Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας ενώνει τη φωνή της και διαμαρτύρεται έντονα για την εγκατάλειψη των επαρχιών της Ηπείρου

 


Η ΠΣΕ με αφορμή την απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου για το «επικείμενο κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Παρακάλαμο»,  ενώνει τη φωνή της  και διαμαρτύρεται έντονα για την εγκατάλειψη των επαρχιών της Ηπείρου. 

Τα Ηπειρώτικα χωριά παραμένουν ζωντανά απ’ τους μόνιμους «Ακρίτες» που τους δίνουν μια κάποια ζωή και διατηρούν τα ήθη, τα έθιμα και εν γένει την ηπειρώτικη παράδοση.

Εάν καταδικαστούν οι κάτοικοι του Πωγωνίου για μια απλή οικονομική συναλλαγή να είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στα Γιάννενα, τότε είναι φανερό πως μοιραία όλα τα χωριά του Πωγωνίου οδεύουν  προς την παρακμή και τον αφανισμό.

Η αλήθεια είναι πως το ιδιωτικό κέρδος τα πάντα αποτιμά οικονομικά.

Η ζωή όμως δεν εκτιμάται οικονομικά και γι’ αυτό δεν μπορούμε να τη ανάγουμε και να τη θυσιάζουμε στο βωμό του κέρδους.

Η ΠΣΕ αγωνίζεται για το ζωντάνεμα των χωριών, της υπαίθρου. 

Ο αγώνας της αυτός είναι διαρκής και μόνιμος. 

Κυρίως όμως είναι αληθινός. 

Οι Ακρίτες πάντοτε  «Φυλάνε Θερμοπύλες».

Καλούνται όλοι οι αρμόδιοι να επανεξετάσουν την απόφαση και να μην συμπράξουν στον «ενταφιασμό» της ζωής στα χωριά της γενέτειρας- Ηπείρου.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Δήλωση της βουλευτού Μαρίας - Αλεξάνδρας Κεφαλά για την επίσκεψη του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα Ιωάννινα

 


Ο εκφραστής του ψεύδους και μηδενιστής των πάντων κος Τσίπρας επισκέφτηκε σήμερα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και μίλησε για προσλήψεις όταν επί διακυβέρνησής του ήταν είδος προς αναζήτηση.

Για ακόμη μια φορά βέβαια άλλα άκουσε και άλλα είπε, εκτός αν δεν κατάλαβε ότι έγιναν μόνιμες προσλήψεις γιατρών ειδικά για το τμήμα επειγόντων περιστατικών και έπεται και συνέχεια.

Ξεχνάει προφανώς όταν μιλάει για δημόσια υγεία στα χέρια ποιών την είχε εμπιστευτεί όντας Πρωθυπουργός της χώρας.

Η κυβέρνηση, κύριε Τσίπρα, δεν αυτοαποθεώνεται αλλά οι αριθμοί και τα στοιχεία την καθιστούν σοβαρό διαχειριστή κρίσεων και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς, ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό.

 Οι γενικόλογες άλλωστε αναφορές σας τόσο για την υγεία όσο και για την παιδεία και τα αόριστα ευχολόγια που εκτοξεύσατε επιβεβαιώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την υπεύθυνη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ διαχρονικά.

Η κυβέρνηση, οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό παλεύουμε με τον κορονοϊό για την υγεία των πολιτών.

Αγωνιζόμαστε για την ανόρθωση της οικονομίας και αγνοούμε την μικροπολιτική και το λαϊκισμό.

Ευελπιστούμε ότι σύντομα η επιστήμη θα απαντήσει με την εξεύρεση εμβολίων και η χώρα μας παρά τις τόσες δυσκολίες θα ανακάμψει πολύ γρήγορα.

Ικανοποίηση στην ακριτική Πωγωνιανή για επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου

 


Χρειάστηκε να περάσουν τρία ολόκληρα χρόνια για να εισακουστεί το δίκαιο αίτημα του Δήμου Πωγωνίου, κατοίκων και φορέων για επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου στην Πωγωνιανή.

Το Υπουργείο Παιδείας τελικά άναψε το «πράσινο φως» ώστε να καθίσουν και πάλι στα θρανία οι μικροί μαθητές του ακριτικού χωριού από τη νέα σχολική χρονιά (2021-2022).

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο λοιπόν οι ντόπιοι μαθητές, αλλά και τα παιδιά από την «Κιβωτό του Κόσμου» δεν θα αναγκάζονται να πηγαίνουν στο Δελβινάκι, καθώς το Δημοτικό Σχολείο που έκλεισε πριν τρία χρόνια θ’ ανοίξει και πάλι τις πύλες του!

Το αίτημα επαναλειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Πωγωνιανής ήταν γενικό, καθώς πρόκειται για μία επιμεθόρια περιοχή που γίνονται προσπάθειες να αναστραφεί η φθίνουσα πορεία που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό και η είδηση επαναλειτουργίας του σχολείου έγινε δεκτή με χαρά και ανακούφιση από τους κατοίκους.

Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου Στέλιος Κουκουλάρης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι σημαντικό για το χωριό μας, γιατί πέρα από τη δύναμη που μας δίνει η παρουσία των παιδιών, η Πωγωνιανή είναι δεμένη με τα σχολεία της, και στόχος μας είναι να επαναλειτουργήσουν όλα, το Γυμνάσιο και το Λύκειο, είτε ως Γενικό Λύκειο είτε ως Επαγγελματικό με κατευθύνσεις σχετικές με τον πρωτογενή τομέα, τώρα που οι νέοι δείχνουν ενδιαφέρον ξανά για τα αγροτικά, δίνοντας νέα προοπτική στην περιοχή που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της ερήμωσης».

Αλέξης Τσίπρας: «Όταν έχεις πόλεμο στην Δημόσια Υγεία, τότε πρέπει να ενισχύσεις το στράτευμα και όχι να αδιαφορείς για αυτό»

 


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε από τα Ιωάννινα κριτική κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά, για τους χειρισμούς στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ΕΣΥ, λέγοντας χαρακτηριστικά «όταν λες ότι έχεις πόλεμο στην Δημόσια Υγεία, τότε πρέπει να ενισχύσεις το στράτευμα και όχι να αδιαφορείς για αυτό».

«Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε, πως η κρίση αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί όχι με εγκληματική ολιγωρία και αδράνεια, όπως την αντιμετώπισε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αλλά ως μια ευκαιρία, να ενισχύσουμε το ΕΣΥ, τώρα που δεν έχουμε την τρόικα πάνω από το κεφάλι μας, να μας λέει πόσους θα προσλάβουμε και πόσους θα απολύσουμε. Τώρα που δεν υπάρχουν περιορισμοί στις δημόσιες δαπάνες για την Υγεία, αλλά αντιθέτως και η Ε.Ε μας δίνει το πράσινο φως να δαπανήσουμε , οφείλουμε να αλλάξουμε στρατηγική», τόνισε ο Αλέξης Ταίπρας σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις που είχε με τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και τη συζήτηση-ενημέρωση με τους εργαζόμενους.

ΕΟΔΥ: Σαράντα ένας θάνατοι σήμερα, 2.384 νέα κρούσματα

 


50  εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, σαράντα ένας νέοι θάνατοι, 2.384 νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 2.384 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 50 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 60570, εκ των οποίων το 54.2% άνδρες.

4510 (7.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 16382 (27.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

263 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 71 (27.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 336 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 41 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 866 θανάτους συνολικά στη χώρα. 351 (40.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Δήµος Πωγωνίου: Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το μη κλείσιµο του υποκαταστήµατος της Τράπεζας Πειραιώς στην Τ.Κ. Παρακαλάµου

 


Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

 -----------------------------------

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ No 14/9-11-2020, ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

AΠΟΦΑΣΗ 152/2020 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η

 

«ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΚ/ΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟ»

 Στο Καλπάκι και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ., σήμερα την 9η Νοεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12.00 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου, ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ (σχετ.: Το άρθρο 10 της Π.Ν.Π. «Κατεπείγοντα µέτρα αντιµετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εµφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισµού της διάδοσής του»-ΦΕΚ Α΄55/11-03-2020 & η αρ. 18318/13-3-20 εγκύκλιος του ΥΠΕΣ), ΣΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, μετά από γραπτή πρόσκληση του Προέδρου του, με αριθ. πρωτ. 7556/9-11-2020 που επιδόθηκε νόμιμα στους Δημοτικούς Συμβούλους και στο Δήμαρχο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 [ παρ. 5 ] του Ν. 4555 / 2018, παρισταμένων του Δημάρχου Κων/νου Καψάλη και του Ειδικού Γραμματέα του Δ.Σ. [Πρακτικογράφου] Σωτηρίου Μπράχου, [Οι οποίοι ήταν παρόντες - με τη φυσική τους παρουσία -στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. μαζί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και τον Πρόεδρο της Κοιν/τας Παρακαλάμου, για το συντονισμό της διά περιφοράς συνεδρίασης]

 Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι από τα [ 21 ] μέλη του Δ.Σ.

Βρέθηκαν παρόντα και τα [ 21 ] , ήτοι:

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΩΝ

1. ΒΙΛΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒ. ΝΑΙ

2. ΓΑΛΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ >> ΝΑΙ

3. ΓΙΟΥΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ >> ΝΑΙ

4. ΓΚΕΓΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ >> ΝΑΙ

5. ΓΚΟΓΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ >> ΝΑΙ

6. ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ >> ΝΑΙ

7. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ >> NAI

8. ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ >> ΝΑΙ

9. ΜΑΤΣΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ >> NAI

10 ΜΕΝΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ >> ΝΑΙ

11. ΜΠΟΝΤΙΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ >> ΝΑΙ

12. ΝΑΤΣΙΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ >> ΝΑΙ

13. ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ >> ΝΑΙ

14. ΝΤΟΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ >> ΝΑΙ

15. ΣΙΟΥΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ >> ΝΑΙ

16. ΣΚΟΡΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ >> ΝΑΙ

17. ΤΖΑΤΖΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ >> NAI

18. ΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ >> ΝΑΙ

19. ΤΣΑΡΑΩΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ >> ΝΑΙ

20. ΦΩΤΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ >> ΝΑΙ

21. ΧΑΙΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ >> ΝΑΙ

 Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και προτού εισηγηθεί στο µοναδικό θέµα της ηµερήσιας διάταξης, ζητά από το σώµα να αποφανθεί για το κατεπείγον του µοναδικού θέµατος της ηµερήσιας διάταξης [ Άρθρο 74 παρ. 5 του Ν. 4555/2018].

 Το Δ.Σ. οµόφωνα αποφαίνεται για το κατεπείγον του µοναδικού θέµατος της ηµερήσιας διάταξης.

Στη συνεδρίαση είναι παρόν και ο Πρόεδρος του Τ.Σ. της Κοινότητας Παρακαλάµου, Κων/νος Μπίκας.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος εισηγούµενος στο µόνο θέµα της ηµερήσιας διάταξης, δίνει το λόγο στον παριστάµενο Πρόεδρο του Τ.Σ. της Κοινότητας Παρακαλάµου, Κων/νο Μπίκα, ο οποίος αναφέρει τα εξής:

Θέτει υπόψη του Δ.Σ. το από 6/11/2020 πρακτικό κατεπείγουσας συνεδρίασης του Τοπικού Συµβουλίου της Κοιν/τας Παρακαλάµου και την απόφαση σχετικά µε τη συζήτηση–ενηµέρωση για το επικείµενο κλείσιµο του υποκαταστήµατος της Τράπεζας Πειραιώς στην Κοινότητα Παρακαλάµου, µε την οποία αποφασίστηκαν τα εξής:

Α. Προτείνεται η άµεση σύγκληση σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήµου Πωγωνίου, για να αποφανθεί επί του θέµατος.

Β. Την αποστολή επιστολής στη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, στην οποία θα αναφέρονται

µεταξύ άλλων και τα εξής:

 «Η απόφαση για το κλείσιµο του υποκαταστήµατος της τράπεζας στην Τοπική Κοινότητα Παρακαλάµου του Δήµου Πωγωνίου (λειτουργεί περίπου 40 χρόνια) και εξυπηρετεί τους συνδηµότες του ακριτικού µας Δήµου, είναι λανθασµένη.

 Σε περίπτωση κλεισίµατος του εν λόγω υποκαταστήµατός της, όλοι οι κάτοικοι της ξεχασµένης περιοχής µας (συνταξιούχοι, αγρότες, κτηνοτρόφοι, λοιποί επαγγελµατίες,ΤΟΕΒ, αλλά και ο Δήµος Πωγωνίου και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του )θα πρέπει να µεταβούν στα Ιωάννινα για την εξυπηρετησή τους, όπου θα είναι µεγάλη ταλαιπωρία για όλους (πόσο µάλλον) όταν µιλάµε για άτοµα τρίτης ηλικίας και επιπροσθέτως δεν έχουν καν αυτοκίνητο.

Τονίζουµε πως, όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας στηρίχθηκε από όλους τους κατοίκους της περιοχής µας (πρώην Αγροτική Τράπεζα) αλλά και από την Κοινότητα του Παρακαλάµου και τις υπόλοιπες όµορες κοινότητες αρχικά, Δήµο Άνω Καλαµά στην συνέχεια, αλλά και Δήµο Πωγωνίου.

 Ελπίζουµε πως µε την επιστολή προς την Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, µε την παρέµβαση των Βουλευτών του Νοµού µας, αλλά και µε την βοήθεια ΟΛΩΝ µας, οι αρµόδιοι να διορθώσουν την λανθασµένη αυτήν τους την απόφαση, η οποία θα είναι Ταφόπλακα για όλους τους Ακρίτες του Δήµου µας ιδιώτες είτε επαγγελµατίες που δραστηριοποιούνται στον τόπο µας, (ήδη εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει µεγάλο θέµα ασφάλειας µιας και ο Στρατός από τα σύνορα έχει φύγει, τα αστυνοµικά τµήµατα υποστελεχωµένα, ιατρική περίθαλψη ελάχιστη, δροµολόγια ΚΤΕΛ επίσης ελάχιστα).

Για αυτούς λοιπόν τους λόγους αγαπητοί κύριοι, αλλά και για πολλούς ακόµη περισσότερους, θα σας παρακαλέσουµε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας αυτή, ώστε να συνεχίσουµε την καθηµερινή µας µάχη για την επιβίωση.

Γ. Η επιστολή αυτή να κοινοποιηθεί και στους:

1. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ.

Τασιούλα Κωνσταντίνο

2. Βουλευτές Νοµού Ιωαννίνων

3. Εκλεγµένα Πολιτικά κόµµατα της Βουλής των Ελλήνων

4. Πανηπειρωτική Συνοµοσπονδία Ελλάδος

5.Πανπωγωνισιακή Οµοσπονδία

6.Αδελφότητα Παρακαλαµιωτών Αθηνών "Η Ένωση" και 7.Μ.Μ.Ε. Νοµού Ιωαννίνων.

 Τέλος ο Πρόεδρος εισηγείται τη σύνταξη επιστολής, για την αναθεώρηση από τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς της απόφασης κλεισίµατος του υποκ/τος της Τράπεζας

στον Παρακάλαµο και την άµεση αποστολή της επιστολής αυτής στην Τράπεζα Πειραιώς.

 Μετά από αυτά ο Πρόεδρος κάλεσε το Δ.Σ. ν’ αποφασίσει σχετικά.

Το Δ.Σ. µετά από διαλογική συζήτηση αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του Προέδρου του

Τ.Σ. της Κοινότητας Παρακαλάµου, και αφού σκέφτηκε νόµιµα, Οµόφωνα,

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι

Σε µία περίοδο που η επαρχία και ιδιαίτερα οι παραµεθόριες περιοχές, που σηκώνουν βαρύ φορτίο, έχουν ανάγκη από στήριξη και κινήσεις που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξή τους, η Τράπεζα Πειραιώς έρχεται να βάλει ταφόπλακα στο ακριτικό Πωγώνι αποφασίζοντας να προχωρήσει στο κλείσιµο του µοναδικού τραπεζικού υποκαταστήµατος που λειτουργεί στο Δήµο Πωγωνίου, αυτό του Παρακαλάµου.

 Βρισκόµαστε, λοιπόν, για µία ακόµη φορά στη δυσάρεστη θέση να εκφράσουµε την αγανάκτηση και πικρία µας για τις αποφάσεις του Οµίλου που έχουν άµεσες και σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική µας κοινωνία καθώς σας υπενθυµίζω ότι το 2016 διακόπηκε η λειτουργία του υποκαταστήµατος Δελβινακίου, µία κίνηση µε δυσάρεστες συνέπειες για τους

δηµότες µας.

Το υποκατάστηµα Παρακαλάµου είναι πλέον το ΜΟΝΑ∆ΙΚΟ τραπεζικό κατάστηµα σε όλο το Δήµο Πωγωνίου και εξυπηρετεί περισσότερες από 67 Κοινότητες και οικισµούς µιας µεγάλης γεωγραφικής έκτασης µε πολλές ιδιαιτερότητες, τόσο λόγω της µορφολογίας της όσο και λόγω πληθυσµιακών χαρακτηριστικών.

Συγχρόνως εξυπηρετεί όλη την επαγγελµατική, επιχειρηµατική και αγροτική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής και τους συνταξιούχους.

Επισηµαίνουµε δε το γεγονός ότι ο Δήµος Πωγωνίου έχει άριστη συνεργασία µε την Τράπεζα και χρησιµοποιεί τα καταστήµατά σας για τις οικονοµικές του κινήσεις και είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του.

Το κλείσιµο του συγκεκριµένου υποκαταστήµατος θα προκαλέσει ένα ντόµινο αρνητικών εξελίξεων για την ανάπτυξη της περιοχής.

Άλλωστε, δεν µπορούν όλα τα θέµατα να σταθµίζονται µόνο µε στενά οικονοµικά κριτήρια.

Οι άνθρωποι έχουν µεγαλύτερη αξία και η απόφασή σας θα είναι τροχοπέδη στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουµε, σε πείσµα των καιρών, για την ανάπτυξη του Πωγωνίου και την προσέλκυση νέων ανθρώπων να έρθουν να µείνουν και να επενδύσουν στην περιοχή µας.

Παρακαλούµε τη Διοίκηση της Τράπεζας να αναθεωρήσει την απόφασή της αυτή που πλήττει τους δηµότες µας και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Διαφορετικά θα αναγκαστούµε στο να σταθµίσουµε και εµείς ως Δήµος και ως τοπική κοινωνία, τις σχέσεις µας µε την τράπεζα και να αποσύρουµε τις καταθέσεις µας.

 Εξουσιοδοτεί το Δήµαρχο να στείλει άµεσα σχετική επιστολή στη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς και να εκδοθεί σχετικό δελτίο τύπου.

 

Η απόφαση αυτή έλαβε α.α. 152/2020

 

Συντάχθηκε, βεβαιώθηκε και υπογράφεται όπως ακολουθεί:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΑ ΜΕΛΗ

[Τ.Σ.] ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΓΚΟΣ Υπογραφές.

ΠΙΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΓΚΟΣ

Γιάννενα: Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε σήμερα  στα Γιάννενα και επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και συναντήθηκε με την διοίκηση και τους εργαζομένους.

Στην είσοδο του Νοσοκομείου τον υποδέχτηκαν ο Διοικητής κ. Νίκος Κατσακιώρης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Μερόπη Τζούφη, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Χρήστος Μαντάς και Γιάννης Στέφος, ο Χρήστος Γρίβας πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, καθώς επίσης γιατροί και στελέχη του κόμματός του.

Τα νοσοκομεία σύμφωνα με τον ίδιο μετατρέπονται σε νοσοκομεία μιας νόσου και τόνισε ότι χρειάζεται στήριξη του Εθνικού Σύστηματος Υγείας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψής του, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στη συνέχεια στο Εμπορικό Επιμελητήριο.

Η κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στη διακοινοβουλευτική τηλεδιάσκεψη με θέμα μια κοινωνική και δίκαιη Ευρώπη

 


Διακοινοβουλευτική τηλεδιάσκεψη με θέμα μια κοινωνική και δίκαιη Ευρώπη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε η βουλευτής Ιωαννίνων και μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μαρία - Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Κατά την πρώτη ενότητα με θέμα την υλοποίηση του ευρωπαϊκού πυλώνα των κοινωνικών δικαιωμάτων, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης της Ε.Ε., οι πτυχές που αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα κενά στα συστήματα κοινωνικής ασφάλειας των κρατών μελών και οι επιπτώσεις στον τομέα της απασχόλησης.

Η κ. Κεφάλα στην παρέμβασή της τόνισε την ανάγκη υλοποίησης μιας κοινωνικής Ευρώπης, που θα βασίζεται στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, συνδυάζοντας την οικονομική και κοινωνική πρόοδο, τη συνοχή και τη σύγκλιση. Στη συνέχεια υπογράμμισε τις προκλήσεις που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις λόγω της νέας πραγματικότητας που επέβαλε η πανδημία, υπενθυμίζοντας ότι πίσω από τους αριθμούς κρύβονται κοινωνικοί αποκλεισμοί, χαμένες θέσεις εργασίας και εργαζόμενοι. Σημείωσε τέλος ότι η πρόσβαση στην αγορά εργασίας, η κοινωνική προστασία και η ένταξη των ευάλωτων συνανθρώπων μας αποκτούν ιδιαίτερη αξία στη μετά COVID εποχή.

Στην παρέμβασή της κατά τη δεύτερη ενότητα με θέμα την ευθύνη στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα δράσης, η κ. Κεφάλα σημείωσε ότι η παγκόσμια υγειονομική κρίση έφερε στην επιφάνεια παθογένειες ετών και ανέδειξε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις δυσμενείς επιπτώσεις των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε κοινωνικό επίπεδο, σε επίπεδο υγείας και ασφαλείας στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες. Πρότεινε δε τη σύνδεσή τους με σαφή τρόπο με την εταιρική κοινωνική ευθύνη και την υπεύθυνη επιχειρηματική συμπεριφορά σε σχέση με το περιβάλλον, την υγεία, την ασφάλεια και τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Δήμος Πωγωνίου: Έγκριση πρακτικού Κοιν. Βήσσανης για επιλογή δικαιούχων για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε φτωχούς (έτος 2019) από το Κληροδότημα «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ»

 

Έγκριση  του υπ΄αρ. 7/20-9-2020 πρακτικού   της Κοινότητας Βήσσανης σχετικά  με την επιλογή των δικαιούχων για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε  φτωχούς  για το έτος 2019  από το Κληροδότημα  «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ»- ψήφιση  πίστωσης-ανάληψη  χρημάτων.

 

Περισσότερα: http://www.pogoni.gr/index.php/home/item/2800-egkrisi-praktikoy-koin-vissanis-gia-epilogi-dikaioyxon-gia-ti-xorigisi-oikonomikis-enisxysis-se-ftoxoys-etos-2019-apo-to-klirodotima-anastasiou-ilaridi 

Η λίστα των προϊόντων που δεν θα πουλούν τα σούπερ μάρκετ

 

Σύμφωνα με σχετική απόφαση που υπέγραψε, το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης μόνο είδη πρώτης ανάγκης θα πωλούν πλέον τα σούπερ μάρκετ, για όσο διαρκεί η καραντίνα και είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα.

Η  λίστα των προϊόντων που απαγορεύεται να πωλούν από αύριο 11 Νοεμβρίου έως και τις 30 του μήνα τα σούπερ μάρκετ.

Στον αντίποδα με την ίδια απόφαση, που δημοσιεύτηκε το πρωί της Τρίτης, προβλέπεται η λειτουργία των σούπερ μάρκετ την Κυριακή 15 Νοεμβρίου από τις 09:00 έως τις 17:00.

Συγκεκριμένα τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων απαγορεύεται να πωλούν, με εξαίρεση το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα προϊόντα υπό τους κατωτέρω Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριοτήτων:

α) Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.41,

β) λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.42,

γ) λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.43,

δ) λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.51,

ε) λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.53, στ) λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε εξειδικευμένα καταστήματα/ ΚΑΔ 47.54,

ζ) λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα, εξαιρουμένων των ανταλλακτικών (π.χ. λαμπτήρες), του λιανικού εμπορίου σαρώθρων για οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.35), καθώς και του λιανικού εμπορίου σκουπών και βουρτσών για την οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.37)/ΚΑΔ 47.59,

η) λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.61,

θ) λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.65,

ι) λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τα καλσόν (ΚΑΔ 47.71.71.43)/ΚΑΔ 47.71 και

ια) λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.72.