Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΔΕΗ: Αναστολή πληρωμής ενός έτους για χρέη ως 500 ευρώ

Κερδίζουν και έκπτωση 10%  στους τρέχοντες λογαριασμούς

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ:
Από σήμερα και για δύο μήνες οι πελάτες της ΔΕΗ με οφειλή έως 500 ευρώ στις 28.02.2017, μπορούν να ζητήσουν την αναστολή πληρωμής του ποσού αυτού για ένα έτος και να κερδίσουν έκπτωση 10% στους τρέχοντες λογαριασμούς που θα εκδοθούν στο εξής.
Μόνη προϋπόθεση οι τρέχοντες λογαριασμοί να εξοφλούνται μέχρι και την ημερομηνία λήξης τους.
Εξαιρούνται οι πελάτες με ειδικά εκπτωτικά τιμολόγια (Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο,
Τιμολόγιο Υπηρεσιών Αλληλεγγύης και Αγροτικό), καθώς απολαμβάνουν άλλων ευνοϊκών ρυθμίσεων.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν σχετική αίτηση στο 11770 ή σε οποιοδήποτε

Κατάστημα ΔΕΗ από 01.03.2017 μέχρι και 30.04.2017.

Δήμος Πωγωνίου: Ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. για εκλογή προεδρείου και Οικονομικής Επιτροπής

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις των άρθρων  64 & 74  του  Ν. 3852/2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον  πλειοψηφών σύμβουλο του επιτυχόντος συνδυασμού [ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ], σας προσκαλούμε  να προσέλθετε  στην  ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί   την  Κυριακή   5  Μαρτίου   2017, και ώρα  11.00.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στo  KAΛΠΑΚΙ  και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. [ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ]

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Εκλογή  Προεδρείου  Δημοτικού  Συμβουλίου [για το 2ο μισό της τρέχουσας Δημοτικής περιόδου [από 1-3-2017 έως 31-8-2019]
2. Εκλογή μελών Οικονομικής Επιτροπής [για το 2ο μισό της τρέχουσας Δημοτικής περιόδου [από 1-3-2017 έως 31-8-2019]

Ο  ΠΛΕΙΟΨΗΦΩΝ   ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΤΟΥ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΟΣ  ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ


ΓΚΕΓΚΑΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Στην εκπομπή "Ελλάδα στην καρδιά μας" της 28-2-2017, του δημοσιογράφου Μπάμπη Πετράκη, που μεταδίδεται για τους απανταχού Έλληνες του εξωτερικού, παρουσιάστηκαν videos από την ''Πίτα του Ηπειρώτη 2017''


Η χθεσινή (28-2-2017) εκπομπή "Ελλάδα στην καρδιά μας" του δημοσιογράφου Μπάμπη Πετράκη, που μεταδίδεται για τους απανταχού Έλληνες του εξωτερικού και ειδικά της Αυστραλίας και του Καναδά από μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα των χωρών διαμονής τους, παρουσίασε 2 video, της ''Πίτα του Ηπειρώτη 2017'', που διοργάνωσε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, τη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο Νέο Φάληρο. 
Δείτε στο video από 17.10' μέχρι 20΄30' και από 28.50' μέχρι 31.40΄.
Ακόμη καλεσμένος στο studio του Star tv, ήταν ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους της νεότερης γενιάς, ο Νίκος Καλατζής, που μίλησε για τα έργα του και μια έκθεση που παρουσιάζουν με τον ποιητή κ. Χρήστο Ζανιά στο κέντρο του Μονάχου.

Ακόμη η εκπομπή είχε ζωντανές συνδέσεις, με τον Επιτετραμμένο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Βαυαρία Πάτερ Αποστόλο Μαλαμούση, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας του Χάαρ Apostolos Kotsis και με τον ποιητή Χρήστο Ζανιά.

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ηπειρώτη συγγραφέα Βαγγέλη Μπέκα, «Μαύρο φυλακτό», τη Πέμπτη 9 Μαρτίου, ώρα 19:00 στο PUBLIC της Καραγεώργη Σερβίας 1, στη πλατεία Συντάγματος

Το PUBLIC (Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλ. Συντάγματος) και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βαγγέλη Μπέκα, στην αίθουσα εκδηλώσεων (5ος όροφος). Για το βιβλίο θα μιλήσoυν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος και ο συγγραφέας Θανάσης Σκρουμπέλος.
Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
Πέμπτη 09/03/2017 19:00 μ.μ.
Λίγα λόγια για το βιβλίο.
1797. Η αριστοκρατία των Βενετών καταρρέει στα Επτάνησα και η δημοκρατία των Γάλλων καταφθάνει μαζί με νέες ιδέες και ιδανικά. Η Γαλλική Επανάσταση εξαπλώνεται.
Το Κριτήριο των οπλαρχηγών στέλνει τον Μάρκο κατάσκοπο του Σουλίου στην Κέρκυρα, για να μάθει αν οι Γάλλοι έρχονται σαν φίλοι ή εχθροί. Ο Αλή πασάς παραμονεύει. Όπλα του Μάρκου, οι γνώσεις που αποκόμισε στις ξακουστές σχολές των Ιωαννίνων, η ευστροφία και η μουσική. Αχίλλειος πτέρνα του, η έλλειψη θάρρους, αν και Σουλιώτης. Φιλοξενείται στο αρχοντικό του μεγαλέμπορα σιορ Μάντακα, όπου μαγεύεται απ’ την αρχόντισσα και την κόρη της, γυναίκες που αποπνέουν φραντσέζικο αέρα. Παριζιάνικα αρώματα και Σούλι: Δυο κόσμοι συγκρούονται μέσα του· δυο κόσμοι όπου οι γυναίκες γράφουν Ιστορία.
Στην Κέρκυρα ο Μάρκος εμποτίζεται με τις ιδέες της Γαλλικής Επανάστασης που εφαρμόζονται στο νησί και γίνεται φίλος με τον Περραιβό, τον τελευταίο Έλληνα που είδε ζωντανό τον Ρήγα Φεραίο. 
Όμως ένας φόνος τον γυρίζει πίσω. Κι όταν κάποιος χάλαγε γυναίκα στο Σούλι, όφειλες να σκοτώσεις τέσσερις άντρες από τη φάρα του φονιά για να έρθει το αίμα στα ίσα. Ο Μάρκος μυρίζει αίμα και πισωπατά.
Τότε ο Αλή πασάς ορμά στο Σούλι κι ο Μάρκος παγιδεύεται στο πλέγμα του έρωτα, της βεντέτας και της πατρίδας που κινδυνεύει από τους Οθωμανούς. Έρωτας, αδερφή, χρέος. Κόκκινο σαν αίμα. Και μες στον χαλασμό της μάχης των χριστιανών με τους μουσουλμάνους, το μαύρο φυλαχτό γίνεται ευχή και κατάρα για μια λύση.

O Βαγγέλης Μπέκας γεννήθηκε στην Πρέβεζα. 
Έχουν εκδοθεί ακόμα τρία του μυθιστορήματα («Το 13ο υπόγειο», το «Φετίχ» και «Οι αισιόδοξοι»), ενώ ασχολείται και με το σενάριο. 
Το 2015 έλαβε το 1ο βραβείο για σενάριο μεγάλου μήκους από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος («Η χύτρα»). 
Διηγήματα και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Zει στην Αθήνα, όπου συντονίζει εργαστήρια δημιουργικής γραφής.

Συνέντευξη του κ. Ντότη Δημήτρη, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πωγωνίου για τους δασικούς χάρτες και οι επιπτώσεις τους στο http://www.tzourlakos.com/

Συνέντευξη του κ. Ντότη Δημήτρη, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πωγωνίου για τους δασικούς χάρτες και οι επιπτώσεις τους στο http://www.tzourlakos.com/

Στέφος Γιάννης: Δήλωση στην εφημερίδα «Tο Χωνί» στο φύλλο της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου για την συμφωνία του Eurogroup

Δήλωση Στέφου Γιάννη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ιωαννίνων στο φύλλο της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου της εφημερίδας «Tο Χωνί» για την συμφωνία του Eurogroup.
«Από τη συμφωνία έχουμε δύο δεδομένα: αφενός, οποιαδήποτε νομοθέτηση μέτρων αφορά την περίοδο μετά το 2019 και αφετέρου η νομοθέτηση θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο. Η θέληση της κυβέρνησης είναι εκφρασμένη σχετικά με αυτό, καθότι γνωρίζει ότι η πλειονότητα των πολιτών δεν αντέχει άλλη λιτότητα.

Για τη στάση της Ν.Δ. το μόνο που θα ήθελα να δηλώσω είναι, ότι έχουν απαξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών, διότι επένδυσαν με τον πιο χυδαίο τρόπο στην αποσταθεροποίηση της οικονομίας για μικροπολιτικά οφέλη και ηττήθηκαν μένοντας με τη «συμφωνία αλήθειας», η οποία περιλαμβάνει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και παραπέρα υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης και της υγείας».

Λιποθυμία: Πόσο ανησυχητική είναι;

Τα συγκοπτικά ή λιποθυμικά επεισόδια είναι από τις συχνότερες αιτίες επίσκεψης των ενηλίκων, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας, στο τμήμα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων ή σε ιδιωτικά ιατρεία, όπου η αξιολόγηση μπορεί να οδηγήσει σε νοσηλεία ή περαιτέρω διερεύνηση με διενέργεια εξετάσεων, η οποία ταλαιπωρεί τον ασθενή και παράλληλα είναι εξαιρετικά δαπανηρή. 
Η βελτίωση της πρόβλεψης του κινδύνου για συγκοπή και η διαχείρισή του θα βοηθούσε στον σχεδιασμό παρεμβάσεων για τη μείωση διενέργειας μη απαραίτητων εξετάσεων. Ωστόσο, προέχει η ασφάλεια και γι’ αυτό είναι αδιανόητη η μη διερεύνηση της αιτίας.
«Συγκοπή ή λιποθυμία είναι η αιφνίδια, παροδική απώλεια συνείδησης, συνοδευόμενη από απώλεια του ορθοστατικού τόνου και αυτόματη ανάνηψη, χωρίς ηλεκτρική ή φαρμακευτική ανάταξη. Οφείλεται σε ελάττωση της παροχής αίματος στον εγκέφαλο. Η διάγνωση της αιτιολογίας αποτελεί πρόκληση. Ένα σημαντικό ποσοστό συγκοπτικών επεισοδίων,  παρά τον ενδελεχή έλεγχο, παραμένει χωρίς σαφή αιτιολόγηση, οπότε και  έχει καλοήθη πρόγνωση. Όταν όμως η συγκοπή οφείλεται σε καρδιολογικά αίτια, η πρόγνωση είναι δυσμενέστερη και η ανάγκη θεραπευτικής παρέμβασης απαραίτητη», διευκρινίζει ο καρδιολόγος κ. Σταύρος Αλεξάκης, συνεργάτης του Ιδιωτικού Πολυϊατρείου Ηλιούπολης,
«Αρρυθμίες (όπως βραδυκαρδία ή επεισόδια κοιλιακής ταχυκαρδίας), δομικές καρδιακές βλάβες (όπως στένωση αορτικής βαλβίδας) και στεφανιαία νόσος, αποτελούν τους λόγους που τα λιποθυμικά επεισόδια προκύπτουν εξαιτίας καρδιακών προβλημάτων. 

Μνημόσυνο Πανάγιως Μέμου - Ευχαριστήριο


Γιάννης Καραγιάννης: Η τοποθέτησή του με θέμα "Ο Αγροδιατροφικός Τομέας της Ελλάδας στις Διεθνείς Αγορές"

Η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, συνεδρίασε με θέμα ημερήσιας διάταξης: "Ο Αγροδιατροφικός Τομέας της Ελλάδας στις Διεθνείς Αγορές".
Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελος Αποστόλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, κ. Γεώργιος Τσίπρας, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χαράλαμπος Κασίμης, καθώς και αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.).
Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, στην τοποθέτησή του επί του θέματος της ημερήσιας διάταξης, ανέφερε τα εξής: «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα προσπαθήσω να μεταφέρω επιγραμματικά, την 20ετή επαγγελματική μου εμπειρία στο χώρο των εξαγωγών ελληνικών τροφίμων και ποτών, σε πάνω από 30 χώρες στον κόσμο: 
1ον) Διαβατήριο για την διεθνή αγορά αποτελούν η υψηλή ποιότητα, η τυποποίηση, το ισχυρό brand name, η καινοτομία προϊόντος & συσκευασίας, το σύγχρονο μάρκετινγκ, η ανταγωνιστική τιμή, τα σύγχρονα δίκτυα διανομής και τα διεθνή πιστοποιητικά ποιότητας. Κρίνεται απαραίτητο, για τις εξαγωγές στις αραβικές χώρες η εξασφάλιση του πιστοποιητικού Halal και για τις εξαγωγές στο Ισραήλ εξασφάλιση του πιστοποιητικού Kosher. 
2ον) Ο "παραδοσιακός" εξαγωγικός κύκλος "Έλληνας εξαγωγέας - Έλληνας χονδρέμπορος - Έλληνας ομογενής - ελληνικό εστιατόριο - χύμα προϊόν", έχει παρέλθει. Δεν δημιουργεί προϋποθέσεις επώνυμης ζήτησης, στηρίζεται στο "value for money" και δεν γεννά υπεραξίες στην ελληνική παραγωγή. Η επώνυμη ζήτηση χτίζεται μόνο στο ράφι και στα μεγάλα σημεία πώλησης. 3ον) Οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν κουλτούρα συνεργασίας, συνεργειών και εξωστρέφειας. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην εξασφάλιση ποσοτήτων για συνεχή τροφοδοσία της αγοράς και δεν βοηθάει την δημιουργία οικονομιών κλίμακας, τόσο για μείωση του κόστους παραγωγής, όσο και του κόστους διάθεσης. Στην κατεύθυνση αυτή μπορεί να βοηθήσουν τα clusters και οι επιχειρήσεις του χώρου της κοινωνικής οικονομίας. 
4ον) Η απουσία εθνικής και περιφερειακής στρατηγικής για τα εθνικά μας προϊόντα (λάδι, φέτα, ψάρια, οπωροκηπευτικά, μέλι, κλπ), καθώς και η έλλειψη διεπαγγελματικών ενώσεων για την προστασία τους, έχουν αποδυναμώσει την διείσδυση και ισχυροποίηση της εθνικής παραγωγής στο εξωτερικό.
Το παράδειγμα της φέτας είναι ενδεικτικό! 
5ον) Παρατηρείται πτωτική τάση σε πολλές διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών. Απαιτείται, από τους εθνικούς φορείς εξωστρέφειας, προσεκτικότερος σχεδιασμός και εξασφάλιση εναλλακτικών λύσεων, όπως οι οργανωμένες επιχειρηματικές αποστολές και οι B2B συναντήσεις σε στρατηγικούς στόχους. Δεν θα πρέπει να επαναληφθούν, σε καμιά περίπτωση, τα λάθη του παρελθόντος και κάποια στιγμή θα πρέπει να ανοιχτεί ο φάκελος του αμαρτωλού κτιρίου της Ηλιούπολης, όπως και όλοι οι άλλοι που αφορούν ευρωπαϊκά προγράμματα προώθησης και προβολής, κυρίως συνεταιριστικών οργανώσεων, της περιόδου 1995 - 2015. 
6ον) Η αποδυναμωμένη και παροπλισμένη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις οικονομική μας διπλωματία, που εκφράζεται με τους εμπορικούς μας ακολούθους στο εξωτερικό, θα πρέπει άμεσα να ανασυγκροτηθεί για να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην εξωστρέφεια. 7ον) Η σύνδεση του τουριστικού μας προϊόντος με την πρωτογενή παραγωγή, τον πολιτισμό και την εθνική γαστρονομία, θα ενισχύσει αποτελεσματικά την εξαγωγική προσπάθεια. Όπως και η ένταξη στους καταλόγους της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, προϊόντων μας που έχουν σχέση με την μεσογειακή διατροφή. 
Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω την στήριξη της εξωστρέφειας μέσω του νέου Αναπτυξιακού Νόμου και του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, καθώς και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της ίδιας περιόδου που βοηθάνε σημαντικά την εξωστρεφή επιχειρηματικότητα».

Σκολίωση: Μπορούν να αποφευχθούν οι χειρουργικές επεμβάσεις;

Ένα σημαντικό ποσοστό χειρουργικών επεμβάσεων που πραγματοποιούνται για τη διόρθωση της σκολίωσης μπορούν να αποφευχθούν, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας αναδρομικής μελέτης από το Johns Hopkins Medicine. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι σε πολλές περιπτώσεις τα παιδιά που υποφέρουν από μια σπάνια, σοβαρής μορφής και πρώιμης έναρξης σκολίωση μπορεί να απαλλαχθούν από την υποβολή τους σε μεγάλες επεμβάσεις σπονδυλοδεσίας, παρότι η επικρατούσα αντίληψη είναι ότι μετά από χρόνια θεραπείας για την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης οι επεμβάσεις σπονδυλοδεσίας είναι απαραίτητες.
Ο Paul Sponseller, MD, παιδοορθοπεδικός χειρουργός στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins και συγγραφέας μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Bone & Joint Surgery Sponseller, ανέφερε ότι το εύρημα υπογραμμίζει το αυξανόμενο ενδιαφέρον τόσο των ασθενών όσο και των γιατρών να αμφισβητηθεί η ανάγκη για τέτοιες χειρουργικές επεμβάσεις που θεωρούνται ρουτίνα.
Η υπό αμφισβήτηση χειρουργική επέμβαση είναι η λεγόμενη τελική σπονδυλοδεσία (final surgical fusion), το τελευταίο βήμα μιας μακράς θεραπευτικής διαδικασίας για τους ασθενείς με σκολίωση που αναπτύσσουν καμπυλότητες στη σπονδυλική τους στήλη λίγο μετά τη γέννηση.
«Σκολίωση ονομάζεται η πλάγια κύρτωση της σπονδυλικής στήλης, η οποία εμφανίζεται συχνότερα κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του παιδιού. Τα αίτια πρόκλησής της είναι άγνωστα, πλην των περιπτώσεων που αποτελεί επίπτωση εγκεφαλικής παράλυσης ή μυϊκής δυστροφίας.