Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Όλγα Γεροβασίλη: Στη διάθεση του ΕΣΥ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

 


Με επιστολή της σήμερα στον Υπουργό Υγείας, η Όλγα Γεροβασίλη, Γραμματέας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τον ενημερώνει ότι το σύνολο των Βουλευτών – Ιατρών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά εν μέσω της πανδημίας προτίθενται να υποστηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατά τον σχεδιασμό του Υπουργείου.

Η επιστολή της Όλγας Γεροβασίλη προς τον Βασίλη Κικίλια:

Προς τoν

Υπουργό Υγείας

κ. Κικίλια Βασίλειο

Αθήνα, 24  Νοεμβρίου 2020

Κύριε Υπουργέ,

Σας ενημερώνω ότι με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στον Ελληνικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά από την έξαρση της επιδημίας και με δεδομένες τις ανάγκες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι Βουλευτές-Ιατροί του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία προτίθενται  να υποστηρίξουν το σύστημα υγείας, εν μέσω των εκτάκτων συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα.

Προφανώς, η αποτελεσματικότητα της συνεισφοράς των Βουλευτών μας στο σύστημα εναπόκειται στον κεντρικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, με βάση τις ανάγκες των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και την ειδικότητα των Ιατρών.

Σας παραθέτω τα ονόματα και τις ειδικότητες των Βουλευτών-Ιατρών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

• Γεροβασίλη Όλγα, Ιατρός Ακτινοδιαγνώστρια

• Ηγουμενίδης Νικόλαος, Ιατρός Καρδιολόγος

• Μάρκου Κωνσταντίνος, Καθηγητής Ενδοκρινολογίας

• Μιχαηλίδης Ανδρέας, Ιατρός Ρευματολόγος

• Μουζάλας Ιωάννης, Ιατρός Γυναικολόγος Χειρουργός – Μαιευτήρας

• Ξανθός Ανδρέας, Ιατρός Μικροβιολόγος

• Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Παθολόγος

• Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Δερματολόγος

• Πολάκης Παύλος, Ιατρός Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος

• Τζούφη Μερόπη, Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής - Παιδονευρολογίας 

 

Με εκτίμηση,

Η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

 Γεροβασίλη Όλγα"

Συνελήφθησαν σε περιοχές της Ηπείρου δύο αλλοδαποί δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης

 


Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησαν χθες (23-11-2020) αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Θεσπρωτίας για παράβαση της νομοθεσίας «Περί Ναρκωτικών».

Στην δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς και το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, συνέλαβαν αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 18ου Ανακριτή Αθηνών για ληστεία, αρπαγή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

ΟΑΕΔ: Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου προπληρώνονται δώρο και επιδόματα

 


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση  του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020, θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2021.

Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνουν αυτόματα με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2). Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους επιδοτούμενους ανέργους έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα των προπληρωμών επιδομάτων, η προπληρωμή θα καταβληθεί, μετά τη δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά (gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων).

ΕΟΔΥ: Εκατόν ένας θάνατοι σήμερα, 2.135 νέα κρούσματα

 


13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εκατόν ένας νέοι θάνατοι, 2.135 νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 2.135 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 95137, εκ των οποίων το 53.3% άνδρες.

4840 (5.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 24679 (25.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

562 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 161 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 490 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 101 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1815 θανάτους συνολικά στη χώρα. 721 (39.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Περιφέρεια Ηπείρου: Κατάρτιση Μητρώου Ιδιωτών με μηχανήματα κ.α. για δράσεις Πολιτικής Προστασίας

 


Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι θα επικαιροποιηθεί το υπάρχον Μητρώο (έτους 2020) Ενδιαφερομένων προς διάθεση μηχανημάτων-οχημάτων κλπ για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών  και για τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.

Όσοι είναι  ήδη ενταγμένοι στο Μητρώο που έχει καταρτιστεί για το 2020, θα πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα επαναβεβαιώνουν το ενδιαφέρον τους για  συμμετοχή και στο Μητρώο  του 2021.

Όσοι  επιθυμούν να ενταχθούν για πρώτη φορά θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση που θα συνοδεύεται με δήλωση τα μηχανήματα- οχήματα που διαθέτουν.

Οι υπεύθυνες δηλώσεις και οι αιτήσεις-  – λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν-  αποκλειστικά θα υποβάλλονται  στην ηλεκτρονική διεύθυνση f.stoli@php.gov.gr  από τη  Τετάρτη 25 Νοεμβρίου έως την  Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020 ώρα 14.00. Επίσης είναι δυνατή η υποβολή τους μέσω ταχυδρομείου, με ημερομηνία κατάθεσης το αργότερο μέχρι την 9η Δεκεμβρίου 2020, (που θα αποδεικνύεται από τη σφραγίδα), με διεύθυνση αποστολής:  Δ/νση Πολιτικής Προστασίας Ταχ. Δ/νση: Πλ. Πύρρου 1 ΤΚ 452 21– Ιωάννινα.

Αναλυτικά η πρόσκληση ενδιαφέροντος και τα έντυπα είναι αναρτημένα στην ηλεκτρονική σελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, php.gov.gr-(Ανακοινώσεις).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Είκοσι τρεις παραβάσεις στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (59.183) έλεγχοι, από τους οποίους οι (6.020) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.907) παραβάσεις, ως ακολούθως:

(1.341) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(486) στην Αττική,

(145) στη Θεσσαλονίκη,

(123) στη Στερεά Ελλάδα,

(117) στην Κρήτη,

  (89) στη Δυτική Ελλάδα,

  (73) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  (70) στην Κεντρική Μακεδονία,

  (62) στην Πελοπόννησο,

  (58) στη Θεσσαλία,

  (36) στο Βόρειο Αιγαίο,

  (24) στα Ιόνια Νησιά,

  (23) στην Ήπειρο,

  (20) στη Δυτική Μακεδονία και (15) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (19.456) ομοειδείς παραβάσεις.

(10) παραβάσεις και (22) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, κ.α).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα:

στην Αττική πρόστιμο 5.000 ευρώ σε κατάστημα λιανεμπορίου για παράβαση αναστολής λειτουργίας και πρόστιμο 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο του καταστήματος,

στη Θεσσαλονίκη πρόστιμο 3.000 ευρώ σε λέσχη παιγνίων για παράβαση αναστολής λειτουργίας,

στη Στερεά Ελλάδα, από 15.000 ευρώ σε δυο super market για πώληση παιχνιδιών και μη επιτρεπόμενων ειδών,

στο Νότιο Αιγαίο πρόστιμο 5.000 ευρώ σε γυμναστήριο για παράβαση αναστολής λειτουργίας,

στο Βόρειο Αιγαίο, πρόστιμο 5.000 σε πλανόδιο πωλητή για παραβίαση των μέτρων, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (69) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (120) άτομα.

(556) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν (540) διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και (16) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(179) στην Αττική,

  (79) στη Θεσσαλονίκη,

  (57) στην Κεντρική Μακεδονία,

  (39) στη Στερεά Ελλάδα,

  (32) στη Θεσσαλία,

  (30) στο Βόρειο Αιγαίο,

  (29) στην Κρήτη,

  (29) στη Δυτική Ελλάδα,

  (24) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  (19) στην Πελοπόννησο,

  (14) στα Ιόνια Νησιά,

  (11) στο Νότιο Αιγαίο,

    (9) στην Ήπειρο και

    (5) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (10.265) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (9.602) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (663) των (150) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δήμος Πωγωνίου: Επιλογή αναδόχου για την εκπόνηση της μελέτης: Οριοθέτηση – Διευθέτηση ρέματος οικισμού Κουκλιών

 


Ο Δήμος ΠΩΓΩΝΙΟΥ διακηρύσσει ανοικτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου για την εκπόνηση της μελέτης: Οριοθέτηση – Διευθέτηση ρέματος οικισμού Κουκλιών  εκτιμώμενης αξίας  88.861,97 € (πλέον Φ.Π.Α. 24%)

Περισσότερα: https://www.pogoni.gr/index.php/home/item/2810-epilogi-anadoxou-gia-tin-ekponisi-tis-meletis-oriothetisi-diefthetisi-rematos-oikismoy-kouklion

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από Α/Κ Αράχθου έως Α/Κ Παναγιάς της Εγνατίας Οδού, λόγω έργων

 


Προσωρινές διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας για τρεις ημέρες, αρχής γενομένης από αύριο, στα τμήματα από Α/Κ Αράχθου έως Α/Κ Παναγιάς της Εγνατίας Οδού, στο πλαίσιο των απαιτούμενων εργασιών ελέγχου των συστημάτων διαχείρισης κυκλοφορίας (TMS) σηράγγων και ανοικτής οδοποιίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Εγνατία οδός, αύριο στις ώρες από 00:00 έως 6:00 π.μ. θα πραγματοποιηθούν διακοπές και εκτροπές στον ανισόπεδο κόμβο Μετσόβου - ανισόπεδο κόμβου Παναγιάς.

Στις 26/11, κατά τις ώρες 00:00 έως 03:00 π.μ., θα διακοπεί η κυκλοφορία στους ανισόπεδους κόμβους Αράχθου και Μετσόβου και η κυκλοφορία θα εκτρέπεται στην Ε.Ο. Ιωαννίνων- Τρικάλων.

Στις 27/11, κατά τις ώρες από 00:00 έως 03:00 π.μ., θα διακοπεί η κυκλοφορία στους ανισόπεδους κόμβους Περιστερίου έως και Αράχθου (κατεύθυνση προς Ιωάννινα) και αυτή θα εκτρέπεται στην Ε.Ο. Ιωαννίνων- Τρικάλων. Την ίδια ημέρα, από 02:00 έως 06:00 π.μ., θα διακοπεί η κυκλοφορία από ανισόπεδο Κόμβο Αράχθου έως ανισόπεδο Κόμβο Περιστερίου (κατεύθυνση προς Γρεβενά).

Οι εργασίες θα εκτελούνται τις νυχτερινές ώρες λόγω χαμηλού κυκλοφοριακού φόρτου.

Δεν πρέπει να ανησυχούν οι καταναλωτές από τις αγορές τους στα Σούπερ μάρκετ

 


Ανοιχτή επιστολή προς το καταναλωτικό κοινό μέσω του ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών) έστειλαν οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

 

Ανοικτή επιστολή του ΙΕΛΚΑ στους καταναλωτές:

«Αναγνωρίζουμε ως Ινστιτούτο ότι μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού είναι ανήσυχο σε σχέση με την εξάπλωση του ιού COVID-19. Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί αριθμός δημοσιευμάτων τα οποία ενδέχεται να δημιουργήσουν ανησυχία ή ακόμα και πανικό στο καταναλωτικό κοινό σε σχέση με την ασφάλεια των αγορών στα σουπερμάρκετ.

Τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι τα καταστήματα σουπερμάρκετ αποτελούν εστίες υπερμέταδοσης του κορωνοϊού COVID-19 είναι ανυπόστατα. Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε ότι «καμιά ένδειξη ή απόδειξη δεν υπάρχει, δεν προκύπτει, από τους χιλιάδες ανθρώπους που έχουμε ιχνηλατήσει για συρροές, ή για επιδημιολογικά clusters στα σούπερ μάρκετ ή στα σχολεία.» Στην ίδια θέση κατέληξε λίγο νωρίτερα και ο καθηγητής επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, μέλος της επιτροπής λοιμωξιολογων, αναφέροντας ότι «θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί πώς μεταφράζουμε τις μελέτες, και πως μεταφράζουμε τα στοιχεία για να μη δημιουργούμε αυτές τις πλασματικές εικόνες.»

Θα θέλαμε να γνωρίζουν όλοι, ότι οι αλυσίδες σουπερμάρκετ κάνουν τα πάντα προκειμένου τα ελληνικά νοικοκυριά να έχουν πρόσβαση σε ασφαλή καταστήματα, σε ασφαλή προϊόντα, πάντα με επάρκεια προϊόντων. Τους τελευταίους μήνες οι αλυσίδες σουπερμάρκετ έχουν επωμιστεί κόστος για τη διαχείριση της πανδημίας COVID-19 και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, το οποίο ξεπερνάει τα 100 εκατ. ευρώ. Ενδεικτικά, μέχρι τον Οκτώβριο 2020, έχουν προσληφθεί πάνω από 7.000 εργαζόμενοι, έχουν χρησιμοποιηθεί πάνω από 2,83 εκατ. μάσκες, 8,62 εκατ. γάντια και 302 χιλ. συσκευασίες αντισηπτικών. Η υπεύθυνη στάση καταγράφεται στην ομαλή λειτουργία της αγοράς και αναγνωρίζεται και από το κοινό, όπως καταγράφεται στα ευρήματα της πρόσφατης πανελλήνιας έρευνας του ΙΕΛΚΑ (Νοέμβριος 2020), όπου:

Ριζόπουλος σε εκπροσώπους εστίασης: «Απαιτείται ειδικό πρόγραμμα τώρα με ορίζοντα επιχειρηματικής επιβίωσης το Πάσχα»

 


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εστίαση στο νομό Ιωαννίνων τέθηκαν επί τάπητος στην τηλεδιάσκεψη που είχε o επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», Σπύρος Ριζόπουλος, με το Σωματείο καφέ, μπαρ και εστίασης Ιωαννίνων, "Παμβώτις" το οποίο εκπροσωπήθηκε από τους Τάτση Χρήστο (πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου), Σταύρο Νταή (Ταμίας διοικητικού συμβουλίου), Γιαννόπουλο Γιώργο (μέλος του διοικητικού συμβουλίου), Τσιάβο Γιάννη (Μέλος του σωματείου) και Παλάσχα Πέτρο (Μέλος του σωματείου).

Η επιβίωση των επιχειρήσεων του κλάδου ήταν η βασική ανησυχία των συμμετεχόντων στη συζήτηση που αποδείχθηκε άκρως εποικοδομητική για τις δύο πλευρές.

Οι εμπλεκόμενοι εστίασαν κυρίως στο μέλλον του κλάδου μετά την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και στη σχεδίαση στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης της εστίασης στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Το Σωματείο και η παράταξη των Οριζόντων Ηπείρου συμφώνησαν ότι θα πρέπει να τεθούν στους  αρμόδιους φορείς τρία βασικά αιτήματα τα οποία θα αφορούν:

·         ειδικό πρόγραμμα επιδότησης για την εστίαση το οποίο θα είναι ξεχωριστό από το υπάρχον για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

·         καλύτερη αξιοποίηση του Δημοσίου χρήματος

·         -σχεδίαση ενός προγράμματος χρηματοδότησης προκειμένου οι επιχειρήσεις να είναι λειτουργικές και να μείνουν ζωντανές τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα.

Oι εκπρόσωποι του Σωματείου ταυτίστηκαν με τον κ. Ριζόπουλο και του τόνισαν ότι θα προχωρήσουν αρχικά στην κατηγοριοποίηση, ενώ όπως του επεσήμαναν και οι ίδιοι έχουν ήδη ζητήσει από την Περιφέρεια να κατηγοριοποιηθούν τα χρήματα που θα δοθούν από την Περιφέρεια προς τους επιχειρηματίες.

Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

 


Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 48 και 54 ετών, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στέλεχος της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή στελέχους του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής στην πύλη εισόδου  του λιμένα Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η 48χρονη, ως οδηγός ΙΧΕ οχήματος  μετέφερε ως συνοδηγό τον 54χρονο, για τον οποίο κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να τον μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκε το όχημα και το ταξιδιωτικό έγγραφο.

Κοιλιοκήλες: 5 σημαντικές αλήθειες που δεν πρέπει να αγνοούμε

 

Οι ανακριβείς πληροφορίες είναι η συχνότερη αιτία παραπλάνησης των ασθενών και πίστης τους σε ανυπόστατους μύθους. Η κήλη είναι μια πάθηση από την οποία πάσχει ένα σημαντικό ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού. Γι’ αυτό η γνώση της αλήθειας μπορεί να συνδράμει στη μείωση του κόστους της θεραπείας και κυρίως να αποτρέψει τις πιθανές επιπλοκές, οι οποίες μπορεί απλώς να ταλαιπωρήσουν τους πάσχοντες ή ακόμα και να απειλήσουν τη ζωή τους.

«Είναι γνωστό ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι κήλης, με πιο συχνές τις βουβωνοκήλες. Άλλοτε είναι συγγενείς, δηλαδή η αδυναμία στο κοιλιακό τοίχωμα υπάρχει από τη γέννηση και άλλοτε αναπτύσσεται αργότερα στη ζωή, όταν οι μύες εξασθενήσουν από διάφορες αιτίες ή χάσουν τη δύναμή τους λόγω της γήρανσης. Τότε προκαλείται προβολή του οργάνου διαμέσου του αδύναμου αυτού σημείου. Η πιθανότητα επιπλοκών θα πρέπει να κινητοποιεί τους ασθενείς, προκειμένου να θεραπευτούν εγκαίρως», επισημαίνει ο δρ Αναστάσιος Ξιάρχος, ιδρυτικό μέλος και πρώτος Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Ερευνητής & Διδάσκων στο Εργαστήριο Βιοπληροφορικής & Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (www.axiarchos.gr ).