Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Δήμος Ζαγορίου: Εκδήλωση για τη μάχη της Γκραμπάλας, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στον ομώνυμο Τύμβο


Ο Δήμος Ζαγορίου  θα τιμήσει και φέτος την ιστορική μάχη της Γκραμπάλας η οποία ήταν καθοριστικής σημασίας για την νικηφόρα έκβαση του Ελληνοϊταλικού πολέμου, και συνολικά την εθνική επέτειο του Έπους του 1940.
Η εκδήλωση, ως ένας ελάχιστος φόρος τιμής στους πεσόντες, και όσους αγωνίστηκαν, αλλά και στις Ζαγορίσιες γυναίκες για την μεγάλη προσφορά τους στον αγώνα, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στον ομώνυμο Τύμβο.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων και ομιλία από τον αντιδήμαρχο Ζαγορίου Δημήτρη Εξάρχου με θέμα «Σελίδες δόξας-Γκραμπάλα 1940».

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της Νομοθεσίας για τα παίγνια


Συνελήφθησαν, χθες (02-11-2018) αργά το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας και του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, τρία άτομα (δύο αλλοδαποί, ηλικίας 36 και 35 ετών και ένας 43χρονος ημεδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο), ιδιοκτησίας του 36χρονου αλλοδαπού, διαπιστώθηκε ότι αυτός είχε επιτρέψει τη διενέργεια και διεξαγωγή του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου «poker», στο οποίο συμμετείχε μαζί με τους υπόλοιπους δύο συλληφθέντες.
Επιπλέον, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν στην κατοχή των συλληφθέντων και στους χώρους του καταστήματος, συνολικά το χρηματικό ποσό των (340) ευρώ και μία τράπουλα.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

ΑΑΔΕ: Εγκύκλιος για τη φορολογία των νέων αγροτών


Σύμφωνα με εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σημαντικά φορολογικά κίνητρα έχουν οι νέοι αγρότες.  Όσοι ασκούν αγροτική επιχειρηματική  δραστηριότητα για τα τρία πρώτα χρόνια άσκησης της δραστηριότητάς τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο φορολογικός συντελεστής του πρώτου κλιμακίου της φορολογικής κλίμακας μειώνεται κατά 50% εφόσον το ετήσιο ακαθάριστο εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ. 
Συγκεκριμένα όπως διευκρινίζεται σε εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων:
- Για τα φυσικά πρόσωπα με πρώτη δήλωση έναρξης επιτηδεύματος από 1ης Ιανουαρίου 2013 και για τα 3 πρώτα έτη άσκησης της δραστηριότητάς τους ο φορολογικός συντελεστής του πρώτου κλιμακίου της φορολογικής κλίμακας μειώνεται κατά 50%, εφόσον το ετήσιο ακαθάριστο εισόδημά τους από επιχειρηματική δραστηριότητα δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.

ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις για τις φετινές άδειες απόσταξης τσίπουρου


Σε εγκύκλιο που εκδόθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) αναφέρονται οι απαιτούμενες βεβαιώσεις καθώς και τα παραστατικά που θα πρέπει να έχουν οι αμβυκούχοι για το νόμιμο των διαδικασιών της απόσταξης.
Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η εγκύκλιος με θέμα «Παροχή οδηγιών για τη χορήγηση αδειών απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών» η μέγιστη διάρκεια της απόσταξης δεν θα μπορεί να είναι μεγαλύτερη των οκτώ 24ώρων.
Επίσης για τον υπολογισμό της ποσότητας των στεμφύλων που δύναται να επιστραφούν στον ενδιαφερόμενο αμπελοκαλλιεργητή, επισημαίνει ότι δεν δύναται τα υπερβαίνουν τα 5.486 χιλιόγραμμα.
Παράλληλα, υπογραμμίζεται πως στην περίπτωση που έχει πραγματοποιηθεί παραγωγή οίνου σε ποσότητα μη υπερβαίνουσα τα 1.000 λίτρα, με αντίστοιχη ποσότητα σταφυλιών μη υπερβαίνουσα τα 1.700 χιλιόγραμμα, από τον ίδιο τον αμπελοκαλλιεργητή, για την ιδία αυτού κατανάλωση (σ.σ. όπως ορίζει ο ευρωπαϊκός κανονισμός), η εγκύκλιος διευκρινίζει ότι η ποσότητα των αντιστοίχως, από την εν λόγω κατεργασία, λαμβανομένων στεμφύλων και η ποσότητα των στεμφύλων που θα επιστραφεί από το οινοποιείο δεν μπορεί να υπερβαίνει την ποσότητα των στεμφύλων που αντιστοιχεί στο σύνολο των αντιστοίχων ποσοτήτων σταφυλιών και υπό τον περιορισμό βεβαίως της κατά τα ανωτέρω ανώτατης ποσότητας στεμφύλων που δύναται να αποσταχθεί (σ.σ. δηλαδή τα 5.486 χιλιόγραμμα στεμφύλων).

Πρέβεζα: Συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης, για εμπλοκή του σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών


Πρόκειται για την συνέχεια υπόθεσης, στο πλαίσιο της οποίας είχαν συλληφθεί προ εικοσαημέρου στην Πρέβεζα, τέσσερα άτομα για υπόθεση διακίνησης κάνναβης, που γινόταν με τη μέθοδο διανομών παραγγελιών (delivery)
Σε συνέχεια του από 12-10-2018 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας που αφορούσε τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων στην Πρέβεζα, για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, που γινόταν με τη μέθοδο διανομών παραγγελιών (delivery), ανακοινώνεται ότι συνελήφθη, χθες (01-11-2018) αργά το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ακόμη ένας 25χρονος ημεδαπός, που αναζητούνταν ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση.
Ειδικότερα, ο 25χρονος συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος που εκδόθηκε από την Ανακρίτρια Πρέβεζας, διότι είχε προμηθεύσει τον 27χρονο συλληφθέντα με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -483,7- γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Ηγουμενίτσα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απόπειρας απάτης και ψευδούς ανακοίνωσης περί τέλεσης εγκλήματος


Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονης ημεδαπής, η οποία κατήγγειλε ψευδώς στις Αστυνομικές Αρχές υποτιθέμενη ληστεία σε βάρος της, προκειμένου να εισπράξει αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία για το κλεμμένο κινητό της τηλέφωνο
Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, υπόθεση απόπειρας απάτης και ψευδούς ανακοίνωσης περί τέλεσης εγκλήματος και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 30χρονης ημεδαπής.
Ειδικότερα, η 30χρονη, κατήγγειλε στις Αστυνομικές Αρχές ότι την 22-04-2018 στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, άγνωστος δράστης με τη χρήση σωματικής βίας, της αφαίρεσε την τσάντα, που περιείχε μικρό χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.
Από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι η 30χρονη, κατήγγειλε ψευδώς στις Αστυνομικές Αρχές το παραπάνω περιστατικό ληστείας, με σκοπό να εισπράξει από την ασφαλιστική της εταιρεία, αποζημίωση για το κινητό της τηλέφωνο.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός, στην Εγνατία Οδό (διασταύρωση Τύριας) για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθη, χθες (02-11-2018) το μεσημέρι στην Εγνατία Οδό (διασταύρωση Τύριας), μετά από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Μικτής Ομάδας Συνοριακής Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων,  39χρονος ημεδαπός, για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Ήπειρο και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων,  σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, ακινητοποιήθηκε Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον 39χρονο, όπου κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν στον χώρο των αποσκευών, (95) συσκευασίες, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους εκατόν δώδεκα (112) κιλών και τετρακοσίων πενήντα (450) γραμμαρίων.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
• -112- κιλά και -450- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
• Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων,
• -1- κινητό τηλέφωνο.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Κλειστά όλα τα σχολεία, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου


Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, λόγω της διεξαγωγής εκλογών αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.).
Δικαίωμα του εκλέγειν έχουν τα τακτικά μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) που ανήκουν οργανικά σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και σε Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) της χώρας, καθώς και οι προσωρινοί αναπληρωτές ΕΕΠ και ΕΒΠ και σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα των εκλογέων.
Δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχουν μόνο τα τακτικά μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Γνωμοδότηση ΝΣΚ 32/2011).

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 05-11-2018 έως 11-11-2018)


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 5 έως 11 Νοεμβρίου του έτους 2018) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (05-11-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (06-11-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (07-11-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (08-11-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο – Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (09-11-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Κυριακή (11-11-2018) και ώρες από 18:00 έως 23:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (05-11-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος - Δολό.
Τρίτη (06-11-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (07-11-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (08-11-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (09-11-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος - Πετροβούνι - Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή – Χουλιαράδες.
Σάββατο (10-11-2018) και ώρες από 08:00 έως 13:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
Δευτέρα (05-11-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρεβιά – Πηγές.
Τρίτη (06-11-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Τετάρτη (07-11-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Πέμπτη (08-11-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Παρασκευή (09-11-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Σάββατο (10-11-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
Δευτέρα (05-11-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (06-11-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (07-11-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (08-11-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (09-11-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Σάββατο (10-11-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα – Κουκούλι.
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Δευτέρα (05-11-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (06-11-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (07-11-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (08-11-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (09-11-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Κυριακή (11-11-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί – Γλυκή.

Εγκρίθηκε 1 εκατ. ευρώ για την κάλυψη της γ’ δόσης του «Βοήθεια στο Σπίτι»


Με απόφαση της υπουργού Εργασίας κας Έφης Αχτσιόγλου, εγκρίθηκε η δαπάνη για την κάλυψη της γ΄ δόσης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 1 εκατ. ευρώ, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η μεταφορά στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ (ΕΕΤΑΑ) για την κάλυψη της γ’ δόσης που αφορά στο 20% του συνολικού ποσού των 5 εκατ. ευρώ για τις υπηρεσίες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από 1.1.2018 έως 31.12.2018.

Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα


Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, ότι κατά την προετοιμασία αναχώρησης του Φ/Γ “HALA” σημαίας Comores, το οποίο βρισκόταν πλαγιοδετημένο στο νέο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ήρθε σε επαφή η αριστερή άγκυρα ασφάλειας με την πλώρη του πλοίου, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρής διάστασης ρήγμα καθώς και ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο πρωραίο στεγανό του.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.