Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 1-0 (φιλικό)

Σε  φιλικό προετοιμασίας στους Ζωσιμάδες ο ΠΑΣ νίκησε με 1-0 τον Παναιτωλικό.
Ο Άγιαξ της Ηπείρου ήταν καλύτερος και δίκαια κέρδισε με 1-0,  χάρη στο γκολ του Μαμπουλού στο 63’, ύστερα από σέντρα του Κόντε.

ΠΑΣ Γιάννενα: Πασχαλάκης, Καρανίκας, Ναδάλες, Μαυροπάνος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Κοζορώνης, Γαρουφαλιάς, Κούτρης, Κόντε, Μαμπουλού

Δήμος Πωγωνίου: Διάνοιξη δρόμων στην Τ.Κ. Κουκλιών

        Ο Δήμος Πωγωνίου προτίθεται, κατόπιν αιτημάτων δημοτών, να προχωρήσει σταδιακά στη διάνοιξη δρόμων οικοδομικών τετραγώνων στην Τ.Κ. Κουκλιών.
Σε πρώτη φάση θα γίνει διάνοιξη στα οικοδομικά τετράγωνα 33, 34, 35, 38, 39, 40, 41, 42, 43 και 44.  Ο ακριβής αριθμός του κάθε οικοπέδου αναγράφεται στην επισυναπτόμενη
ανακοίνωση. 


Παρακαλούνται όπως οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων, όπως έρθουν σε επαφή με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πωγωνίου (κ. Στάμο Χρήστο, τηλ. 265733 60128) έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2016 για λεπτομερή  ενημέρωσή τους.

Τραγικό θάνατο βρήκε 49χρονος χειριστής τσάπας από ηλεκτροπληξία στο Καραδήμα Ιωαννίνων

Τραγικό θάνατο βρήκε, 49χρονος χειριστής τσάπας όταν η τσάπα που οδηγούσε, ακούμπησε σε καλώδιο υψηλής τάσης  στο Καραδήμα Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από λάθος χειρισμό, ακούμπησε με το εκσκαπτικό μηχάνημα σε καλώδια της ΔΕΗ μέσης τάσεως 20.000 V.
Στο σημείο πήγε το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και συνεργείο της ΔΕΗ.

Τραγικές σκηνές εκτυλίχθηκαν με τους συγγενείς του, που αδυνατούν να πιστέψουν τι συνέβη στον δικό τους άνθρωπο.

Κυνηγετικός Σύλλογος Πωγωνίου: Ευχαριστήριο για την παρουσία του κόσμου στην εκδήλωση της 7ης Αυγούστου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΥΧΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Ευχαριστούμε πολύ που και φέτος ή εκδήλωση μας είχε επιτυχία.
Αρωγοί όλοι όσοι ήρθατε με την παρουσία σας αλλά και το αμείωτο κέφι σας.
Πολλά και τα δώρα μας με ομαλή την κλήρωση από όλους όσοι τράβηξαν λαχνούς.
Επίσης ανακοινώθηκε ότι με κάθε άδεια και για όλες τις άδειες δώρο από μας ένα γιλέκο και επίσης σε προσπάθεια εξυπηρέτησης των κυνηγών μας ανακοινώθηκε και πρόγραμμα συνεργείου έκδοσης σε μεγάλα χωριά του Δήμου μας.
Ευχαριστούμε πολύ όλους και επισημαίνουμε ότι σας χρειαζόμαστε δίπλα μας και εμείς θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε.
Προσπαθούμε.


Το Δ.Σ. και η Γραμματέας

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΣΗΣΑΝ ...ΕΜΙΣΗΣΑΝ ΤΗ ΔΟΞΑ ΟΥΔΕΙΣ!!! (κι ας μιλάμε για ένα "πολιτικό γήπεδο 5x5)

Αγαπητοί φίλοι, χαιρετώ σας και σας εύχομαι καλό υπόλοιπο διακοπών. Πρόσφατα, αδερφικός φίλος, μου αποκάλυψε την τηλεφωνική συνέντευξη -ο Θεός να την κάνει- που έδωσε ο Δ. Ντότης σε blog του Πωγωνίου.
Αρχικά, έχω ηθική υποχρέωση να ενημερώσω τον κόσμο που τον άκουσε, πως προεκλογικά, έκανα τεράστιο αγώνα προκειμένου να τον πείσω να είναι υποψήφιος ............ πολλές φορές δε, ξεσπούσε σε μένα, μετά από τις μικρές συγκεντρώσεις που είχαμε, παρουσία τρίτων.... κι επειδή έχω μάθει να μιλάω καθαρά, μιλάω για τους κ.κ. Μποντίνη, Καρέτσο, Μάτσικα, Χαρισιάδη  και πολλούς ακόμα, με ύβρεις κατά του κ. Ντόντη και φυσικά με τη γνωστή "καραμέλα" της αποχώρησης από το συνδυασμό.
Καταλαβαίνετε, πως με μεγάλη έκπληξη άκουσα να είναι πια μελιστάλαχτος, μιλώντας για κάποιον που μισούσε κυριολεκτικά, επειδή από ένα "τίποτα", έγινε ένα επίσης "τίποτα" με τίτλο!!!
Προσωπικά, μετά το εμετικό άκουσμα, αισθάνομαι απόλυτα καθαρή με τη συνείδησή μου.
Όσο για κάποιους που πιθανόν να έχουν απορίες, είμαι στη διάθεσή τους.
Ευχαριστώ θερμά, να είστε καλά και που και που ... να φρεσκάρετε τις μνήμες σας.
Πάντα με σεβασμό

Νανά Ζαφειροπούλου

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου , δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Ιούλιο.
Συνελήφθησαν συνολικά (556) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -348 - (εκ των οποίων -1- διακινητής)
Για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση: -2-
Για ληστεία:-5-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -37-
 Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -15-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 47 -
Για υπόθαλψη εγκληματία: -1-
Για πλαστογραφίες: -1-
 Για αρπαγή ανηλίκου:-2-
Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου:-2-
Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -11-
Για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων: -1-
 Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-39-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -29-
 Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα: -2-
 Για παραβίαση φύλαξης της αρχής: -1-

Κυνηγετικός Σύλλογος Πωγωνίου: Διευκρινήσεις σχετικά με την έκδοση της άδειας θήρας και δώρο ένα γιλέκο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς αποφυγή λάθος πληροφόρησης από κάποιους εσκεμμένα, ενημερώνουμε  ότι ανεξαρτήτου χρώματος, ηλικίας,  πόσο γρήγορα τρέχει, ΚΑΘΕ ΜΑ ΚΑΘΕ κυνηγός που θα βγάζει την άδεια θήρας του θα παίρνει δώρο  το γιλέκο και όχι όπως  διαδίδουν κάποιοι ότι μονό οι πρώτοι 100...

Ευχαριστούμε και πληροφορίες στο τηλ.: 2657022359 

Ερώτηση κατέθεσε ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την αδυναμία κάλυψης με ψηφιακό σήμα των ορεινών και ημιορεινών περιοχών του Ν. Άρτας

Ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και προς τον Υπουργό Επικρατείας, σχετικά με την αδυναμία κάλυψης με ψηφιακό σήμα των ορεινών και ημιορεινών περιοχών του Ν. Άρτας.
Πλήθος κοινοτήτων και συνοικισμών της ευρύτερης περιοχής του ορεινού και ημιορεινού όγκου στα βορειοανατολικά του νομού της Άρτας δεν έχουν πρόσβαση στο ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο, ιδιωτικών και δημόσιων Μέσων Ενημέρωσης. Ειδικότερα, στην πλειοψηφία των τοπικών κοινοτήτων και συνοικισμών του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, καθώς και σε κοινότητες του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη, οι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση σε ενημερωτικά ή ψυχαγωγικά προγράμματα μέσω των τηλεοπτικών σταθμών που εκπέμπουν από την Digea, λόγω ελλιπούς αριθμού αναμεταδοτών.
Το γεγονός ότι η περιοχή αυτή βρίσκεται εκτός τηλεοπτικού χάρτη της Digea, αποτελεί απόρροια του γεγονότος ότι η ΕΡΤ, η οποία διατηρούσε πλήθος κέντρων εκπομπής, την περίοδο που έλαβε χώρα ο διαγωνισμός, παρέμενε κλειστή με απόφαση της προηγούμενης Κυβέρνησης. Επίσης, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων προχώρησε στην αναμόρφωση του χάρτη συχνοτήτων μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι τηλεοπτικοί αναμεταδότες περιορίζονταν από 275 σε 156, γεγονός που δυσχεραίνει την κάλυψη με ψηφιακό σήμα των δύσβατων και απομακρυσμένων περιοχών.

Στα 67 η χορήγηση του Επιδόματος Αλληλεγγύης


Τα εισοδηματικά κριτήρια

Με την συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας αρχίζει το δικαίωμα υποβολής αίτησης για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγύης Ανασφάλιστων Υπερήλικων, που αντιστοιχεί σε 360 ευρώ το μήνα.
Με την υπουργική απόφαση του υφυπουργού Εργασίας Αναστάσιου Πετρόπουλου καθορίζονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι, ενώ απαραίτητη προυπόθεση είναι η υποβολή φορολογικής δήλωσης, καθώς αιτήσεις που δεν συνοδεύονται από την απαιτούμενη φορολογική δήλωση και το αντίστοιχο εκκαθαριστικό σημείωμα δεν εξετάζονται.
Όπως είναι γνωστό για τη χορήγηση του Επιδόματος, εκτός της συμπλήρωσης του 67ου έτους, οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν και τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
* Να μην λαμβάνουν ή να μη δικαιούνται σύνταξη από το εξωτερικό ή οποιαδήποτε ασφαλιστική ή προνοιακή παροχή από την Ελλάδα μεγαλύτερη από 360 ευρώ (σε όσους παίρνουν σύνταξη μικρότερη από 360 ευρώ δίνεται μόνο η διαφορά).
* Να διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα 15 έτη,
* Να έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα μέχρι 4.320 ευρώ ή οικογενειακό μέχρι 8.640 ευρώ.
* Φορολογητέα αξία ακίνητης περιουσίας κάτω από 90.000 ευρώ και τεκμήριο αντικειμενικής δαπάνης κινητής περιουσίας κάτω από 6.000 ευρώ.
Τα εισοδηματικά κριτήρια

Κτίσματα Πωγωνίου: Ξεκίνησε η επίσημη έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Πολυφωνικής Μουσικής

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Αυγούστου, η επίσημη έναρξη λειτουργίας της ομάδας Πολυφωνικού Τραγουδιού του Δήμου Πωγωνίου, καθώς  και τα εγκαίνια του στούντιο ηχογράφησης  στα Κτίσματα Πωγωνίου,  κατά τη διάρκεια και του ετήσιου συνεδρίου Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου, στο οποίο έδωσαν το παρόν κάτοικοι και φορείς της περιοχής.

Κυνηγετικός Σύλλογος Πωγωνίου: Οι τυχεροί λαχνοί της κλήρωσης της εκδήλωσης της Κυριακής 7 Αυγούστου 2016


Το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Πωγωνίου γνωστοποιεί ότι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης  της λαχειοφόρου αγοράς της εκδήλωσης της Κυριακής 7 Αυγούστου 2016 είναι οι εξής:
1. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ MAROCCHI START το νούμερο 0997
2. ΚΟΛΑΡΟ ΣΚΥΛΟΥ Τ5 CARMIN το νούμερο 4120
3. ΜΠΟΤΑΚΙ ΚΥΝΗΓΙΟΥ GRISPORT (13205 ACTIVE) το νούμερο 0493
4. ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΑ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ το νούμερο 3183
5. ΖΑΚΕΤΑ FLIS το νούμερο 0100
6. VHF MIDLAND CT 210 το νούμερο 0096
7. ΔΩΡΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ) το νούμερο 3626
8. ΦΥΣΙΓΓΙΑ το νούμερο 2810
9. ΣΚΥΛΟΣΠΙΤΟ το νούμερο 0894
10. ΣΚΥΛΟΤΡΟΦΗ 60 ΚΙΛΑ το νούμερο 3219
11. ΚΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ το νούμερο 0066
12. ΜΠΟΤΑΚΙ GRISPORT (ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ) το νούμερο 2740
13. ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ (RIP STOP) 2300
14. ΤΖΟΓΟΜΕΤΡΗΣΗ - ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ – ΖΥΓΟΣΤΑΘΜΙΣΗ το νούμερο 3532
 15. ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ το νούμερο 1340
16. ΣΚΥΛΟΤΡΟΦΗ 60 ΚΙΛΑ το νούμερο 1531
17. ΓΑΛΟΤΣΕΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ το νούμερο 2887
18. ΣΚΑΛΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ 5+1 το νούμερο 3188
19. ΨΑΛΙΔΙ ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ το νούμερο 3449
20. ΛΑΣΤΙΧΟ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ 50 ΜΕΤΡΑ το νούμερο 4074
21. ΨΕΚΑΣΤΗΡΑΣ 16 ΛΙΤΡΑ το νούμερο 3271
22. ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ ΜΠΟΥΦΑΝ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ το νούμερο 1273
23. ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΠΑΡΑΛΑΓΗΣ το νούμερο 3940
24. ΣΚΥΛΟΤΡΟΦΗ 60 ΚΙΛΑ το νούμερο 1041

ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΩΡΩΝ ΕΩΣ 31/10/2016

ΤΟ  Δ.Σ.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Ιούλιο 2016 στην Ήπειρο

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Ιούλιο του 2016, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 18 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 16 το 2015 ). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
3 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (όσα και το 2015)
8 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 2 το 2015)
7 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 11 το 2015)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 27 παθόντες (έναντι 24 το 2015). Ειδικότερα, καταγράφηκαν :
5 νεκροί (έναντι 3 το 2015 )
8 σοβαρά τραυματίες (έναντι 3 το 2015 )
14 ελαφρά τραυματίες (έναντι 18 το 2015)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: υπερβολική ταχύτητα
παραβίαση προτεραιότητας