Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ερευνάται υπόθεση παράνομης κατακράτησης αλλοδαπών


Για την εμπλοκή του στην υπόθεση συνελήφθη αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, αρπαγή, επικίνδυνη σωματική βλάβη καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και περί όπλων
Σύμφωνα με καταγγελία, αλλοδαποί κατακρατούνταν παράνομα σε αποθήκη σε αγροτική περιοχή της Άρτας, μέχρι συγγενικά τους πρόσωπα, να αποστείλουν χρήματα, προκειμένου να τα παραδώσουν σε κύκλωμα και να αφεθούν ελεύθεροι
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, εντόπισαν και συνέλαβαν χθες (15-06-2020) το απόγευμα σε περιοχή της Άρτας, αλλοδαπό, ως μέλος κυκλώματος διακίνησης και παράνομης κατακράτησης αλλοδαπών.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, αρπαγής, ληστείας, επικίνδυνης σωματικής βλάβης καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και περί όπλων.
Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, προχθές (14-06-2020) το απόγευμα οι αστυνομικοί εντόπισαν σε δύο διαφορετικά σημεία σε περιοχή της Άρτας, δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και ο ένας εξ αυτών έφερε τραύμα στο αριστερό χέρι.
Όπως καταγγέλθηκε, οι ανωτέρω αλλοδαποί, λίγο πιο πριν είχαν καταφέρει να διαφύγουν από μέλη κυκλώματος που τους κατακρατούσαν σε αποθήκη σε αγροτική περιοχή της Άρτας, μαζί με άλλους αλλοδαπούς, χωρίς τη θέλησή τους και με τη χρήση βίας, έως ότου συγγενικά τους πρόσωπα καταβάλουν χρήματα για να αφεθούν ελεύθεροι.
Επιπλέον, τα μέλη του κυκλώματος είχαν αφαιρέσει χρήματα και τα κινητά τηλέφωνα των ανωτέρω αλλοδαπών κατά τη διάρκεια της παράνομης κατακράτησής τους.
Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση των στοιχείων που ανέκυψαν, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός αλλοδαπού ως μέλος του κυκλώματος, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα σε περιοχή της Άρτας, ενώ οι έρευνες για την ανακάλυψη της ταυτότητας και τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών συνεχίζεται.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε ο χώρος όπου κατακρατούνταν οι αλλοδαποί, ενώ κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του συλληφθέντος, ως μέσο διευκόλυνσης των αξιόποινων πράξεων.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής, που έγιναν σε ξενοδοχείο και σε κυλικείο αθλητικού χώρου αντίστοιχα, στα Ιωάννινα


Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν τρεις ημεδαποί, εκ των οποίων ένας ανήλικος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία

Εξιχνιάστηκαν μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο υποθέσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής, που έγιναν σε ξενοδοχείο και σε κυλικείο αθλητικού χώρου αντίστοιχα, στα Ιωάννινα.
Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν τρεις ημεδαποί, δύο άνδρες, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος και μία γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία σχετική δικογραφία.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις ημεδαποί, βραδινές ώρες της 12/13-06-2020 στα Ιωάννινα, διέπραξαν τα παρακάτω:
εισήλθαν στον προαύλιο χώρο ξενοδοχείου και αφού διέρρηξαν το μπαρ, αφαίρεσαν ποτά, κινητό τηλέφωνο καθώς και συρτάρι ταμειακής μηχανής,
αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να διαρρήξουν κυλικείο αθλητικού χώρου.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Υπουργείο Υγείας: Ένας νέος θάνατος σήμερα, 15 νέα κρούσματα


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας ένας νέος θάνατος σήμερα, 15 νέα κρούσματα.
Τα θύματα συνολικά είναι πλέον 185 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 φτάνουν πλέον τις 3.148.
12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Ανανέωση συνεργασίας με τον προπονητή Μπάμπη Ρούντα


Παρελθόν οι Ζουρνατζής, Θωμαΐδης!

Η Αθλητική Ένωση Κεφαλοβρύσου ανακοινώνει την ανανέωση συνεργασίας με τον προπονητή μας Μπάμπη Ρούντα.
Ενόψει της νέας σεζόν του ευχόμαστε καλή δύναμη με πολλές επιτυχίες!
Από την ομάδα μας αποχωρούν 2 ποδοσφαιριστές οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις  σπουδές τους και επιστρέφουν στις πόλεις τους.
Πρόκειται για τους Γιάννη Ζουρνατζή και Γιώργο Θωμαΐδη.
Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε θερμά για την προσφορά τους στην Αναγέννηση και τους ευχόμαστε ότι καλύτερο σε ότι κάνουν στο μέλλον.

                                                Με εκτίμηση   
                                    Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου    

Για θέματα του ακριτικού Πωγωνίου ενημερώθηκε χθες ο Κων. Καραμανλής

Η ερήμωση του Πωγωνίου -που δημιουργεί και ανασφάλεια στους εναπομείναντες ηλικιωμένους κυρίως κατοίκους του- οι ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Δελβινακίου και η κατάσταση στην Κακαβιά, ήταν κάποια από τα σημαντικά ζητήματα που έθεσαν στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο «οικοδεσπότης» Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης και ο Αντιδήμαρχος Στέλιος Κουκουλάρης.
Με την τελευταία αυτή συνάντηση χθες το πρωί στον Ξενώνα Κωσταρά του Δολού ο Κ. Καραμανλής με στενούς συνεργάτες και φίλους του ολοκλήρωσε μια ακόμη επίσκεψή του στην ακριτική περιοχή (4ημερη αυτή την φορά) και επέστρεψε στην Αθήνα.
Από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής που έφθασε στο αγρόκτημα του Χριστόφορου Κωσταρά, με τον οποίο οι δεσμοί είναι στενοί και πολύχρονοι, επισκέφτηκε αρκετά μέρη του Πωγωνίου και της Κόνιτσας, ενώ είχε επαφές και με κατοίκους της περιοχής, με πολλούς από τους οποίους έχει συνδεθεί και προσωπικά τα είκοσι και πλέον χρόνια που έχει ως βάση εξορμήσεών του το Δολό, το μικρό αλλά γραφικό παραδοσιακό χωριό του Πωγωνίου.
Τις μέρες αυτές ο Κ. Καραμανλής συναντήθηκε και ενημερώθηκε για τοπικά αλλά και γενικά προβλήματα της Ηπείρου από τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη που τον επισκέφτηκε στο Δολό μαζί με τους Δημάρχους όμορων Δήμων Ζίτσας Μιχ. Πλιάκο, Ζαγορίου Γ. Σουκοβέλο και τον πρώην Δήμαρχο Κόνιτσας στρατηγό Ανδρέα Παπασπύρο.
Επίσης, χθες το πρωί δέχτηκε την Αντιπεριφερειάρχη Αγνή Νάκου μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Οδυσσέα Πότση.

ΠΗΓΗ: https://www.proinoslogos.gr/

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση ζωοκλοπής και ζωοκτονίας σε περιοχή της Θεσπρωτίας


Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εξιχνιάσθηκε υπόθεση ζωοκλοπής και ζωοκτονίας που έγινε σε περιοχή της Θεσπρωτίας.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο ημεδαποί, κατά το χρονικό διάστημα από 19 έως 25-05-2020, αφαίρεσαν από κτηνοτροφική μονάδα σε περιοχή της Θεσπρωτίας ένα ζώο (ταύρο), το οποίο ακολούθως θανάτωσαν, με σκοπό την περαιτέρω εκμετάλλευση του κρέατός του.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συνέντευξη Τύπου του κ. Σπύρου Ριζόπουλου, την Τετάρτη 17 Ιουνίου


Ο επικεφαλής  των Οριζόντων Ηπείρου κ. Σπύρος Ριζόπουλος θα παραχωρήσει αύριο, Τετάρτη 17 Ιουνίου, στη 11π.μ. συνέντευξη Τύπου  στα γραφεία της παράταξης Ναπολέοντος Ζέρβα 2, 1ος όροφος, Ιωάννινα (Τηλέφωνο 26510 39931).

Θύμα του τραπεζικού αυτισμού οι πρώην εργαζόμενοι της "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ"


Μια καταχρηστική και ανέντιμη ανακοπή…
Γιώργος Καρελιάς*

Πώς δύο τράπεζες εμποδίζουν 850 πρώην εργαζομένους της «Ελευθεροτυπίας» να πάρουν τις αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα τους.
Η «Ελευθεροτυπία» έπαψε να κρέμεται στα περίπτερα τον Δεκέμβριο του 2011, ύστερα από 36 χρόνια. Από τότε αρχίζει ο Γολγοθάς των περίπου 850 ανθρώπων που εργάστηκαν σ’ αυτήν, οι οποίοι πασχίζουν να διεκδικήσουν ό,τι μπορούν από τους κόπους μιας ζωής (αποζημιώσεις και δεδουλευμένα). 
Το 2014 η εταιρεία που την εξέδιδε, η Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε., κηρύχθηκε σε πτώχευση. Το καλό, τρόπος του λέγειν, στην περίπτωσή της ήταν ότι διέθετε περιουσία (δύο ακίνητα μεγάλης αξίας), από την οποία οι πρώην εργαζόμενοι ήλπιζαν να διεκδικήσουν μέρος των απαιτήσεών τους.
Αφού αντιμετωπίσαμε πλήθος προβλημάτων, καταφέραμε να πωληθεί πέρσι το κτιριακό συγκρότημα του Νέου Κόσμου. Και ο σύνδικος της πτώχευσης κατάρτισε τον πίνακα της διανομής του τιμήματος στον καθένα και την καθεμιά δικαιούχο. Φτάσαμε, δηλαδή, ένα βήμα πριν από τον στόχο μας.
Ενημερώσαμε εγκαίρως τους δύο βασικούς διεκδικητές ποσών από την πτωχευτική περιουσία, δηλαδή το Δημόσιο και την Alpha Bank. Με στέρεα επιχειρήματα. Και με επίκληση νόμων και δικαστικών αποφάσεων, που πιστοποιούν ότι δεν έχουν να προσδοκούν κάτι από το προς διανομή ποσό. Για τον απλούστατο λόγο ότι στην περίπτωσή μας ισχύει ο προηγούμενος πτωχευτικός νόμος, βάσει του οποίου προνόμιο έχουν οι εργαζόμενοι, το Δημόσιο μόνο για τον οφειλόμενο ΦΠΑ, τον οποίο ασφαλώς θα εισπράξει, και τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία επίσης θα εισπράξουν. 
Παρά τη σαφή αυτή πρόβλεψη του νόμου και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δύο δικαστικές αποφάσεις, σε παρόμοιες υποθέσεις, που δικαίωσαν εργαζομένους στην αντιδικία τους με την τράπεζα, η Αlpha Bank κατέθεσε ανακοπή στον πίνακα διανομής, διεκδικώντας το 65% του προς διανομή ποσού. Δεν θα το πάρει. Διότι τα δικαστήρια θα εφαρμόσουν τον νόμο και θα μας δικαιώσουν.

Ζαραβίνα: Η μαγευτική λίμνη των θρύλων στο Πωγώνι του νομού Ιωαννίνων

Πού βρίσκεται η λίμνη Ζαραβίνα;
Πώς πήρε το όνομά της;
Το βάθος της λίμνης και οι θρύλοι γύρω απ’ αυτήν
 Τι είπε ο Αλή πασάς στον Πουκεβίλ για τη λίμνη
 Πώς η Ζαραβίνα από ιδιωτική λίμνη πέρασε στο Δημόσιο;
 Ο ποταμός Γορμός και η γέφυρα των Αγιών

Μία από τις σπάνιες φορές που θα αφιερώσουμε ένα άρθρο μας αποκλειστικά σε θέμα γεωγραφικό είναι η σημερινή. Άλλωστε στο protothema.gr υπάρχουν πάντοτε άκρως ενδιαφέροντα γεωγραφικά-ταξιδιωτικά άρθρα. Αποφασίσαμε ν’ ασχοληθούμε με μία από τις πολλές, άγνωστες γενικά λίμνες της χώρας μας. Πρόκειται για τη Ζαραβίνα που βρίσκεται στο Πωγώνι του νομού Ιωαννίνων. 

Η θέση της Ζαραβίνας- Πώς πήρε το όνομά της;
Η λίμνη Ζαραβίνα μέχρι την εμφάνιση του διαδικτύου ήταν γνωστή μόνο στους κατοίκους ή τους επισκέπτες του Πωγωνίου. Σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά άρθρα ακόμα και βίντεο γι’ αυτή. Θα χρησιμοποιήσουμε ελάχιστα στοιχεία από το διαδίκτυο και θα παραθέσουμε στοιχεία από δυσεύρετες πηγές.
Η λίμνη Ζαραβίνα ή Τζαραβίνα ή Τζεροβίνα ή Νεζερός ή λίμνη Δελβινακίου βρίσκεται έναντι της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κακαβιάς και απέχει 45 χλμ από τα Γιάννενα και περίπου 15 από τα ελληνοαλαβανικά σύνορα. Για όσους γνωρίζουν την περιοχή βρίσκεται ανάμεσα στο Καλπάκι και το Χάνι Δελβινακίου. Έχει έκταση 0,301 τ. χλμ (πηγή: Βικιπαίδεια) ωστόσο τον χειμώνα λόγω των πολλών βροχοπτώσεων στην περιοχή η έκταση που καταλαμβάνει είναι σαφώς μεγαλύτερη. 
Ο Γιώργος Φατούρος στο σπουδαίο έργο του ‘’ΛΙΜΝΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ’’ γράφει ότι καλύπτει έκταση 260 στρεμμάτων. Σχηματίστηκε από τοπικό καρστικό βύθισμα της εποχής του Πλειστόκαινου και έχει τη μορφή ανεστραμμένου κόλουρου κώνου. Η μέση απόλυτη στάθμη της βρίσκεται στα 480 μ. Τροφοδοτείται από τους χειμάρρους Θειαφόλακκο, Βοϊδίτσα και Λάκκο Παναγιάς. Δίπλα από τη λίμνη περνούσε κατά το παρελθόν και ως τα μέσα του 19ου αιώνα ένας πανάρχαιος δρόμος που οδηγούσε από τη Νότια Ελλάδα στην πρωτεύουσα των Μολοσσών Πασσαρώνα και από εκεί στο Δυρράχιο όπου συναντούσε την Εγνατία Οδό. Ήταν γνωστός ως Ντερβένι. Η λίμνη είναι γνωστή κυρίως με το όνομα Ζαραβίνα. Συχνά αποκαλείται και Τζαραβίνα ενώ σπανιότερα λέγεται Τζεροβίνα και Νεζερός. Το όνομα λίμνη Δελβινακίου είναι μάλλον άστοχο, καθώς η ιστορική κωμόπολη του Δελβινακίου απέχει αρκετά χιλιόμετρα από αυτή. Πολύ κοντά στη λίμνη βρίσκεται το χωριό Ζαραβίνα (γνωστό ως Λίμνη από το 1928 ως τον Μάρτιο του 2020). Παλαιότερα βρισκόταν δίπλα στη λίμνη Ζαραβίνα ωστόσο η καταστροφή του από Αλβανούς Λιάπηδες μετά τον θάνατο του Αλή πασά το 1822 ανάγκασε τους κατοίκους του χωριού να χτίσουν καινούργιο οικισμό στη σημερινή του θέση, δύο χιλιόμετρα ψηλότερα από την προηγούμενη, για να προφυλαχθούν από τις ληστρικές επιδρομές.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση, την Τέταρτη 17 Ιουνίου και ώρα 7:00 μ.μ.


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. Ιωάννινων διοργανώνει ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση την Τέταρτη 17 Ιουνίου και ώρα 7:00 μ.μ.
Θέμα: «Από το "Μένουμε Όρθιοι" σε έναν νέο πρόγραμμα της Αριστεράς».
Ομιλητές:
ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ, τομεάρχης Οικονομικών
ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΝΟΓΙΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, Κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ
Παρεμβαίνει η ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ, βουλευτής Ιωαννίνων
Συντονίζει ο ΑΡΗΣ ΣΠΕΓΓΟΣ, Συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το FB www.facebook.com/syrizaioanninon και το LEFT.GR

Ανοιχτά και πάλι τα Μουσεία για το κοινό

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, από σήμερα άνοιξαν και πάλι για το κοινό, με τις απαραίτητες προσαρμογές και προβλέψεις, τα δύο μεγάλα δημόσια μουσεία των Ιωαννίνων, το Αρχαιολογικό, στο Πάρκο Λιθαρίτσια, και το Βυζαντινό, με τα παραρτήματά του Φετιχιέ Τζαμί, «Θησαυροφυλάκιο», «Πυριτιδαποθήκη» και Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Δημήτρης Κωνστάντιος», στο Κάστρο, στην εσωτερική ΝΑ ακρόπολη Ιτς Καλέ.
Σε αυτά, με σύγχρονη μουσειολογική αντίληψη, αναδεικνύονται ποικίλες όψεις και ερμηνεύονται οι ιστορικές διαδρομές των πολιτισμών της Ηπείρου από τα 250.000 χρόνια πριν από σήμερα έως τον 19ο αι.
Για την ασφαλή επαναλειτουργία ισχύουν κανόνες, όπως ενδεικτικά:
- Οι επισκέπτες και οι ξεναγοί οφείλουν να ακολουθούν τις υποδείξεις του φυλακτικού προσωπικού και να τηρούν ιδίως τις προβλεπόμενες φυσικές αποστάσεις (εσωτερικά: 2,00μ, εξωτερικά: 1,5μ) κατά την αναμονή εισόδου, την έκδοση εισιτηρίου και την περιήγηση στους εκθεσιακούς χώρους.
- Η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους επισκέπτες, τους ξεναγούς και το προσωπικό είναι υποχρεωτική.
- Θα εφαρμόζεται απαρέγκλιτα και όπως προβλέπεται κατά περίπτωση ο μέγιστος αριθμός ταυτόχρονης παρουσίας ατόμων.
-  Ο μέγιστος αριθμός ατόμων που συμμετέχουν σε οργανωμένη ομάδα επισκεπτών (γκρουπ) ορίζεται στα 8 άτομα.
- Ενθαρρύνεται η έκδοση εισιτηρίου με ανέπαφες χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες στα μηχανήματα POS των μουσείων καθώς και του Πωλητηρίου στην είσοδο της ακρόπολης Ιτς Καλέ.
Η συνεργασία όλων αποτελεί σημαντική παράμετρο για την ομαλή επαναλειτουργία των μουσείων κάτω από τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας του COVID-19 που βιώνονται παγκοσμίως.
Οι κανόνες και τα μέτρα θα τελούν υπό συνεχή επαναξιολόγηση και επικαιροποίηση, σύμφωνα με τυχόν νέα δεδομένα που προκύπτουν.
Υπενθυμίζεται ότι στα δύο μουσεία λειτουργούν και τέσσερεις περιοδικές εκθέσεις ως εξής:
Στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων «Διώνη» η περιοδική έκθεση Ήπειρος, μητροπόλεις, αποικίες. Στα άκρα του αρχαίου κόσμου.
Στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων «Δημήτριος Κωνστάντιος» η περιοδική έκθεση Ο καιρός της Επανάστασης. Τα Γιάννενα από τον Ρήγα στον Byron.
Στο Αρχαιολογικό και Βυζαντινό Μουσείο, καθώς και στο «Θησαυροφυλάκιο» στην εσωτερική Ακρόπολη του Κάστρου Ιωαννίνων η περιοδική έκθεση Αργυροφεγγής.
Τα Αργυρά των Ιωαννίνων.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για σπονδυλωτή έκθεση με ταυτόχρονη παρουσίαση αργυρών αντικειμένων λατρείας, πολυτελείας και καλλωπισμού , από τον 16ο αιώνα έως σήμερα, ανώνυμων και επώνυμων αργυροχόων, σε εννέα Μουσεία της πόλης (Αρχαιολογικό, Βυζαντινό, Λαογραφικό, «Κώστας Φρόντζος», Δημοτικό Μουσείο, Αργυροτεχνίας του ΠΙΟΠ, Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής περιόδου, Ιστορικό Μουσείο Νικολάου).
Στην «Πυριτιδαποθήκη» στην εσωτερική Ακρόπολη του Κάστρου Ιωαννίνων η περιοδική εικαστική έκθεση Προσωπεία Αρχαίου Ελληνικού Δράματος της Δήμητρας Ζώη.
Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων
Ωράριο λειτουργίας (Τετάρτη έως Δευτέρα): 8.30 π.μ. έως 3.30 μ.μ.
Τρίτη κλειστά.
Πληροφορίες: τηλ. 26510-01089
Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων (Κάστρο Ιωαννίνων)
Ωράριο λειτουργίας (Τετάρτη έως Δευτέρα): 8.30 π.μ. έως 3.30 μ.μ.
Τρίτη κλειστά.
Πληροφορίες: τηλ. 26510-25989

Ευεξία και απόδοση στην εργασία; Κάν΄το όπως η Google


Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, με τις νέες τεχνολογίες να κατακτούν τη μερίδα του λέοντος στην εργασία και με δεδομένο ότι η καλή υγεία και η υψηλή αποδοτικότητα είναι ο απόλυτος συνδυασμός που κερδίζει μεταξύ των new age εργαζομένων, όλο και περισσότεροι στρέφονται προς τον διαλογισμό, για να αντιμετωπίσουν το συνεχώς μεταβαλλόμενο και γεμάτο στρες περιβάλλον.
Ειδικά στη φάση που διανύουμε, μετά την δύσκολη περίοδο του εγκλεισμού, που πάρα πολλοί εργαζόμενοι επιστρέφουν σταδιακά στους χώρους εργασίας τους με φυσική παρουσία, καλούνται να αντιμετωπίσουν νέες συνθήκες -όχι απαραίτητα ευχάριστες- και μια, ακόμη, μορφή στρες, που σχετίζεται με την παραμονή τους ή μη στη δουλειά, αλλά και με το να «βγάλουν τα σπασμένα» όλης αυτής της πρωτόγνωρης περιόδου, που προηγήθηκε.
Ο ρόλος του λεγόμενου mindfulness - ενσυνειδητότητα στα ελληνικά - είναι σημαντικός για όλους αυτούς τους εργαζόμενους, καθώς μπορεί να τους βοηθήσει αποτελεσματικά να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις στο ανταγωνιστικό εργασιακό τους περιβάλλον.