Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Εξιχνιάστηκε πλήθος διαρρήξεων - κλοπών που διαπράχθηκαν σε σπίτια στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων

 


Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ήδη έγκλειστοι σε κατάστημα κράτησης της χώρας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων

Επιπρόσθετα, στην δικογραφία περιλαμβάνονται και τέσσερις ημεδαποί συνεργοί τους που κατηγορούνται για κλοπή κατά συναυτουργία

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα εμπλέκονται συνολικά σε (19) υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων σε σπίτια, τελεσμένες και σε απόπειρα

Οι δράστες αφαιρούσαν κυρίως χρήματα και κοσμήματα ενώ εκτιμάται ότι η λεία από την εγκληματική τους δράση υπερβαίνει τις (50.000) ευρώ

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων κλοπών – διαρρήξεων σε σπίτια, που διαπράχθηκαν στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, ήδη έγκλειστων σε κατάστημα κράτησης της χώρας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Επιπρόσθετα, στην σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται και τέσσερις ημεδαποί συνεργοί τους, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, μέσα από την ανάλυση, επεξεργασία και συνδυαστική αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, με τη συνδρομή και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες , είχαν ενωθεί τουλάχιστον από τον περασμένο Ιανουάριο και έχοντας ως σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος, διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), δρούσαν ως ακολούθως:

ανάλογα με τις συνθήκες και την περίπτωση, επέλεγαν περιστασιακά κάποιον από τους συνεργούς τους, οι οποίοι διέθεταν ανάλογη εμπειρία και πλούσιο εγκληματολογικό παρελθόν στις κλοπές,

μετέβαιναν στους «στόχους» που επέλεγαν χρησιμοποιώντας διάφορα οχήματα, η πλειοψηφία των οποίων άνηκε σε συγγενικά τους πρόσωπα,

βεβαιώνονταν για την απουσία των ιδιοκτητών και στη συνέχεια διαρρήγνυαν τις οικίες, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων και αφαιρούσαν κυρίως κοσμήματα αξίας και χρήματα,

προέβαιναν στην συχνή ενοικίαση κατοικιών, σε ονόματα συγγενικών τους προσώπων, τις οποίες χρησιμοποιούσαν είτε ως «ορμητήρια» είτε ως «καβάτζες» για την απόκρυψη των κλοπιμαίων.

Από την αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά -19- περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών (τελεσμένες και σε απόπειρα), οι οποίες έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Ιανουαρίου του 2020 έως και τα τέλη Μαΐου του 2020 στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων (Σταυράκι, Πεδινή, Αμπελιά, Αμφιθέα, Κρανούλα, Πέραμα, Ελεούσα, Κουτσελιό, Βουνοπλαγιά).

Αναλυτικότερα, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες, ενεργώντας με τον προαναφερόμενο τρόπο δράσης και με τη συμμετοχή κατά περίπτωση των συνεργών τους, έχουν διαπράξει:

(10) κλοπές - διαρρήξεις σε σπίτια, από όπου αφαίρεσαν χρήματα, πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων καθώς και σε μία περίπτωση ένα κυνηγετικό όπλο,

(7) διαρρήξεις σε σπίτια, χωρίς όμως να αφαιρέσουν κάτι από το εσωτερικό τους,

(2) απόπειρες διάρρηξης κατοικιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καθώς και κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Σημαντική διαδικτυακή εκδήλωση, για τον κορωνοϊό, τις επιπτώσεις και τα εμβόλια, με συντονιστή τον Επ. Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στέφανο Φούσα.

 


Σε μια σημαντική εκδήλωση, με χιλιάδες διαδικτυακούς συμμετέχοντες, εξελίχθηκε το Πανελλήνιο Διαδικτυακό Σεμινάριο του Metropolitan General, με συντονιστή τον Επ. Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στέφανο Φούσα. Την εν λόγω εκδήλωση χαιρέτησε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης, ο οποίος τόνισε ότι ουδείς περισσεύει σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα της πανδημίας και επίσης ότι όλοι οι γιατροί του Ι.Σ.Α. πρέπει να είναι στο πρώτο μέτωπο.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος επισήμανε ότι το πρόβλημα δεν έχει τελειώσει, βρισκόμαστε στο μέσον της πανδημίας και αναφέρθηκε στις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία στη Μακεδονία. Εισηγήθηκε να συνεχιστούν τέτοιου είδους επιστημονικές εκδηλώσεις για την ενημέρωση των πολιτών. 

Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Metropolitan General, κ. Θεόδωρος Ξενάκης μίλησε για το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των ιατρών του Νοσοκομείου Metropolitan General και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνεχή προσπάθεια όλου του προσωπικού να μείνει μακριά από το νοσοκομειακό χώρο ο κορωνοϊός. 

Οι χαιρετισμοί έκλεισαν με την ευλογία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ.  Μάξιμου, με το Σεβασμιώτατο να υπογραμμίζει τη σημασία της στενής συνεργασίας επιστημόνων και Εκκλησίας και να απευθύνει ευχαριστίες στους γιατρούς για τη συνεισφορά τους στη θεραπεία του Αρχιεπισκόπου Ελλάδος κ.κ.  Ιερώνυμου και του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιου. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μάξιμος παρότρυνε όλους να συμβουλεύονται τους ειδικούς.

    Από τους ομιλητές ο καθηγητής κ. Χαράλαμπος Γώγος αναφέρθηκε στα νεότερα δεδομένα όσον αφορά στη θεραπεία του Covid-19 (αντιϊκά φάρμακα, δεξαμεθαζόνη και μονοκλωνικά αντισώματα) αλλά κυρίως επικεντρώθηκε στη χρησιμότητα των εμβολίων, που είναι ασφαλή κι αποτελεσματικά. 

Ο καθηγητής κ. Γεώργιος Σαρόγλου επισήμανε ότι στην αντιμετώπιση του Covid-19 προτεραιότητα πρέπει να έχει η  πρωτοβάθμια φροντίδα.

Πολιτιστικός Σύλλογος Ιερομνήμης: Ευχές για τις γιορτές

 


Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιερομνήμης εύχεται Καλά Χριστούγεννα και Καλή χρονιά  σε όλους!

Με υγεία και αγάπη ας κάνουμε τις ευχές πράξη!

Καλότυχο το 2021!

ΕΟΔΥ: Πενήντα πέντε θάνατοι σήμερα, 873 νέα κρούσματα

 


6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, πενήντα πέντε νέοι θάνατοι, 873  νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 873 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 134235, εκ των οποίων το 52.4% άνδρες.

5284 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 39565 (29.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

476 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 155 (32.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 79.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 845 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 55 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4457 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1798 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Τοπικό Συμβούλιο Κουκλιών: Ευχές για τις γιορτές

 


Ευχές για τις γιορτές  από το Τοπικό Συμβούλιο Κουκλιών.

Στο πλαίσιο εορτασμού των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συγκέντρωσαν εθελοντικά διάφορα είδη, τα οποία προσφέρθηκαν σε Ιδρύματα και φορείς

 

Ιωάννινα

Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προγραμμάτισε και υλοποίησε πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών και δώρων (τρόφιμα, είδη ρουχισμού, παιχνίδια κ.α.) από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ενίσχυση φορέων και Ιδρυμάτων, στέλνοντας μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν από το προσωπικό του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, παραδόθηκαν σε φιλανθρωπικά Ιδρύματα και φορείς και συγκεκριμένα:

Άρτα

από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων στο Ίδρυμα της Μονής Ντουραχάνης «Το Άνθος» καθώς και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περιβλέπτου,

από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας στο «Χαμόγελο του Παιδιού»,

από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας,

από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης.

Πρέβεζα
Η υποστήριξη του έργου των φορέων που φροντίζουν καθημερινά παιδιά και ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, είναι απαραίτητη ώστε να γινόμαστε αρωγοί στην προσπάθειά τους να εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές μέλλον στους συνανθρώπους μας.

Εκτός από το συμβολικό χαρακτήρα της πρωτοβουλίας αυτής , αναδεικνύεται και η κοινωνική προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας, που συμβάλλει στην ουσιαστική κάλυψη των αναγκών των παραπάνω φορέων.

Θεσπρωτία
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, εύχεται σε όλους Καλά Χριστούγεννα με υγεία, ευτυχισμένο και δημιουργικό το Νέο Έτος.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ: Εγκύκλιος Χριστουγέννων


Αριθ. Πρωτ. 960

Χριστούγεννα 2020

Εκατόν σαράντα τέσσερις παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (64.737) έλεγχοι, από τους οποίους οι (11.375) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.571) παραβάσεις και (19) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(1.184) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(264) στην Αττική,

(168) στη Θεσσαλονίκη,

(144) στην Ήπειρο,

(106) στη Δυτική Ελλάδα,

(86) στη Στερεά Ελλάδα,

(74) στη Θεσσαλία,

(68) στην Κεντρική Μακεδονία,

(67) στην Κρήτη,

(60) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(44) στην Πελοπόννησο,

(30) στα Ιόνια Νησιά,

(30) στο Βόρειο Αιγαίο,

(28) στη Δυτική Μακεδονία και

(15) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (54.940) ομοειδείς παραβάσεις.

(378) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης κ.λπ. και επιβλήθηκαν (372) πρόστιμα των 300 ευρώ και (6) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(68) στην Αττική,

(42) στην Κρήτη,

(39) στην Κεντρική Μακεδονία,

(34) στο Βόρειο Αιγαίο,

(31) στη Στερεά Ελλάδα,

(30) στα Ιόνια Νησιά,

(24) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(24) στην Ήπειρο,

(21) στη Θεσσαλονίκη,

(20) στη Θεσσαλία,

(16) στη Δυτική Ελλάδα,

(14) στην Πελοπόννησο,

(10) στη Δυτική Μακεδονία και

(5) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (21.909) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (20.689) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.220) των (150) ευρώ.

(8) παραβάσεις και (19) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, υποχρέωση παρουσίασηπελατών μόνο με ραντεβού - clickaway κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων:

Στην Αττική, 3.000 ευρώ σε προσωρινά υπεύθυνο καφετέριας – καφενείου και 5.000 ευρώ και 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη και προσωρινά υπεύθυνο καφετέριας – καφενείου,

στη Στερεά Ελλάδα, 10.000 ευρώ και 30ήμερη αναστολή λειτουργίας σε ψητοπωλείο,

στο Βόρειο Αιγαίο, 3.000 ευρώ για παραβίαση αναστολής λειτουργίας σε ταβέρνα,

στη Δυτική Ελλάδα, 3.000 ευρώ και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας σε αναψυκτήριο - ψιλικά,

στη Θεσσαλία, 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη και 3.000 ευρώ σε προσωρινά υπεύθυνο ουζερί, καθώς και 3.000 ευρώ σε ιδιώτη για διοργάνωση ιδιωτικής εκδήλωσης.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση,μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (498) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (538) άτομα.

(1) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (18) ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πέραμα Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι, κατηγορούμενοι για κλοπή, εκβίαση, απόπειρα ληστείας και απλή σωματική βλάβη, σε βάρος ανήλικου ομοεθνή τους

 


Συνελήφθησαν, χθες (23-12-2020) το απόγευμα στο Πέραμα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, τρεις αλλοδαποί, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, εκβίαση, απόπειρα ληστείας και απλή σωματική βλάβη.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, οι τρεις κατηγορούμενοι την 19-12-2020 μετά τα μεσάνυκτα αφού αφαίρεσαν αρχικά κινητό τηλέφωνο από δωμάτιο όπου διαμένει ανήλικος ομοεθνής τους, στη συνέχεια απαίτησαν εκβιαστικά από τον παθόντα χρηματικό ποσό για να του το επιστρέψουν.

Ακολούθως οι δράστες, μετά τα μεσάνυκτα της 23-12-2020 και εφόσον ο παθών δεν υπέκυψε στον εκβιασμό τους, με τη χρήση βίας αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν χρηματικό ποσό, προκαλώντας του σωματικές βλάβες.

Ο ανήλικος παθών μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου μετά την παροχή πρώτων βοηθειών αποχώρησε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Παρακάλαμος: Ατελείωτη ουρά και συνωστισμός έξω από υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς


Ντροπή και αγανάκτηση  προκαλούν εικόνες έξω από υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στον Παρακάλαμο, το πρωί της Πέμπτης 24 Δεκεμβρίου.

Συνδημότες είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από την τράπεζα για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους.

Δυστυχώς δεν υπάρχει  εξυπηρέτηση καθώς η τράπεζα ανοίγει μόνο δυο φορές την εβδομάδα και με ένα ταμείο!

Μάλιστα, δεν έλειψε και η ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων. 



Περιφέρεια Ηπείρου: 7.972 αιτήσεις για ενίσχυση από μικρές- πολύ μικρές επιχειρήσεις

 


Έληξε χθες η προθεσμία υποβολής προτάσεων της πρόσκλησης  «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου».  

Υποβλήθηκαν συνολικά 7.972 προτάσεις, με το όριο βαθμολογίας να είναι 22.17. Η αρτιότητα των προτάσεων θα εξεταστεί ηλεκτρονικά από την αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας. 

Βάσει των προσωρινών στοιχείων εκτιμάται ότι με το διαθέσιμο ποσό των 45 εκατομμυρίων ευρώ θα επιχορηγηθούν περίπου οι μισές από τις παραπάνω επιχειρήσεις. 

Σε περίπτωση που ευοδωθούν οι προσπάθειες για πρόσθετη χρηματοδότηση κατά τη νέα χρονιά, τότε θα αυξηθεί αναλόγως και ο αριθμός των επιχειρήσεων που θα λάβουν ενίσχυση.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Παρατείνεται έως 31 Μαρτίου 2021 η απόσυρση ταμειακών μηχανών

 

Σύμφωνα με την απόφασης του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γιώργου Πιτσιλή παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 η προθεσμία για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών, που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ, καθώς και η προθεσμία για την αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών των ΦΗΜ.

Η παράταση των προθεσμιών κρίθηκε απαραίτητη λόγω των ειδικών ρυθμίσεων λειτουργίας που επικρατούν στις επιχειρήσεις με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19.

Με την ολοκλήρωση του πλάνου απόσυρσης ή αναβάθμισης, το σύνολο των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων θα είναι σε θέση να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ.

Γ.Α.Σ Ιωαννίνων «ΕΝΩΣΗ αγροτών»: Μειωμένες επιδοτήσεις και «κλοπή δικαιωμάτων» σε βάρος των αγροτών του Νομού Ιωαννίνων

 


Ο Πρόεδρος του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων κ. Χάρης Λιούρης έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, εκφράζοντας την οργή, την αγανάκτηση κι ανησυχία των παραγωγών του Νομού Ιωαννίνων οι οποίοι είδαν στους λογαριασμούς να κατατίθενται από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 τα μειωμένα κατά 10% και 5% αντίστοιχα ποσά για την εξόφληση της βασικής ενίσχυσης και του πρασινίσματος.

«Η απογοήτευση η οποία επικρατεί στον αγροτικό πληθυσμό του Νομού μας είναι τεράστια και οι αντιδράσεις μεγάλες, δεδομένου του ότι βλέπουν τα ποσά των επιδοτήσεων να είναι μειωμένα και μάλιστα σε μια περίοδο όπου οι τιμές των προϊόντων (γάλακτος – κρέατος) έχουν κατρακυλήσει σε εξευτελιστικά επίπεδα ενώ αντίθετα το κόστος παραγωγής να έχει αυξηθεί κατακόρυφα και επιπλέον έχουν να αντιμετωπίσουν και τις συνέπειες τις πανδημίας. Βέβαια το πρόβλημα προέκυψε από τις “αλχημείες” οι οποίες έγιναν με την κατανομή βοσκοτόπων και την ενεργοποίηση δικαιωμάτων από το εθνικό απόθεμα με αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός να μην είναι επαρκής για την κάλυψη των υποχρεώσεων» σημειώνει στην επιστολή του ο πρόεδρος.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων του οργανισμού πληρωμών ότι θα ακολουθήσει συμπληρωματική πληρωμή ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα η οποία ωστόσο δεν θα καλύψει το 100% του ποσού, ο κ. Λιούρης καλεί τον Υπουργό να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση των πληρωμών χωρίς περικοπές των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης διότι σε αντίθετη περίπτωση θα γίνεται λόγος για «κλοπή δικαιωμάτων». 

Για τον Γ.Α.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

«ΕΝΩΣΗ αγροτών»

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ

Θεοχάρης Λιούρης

Hellenic News of America: Ευχές για τις γιορτές

 

Merry Christmas and Happy New Year!

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Οι εκατόμβες απαιτούν εκτός από εμβόλιο και θεραπευτικό φάρμακο - Αλλιώς εγκληματούμε

 


Οι στοχευμένες κάθε φορά ιεραρχήσεις και προτεραιότητες αποτελούν τον πιο αποτελεσματικό δρόμο σε ότι αφορά την εξέλιξη μιας κοινωνίας - Γράφει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Είτε αυτές αφορούν στην οικονομία, στην κοινωνία είτε στην πολιτική, αποδεικνύεται ότι συμβάλλουν κάθε φορά στην ταχύτερη εξέλιξη των πραγμάτων, με την καλύτερη δυνατή προστιθέμενη αξία.

Η ενσκήψασα πανδημία ουσιαστικά έχει απορρυθμίσει όλους τους τομείς της ζωής και απαιτείται να αντιμετωπιστεί με στοχευμένες προτεραιότητες, για να περιοριστούν οι δραματικές της επιπτώσεις και στην υγεία και στην οικονομία.

Η κυβέρνηση, μετά τις παλινωδίες, τα λάθη, τις παραλείψεις και τον εγκληματικό εφησυχασμό του Μαΐου, επιχειρεί καθ’ υπερβολή με το εμβόλιο, να γεμίσει τις δεξαμενές των προσδοκιών της κοινωνίας, όταν οφείλει να γνωρίζει ότι η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια των εμβολίων κρίνεται σε κάποιο βάθος χρόνου.

Δηλαδή για να επιφέρει η χρήση του εμβολίου μια κάποια ανοσία στην κοινότητα, απαιτείται τουλάχιστον ένα εξάμηνο. Εντωμεταξύ, στον επίδικο αυτό χρόνο, κανείς δε γνωρίζει τις τραγικές συνέπειες της ασθένειας στους νοσούντες, συνέπειες σε αυτή καθ αυτή την ίδια τους τη ζωή και στην υγεία τους μετά την ανάρρωση. Και επίσης οφείλουμε να υπολογίζουμε το μέγεθος των επιπτώσεων που θα έχουν τα προαναφερθέντα στην οικονομία και στην κοινωνική ασφάλιση.

ΟΑΕΔ: Παράταση για την καταβολή της ενίσχυσης των 400 ευρώ

 


Παράταση της προθεσμίας υποβολής ΙΒΑΝ έως τις 28 Δεκεμβρίου δίνεται από τον ΟΑΕΔ καθώς σύμφωνα με τον Οργανισμό, 42.751 δικαιούχοι της ενίσχυσης των 400 ευρώ δεν έχουν υποβάλλει ΙΒΑΝ.

Η διοίκηση αποφάσισε την τελευταία παράταση προκείμενου  δικαιούχοι να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της νέας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την άμεση στήριξη του εργατικού δυναμικού.

Έως τώρα, 87.249 (67%) από τους συνολικά 130.000 δικαιούχους έχουν υποβάλλει ΙΒΑΝ.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν ΙΒΑΝ ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι μέσω gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή ΟΑΕΔ στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhusese-makrokhronia-anergous

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους Εάν οι δικαιούχοι δεν υποβάλλουν ΙΒΑΝ μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, τα 400 ευρώ δεν θα καταβληθούν.

Who is Who Greece: Ευχές για τις γιορτές

 


«Με τις πιο θερμές μας ευχές για υγεία και ευημερία για όλο τον κόσμο!»

COVID-19: Η άγνωστη σεξουαλική παρενέργεια στους άνδρες


Η νόσος COVID-19 «χτυπά» συνήθως στο αναπνευστικό. Όποιος μολύνεται από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 έχει κάποιες φορές μερικά ασυνήθιστα συμπτώματα, όπως απώλεια γεύσης, απώλεια όσφρησης, εξανθήματα…

Υπάρχει, όμως, και η περίπτωση η νόσος να «χτυπήσει» με τη μορφή κάποιας μορφής σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Η περίπτωση ενός 62χρονου άνδρα στη Γαλλία, ο οποίος κατέληξε να υποφέρει από στύση τεσσάρων ωρών λόγω της COVID-19, είναι χαρακτηριστική.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αναφέρεται σε άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό The American Journal of Emergency Medicine. Μέσα από αυτή τη δημοσίευση, οι ειδικοί θέλουν να προειδοποιήσουν τους άνδρες ότι ο πριαπισμός -μια ιατρική κατάσταση όπου το πέος παραμένει σε στύση για περισσότερο από το συνηθισμένο εκτός της σεξουαλικής διέγερσης- είναι μια πιθανή παρενέργεια του κορωνοϊού.

Ο Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος Κωνσταντίνος A. Ρόκκας MD σημειώνει ότι πρόκειται για μια όχι και τόσο γνωστή παρενέργεια της νόσου COVID-19, που, ωστόσο, πρέπει γιατροί και κοινό να έχουν υπόψη τους.