδικής χαράς.

Αυτή είναι μια ευκαιρία να ενωθούμε για ένα κοινό σκοπό, να δείξουμε τη δύναμη και τη συνεργασία της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και να φροντίσουμε για το σπίτι μας, τη φύση. Το Let’s do it Greece είναι μια ιδέα νέων παιδιών, ένα κάλεσμα για δράση, ένα μήνυμα ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε τα δάση μας πιο καθαρά, πιο ασφαλή και να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Συμμετοχή σημαίνει δράση. Σημαίνει να συμβάλλεις, να σηκώνεις μανίκια, να κάνεις τη διαφορά.

Έλατε λοιπόν όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να φροντίσουμε το πάρκο στο Άλσος, όσο καλύτερα μπορούμε.

ΠΗΓΗ: https://ioannina.gr/

Καλπάκι: Ομιλία για την εξάρτηση από το διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, την Τρίτη 23 Απριλίου

 

Ομιλία για την εξάρτηση από το διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, ώρα 12:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου  Καλπακίου.

Άρτα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές, για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία

 


Συνελήφθησαν χθες (10-04-2024) το απόγευμα στην πόλη της Άρτας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας δύο ημεδαπές, οι οποίες κατηγορούνται για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι δύο κατηγορούμενες αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν διάφορα προϊόντα  από σούπερ μάρκετ, έγιναν όμως αντιληπτές από υπαλλήλους του καταστήματος και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς που προσέτρεξαν στο σημείο.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Γιάννενα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και Γαριβάλδη, λόγω έργων

 


Τμηματική απαγόρευση κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων, εκτός από έκτακτες ανάγκες, θα ισχύσει στις οδούς ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ και ΓΑΡΙΒΑΛΔΗ, από την Παρασκευή 12/04/2024 έως και το πέρας των εργασιών ασφαλτόστρωσης.

Η ρύθμιση της κυκλοφορίας θα γίνει με κατάλληλη εργοταξιακή σήμανση, ενώ η κίνηση των πεζών θα πραγματοποιείται με ιδιαίτερη προσοχή μέσω αντίστοιχης εργοταξιακής σήμανσης όπου απαιτείται.

Μετά το πέρας των εργασιών, οι οδοί θα τίθενται ξανά σε κυκλοφορία.

Τι προβλέπει η πληρωμή με τον μήνα των τελών κυκλοφορίας

 


Αναμορφώνεται η συνθήκη για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Αφορά περίπου 150.000 οι οποίοι κατέθεσαν ψηφιακά τις πινακίδες των οχημάτων τους προκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή των τελών για ολόκληρο το 2024.

Η νομοθετική διάταξη η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να προχωρήσουν σε ψηφιακή άρση της ακινησίας των οχημάτων τους, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες που θέλουν να τα κυκλοφορήσουν, είναι έτοιμη και πρόκειται να επόμενες ημέρες να κατατεθεί στη Βουλή.

Η άρση της ακινησίας γίνεται μέσω της πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ. Απαραίτητη προϋπόθεση πριν την άρση της ακινησίας είναι οι ιδιοκτήτες οχημάτων να έχουν ασφαλισμένα τα οχήματα τους. Σε περίπτωση που δεν είναι πληρωμένα τα τέλη, επιλέγεται “Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας”.

Με τους κωδικούς του Taxis, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα εισέρχονται στην πλατφόρμα θα επιλέγουν το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία και θα πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που θέλουν. Εάν κάποιος επανακυκλοφορήσει το αυτοκίνητό του για ένα μήνα θα πληρώσει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12 για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 11 Απριλίου

 


Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024,  ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Κόνιτσας, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελευθερίου Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00

Διατροφή και γονιμότητα: Πώς συνδέονται;

 


Η διαδικασία της σύλληψης αποτελεί μια πολύπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ οργανικών συστημάτων, ορμονικών μονοπατιών και άλλων διεργασιών. Είναι αποτέλεσμα της ένωσης ενός σπερματοζωαρίου με ωάριο, που γονιμοποιείται με αποτέλεσμα τη δημιουργία του επονομαζόμενου ζυγώτη.

Οι απαραίτητες προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν για να πραγματοποιηθεί μια φυσιολογική σύλληψη είναι:

  • Φυσιολογική ωοθυλακιορρηξία
  • Υγιές σπέρμα
  • Υγιές ωάριο
  • Κατάλληλα προετοιμασμένο ενδομήτριο

«Σε όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις, η διατροφή διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο και αφορά εξίσου και τα δύο φύλα», αναφέρει η κ. Ευθυμία-Κυριακή Δέδε Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Επιστημονική Συνεργάτης του ΛΗΤΩ.
«Μία ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή, πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία,  μπορεί να επιδράσει θετικά στη διαδικασία παραγωγής σπέρματος, η οποία  λαμβάνει χώρα κάθε τρεις μήνες. Επιπροσθέτως, μπορεί με αντίστοιχους μηχανισμούς να βελτιώσει τη ποιότητα των ωαρίων της γυναίκας, τα οποία σε αντίθεση με τα σπερματοζωάρια δεν αναγεννώνται, αλλά φθίνουν σε κάθε καταμήνιο κύκλο. Σημαντικότερος παράγοντας κρίνεται και στις δύο περιπτώσεις, ο φυσιολογικός Δείκτης Μάζας Σώματος, που ορίζεται ως το κλάσμα με αριθμητή το βάρος και παρονομαστή το ύψος υψωμένο στο τετράγωνο. Οι φυσιολογικές τιμές του κυμαίνονται από 20-24,9 (kg/m^2), ενώ τιμές που αποκλίνουν από το συγκεκριμένο εύρος χρήζουν διατροφικής παρέμβασης. Τόσο η απώλεια, όσο και η πρόσληψη βάρους, ανάλογα την περίπτωση, φαίνεται να επηρεάζουν τη γονιμότητα και των δύο φύλων» επισημαίνει.

«Στο πλαίσιο της υγιεινής διατροφής καταλληλότερο μοντέλο υιοθέτησης θεωρείται εκείνο της Μεσογειακής Διατροφής. Ωστόσο κρίνεται απαραίτητη η εξατομικευμένη διατροφική παρέμβαση, βάσει ιατρικού ιστορικού και ιδιαιτεροτήτων του κάθε ζευγαριού» τονίζει.