Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Τα «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά του 2015

Ποιοι θα πληρώσουν την «λυπητερή»;

Μπορεί ο προϋπολογισμός του 2015 να μην προβλέπει νέα φοροεισπρακτικά μέτρα αλλά εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερους φόρους το επόμενο έτος με την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης.
Μισθωτοί που συμπληρώνουν το μηνιαίο εισόδημά τους με έσοδα από «μπλοκάκι», αγρότες και εργαζόμενοι που λαμβάνουν παροχές σε είδος, θα βρεθούν αντιμέτωποι το 2015 με μεγαλύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις.
Στο αντίποδα, οι φορολογούμενοι που θα αποκτήσουν φέτος εισοδήματα από ενοίκια θα διαπιστώσουν μείωση των φορολογικών βαρών, αφού μπορεί μεν να αυξάνεται από 10% σε 11% ο φορολογικός συντελεστής για τα εισοδήματα έως 12.000 ευρώ αλλά ταυτόχρονα καταργήθηκε ο συμπληρωματικός φόρος 1,5% - 3% στα εισοδήματα αυτά, καθώς και η προκαταβολή φόρου 55%
Φουσκωμένα εκκαθαριστικά σημειώματα θα δουν το 2015:

Επί ποδός … για να σωθεί το τραυματισμένο αρκουδάκι στο Μέτσοβο

Συναγερμός … σήμανε το πρωί της Δευτέρας (24/11/2014) στο Δασαρχείο Μετσόβου ύστερα από τηλεφώνημα του Δημάρχου Κ. Τζαφέα ο οποίος ενημέρωσε τον προϊστάμενο της υπηρεσίας πως κάτοικος του οικισμού είχε εντοπίσει σε οικόπεδο ένα τραυματισμένο αρκουδάκι.
Ο προϊστάμενος του δασαρχείου Μετσόβου με τη σειρά του, ειδοποίησε τον επικεφαλής της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης (υπάλληλο του Δασαρχείου) ο οποίος μαζί με τον γιατρό του τοπικού κτηνιατρείου μετέβησαν στην περιοχή όπου είχε εντοπιστεί το τραυματισμένο ζώο και διαπίστωσαν ότι είναι σε ημικωματώδη κατάσταση από τραύμα που φέρει στο κεφάλι ύστερα από χτύπημα, πιθανόν από αυτοκίνητο.
Στη συνέχεια αφού μετέφεραν το άτυχο ζώο στο κτηνιατρείο για τις πρώτες απαιτούμενες εξετάσεις ειδοποίησαν τα μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων «Αρκτούρος» & «Καλλιστώ» προκειμένου να συνδράμουν στην διάσωσή του και στην παροχή εξειδικευμένης ιατρικής βοήθειας καθώς η κατάστασή του ήταν κρίσιμη.

Η Γενική Γραμματέας σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών για την αξιολόγηση των δομών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών με αντικείμενο την αξιολόγηση των δομών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων συμμετείχε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν επιμέρους ζητήματα που αφορούν στην οργάνωση των δομών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας. Η Γενική Γραμματέας, συνοδευόμενη από τους Δ/ντες των τριών Γενικών Δ/νσεων (Εσωτερικής Λειτουργίας, Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων, Χωροταξικής & Περιβαλλοντικής Πολιτικής) παρουσίασαν τις προτάσεις τους για τις αλλαγές στο σχέδιο οργανογράμματος των δομών που επεξεργάζεται το Υπουργείο.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Θεωρητικές και των πρακτικές εξετάσεις για τους υποψηφίους απόκτησης αδειών Χειριστών ΜΕ Ειδικότητας 1 Ομάδων Α & Β και Ειδικότητας 2 Ομάδας Β, 26 & 27 Νοεμβρίου 2014

Το τμήμα Επαγγέλματος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι η διεξαγωγή των θεωρητικών και των πρακτικών εξετάσεων, για τους υποψηφίους απόκτησης αδειών Χειριστών ΜΕ Ειδικότητας 1 Ομάδων Α & Β  και Ειδικότητας 2 Ομάδας Β κ.κ. Παπαδημητρίου Ηλία, κ. Δημητράκη Δημήτριο, κ. Πολύζο Κων/νο, κ. Ζέρβα Κων/νο, κ. Αυγέρη Χριστόφορο, κ. Μπουραζάνη Αθανάσιο, κ. Λιάκο Σπυρίδων, κ. Λαγό Ευρυσθένη, κ. Γώγο Παναγιώτη  θα πραγματοποιηθούν στις 26 & 27 Νοεμβρίου 2014, ώρα 15.00, στις εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου στο 5ο χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων- Κοζάνης.
Παρακαλούνται οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει ή θα καταθέσουν τόσο τις σχετικές αιτήσεις όσο και τα σχετικά παράβολα εξετάσεων, να μεριμνήσουν για την έγκαιρη προσέλευσή τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε όπως απευθύνεστε στα Τμήματα Επαγγέλματος των Διευθύνσεων Ανάπτυξης Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ηπείρου (Ταχ. δ/νση: Πλ. Πύρρου 1Α, ΤΚ 45211, Ιωάννινα/ Αμβρακίας 23, ΤΚ 47100, Άρτα/ Σπηλιάδου 8, ΤΚ 48100, Πρέβεζα/ Π. Τσαλδάρη 18, ΤΚ 46100, Ηγουμενίτσα, Τηλ.: 2651364163, 2681363115, 2682360247, 2665099971, Τηλεομοιοτυπία: 2651027965, 2681075505,2682360249, 2665360174, Δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:g.gkatzianis@php.gov.gr,ladavou@peartas.gov.gr,  a.katsaiti@php.gov.gr,i.spiropoulos@php.gov.gr).
Αρμόδιοι υπάλληλοι για την διεξαγωγή των εξετάσεων είναι οι κ.κ. Γεώργιος Γκατζιάνης και κ. Χρήστος Γεωργούλας (γραφείο 146, Περιφέρεια Ηπείρου, τηλ.: 2651364163).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  28η Νοεμβρίου 2014, ημέρα  Παρασκευή  & ώρα 12.00  το μεσημέρι  στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ.
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Έγκριση ή μη του απολογισμού  οικονομικού έτους 2013 του  κληροδοτήματος «Εφοροεπιτροπεία Εθνικών  Κληροδοδτημάτων Κοινότητας Βασιλικού»
2. Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για  υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ »έτους  2014.
3. Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΛΑΡΙΔΗ » έτους  2014.
4. «Περί 1ης αναμόρφωσης  του προϋπολογισμού  του Κληροδοτήματος «Αγ. Κοσμά».
5. « Περί ανάθεσης  μελέτης του έργου  «Ειδική Αρχιτεκτονική Μελέτη συντήρησης-επισκευής του Παλαιού πρώην  Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Αγ. Κοσμά  Πωγωνίου»του Κληροδοτήματος Αγίου Κοσμά, βάσει του υπ΄αρ. πρωτ:12241/23-10-2014 εγγράφου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
6. Ορισμός συμβολαιογράφου για αποδοχή κληρονομιάς από τον αποβιώσαντα Γκουγκάκη Ιωάννη του Χρήστου. 
7. Προέλεγχος τρίμηνης έκθεσης αποτελεσμάτων προϋπολογισμού  εσόδων εξόδων 2ου και 3ου τριμήνου 2014.
8. Προέλεγχος ισολογισμού – απολογισμού οικονομικού έτους 2012 Δήμου Πωγωνίου.
9. Εισήγηση Ο.Ε. Δήμου Πωγωνίου προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την επιβολή τελών , δικαιωμάτων και εισφορών (άρθρο 72 παρ. 1Ζ Ν.3852/10) για το έτος 2015 .

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκφράζει την αγανάκτηση της, για τα ληστρικά διόδια στο εθνικό οδικό δίκτυο


Αριθ. πρωτ. 2553     Αθήνα 22-11-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζει την έντονη αγανάκτηση και διαμαρτυρία του για την  συνεχιζόμενη καταβολή ληστρικών διοδίων τόσο στο υποτυπώδες εθνικό οδικό δίκτυο Αθηνών-Πατρών, όσο και στην καταβολή τελών στις γέφυρες Ρίου-Αντιρρίου και Ακτίου Πρέβεζας .
Στη σημερινή περίοδο της εντεινόμενης και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης η κυβέρνηση με περισσή αναλγησία πρόσθεσε στις 17/11/2014 και νέο σταθμό διοδίων στην Εγνατία  οδό,   στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων.
Και αυτό το έπραξε προς χάριν του ΤΑΙΠΕΔ στο οποίο έχουν μεταβιβαστεί από το 2012 όλα τα δικαιώματα λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης της Εγνατίας, με παραπέρα στόχο την παραχώρησή της σε ιδιώτες, κόντρα  προς το δημόσιο συμφέρον.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση κάθειρξης 8 ετών και 7 μηνών για ληστεία

Συνελήφθη χθες (22-11-2014) το μεσημέρι, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 23 ετών, καθότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Γ΄ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.
Πιο συγκεκριμένα, ο 23χρονος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και 7 μηνών και χρηματική ποινή (6.000) ευρώ, για ληστεία, παράνομη οπλοφορία και παράνομη είσοδο στη χώρα, πράξεις που έγιναν στο Περιστέρι Αττικής, το 2010.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας. 

Σύλληψη τριών αλλοδαπών στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας για λαθροδιακίνηση

Προχθές (22-11-2014) το βράδυ, αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, συνέλαβαν τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 30, 29 και 26 ετών, για μεταφορά μίας μη νόμιμης μετανάστριας. Συγκεκριμένα, στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, στα οποία επέβαιναν οι τρεις διακινητές και διαπίστωσαν ότι μετέφεραν από κοινού προς το εσωτερικό της χώρας μία 37χρονη ομοεθνή τους, μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της. Τα αυτοκίνητα των διακινητών κατασχέθηκαν καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας.

Τέλος η μονιμότητα στο Δημόσιο;

Προσλήψεις με όρους ιδιωτικού δικαίου και λιγότερα χρήματα

 Δόκιμοι, με μικρότερο μισθό και εργασιακά δικαιώματα υπό προϋποθέσεις για τους εργαζόμενους στο δημόσιο προβλέπει η νέα συμφωνία με την τρόικα, ενώ παράλληλα οι μόνιμοι φαίνεται ότι περιορίζονται μόνο σε όσους διαθέτουν πτυχίο και έχουν πολύ συγκεκριμένες ειδικότητες.
Για το 2015 προβλέπονται προσλήψεις μονάχα εκπαιδευτικών, ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. 
Οι προσλήψεις θα περιοριστούν στο ελάχιστο και ουσιαστικά πάμε σιγά, σιγά σε ένα μοντέλο προσλήψεων με ένα ιδιότυπο καθεστώς σύμβασης ορισμένου χρόνου.
Το πρώτο βήμα γίνεται τώρα με τη μείωση των αποδοχών των νεοπροσλαμβανόμενων κατά 96 ως 148 ευρώ και την επί της ουσίας κατάργηση της μονιμότητας για τους νέους εργαζόμενους καθώς επί δύο χρόνια θα βρίσκονται υπό δοκιμή και μετά την παρέλευση του χρόνου αυτού θα κρίνεται η μονιμοποίησή τους.

Ναρκωτικά, κακοποιοί, λαθρομετανάστες αφήνονται ανενόχλητοι προς την Ήπειρο…

Είκοσι χρόνια υποσχέσεις χωρίς κανένα αντίκρισμα από την Αλβανική Αστυνομία για την αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος! 
Νέα συνάντηση Ελλήνων και Αλβανών Αξιωματικών τη Δευτέρα στα Γιάννενα

Μια ακόμη επίσκεψη ανώτατων αξιωματικών της Αλβανικής Αστυνομίας, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα (11 π.μ.) στα Γιάννενα, με αντικείμενο θεωρητικά την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος.
Και λέμε θεωρητικά, γιατί στην πράξη, επί 20 και πλέον χρόνια οι Ηπειρώτες παραμένουν θεατές στην ίδια «παράσταση»: Από τη μια υπάρχει η Ελληνική πλευρά που – παρά τις όποιες αδυναμίες μπορεί κατά καιρούς να υπάρχουν- επιδεικνύει ειλικρινή διάθεση συνεργασίας. Από την άλλη, υπάρχει η Αλβανική, που είναι πληθωρική σε υποσχέσεις και ιδιαίτερα επιδέξια στην υποβολή αιτημάτων ενίσχυσης και συνδρομής της σε υλικά κυρίως μέσα.  Ενδεχομένως μάλιστα τη Δευτέρα, να προσέλθουν και με νέα αιτήματα, υπό το βάρος της μετακίνησης Σύρων προσφύγων προς την Ιταλία, που προσφέρονται για νέα «πακέτα» βοήθειας.

Ξεπέρασαν τις 7.000 οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

756 αιτήσεις στον δήμο Ιωαννιτών

 Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζονται οι υποβολές αιτήσεων των ενδιαφερομένων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.energo-eke.gr.
 «Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε το προηγούμενο Σάββατο και έως το τέλος της Παρασκευής, συμπληρώθηκαν ηλεκτρονικά 7.017 αιτήσεις» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, προσθέτοντας ότι «η σχετική διαδικασία προχωρεί ομαλά και χωρίς προβλήματα».
Από το σύνολο των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, 5.189 υποβλήθηκαν οριστικά και 1.828 παραμένουν σε κατάσταση προσωρινής αποθήκευσης στο σύστημα. Έπειτα από τον έλεγχο της πρώτης ομάδας των κριτηρίων, κρίθηκαν αποδεκτές 3.836 αιτήσεις, οι οποίες αφορούν 6.527 δικαιούχους.
Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, τα έως τώρα αποτελέσματα δείχνουν, ότι ο αριθμός των δικαιούχων την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της εφαρμογής αγγίζει το 5%-6% του πληθυσμού των 13 δήμων, οι οποίοι έχουν επιλεγεί για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος.

Δώρο η φύλαξη βλαστικών κυττάρων από τη Biohellenika με αφορμή τις γιορτές


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων η Διεύθυνση της Biohellenika δίνει δώρο τη φύλαξη των βλαστοκυττάρων από τον πλακούντα σε όλους τους μελλοντικούς γονείς που θα αποφασίσουν να φυλάξουν τα πολύτιμα βλαστοκύτταρα του παιδιού τους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014.
 Η συλλογή βλαστοκυττάρων από τον πλακούντα συμπληρώνει την κλασσική λήψη του ομφαλοπλακουντιακού αίματος εξασφαλίζοντας στο παιδί σας έως και διπλάσιο αριθμό βλαστοκυττάρων. Η υπηρεσία αυτή αποτελεί καινοτομία της Biohellenika και είναι η μόνη τράπεζα οικογενειακής φύλαξης στην Ελλάδα που έχει την τεχνογνωσία και τα εργαστήρια για να υποστηρίξει τη μέθοδο αυτή.
Επί πλέον, η Biohellenika καινοτομεί για δεύτερη φορά αφού είναι η μόνη εταιρεία που παρέχει τη φύλαξη των μεσεγχυματικών βλαστοκυττάρων από όλο το μήκος του ομφαλίου λώρου, έτοιμων προς χρήση όταν  ζητηθούν.