Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ 0-2

Με γκολ του Βάργκα και Μπαρμπόσα η ΑΕΚ "πέρασε" από τις Ζωσιμάδες

Στο 6' ο Γιόχανσον βγήκε από τα δεξιά, έκανε την σέντρα και βρήκε μόνο του μέσα στην περιοχή τον Βάργκας που με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη για το 0-1.
Στο 38' ο ΠΑΣ κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Γκάλο μέσα στην περιοχή.
Ο Τσουκαλάς ανέλαβε την εκτέλεση και είδε τον Ανέστη να αποκρούει και να κρατάει το μηδέν!
Στο 59' ο Γκάλο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, κι ο Μπαρμπόσα έπιασε ένα πολύ ωραίο σουτ με το αριστερό στην κίνηση και έκανε το 0-2.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Γιάκος (70' Ηλιάδης), Μανιάς, Γαρουφαλιάς, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος (46' Κοζορώνης), Ακόστα, Μιχαήλ, Λίλα (62' Ναδάλες), Ίλιτς, Σκόνδρας.
AEK: Ανέστης, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Σιμόες (89' Μπουονανότε), Γιόχανσον, Μάνταλος (67' Λαμπρόπουλος), Βάργκας (46' Τζεμπούρ), Μπαρμπόζα, Αραβίδης.

Οι νέες αποδοχές των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Το ύψος των αποδοχών των αιρετών μετά την αποσύνδεσή τους από το μισθό των γενικών γραμματέων  των υπουργείων και μέχρι να εκδοθούν οι προβλεπόμενες κοινές υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες θα οριστούν εκ νέου οι αποδοχές, καθορίζονται με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών για την εφαρμογή του Κεφαλαίου Β΄ του ν. 4354/2015 (176 /Α΄) «Μισθολογικές ρυθμίσεις των υπαλλήλων του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) πρώτου και δεύτερου βαθμού, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), καθώς και των Δ.Ε.Κ.Ο. του κεφ. Α΄ του ν. 3429/2005 (Α΄ 314) και άλλες μισθολογικές διατάξεις».
Ειδικότερα:

Αρχές της εβδομάδας οι νέες αντικειμενικές αξίες

Στις αρχές της εβδομάδας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης προγραμματίζει να δώσει προς δημοσίευση στο ΦΕΚ, την υπουργική απόφαση για τις νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων.
Οι νέες τιμές θα ισχύσουν αναδρομικά από τον Μάιο του 2016 και θα επηρεάσουν τον τρόπο υπολογισμού του φόρου κατοχής ακινήτων για το 2016. Το υπουργείο Οικονομικών καταλήγει, σύμφωνα με πληροφορίες, στο να αποδεχτεί την πρόταση των επιτροπών.
Έτσι, στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα υπάρξουν μειώσεις στις αντικειμενικές αξίες οι οποίες θα κυμαίνονται από 5% έως και 19-20%. Σε περιοχές με τιμή ζώνης κάτω από 700 ευρώ αλλά και σε περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 4000 ευρώ, οι τιμές ζώνης θα παραμείνουν καθηλωμένες στα επίπεδα του 2007.
Επί της ουσίας, η απόσταση των αντικειμενικών αξιών από τις πραγματικές θα παραμείνει πολύ μεγάλη, ενώ η κυβέρνηση θα υποσχεθεί ότι η εξίσωση με τις αγοραίες τιμές θα γίνει προς το τέλος του χρόνου, όπως άλλωστε υπαγορεύεται από το ίδιο το μνημόνιο.

Η Αδελφότητα Δρυμαδιωτών Πωγωνίου διοργανώνει πωγωνίσιο γλέντι την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00, στο κέντρο «Για πάντα μαζί», στον Άλιμο

Πρόσκληση
Θα είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μας η παρουσία σας στο γλέντι που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 στη 13.00,  στο κοσμικό κέντρο «Για πάντα μαζί» στον Άλιμο.
Την ίδια ημέρα θα κοπεί η πίτα της Αδελφότητας και θα μοιραστεί και το ημερολόγιο.
Η ζυγιά του Θοδωρή Γεωργόπουλου θα πλαισιώσει την εκδήλωση με πωγωνίσιους σκοπούς και τραγούδια.

Ετήσιος χορός της Αδελφότητας Κτισμάτων & Νεοχωρίου Πωγωνίου, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στο κέντρο «Το Όνειρο», Θράκης 80, Καματερό


Ανακοίνωση-Πρόσκληση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας σας καλεί στον ετήσιο χορό και στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα γίνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 στο κέντρο:
“ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ” ΘΡΑΚΗΣ 80 ΚΑΜΑΤΕΡΟ
(Τηλέφωνα επικοινωνίας 2102318830 και 2102384008)
πίσω από την εκκλησία «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΛΙΟΝ».
Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει, κοπή Βασιλόπιτας και παραδοσιακό Κτισματιώτικο γλέντι με το συγκρότημα του ΛΕΥΤΕΡΗ ΓΚΙΩΚΑ.
Τιμή Πρόσκλησης 20 ευρώ/το άτομο και ώρα προσέλευσης 12:00 μμ. (μεσημέρι).
Η Πρόσκληση περιλαμβάνει:
Α. Τυροπιτάκι, Λουκάνικο, Τζατζίκι, σαλάτα εποχής, πατάτες τηγανιτές και τυριά.
Β. Πιάτο «Χοιρινή μπριζόλα με ρύζι»
Αναψυκτικό, μπύρα, χύμα κρασί και Χορός δωρεάν
Συγχωριανοί Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να ενημερώσετε τα μέλη της οικογένειας σας, τους γνωστούς σας και τους φίλους σας που θα ήθελαν να παρευρεθούν στην ετήσια εκδήλωση. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα μέλη της αδελφότητας στα ακόλουθα τηλέφωνα.
Μάτσιας Χρήστος  6947 491596
Μάτσια-Ράλλη Αικατερίνη  6978 898847
Βασιλείου Γιώργος 6981 215858
Δολιώτης Χαράλαμπος 6932 575601
Νούσια Κων/να  6977 418305
Σούλιος Σπύρος 6973 773410

Με την παρουσία σας δείχνετε την συμπαράσταση στην προσπάθεια που κάνει η αδελφότητα μας και σας περιμένουμε να σας δούμε στο χορό.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΜΑΤΣΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ανακοίνωση σχετικά με δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (18-01-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς-Κούρεντα-Γιουργάνιστα-Χίνκα-Πολύγυρος-Ελευθεροχώρι-Ψήνα-Δραγοψά-Λύγκος-Κόντσικα-Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (19-01-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (20-01-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα – Δίστρατο.
Πέμπτη (21-01-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρινό – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο - Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (22-01-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (16-01-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι-Καλπάκι.

Αντάμωμα και γλέντι της Αδελφότητας Κουρέντων Αθήνας, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου από τις 19:30, στο «CULTO», Λασκαράτου 13, Άνω Πατήσια

Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι,
Με μεγάλη και ιδιαίτερη χαρά, μετά από πολύ καιρό ανανεώνουμε την επικοινωνία μας.
Μεσολάβησαν αρκετά χρόνια χωρίς εκδηλώσεις, κυρίως λόγω πολλών πρόωρων απωλειών αγαπητών χωριανών μας, αλλά και άλλων πολλών δυσχερειών που αντιμετωπίζουμε όλοι μας.
Δεν έχουμε όμως άλλον δρόμο, παρά όλοι μαζί να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον.
Να βρεθούμε, να ιδωθούμε και να τα πούμε μεταξύ μας, γιατί όσο δεν το αποφασίζουμε, οι αποστάσεις θα παραμένουν μεταξύ μας. Ας παραμερίσουμε προσωρινά τις δυσκολίες μας, ας κάνουμε μια νέα αρχή, να βρεθούν τα παιδιά μας, γιατί τα χρόνια περνούν και μην τα είδατε.
Για αυτό αποφασίσαμε να βρεθούμε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, το βράδυ από τις 7:30 μ.μ. και όσο κρατήσει στο γνωστό μας μαγαζί «CULTO» Λασκαράτου 13, Άνω Πατήσια ( Τηλ. 2102288441 ) 150 μέτρα από τον σταθμό του ηλεκτρικού (Άγιος Ελευθέριος).
Σας γνωρίζουμε ότι το μενού θα είναι φαγητό μετά μουσικής
 (κλαρίνα) χωρίς μικροφωνική όπως παλιά ... κόστος κατ΄ άτομο είναι 15 ευρώ.
Ελπίζουμε να ξαναβρεθούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι χωριανοί και φίλοι μας ( και γαμπροί και νύφες).
Παρακαλούμε να ειδοποιήσετε όσους μπορείτε περισσότερους για να μοιραστούμε με καλή διάθεση και κέφι την αντάμωση μας.
Όσον αφορά τους μερακλήδες, θα φροντίσουμε να φύγουν πλήρως ικανοποιημένοι.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε μα επικοινωνήστε με όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας στα τηλέφωνα:
Μιχάλης Παπαγγέλης  6937470354 Παύλος Νούσιας 6945 554590
Κώστας Τζέρπος 694 6968723 Τάσος Πάντος
Χρήστος Νούσιας 6974 894848 Κώστας Κολόκας
Παρακαλούμε σημειώστε την ημερομηνία συνάντησης και ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ!
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος          Ο Γραμματέας

Μιχάλης Παπαγγέλης        Κώστας Τζέρπος


Εξιχνιάστηκαν άμεσα μία υπόθεση κλοπής και δύο απόπειρες κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων στην Κρύα και την Πεδινή Ιωαννίνων

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τέσσερις ημεδαποί Ρομά

Εξιχνιάστηκαν άμεσα, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία υπόθεση κλοπής και δύο απόπειρες κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων, που έγιναν χθες (15.01.2016) το μεσημέρι στην Κρύα και την Πεδινή Ιωαννίνων.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το μεσημέρι στην Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, τέσσερις ημεδαποί Ρομά, δύο άνδρες, ηλικίας 48 και 44 ετών και δύο γυναίκες, ηλικίας 50 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας και αξιολόγησης στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι χθες το μεσημέρι οι τέσσερις δράστες μετέβησαν με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο σε κατάστημα στην Κρύα Ιωαννίνων και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.
Στο πλαίσιο των ερευνών διαπιστώθηκε ότι οι τέσσερις δράστες νωρίτερα την ίδια ημέρα είχαν μεταβεί σε άλλα δύο καταστήματα στην Πεδινή Ιωαννίνων, όπου με την ίδια μέθοδο, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρηματικά ποσά, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τους ιδιοκτήτες και τράπηκαν σε φυγή.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ και (30) λίρες Αγγλίας, ενώ κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Το προανακριτικό έργο και η αστυνομική έρευνα, διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.
Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΑΛΚΟ: Προβάδισμα 3,3% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ για το «Πρώτο Θέμα», η ΝΔ μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προβάδισμα 3,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην πρόθεση ψήφου:
ΝΔ: 21,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 18%
ΚΚΕ: 5,4%
Χρυσή Αυγή: 5,2%
Δημοκρατική Συμπαράταξη: 3,1%
Ένωση Κεντρώων: 2,6%
ΑΝΕΛ: 1,9%
Ποτάμι: 1,6%
Λαϊκή Ενότητα: 1,3%
Άλλο κόμμα: 4,1%

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση επίσης, ένας στους δύο πολίτες αξιολογεί ως θετική εξέλιξη την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.