Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

ΠΑΣ Γιάννινα- Παναιτωλικός 1-4

 

Βαριά εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό


Βαρία ήττα  με 4-1 γνώρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα από τον Παναιτωλικό στους «Ζωσιμάδες», για την 6η αγωνιστική της Super League.

Στο 7'  γύρισμα του Μλάντεντ, ο Μόρσεϊ μπήκε αριστερά στην περιοχή, πλάσαρε και άνοιξε το σκορ για τον  Παναιτωλικό.

Στο 25' ο Λάρσον γύρισε προς τον Καρέλη, ο οποίος έκανε το 0-2.

Στο 34' εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Εραμούσπε έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη για να μειώσει σε 1-2.

Ο Σταματελόπουλος στο 41' βρέθηκε σε σημείο βολής, αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά.

O Μορέιρα στο 67' πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το σουτ από δύσκολη γωνία, με τον Ανέστη να αποκρούει.

Γέμισμα στην περιοχή στο 71', ο Κορνέλιους πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Καρέλης με προβολή έκανε το 1-3 για τον  Παναιτωλικό.

Στο 89'  ο Καρέλης να μπαίνει στην περιοχή και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-4.

ΠΑΣ Γιάννινα:

Σούλης, Μπαγκαλιάνης, Εραμούσπε, Κιάκος, Σόρια, Καραχάλιος, Λιάσος (Τζίμας 59΄), Ποζνάνσκι (Λώλη 81΄), Ροστέρο, Μορέιρα  (Μπάλαν 81΄), Σταματελόπουλος  (Παμλίδης 72΄).

Παναιτωλικός:

Ανέστης, Μπακάκης  (Αποστολάκης 85΄), Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν  (Φλόρες 80΄), Ντίας (Μάρτενσον 59΄), Ντουάρτε, Σενγκέλια  (Κολοβός 59΄), Μόρσεϊ (Νταγκό 59΄), Καρέλης

Δήμος Ζίτσας: Αλήθειες για τον Παιδικό Σταθμό Κοινότητας Βουνοπλαγιάς

 


Διαβάσαμε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» με την οποία καταγγέλλει τη δημοτική αρχή του Δήμου Ζίτσας πως υποβαθμίζει τον παιδικό σταθμό Βουνοπλαγιάς.

Τελικά η απουσία τριών και πλέον χρόνων από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας του Δημοτικού συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δημ. Τζίμα, ήταν αισθητή και μας είχε λείψει. Τον καλωσορίζουμε λοιπόν και του ευχόμαστε καλή δύναμη για το υπόλοιπο της θητείας.

Η  «Λαϊκή Συσπείρωση» παρακάμπτοντας το Προεδρείο του Δ. Σ. Ζίτσας απευθύνεται μέσω των μέσων ενημέρωσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο και ζητά να συζητήσει και να πάρει απόφαση, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, « για να μην κλείσει ο παιδικός σταθμός Βουνοπλαγιάς», λες και έχει τεθεί από κάποια πλευρά τέτοιο ζήτημα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (μέσω τηλεδιάσκεψης) την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, ώρα 09:30

 


Την 04-10-2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 09:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 78 του Ν.4954/2022 (ΦΕΚ Α΄136), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1.      Κατάρτιση σχεδίου του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το έτος 2023 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

2.      Έγκριση του από 26-09-2022 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 15-09-2022 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες διαγράμμισης εθνικού οδικού δικτύου στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 74.400,00 με ΦΠΑ.

3.      Έγκριση του από 10-06-2022 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 15-09-2022 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Μαλούνι Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού € 66.000,00 με ΦΠΑ, η οποία απέβη άγονος και έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2α του Ν. 4412/2016 και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

4.   Έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. (Υπερβατικού με τροποποίηση σύμβασης κατά 14,98%) και του 2ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων Ιαματικών πηγών Πρέβεζας με έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης», αναδόχου «ΟΡΡΑΟΝ Α.Τ.Ε.».

5.    Έγκριση χορήγησης επιμήκυνσης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων έως όρια Ηπείρου», αναδόχου «Γ.Ν & Θ. ΘΩΜΑΣ Ο.Ε.», μέχρι την 06-04-2023.

6.      Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Μονάδα Κομποστοποίησης προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων Π.Ε. Άρτας», αναδόχου «ΤΕΔΡΑ Α.Τ.Π.Ε.», μέχρι την 14-05-2023.

7.      Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του υποέργου «Αποκατάσταση του Ι. Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λευκοθέας Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 200.000,00 με ΦΠΑ, ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης και έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης.

Αιτήσεις για φροντιστηριακή εκπαίδευση μαθητών αδύναμων οικογενειών Π.Ε. Ιωαννίνων

 


Για άλλη μία σχολική χρονιά, η Περιφέρεια Ηπείρου, με τη συμμετοχή της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων και του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ν. Ιωαννίνων, ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2022 – 2023 θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα των Κοινωνικών Φροντιστηρίων, για τους κατοίκους των Δήμων της Π.Ε. Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου για μαθήματα που διδάσκονται σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης.

Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία του Νομού και δεν παρακολουθούν φροντιστηριακά μαθήματα. Κριτήριο ένταξης θα είναι το οικογενειακό εισόδημα ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και κοινωνικοί παράγοντες.  Η επιλογή θα γίνει από επιτροπή που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό.

Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν  οι δικαιούχοι είναι τα παρακάτω:

Συνάντηση Δημάρχου Κόνιτσας με τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων

 


Τη Δευτέρα 3/10/2022 ο Δήμαρχος Κόνιτσας υποδέχτηκε στο Γραφείο του τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων κυρία Μαρία Γιαννακού, συνοδευόμενη από τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Λάζαρο Κωστανάσιο.

Στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Χήρας, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα προβλήματα της εκπαίδευσης και τη λειτουργία των σχολείων του Δήμου μας, ενώ τονίστηκε η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού, βασική παράμετρος για μια θετική συνεργασία.

Ο Δήμαρχος συγχαίρει τη Διευθύντρια για την ανάληψη των καθηκόντων της και εύχεται καλή και εποικοδομητική θητεία.  

Από το Γραφείο Δημάρχου

Παρακάλαμος: Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Ηπειρώτη Μακεδονομάχο Παύλο Μελά, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, ώρα 10:55 π.μ.

 

Ο Δήμος Πωγωνίου σε συνεργασία με την Τ.Κ. Παρακαλάμου διοργανώνουν εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Ηπειρώτη Μακεδονομάχο Παύλο Μελά, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, ώρα 10:55 π.μ., στον Παρακάλαμο.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Φίερι επισκέφτηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Hπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη

 


Αντιπροσωπεία από το Δήμο Φίερι Αλβανίας, με επικεφαλής το Δήμαρχο Armando Subashi,     επισκέφθηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, με τον Περιφερειάρχη να υπογραμμίζει τους διαχρονικά στενούς δεσμούς των κατοίκων των όμορων περιοχών,  αλλά και τις νέες προοπτικές που δημιουργούνται για τα επόμενα χρόνια με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων και ειδικά σε ο, τι αφορά την Ελληνική Επικράτεια, την κατασκευή του δρόμου Γιάννενα – Κακαβιά.

«Η κατασκευή του οδικού άξονα, σε συνδυασμό και με την κατασκευή των τμημάτων εντός της Αλβανίας, θα δημιουργήσει έναν κεντρικό διάδρομο μέχρι την Τεργέστη, δίνοντας μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στις περιοχές μας» τόνισε επισημαίνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον   που υπάρχει από Ελληνικής πλευράς για την επίσκεψη των  Μνημείων στην περιοχή του Φίερι, όπως της Ιεράς Μονής του Αγίου Κοσμά, στο Καλικόντασι και του Αρχαιολογικού χώρου της Απολλωνίας.

Προβολή του Δήμου Κόνιτσας στην Κυπριακή τουριστική αγορά

Ο Δήμος Κόνιτσας σε συνεργασία με την εταιρεία τουριστικού marketing «CKStrategies» διοργάνωσε ταξίδι γνωριμίας της περιοχής μας για μια εικοσαμελή αποστολή Κυπρίων δημοσιογράφων από τα κορυφαία Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Κύπρου, συμπεριλαμβανομένων και των πέντε τηλεοπτικών Κυπριακών Δικτύων, καθώς και εκπροσώπους των τεσσάρων μεγαλύτερων τουριστικών πρακτορείων της Μεγαλονήσου. Στην αποστολή συμμετείχε, επίσης, εκπρόσωπος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου.

Την ομάδα υποδέχτηκαν το Σάββατο το μεσημέρι 1/10/2022 στην γέφυρα του Αώου ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, ο Αντιδήμαρχος Δημήτριος Χήρας και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα Τουρισμού Αριστείδης Λαζογιάννης.

Ακολούθησε μια γενική παρουσίαση της περιοχής, στην οποία συμμετείχε και η ξεναγός Ιωάννα Μήτση και ακολούθησε παρουσίαση υπαίθριων δραστηριοτήτων από τον επαγγελματία Outdoor Activities στην Κόνιτσα Αλέξανδρο Νικολόπουλο.

Κατόπιν, έγινε ξενάγηση στην οικία του Αγίου Παϊσίου, επίσκεψη στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας και στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, παρουσία του εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης πατέρα Κωνσταντίνου Ταμπάκη.

Στο δρόμο της ανακύκλωσης μπαίνει δυναμικά ο Δήμος Πωγωνίου

 


Στο δρόμο της ανακύκλωσης μπαίνει δυναμικά ο Δήμος Πωγωνίου με τους πρώτους μπλε κάδους να έχουν ήδη αρχίσει να τοποθετούνται στα χωριά, συνοδευόμενοι από διανομή υλικού πόρτα πόρτα που περιλαμβάνει την ειδική τσάντα ανακύκλωσης και ενημερωτική επιστολή από το Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Καψάλη.

Στα πλαίσια της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων και προστασίας του περιβάλλοντος ο Δήμος ξεκινάει την υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης ΑΕ με σκοπό να δοθεί μια βιώσιμη λύση στο πρόβλημα διαχείρισης των ειδικών απορριμμάτων. Λύση που θα προσφέρει πολλαπλά περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά οφέλη.

Οι δημότες θα πρέπει να τοποθετούν τα απόβλητα συσκευασίας που είναι κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά (αλουμίνιο, χάλυβα, χαρτί, γυαλί και πλαστικό) στους σάκους ανακύκλωσης και στη συνέχεια θα τα απορρίπτουν στους ειδικούς κάδους μηχανικής αποκομιδής.

«Ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί διαρκή εγρήγορση και υπευθυνότητα καθώς και ατομικές και συλλογικές δράσεις και έργα.  Έτσι, ο Δήμος Πωγωνίου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, ξεκινάει ένα νέο, συστηματικό και οργανωμένο πρόγραμμα Ανακύκλωσης. Σε αυτά τα πλαίσια, τοποθετεί στις γειτονιές τους ειδικούς μπλε κάδους ενώ κάθε σπίτι θα προμηθευτεί την ειδική σακούλα και έντυπο με σαφείς οδηγίες.

Σε αυτή την προσπάθεια σας θέλουμε όλους αρωγούς ώστε με κοινές πρωτοβουλίες να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στη μεγάλη αυτή προσπάθεια. Δημιουργούμε νοοτροπία οικολογικής συνείδησης, μειώνουμε την περιβαλλοντική ρύπανση και εξοικονομούμε οικονομικούς πόρους για τη δημιουργία έργων. 

Γιατί ανακύκλωση σημαίνει προστασία του περιβάλλοντος και του μέλλοντος και συγχρόνως σημαίνει οικονομία και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής» επισημαίνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.

Παράλληλα, ο κ. Καψάλης καλεί τους δημότες να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία της ανακύκλωσης συνδράμοντας συνολικά στην δημιουργία μιας μεγάλης και δυνατής αλυσίδας οικολογικής συνείδησης.

 «Το οφείλουμε στον πλανήτη, το οφείλουμε στον εαυτό μας και πάνω απ’ όλα το οφείλουμε στα παιδιά μας. Είμαι βέβαιος ότι το Πωγώνι θα στηρίξει έμπρακτα την ανακύκλωση και θα στείλει ένα δυνατό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος» καταλήγει η ενημερωτική επιστολή.

Να σημειωθεί ότι στην παρούσα φάση τοποθετούνται οι πρώτοι κάδοι με στόχο ο αριθμός τους να αυξηθεί στο άμεσο μέλλον.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 40χρονου αλλοδαπού για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών

 


Στη σύλληψη ενός 40χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες την 2-10-2022 στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, για παράβαση του Ν. 4139/13 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών”.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από ομάδα Κ9 καθώς και στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι, ο 40χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος τύπου van, κατείχε εντός χειραποσκευής ποσότητα συσκευασμένων δισκίων, τα οποία περιέχουν τη δραστική ουσία αλπραζολάμη.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 44 συσκευασίες XANAX των 0,50 mg, οι οποίες περιείχαν συνολικά 2.172 δισκία, καθώς και μια συσκευασία με XANAX των 0,25mg, με συνολικά 50 δισκία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα δισκίων, καθώς και το Ι.Χ.Ε όχημα.

Γιάννενα: Χωρίς επισκεπτήριο και με rapid test οι συνοδοί στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα

 


Λαμβάνοντας υπόψη τη τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση της περιοχής μας όσον αφορά την παρουσία συνοδών στο Νοσοκομείο μας σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι,

Οι εμβολιασμένοι συνοδοί:

Από Δευτέρα έως Παρασκευή κρίνεται υποχρεωτική η καθημερινή διενέργεια rapid test από τους συνοδούς των ασθενών, η οποία θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο (rapid test ημερήσιας ισχύος εισόδου στο Νοσοκομείο)

Το Σαββατοκύριακο, θα ισχύει rapid test (48 ωρών) για τους συνοδούς των ασθενών, το οποίο θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο.

Οι ανεμβολίαστοι συνοδοί,

υποχρεούνται πριν την έλευσή τους στο Νοσοκομείο, να προσκομίζουν αρνητικό μοριακό έλεγχο (pcr) (ισχύος 48 ωρών) 

Υπενθυμίζουμε ότι παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν διενέργειας rapid test στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00-13:30 από τις μονάδες ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

Στους συνοδούς ασθενών, δίνεται κάρτα η οποία θα επιδεικνύεται στο νοσηλευτικό προσωπικό του Ιατρικού Τμήματος και θα επιστρέφεται στο Νοσοκομείο με το εξιτήριο του ασθενούς.

Απαγορεύεται αυστηρά το επισκεπτήριο στα Ιατρικά Τμήματα του Νοσοκομείου μας.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΡΔΕΜΕΖΗΣ

Δελβινάκι: Μηνιαίο πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας

 


Μηνιαίο πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας

ΜΗΝΑΣ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2022

ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΡΙΤΗ 04/10/2022

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ /ΔΕΡΒΙΖΙΑΝΩΝ

ΤΡΙΤΗ 18/10/2022

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

6977971340

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου

 


Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Πέρδικα, Παλαιό ΚΕΠ, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Mega Εμβολιαστικό Κέντρο, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, Παραλία, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλακίου, 12:30-14:00.

Ουλές ακμής: Εξαρτάται η θεραπεία από το χρώμα του δέρματος;

 


Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα του microneedling στη θεραπεία των ουλών του δέρματος που δημιουργούνται λόγω ακμής. Μελέτη αποκάλυψε ότι ενδείκνυται ιδιαίτερα στα άτομα με σκούρο δέρμα, καθώς βελτιώνει τα σημάδια που προκαλεί η πάθηση, χωρίς να προκαλεί τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν τα παραδοσιακά χημικά peeling τα οποία συνήθως χρησιμοποιούνται για την εξάλειψή τους.

Με βάση τα αποτελέσματα, οι ασθενείς των οποίων η σκουρόχρωμη επιδερμίδα αποκλείει τη χρήση ισχυρών χημικών peelings, γιατί είναι πιθανό να αποχρωματίσουν μόνιμα το δέρμα, μπορούν να καταπολεμήσουν τα σημάδια ακμής με το microneedling. Όσον αφορά σε εκείνους με πιο ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, συστήνονται και οι δύο θεραπείες.

«Η ακμή είναι μια νόσος του δέρματος που εμφανίζεται συχνά σε έφηβους αλλά και άτομα κάθε ηλικίας που αντιμετωπίζουν ορμονικές διαταραχές. Από τις πιο ενοχλητικές επιπτώσεις της είναι οι ουλές, που μπορεί να οδηγήσουν σε παραμορφώσεις του δέρματος. Η έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπεία της πάθησης είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος πρόληψής τους», εξηγεί ο Γεώργιος Βελημβασάκης, MD, FEBOPRAS, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός.