Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Επιστρέφει στον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά ο Βασίλης Ντρίκος

Την πρώτη του μεταγραφή ανακοίνωσε ο  Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.
Ο Βασίλης Ντρίκος, επιστρέφει στην ομάδα της οποία τη φανέλα είχε φορέσει και παλιότερα. Πέρασε από τον Αετό Νήσου, που βγήκε πέρυσι πρωταθλητής στον 1ο όμιλο της Β΄ Ερασιτεχνικής και τώρα μεταγράφεται από ομάδα της Γερμανίας σε αυτή του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συλλυπητήρια για την ξαφνική απώλεια εργαζομένου στη Διεύθυνση Πολιτκής Προστασίας Ηπείρου

Ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δημ. Μαυρογιώργος και οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας  της Περιφέρειας Ηπείρου εκφράζουν την οδύνη τους για την ξαφνική απώλεια του Νικόλαου Κωστάρα, ο οποίος ήταν υπόδειγμα εργατικότητας, ευσυνειδησίας και εθελοντισμού στη διάρκεια του επαγγελματικού του βίου.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

3ο Χαριστικό Παζάρι Βιβλίου και Αλληλεγγύης της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης

Η  ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ συνεχίζοντας την παράδοση της ηπειρωτικής ευεργεσίας ανοίγει την αυλαία των εκδηλώσεων του 2018 διοργανώνοντας το 3ο χαριστικό παζάρι Βιβλίου και αλληλεγγύης, στην αίθουσα της  στην οδό Στρατηγού Καλλάρη 2 και Λεωφόρος Νίκης – παλιά  παραλία -1ος όροφος , την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι τις 10.00 το βράδυ.
Ελάτε  να εμπλουτίσετε την βιβλιοθήκη σας  με ποικίλης ύλης ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία, περιοδικά, παλιές εκδόσεις, εφημερίδες. 
Σας περιμένουμε να μας επισκεφθείτε και  αγναντεύοντας  από το μπαλκόνι μας τον Όλυμπο και τον Λευκό Πύργο, να σας προσφέρουμε τσάι του βουνού από το Πληκάτι Μαστοροχωρίων Κονίτσης, να γνωριστούμε και να σας ενημερώσουμε για τις δράσεις της ΗΕΘ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης
Πρόεδρος: π. Μηνάς Βασάκος  Πρωτοπρεσβύτερος,
Α΄ Αντιπρόεδρος: Παύλος Σμύρης , Β΄ Αντιπρόεδρος: Κοσμάς Κωστάκης,
Γενική Γραμματέας: Αθηνά Τοτοκώτση ,Ταμίας: Τιμόθεος Βασιλειάδης,
Έφορος Μελετών :Χρήστος Παπάς, Έφορος Αλληλεγγύης: Νικόλαος Γεωργίου,
Έφορος Ψυχαγωγίας: Απόστολος Βρόϊκος, Έφορος Νεολαίας: Λευτέρης Νέσερης
Η Εξελεγκτική Επιτροπή
Πρόεδρος: Μιχαήλ Στάσας, Μέλη: Ειρήνη Βακάμη, Γεωργία Πυρίτση
Στοιχεία επικοινωνίας: 
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Στρατηγού Καλλάρη 2 – 546 22 Θεσσαλονίκη,
Τηλέφωνο, φαξ, τηλεφωνητής: 2310-277-185 &
Πρόεδρος ΔΣ ΗΕΘ π. Μηνάς Βασάκος 6978386221,
Γ.Γ ΔΣ ΗΕΘ Αθηνά Τοτοκώτση: 6970361669
https://www.youtube.com/channel/ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΘΕΣ ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ 1940/
https://plus.google.com/ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΘΕΣ ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ 1940  – Google+/  

Χορηγοί εκδήλωσης: Πρόεδρος ΔΣ ΗΕΘ π. Μηνάς Βασάκος,

π. Αμβρόσιος Ματσάς, Εκδόσεις ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ Φιλόθεος Κεμεντζετζίδης,   ΓΓ ΔΣ ΗΕΘ Αθηνά Μ.Τοτοκώτση στη μνήμη του ευεργέτη της ΗΕΘ Βασίλη Γκέλη, Έφορος Αλληλεγγύης ΔΣ ΗΕΘ Νικόλας Γεωργίου, Έφορος Νεολαίας ΔΣ ΗΕΘ Λευτέρης Νέσερης, πρόεδρος εξελεγκτικής επιτροπής ΗΕΘ Μιχάλης Στάσας 

O Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου πραγματοποίησε την ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση «Κοπή της Πίτας του Ηπειρώτη», την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζωγράφου

Ο Σύνδεσμος Ηπειρωτών Δήμου Ζωγράφου ''Η ΄Ήπειρος'', στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου έκοψε την «Πίτα του Ηπειρώτη» και γιόρτασε την έλευση του νέου χρόνου 2018, την Κυριακή το πρωί, 7 Ιανουαρίου 2018. 

Η όλη ατμόσφαιρα υπήρξε πανηγυρική. Τα ηπειρώτικα τραγούδια και η δεξίωση που στο τέλος της εκδήλωσης παρατέθηκε δεν είχαν προηγούμενο, καθότι οι Ηπειρώτισσες κυρίες που τα οργανώνουν καταβάλλουν κάθε προσπάθεια και δεν φείδονται κόπου. Επαγγελματίες ζαχαροπλάστες και αρτοποιοί της ιδιαίτερης πατρίδας μας συνεχίζουν την προσφορά τους προς το Σύνδεσμο αφειδώλευτα, στηρίζουν την παράδοση και στην παρούσα κρίση δεν έκαναν περικοπές. Επίσης η όλη ατμόσφαιρα εξέπεμπε μήνυμα νέας εποχής για τον Σύνδεσμο, καθόσον υπήρξε ριζική ανανέωση του Δ.Σ. και τη διοίκηση του, ανέλαβε η νέα γενιά, με επικεφαλής τον νεαρό Αλέξανδρο Γκούμα. Ο πρώην και για πολλά χρόνια Πρόεδρος του Συνδέσμου Κώστας Παπακωνσταντίνου, επίτιμος σχολικός σύμβουλος, που διακονεί τον φορέα αυτό για πολλά χρόνια, με διάθεση προσφοράς, γνώρισμα των Ηπειρωτών και ανιδιοτέλεια, άνθρωπος που στη ζωή του λειτούργησε στη λογική του δίνειν, χαρακτηριστικό γνώρισμα της ηπειρωτικής ευποιίας, στήριξε και στηρίζει την όλη προσπάθεια ανανέωσης του Δ.Σ και στέκεται και σήμερα δίπλα τους, από την απλή θέση του μέλους. 

Ξεκινώντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλέξανδρος Γκούμας αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, και τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους. Κατόπιν αναφέρθηκε στις δράσεις, που υλοποίησε το νέο Δ.Σ. από την ανάληψη των καθηκόντων του και ανακοίνωσε τον προγραμματισμό του για το 2018. Κατόπιν αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός σήμερα εξαιτίας της κρίσης και εκπέμποντας μηνύματα αισιοδοξίας είπε, ότι ο λαός βίωσε και χειρότερες καταστάσεις και τις ξεπέρασε και τώρα θα ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες. Κλείνοντας κάλεσε τους Ηπειρώτες του Ζωγράφου, να μαζικοποιήσουν περισσότερο τον Σύνδεσμο, υποσχόμενος ότι αυτός και το Δ.Σ., θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους. 

Αφού ο ιερέας ευλόγησε την γιορτή και την πίτα, ξεκίνησε η διαδικασία κοπής της Πίτας και κομμάτια έκοψαν, εκτός από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ηπειρωτών Ζωγράφου Αλέξανδρο Γκούμα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, πρώην Δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας, ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής ο οποίος κάλεσε τους Ηπειρώτες σε συσπείρωση στον Σύνδεσμο, η Δήμαρχος Τίνα Καφατζάκη, ο πρώην Υπουργός Γεωργίας Μιχάλης Καρχιμάκης,ο πρώην Δήμαρχος Κώστας Καλίρης, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Ζωγράφου Παναγιώτης Αγγελόπουλος, και ο πρώην Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων Θανάσης Σπυράκος.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση για την κατάρτιση καταλόγων ενδιαφερομένων Εργοληπτών και Μελετητών Δημοσίων Έργων, σύμφωνα με το άρθρο 118 του Ν.4412/2016.

Ο Δήμος Πωγωνίου προκειμένου να καταρτίσει τους καταλόγους ενδιαφερομένων Εργοληπτών και Μελετητών Δημοσίων Έργων έτους 2018 της παρ.5 του άρθρου 118 του Ν.4412/2016, για την επιλογή αναδόχων μέσω δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης δημοσίων συμβάσεων έργων, μελετών και παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών, καλεί τους ενδιαφερόμενους Εργολήπτες και Μελετητές να υποβάλουν τη σχετική αίτηση, η οποία θα συνοδεύεται από αντίγραφο του εργοληπτικού ή μελετητικού πτυχίου τους αντίστοιχα, το οποίο πρέπει να είναι σε ισχύ, εντός είκοσι (20) ημερών από την παρούσα πρόσκληση, στο Πρωτόκολλο του Δήμου Πωγωνίου (Καλπάκι Ιωαννίνων, ΤΚ 44004).
Οι αιτήσεις μπορούν να κατατίθενται είτε αυτοπροσώπως, είτε ταχυδρομικά, είτε με τηλεομοιοτυπία (2653360103), είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (dimospogoniou@pogoni.gr )  εντός της παραπάνω προθεσμίας.  
Σε περίπτωση αποστολής με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο απαιτείται η αίτηση να είναι υπογεγραμμένη ψηφιακά.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Κίνηση “Καθαρός Καλαμάς”: Κάλεσμα στο έκτακτο Δ.Σ. του Δήμου Πωγωνίου για την έρευνα-εξόρυξη υδρογονανθράκων στη Ήπειρο

Ανακοίνωση της κίνησης "Καθαρός Καλαμάς"

Την ερχόμενη Τετάρτη 10/1/2018 στις 5.30 μ.μ. έκτακτο Δ.Σ. του Δήμου Πωγωνίου με μοναδικό θέμα την «Συζήτηση επί αιτήματος Μείζονος Αντιπολίτευσης, για έρευνες πετρελαίου που γίνονται στην περιοχή του Δήμου Πωγωνίου», αίτημα που στηρίζει τη συλλογή υπογραφών από δημότες -με πρωτοβουλία της Κίνησης Καθαρός Καλαμάς- που ζητούσαν την επανεξέταση του θέματος, καθώς δεν ήξεραν τίποτα λόγω έλλειψης ενημέρωσης και ζητούσαν την παρουσίαση όλων των απόψεων. 
Απαραίτητη η παρουσία όλων μας για να ακουστεί δυνατά η φωνή μας και οι αντιρρήσεις μας για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο.
Να ανακληθεί η εσπευσμένη απόφαση για αδειοδότηση, να ενημερωθούν όλοι από όλους – όπως έπρεπε να είχε γίνει από 2014 μέχρι σήμερα – να εκφράσουν τη γνώμη τους για το πως βλέπουν αυτή την περίφημη “ανάπτυξη” για την Ήπειρο.
Αφορά τον τόπο μας και το μέλλον του.

Αφορά την προκοπή του ή τη δραματική υποβάθμιση του περιβάλλοντος με καταστροφικές επιπτώσεις στη χλωρίδα, την πανίδα, τα νερά, την υγεία και ποιότητα ζωής, τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό.

Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων: Έκτακτη γενική συνέλευση τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, ώρα 18:30, στην αίθουσα της Αδελφότητας Κουκλιωτών

Ιωάννινα: Συνελήφθη 32χρονος υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Συνελήφθη, χθες (05-01-2018) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από τις Ιταλικές Αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για τα αδικήματα της παροχής βοήθειας, διευκόλυνσης και εκμετάλλευσης σε διακεκριμένη πορνεία με χρήση απειλών και βίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας: Ηπειρώτικο αντάμωμα και γλέντι, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, ώρα 20.30, στο κέντρο «Λιθαρίτσια», Δημ. Γούναρη 42, Άνω Γλυφάδα

Πρόσκληση Συλλόγου Ηπειρωτών Γλυφάδας

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στον ετήσιο χορό-αντάμωμα του Συλλόγου μας, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 8:30 μ.μ. στο κέντρο «Λιθαρίτσια», Δημ. Γούναρη 42-Άνω Γλυφάδα, με αυθεντική Ηπειρώτικη μουσική και πλούσιο μενού.
Κρατήσεις: 6948804841-6977295881

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος: Π. Μπουρογιάνης

Ο Γραμματέας: Κ. Γρίβας

Δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου κατά το μήνα Δεκέμβριο

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Δεκέμβριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (570) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -346- (εκ των οποίων -9- διακινητές)
Για εγκληματική οργάνωση: -18-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -33-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -29-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 2 7-
Για απάτη: -1-
Για αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -5-
Για πλαστογραφίες: -8-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί παιγνίων: -7-
Για παραχάραξη & κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων: -1-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -33-
Για ενδοοικογενειακή βία: -4-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -21-
Για παράνομη βία: -1-
Για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα: -7-
Για διατάραξη οικιακής ειρήνης: -2-
Για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού: - 2 -
Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου: -1-
Για ψευδή ανώμοτη κατάθεση – ψευδή καταμήνυση – υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης -10-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -14-
Εξαρθρώθηκαν:
Μία εγκληματική οργάνωση διαρρηκτών σε σπίτια
Εξιχνιάστηκαν:
Τέσσερις υποθέσεις απάτης
Εκατόν πενήντα πέντε υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
Είκοσι δύο υποθέσεις ναρκωτικών

Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης: Κοπή Πίτας και γλέντι, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, ώρα 12.30, στο κέντρο ''Νέο Κάστρο'', Ειδομένης και Τριπόλεως 3, έναντι Γυμναστικής Ακαδημίας, Υμηττός

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης διοργανώνει κοπή Πίτας και γλέντι, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, ώρα 12.30, στο κέντρο ''Νέο Κάστρο'', Ειδομένης και Τριπόλεως 3, έναντι Γυμναστικής Ακαδημίας, Υμηττός.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Δεκέμβριο 2017 στην Ήπειρο

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Δεκέμβριο του 2017, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 9 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 7 το 2016).
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 1 το 2016)
κανένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 4 το 2016)
7 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 2 το 2016)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 13 παθόντες (έναντι 10 το 2016).
Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
2 νεκροί (έναντι 1 το 2016)
κανένας σοβαρά τραυματίας (έναντι 4 το 2016)
11  ελαφρά τραυματίες (έναντι 5 το 2016)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
υπερβολική ταχύτητα
έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση
παραβίαση προτεραιότητας
λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς και πεζούς
καιρικές συνθήκες
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (4.971) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Πρωτοποριακή ρομποτική επέμβαση σε νεφρούς με πολλαπλούς όγκους από Έλληνα χειρουργό

Πρωτιά σε ευρωπαϊκό επίπεδο αποτέλεσε η επέμβαση ρομποτικής μερικής νεφρεκτομής σε μεσήλικα άνδρα με σύνδρομο πολλαπλών όγκων και στους δύο νεφρούς, αφού σε ανάλογες περιπτώσεις ο ασθενής υποβάλλεται σε ακρωτηριαστικά χειρουργεία ολικής αφαίρεσης νεφρού ή νεφρών. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τη ρομποτική ομάδα του Κέντρου Ελάχιστα Επεμβατικής Ουρολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, το οποίο τελεί υπό τη διεύθυνση του Δρ. Γεώργιος Κυριάκου, Ουρολόγου και Διδακτικού μέλους IRCAD/EITS της Ιατρικής Σχολής του Στρασβούργου. Ελαχιστότατες παρόμοιες επεμβάσεις έχουν σπάνια περιγραφεί παγκοσμίως, λόγω της πολυπλοκότητας και της απαιτούμενης ιδιαίτερης εμπειρίας.
Στο συγκεκριμένο περιστατικό αφαιρέθηκαν ταυτόχρονα 3 όγκοι από τον αριστερό νεφρό, μεγέθους έως 3,2 εκατοστών και ακόμη 2 της τάξεως του 1 εκατοστού, με άριστη μετεγχειρητική νεφρική λειτουργία και διατήρηση αυτού του νεφρού. Η αξονική μετά την επέμβαση κατέδειξε καθαρό τον αριστερό νεφρό από ογκολογικής απόψεως. 
Ο ασθενής ήδη βρίσκεται σε φαρμακευτική θεραπεία σταθεροποίησης των όγκων στο δεξιό νεφρό, όπου θα ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο επέμβαση ρομποτικού ογκολογικού καθαρισμού.
«Ο ασθενής διατηρεί τους νεφρούς του, η πιθανότητα νοσηρότητας και θνησιμότητας μειώθηκαν σε μεγάλο βαθμό, οι ογκολόγοι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι και το επίπεδο διαβίωσής του εξαιρετικό, ενώ αναμένεται να έχει καλό προσδόκιμο με ποιότητα ζωής. 
Η χειρουργική αυτή περίπτωση και η αντιμετώπισή της στον ελλαδικό χώρο ήδη αγκαλιάστηκε από μεγάλο ευρωπαϊκό κέντρο ρομποτικής μερικής νεφρεκτομής (Clinique Saint Augustin, Bordeaux-France), ως δείγμα εξελιγμένου και προοδευτικού ρομποτικού ουρολογικού χειρουργικού επιτεύγματος!», δήλωσε ο Δρ. Κυριάκου.