Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Μήνυμα της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων για τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας της Υπαίθρου

Η 15η Οκτωβρίου καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα Αγρότισσας, ως ελάχιστη αναγνώριση της συνεισφοράς της στην αγροτική παραγωγή, και του δυναμικού της ρόλου στον πολύπαθο και γεμάτο προκλήσεις και δυσκολίες αγροτικό τομέα.
Η γυναίκα της υπαίθρου στηρίζει την ελληνική οικογένεια, πρέπει να αντιμετωπίσει όλες τις αντιξοότητες που συνεπάγεται η αγροτική παραγωγή, καλούμενη παράλληλα να ανταποκριθεί εξίσου καλά σε όλους τους ρόλους της. Η εικόνα της Ελληνίδας αγρότισσας είναι έντονα χαραγμένη στις μνήμες όλων μας, για την στωικότητα και την υπομονή με την οποία αντιμετώπιζε τις δυσκολίες. Η προσφορά της και η αξία της είναι αδιαμφισβήτητες.
Η οικονομική κρίση επέβαλε την επιστροφή πολλών νέων γυναικών στην ύπαιθρο και την αγροτική παραγωγή, έπειτα από πολλά χρόνια αποχής και εγκατάλειψης του αγροτικού τομέα. Τα προβλήματα όμως που οδήγησαν τους ανθρώπους μακριά από την ύπαιθρο εξακολουθούν να υπάρχουν και οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε ώστε η απασχόληση στον αγροτικό τομέα να είναι αποδοτικότερη και να προσελκύσει περισσότερους ανθρώπους.
Η στήριξη μέσα από προγράμματα νέων αγροτών, η προώθηση προϊόντων του αγροτικού τομέα, τα οποία γυναίκες παράγουν μέσα τη βιολογική καλλιέργεια και την ποιοτική τυποποίηση, είναι δράσεις που θα στηρίξουν τη γυναίκα και έμπρακτα θα της αποδείξουν ότι αναγνωρίζεται ο ρόλος της, και θα της προσφέρουν κίνητρα να συνεχίσει.
Η ΠΕΠΙΣ Ηπείρου σε συνεργασία με όλους τους φορείς, τη ΓΓΙΦ, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τους Δήμους έχει εγκαινιάσει μία σειρά δράσεων για την ενημέρωση των γυναικών με στόχο την ενδυνάμωση και την υποστήριξη της γυναίκας στην αγροτική παραγωγή. Απώτερος σκοπός η βελτίωση της καθημερινότητάς της, η απόκτηση ίσων δικαιωμάτων στην ασφάλεια και τη συνταξιοδότηση, η οποία λόγω του είδους της εργασίας θα πρέπει να αναγνωρίζεται ως δικαίωμα σε λιγότερο από τα 67 έτη.
Η αγροτική παραγωγή αποτελεί λύση στην κρίση, και η στήριξη των νέων ανθρώπων, γυναικών και ανδρών, να επιστρέψουν και να αξιοποιήσουν τη γη σε συνθήκες πρόσφορες και ικανές να τους προσελκύσουν, θα πρέπει να αποτελεί πρωταρχική αποστολή για όλους.


ΠΗΓΗ: www.php.gov

Σύλληψη δύο ατόμων για παράνομη άσκηση θήρας στο Δήμο Νικολάου Σκουφά

Η προβλεπόμενη από τη νομοθεσία, αυτόφωρη διαδικασία κινήθηκε από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ στην Άρτα, σε βάρος δύο ατόμων, που συνελήφθησαν να ασκούν θήρα εκτός των προβλεπόμενων.
Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου στην περιοχή  «Ζυγός» του Δήμου Νικολάου Σκουφά, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής που διενεργούσε ελέγχους, εντόπισε ένα Ι.Χ αγροτικό όχημα, στο οποίο επέβαιναν ο οδηγός και ένα ακόμη άτομο στην καρότσα.
Το άτομο που βρισκόταν στην καρότσα, μόλις αντιλήφθηκε τους Θηροφύλακες, πέταξε εκτός δρόμου, το όπλο που είχε στα χέρια του.
Στον έλεγχο που ακολούθησε από τους Θηροφύλακες στο σημείο εντοπίστηκε ένα κυνηγετικό όπλο, γεμάτο με φυσίγγια για κυνήγι αγριόχοιρου (μπάλες), το οποίο ήταν εκτός θήκης, ενώ ήταν και παραποιημένο.
Τόσο το άτομο που βρισκόταν στην καρότσα του οχήματος, όσο και ο οδηγός του Ι.Χ συνελήφθησαν ο μεν πρώτος με την κατηγορία της παράνομης άσκησης θήρας, ο δε δεύτερος με την κατηγορία της συνέργειας.

Αμφότεροι οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, που όρισε τακτική δικάσιμο και τους άφησε ελεύθερους.

Δελβινάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 42χρονος υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη, χθες (15-10-2017) το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας του Γ΄ Τμήματος του Πλημμελειοδικείου Πειραιώς, για ηθική αυτουργία σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από κοινού καθώς και εισαγωγή, κατοχή και απόπειρα διάθεσης ναρκωτικών σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Γιάννης Καραγιάννης: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας

Η καθιέρωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Αγρότισσας στις 15 Οκτωβρίου από τον  ΟΗΕ το 2007, είναι πολύ σημαντική γιατί υπενθυμίζει τη συμβολή της γυναίκας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, παροτρύνει και άλλες γυναίκες να εμπλακούν δυναμικά σε αυτόν, αλλά ο σημαντικότερος στόχος του εορτασμού είναι η ενεργοποίηση της πολιτείας, ώστε να δημιουργεί συνεχείς και ουσιαστικές δράσεις  στήριξης του πολύπλοκου ρόλου της γυναίκας αγρότισσας.
Το 50% των τροφίμων, που παράγονται ετησίως στον κόσμο, το καλλιεργούν γυναίκες. Στην Αφρική, το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 80%-90% και στην Ασία στο 60%, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών. 
Παρόλα αυτά, οι αγρότισσες της υφηλίου φτωχαίνουν και στερούνται ίσων ευκαιριών με τους άνδρες συναδέλφους τους. Στην Αφρική για παράδειγμα, αν και η παραγωγή τροφής είναι σχεδόν εξολοκλήρου γυναικεία υπόθεση, οι γυναίκες κατέχουν μόλις το 1% της καλλιεργούμενης γης, ενώ βιώνουν περιορισμένη πρόσβαση σε τραπεζικές πιστώσεις, νέες τεχνολογίες και λιπάσματα, βάσει στατιστικών στοιχείων του Ερευνητικού Κέντρου Διεθνούς Ανάπτυξης.
Ακόμη και σε ανεπτυγμένες χώρες, υπάρχει σημαντική υστέρηση. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 42% του αγροτικού πληθυσμού είναι γυναίκες. Ωστόσο, σε πολύ λίγες περιπτώσεις οι γυναίκες είναι ιδιοκτήτριες μονάδων αγροτικής παραγωγής. Με βάση μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας, εάν οι γυναίκες παγκοσμίως ελάμβαναν την ίδια εκπαίδευση με τους άντρες, οι αποδόσεις της αγροτικής γης θα αυξάνονταν κατά 22%. Κατά την ίδια πηγή, αν οι γυναίκες της υπαίθρου είχαν ίση πρόσβαση με τους άντρες στην ιδιοκτησία γης, τις νέες τεχνολογίες, τις οικονομικές υπηρεσίες και χρηματοδοτήσεις και τις αγορές, η αγροτική παραγωγή θα μπορούσε να αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό, που ο αριθμός των ανθρώπων που πεινούν ανά τον κόσμο θα μειωνόταν κατά 100-150 εκατ. άτομα.
Σύμφωνα με όλους τους παραπάνω φορείς, ο ρόλος της αγρότισσας παγκοσμίως πρέπει να ενισχυθεί και να βοηθηθεί.

Γι αυτό η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, αναγνωρίζοντας τη σπουδαία συνεισφορά της γυναίκας αγρότισσας στην αγροτική οικονομία, προχώρησε σε μία σειρά παρεμβάσεις και ενέργειες, που προβάλλουν την πολυσήμαντη διάσταση της γυναίκας αγρότισσας στην κοινωνία μας. Στόχος αυτών των παρεμβάσεων είναι  να προσφερθούν περισσότερα εργαλεία στη γυναίκα αγρότισσα, τόσο για την προστασία, όσο και για την ενίσχυση της ενεργούς συμμετοχής των γυναικών της υπαίθρου στη λειτουργία και διαχείριση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Ιωαννίνων: Αποχή των συμβολαιογράφων μέχρι τις 31-12-2017, από τη διενέργεια κάθε πλειστηριασμού

Την 13-10-2017 συνεκλήθη Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Ιωαννίνων, η οποία αποφάσισε:
Την αποχή των συμβολαιογράφων του Εφετείου μέχρι τις 31-12-2017, από τη διενέργεια κάθε πλειστηριασμού, συμβατικού και ηλεκτρονικού και ειδικά για τους ηλεκτρονικούς την αποχή και από όλες τις προκαταρκτικές πράξεις τους, συμπεριλαμβανομένων και των πράξεων μετατροπής των συμβατικών πλειστηριασμών σε ηλεκτρονικούς.
Ειδικότερα Ζητούμε:
1) Την προστασία και τη διαφύλαξη της ακεραιότητας και της αξιοπρέπειας των συμβολαιογράφων, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ως υπαλλήλων επί του πλειστηριασμού, από τις επιθέσεις που δέχονται από διάφορες ομάδες και στρέφονται πλέον, κατά της διενέργειας οποιουδήποτε πλειστηριασμού και τη λήψη κάθε απαραίτητου μέτρου από τα εντεταλμένα, προς τούτο, όργανα της Πολιτείας, για την τήρηση της τάξης και τη νομιμότητα της διαδικασίας.
2) Τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης.
3) Την διενέργεια των πλειστηριασμών, συμβατικών και ηλεκτρονικών, σε δικαστική αίθουσα, κατά τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων.
4) Την διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μία (1) ημέρα την εβδομάδα και όχι διαζευκτικά Τετάρτη, Πέμπτη ή Παρασκευή, όπως προβλέπεται σήμερα, ώστε να εξασφαλίζεται η δυνατότητα ελέγχου της όλης διαδικασίας.
5) Τη μεταβίβαση της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και τη λειτουργία της υπό την εποπτεία, τον έλεγχο και την ευθύνη του Υπουργείου.
6) Την λήψη μέτρων από την κυβέρνηση, για την καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας.
Για τη λήψη απόφασης για τη διακοπή ή τη συνέχιση της αποχής θα συγκληθεί και θα αποφασίσει νέα Γενική Συνέλευση.
Με τιμή

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωάννης Παππάς

Δήμος Πωγωνίου: Βεβαιώσεις Αμπελοκαλλιεργητών για έκδοση άδειας απόσταξης, στα πλαίσια του καθεστώτος μικρών αποσταγματοποιών

Βεβαιώσεις Αμπελοκαλλιεργητών για έκδοση άδειας απόσταξης, στα πλαίσια του καθεστώτος μικρών αποσταγματοποιών
Ενόψει έναρξης της νέας αποστακτικής περιόδου για τη λειτουργία αμβύκων των μικρών αποσταγματοποιών (άρθρο 7 § Ε του ν. 2669/2001) σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Η αποστακτικής περιόδου ορίζεται από 16 Οκτωβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2017.
Προκειμένου να εκδοθεί άδεια απόσταξης από το Τελωνείο Ιωαννίνων απαιτείται η προσκόμιση από τους αμπελοκαλλιεργητές βεβαίωσης από την αρμόδια Δνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου – ΠΕ Ιωαννίνων για την ιδιότητα του παραγωγού, των αμπελώνων (συστηματικοί - κληματαριές) και την ποσότητα σταφυλιών που παρήχθησαν (από τις Δηλώσεις συγκομιδής) για όσες εκμεταλλεύσεις βρίσκονται καταχωρημένες στο Αμπελουργικό Μητρώο.
Η σχετική βεβαίωση θα εκδίδεται μέχρι το πέρας της καταλυτικής ημερομηνίας (15 Δεκεμβρίου 2017) από το γραφείο 117 στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου – Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων για όσους παραγωγούς βρίσκονται καταχωρημένοι στη  βάση δεδομένων του Αμπελουργικού Μητρώου.
 Για τους παραγωγούς που κατέχουν αμπελοκαλλιέργεια και δεν είναι καταχωρημένοι στη βάση δεδομένων του Αμπελουργικού Μητρώου προκύπτει θέμα νομιμότητας, επειδή σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 1308/2013 και την ΥΑ 1011/21054/18-02-2017), απαγορεύεται η φύτευση νέων αμπελώνων χωρίς τη σχετική άδεια από την αρμόδια Δνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και επομένως η υπηρεσία μας δεν μπορεί να εκδώσει σχετική βεβαίωση.
 Για τους παραγωγούς που κατέχουν αμπελοτεμάχια  μεγαλύτερα του 1 στρ.,  προκειμένου να εκδοθεί η σχετική βεβαίωση, απαιτείται υποχρεωτικά η ηλεκτρονική  υποβολή  δήλωσης  συγκομιδής  για  το 2017  μέσω  της  ιστοσελίδας http://e-services.minagric.gr  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.  

Μ.Ε.Π.Η.
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ

Λεωνίδας Λώλας
ΠΕ Γεωπόνος

Γιάννενα: Παρουσίαση του βιβλίου "Τα...μεγάλα ματιά της Αλ..." τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, ώρα 7:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής»

Οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου

Αναλυτικά οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου είναι:
Τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δημοσίου, ΙΚΑ και ΝΑΤ, αλλά και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.
Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ και ΟΓΑ.
Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 ο ΕΤΕΑ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις.

Τα υπόλοιπα ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα καταβάλουν τις συντάξεις Νοεμβρίου 2017 τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017. 

Δήμος Πωγωνίου: Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της 11-10-2017

Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στην  τακτική συνεδρίαση  του Δ.Σ.  της  11-10-2017 [Πρακτικό Νο 13/11-10-2017]
ΘΕΜΑTA  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Έγκριση 10ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2017.  ΑΠΟΦΑΣΗ  197
2. Έγκριση 5ης κατανομής ΣΑΤΑ  έτους 2017.  ΑΠΟΦΑΣΗ  198
3. Έγκριση πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής υπηρεσιών. ΑΠΟΦΑΣΗ  199
4. Έγκριση παράτασης μισθώματος Δημοτικού καταστήματος Τ.Κ. Χρυσόρραχης. ΑΠΟΦΑΣΗ  200
5. Τροποποίηση μελέτης δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Τ.Κ. Παρακαλάμου Δήμου Πωγωνίου και έγκριση ανακεφαλαιωτικού πίνακα.  ΑΠΟΦΑΣΗ  201 
6. Έγκριση προϋπολογισμού  έτους 2017 Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πωγωνίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  202 
7. Έγκριση χρηματοδότησης  για το έτος 2017  Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πωγωνίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  203
8. Διαγραφή τελών ύδρευσης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  204
9. Μετάθεση δημοτικής οδού με ανταλλαγή τμημάτων στην Τ.Κ. Ριαχόβου. ΑΠΟΦΑΣΗ  205
10. Κατηγοροποίηση και αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων. ΑΠΟΦΑΣΗ  206
11. Σύνταξη έκθεσης 2ου τριμήνου έτους 2017, για την εκτέλεση προϋπολογισμού. ΑΠΟΦΑΣΗ  207
12. Έγκριση εκδηλώσεων Εθνικής Επετείου 18-10-1940  [Καλπάκια 2017]-Έγκριση δαπανών – ψήφιση πιστώσεων.  ΑΠΟΦΑΣΗ  208
13. Περί διαθέσεως ή μη αποθεματικών του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος. ΑΠΟΦΑΣΗ  209 
14. Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Επιχορήγηση μελετών ωρίμανσης έργων των ΟΤΑ» μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων» ΑΠΟΦΑΣΗ  210
15. Παραχώρηση χρήσης χώρων Δημοτικού κτιρίου στην Τ.Κ. Καλπακίου στην ΕΠΕΚΑ  για τη λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου – συσσιτίου.
ΑΠΟΦΑΣΗ  211
16. Ορισμός επιτροπής, για τον έλεγχο της χρήσης και διάθεσης των Δημοτικών βοσκοτόπων [καταμέτρηση ζώων, παράνομες είσοδοι ζώων στους Κοινοτικούς βοσκοτόπους κ.λ.π.].  ΑΠΟΦΑΣΗ  212
ΕΚΤΑΚΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
1. Μεταβολές Σχολικών Μονάδων.  ΑΠΟΦΑΣΗ  213
2. Αντικατάσταση μελών Σχολικών Επιτροπών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  214
3. Εξουσιοδότηση υπογραφών στον ταμία του Δήμου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  215
                                                        
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.


ΧΡΗΣΤΟΣ  ΓΚΟΓΚΟΣ

ΒΙΠΕ Πρέβεζας: Τι πρέπει να κάνει η Περιφέρεια για να λυθεί το πρόβλημα

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος

Αν κάποιος παρατηρούσε εξ” ουρανού την Πρέβεζα, θα διέκρινε δίπλα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στο αεροδρόμιο του Ακτίου, ένα δυνητικό κόμβο παραγωγής προϊόντων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν αυτές τις πύλες για να βρουν το δρόμο τους στις παγκόσμιες αγορές. Αυτό ίσως διέκρινε και η ολλανδική Foppen, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της τυποποίησης ψαριών (σολωμός, χέλι, πέστροφα) και δημιούργησε θυγατρική εταιρεία δίνοντας ψωμί σε 240 οικογένειες. Δεν θα μπω στη διαδικασία να εξηγήσω πόσα οφέλη θα δημιουργούσαν 10-20 τέτοιες εταιρείες στην Πρέβεζα -νομίζω πως μετά από επτά χρόνια κρίσης θα έπρεπε να είναι αυτονόητο.  Ας δώσουμε τη μάχη του συγκεκριμένου. Η εν λόγω εταιρεία θέλει να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της, ωστόσο αυτό δεν είναι δυνατό για δύο λόγους.
•Ο πρώτος έχει να κάνει με τη δυνατότητα επεξεργασίας λυμάτων από τον τοπικό βιολογικό.
•Ο δεύτερος είναι η υψηλή εγκληματικότητα στην περιοχή, όπου ο κανόνας είναι οι κλοπές, οι βανδαλισμοί ακόμα και οι αφαίρεση μαντεμένιων σχαρών. Πολλοί κατηγορούν τους Ρομά για αυτή την κατάσταση, όμως αυτοί είναι ο τελευταίος κρίκος μιας σειράς παραλείψεων και απουσίας δημόσιων πολιτικών. 
Τι χρειαζόμαστε λοιπόν για να αναστρέψουμε την κατάσταση; Το πρώτο έχει να κάνει με την εφαρμογή των νόμων σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την Ασφάλεια. Υπάρχουν σχέδια δράσης και αντιμετώπισης τα οποία για να ενεργοποιηθούν απαιτείται πολιτική βούληση. Το δεύτερο έχει να κάνει με την ενσωμάτωση των Ρομά. Εδώ η Περιφέρεια έχει καταλυτικό ρόλο για να αλλάξει το κλίμα τόσο στην Πρέβεζα όσο και σε ολόκληρη την Ήπειρο. Το 2014 συντάχθηκε Περιφερειακή Στρατηγική Ενσωμάτωσης των Ρομά ύψους 3,7 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 524.250 προβλέπονταν για την Πρέβεζα. Οι άξονες είναι οι εξής:
•Στέγαση, με ιδιαίτερη αναφορά στην κοινωνική στέγαση, την επιδότηση ενοικίου και την πολεοδομική τακτοποίηση των οικισμών και των κατοικιών.

Επτά στις δέκα Ελληνίδες κρύβουν ότι πήγαν στον πλαστικό χειρουργό

Επισκέπτονται τα ιατρεία των πλαστικών χειρουργών κάτω από άκρα μυστικότητα, χωρίς να παραδέχονται ποτέ ότι έχουν «πειράξει» κάτι στο πρόσωπό τους ή στο σώμα τους - συχνά δεν το λένε ούτε στον σύντροφό τους.
Και δεν μιλάμε μόνο για τις ηθοποιούς ή τις τραγουδίστριες, που δεν θέλουν να γίνουν βορά των παπαράτσι, αναβιώνοντας το «πριν» και το «μετά», αλλά και για τις γυναίκες «της διπλανής πόρτας». Στην αυγή του 2018 οι πλαστικές επεμβάσεις μάλλον παραμένουν ταμπού στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες.
Πρόσφατα η Jane Fonda, από τις ελάχιστες stars του Χόλιγουντ, που έχει παραδεχτεί δημόσια ότι έχει κάνει επεμβάσεις και άλλες θεραπείες, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου στην τηλεόραση γιατί δεν είναι ευχαριστημένη από ό,τι έχει κάνει κατά καιρούς, αναδεικνύοντας με τον πιο εύγλωττο τρόπο την… κακοδαιμονία που αφήνει πίσω της η επίσκεψη στο ιατρείο ενός πλαστικού χειρουργού.
Η ηθοποιός, που θα κλείσει τα 80 τον Δεκέμβριο, φαίνεται περίπου είκοσι χρόνια νεότερη και την ώρα που η κατάχρηση του μπότοξ κάνει πολλούς καλλιτέχνες εντός και εκτός συνόρων να δείχνουν από ελαφρώς αγνώριστοι έως παραμορφωμένοι, εκείνη πόσταρε τα στοιχεία του πλαστικού της με άνεση…
«Συνήθως οι περισσότερες γυναίκες ζητούν φυσικό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να μην φαίνεται ότι κάποιος έχει παρέμβει στα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.
Το 60-70% των γυναικών δεν δηλώνει για κανέναν λόγο ότι πέρασε από την πόρτα του πλαστικού χειρουργού. Το αντίστοιχο ποσοστό αυξάνεται όσων αφορά στους άντρες σε 70-80%. Παρόμοια ποσοστά παρατηρούνται και για τις παρεμβάσεις στο υπόλοιπο σώμα», επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS και συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr).