Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Πρέβεζας για παραβάσεις των νόμων περί αρχαιοτήτων, ναρκωτικών και όπλων

 


Κατηγορείται για παραβάσεις των νόμων περί αρχαιοτήτων, ναρκωτικών και όπλων

Συνελήφθη χθες (21-06-2023) το πρωί σε περιοχή της Πρέβεζας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί αρχαιοτήτων, ναρκωτικών και όπλων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του ημεδαπού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πήλινος αμφορέας μικρών διαστάσεων των ύστερων ρωμαϊκών χρόνων,



4 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 35 εκατοστά έως 1,8 μέτρα,

35 ναρκωτικά χάπια,

5,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

σπόροι κάνναβης,

κυνηγητικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής και

πολεμικό βλήμα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Ιωάννινα: Συνεχίζεται το Φεστιβάλ Refugee Week

 


Μετά από ένα δυναμικό ξεκίνημα που έγινε στο Πάρκο Λιθαρίτσια συνεχίζονται οι δράσεις και οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Refugee Week.

Όπως τόνισε η Αντιδήμαρχος Χριστίνα Κωτσαντή η εβδομάδα προσφύγων είναι ένα σημαντικό και ιδιαίτερο γεγονός που φέρνει σε επαφή την πόλη και τους κατοίκους με πρόσφυγες, οργανώσεις, καλλιτέχνες και δημιουργούς με σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Ενεργό συμμετοχή στην διοργάνωση και τις δράσεις που εξελίσσονται έχει ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Αϊβατίδης που είναι και Πρόεδρος στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών.



Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου εξήρε τη συνεργασία που έχει αναπτύξει ο Δήμος με τους διεθνείς οργανισμούς και τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται όπως και με το Δίκτυο Πόλεων για την ένταξη. Το δίκτυο επιτρέπει στους φορείς της αυτοδιοίκησης να σχεδιάζουν καλές πρακτικές για την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών και να διευκολύνουν την ενσωμάτωσή τους στις τοπικές κοινωνίες, υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Εκδηλώσεις και δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται στην πόλη μέχρι και την Κυριακή με την υποστήριξη και την συμμετοχή ιδρυμάτων και οργανισμών όπως η Ύπατη Αρμοστεία, o Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, στο πλαίσιο του προγράμματος HELIOS χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, και πλήθος τοπικών οργανώσεων και ομάδων.

Ιωάννινα: Συνεργασία του Δημάρχου με την Πρέσβη της Σλοβακίας

 


Την Πρέσβη της Σλοβακίας στη χώρα μας Marcela Hanusová καθώς και συνεργάτες της υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα καθώς μεταξύ της Πρεσβείας της Σλοβακίας και του Δήμου Ιωαννιτών έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια ένας μόνιμος δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας.

Κατά την διάρκειά της συζητήθηκαν τρόποι διεύρυνσης της συνεργασίας αυτής κυρίως στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της παιδείας και των νέων τεχνολογιών.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Πρέσβη και τους συνεργάτες της για το ενδιαφέρον και υπογράμμισε ότι οι στενές σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί θα διατηρηθούν και θα ενισχυθούν.

ΠΗΓΗ: www.ioannina.gr/

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο φοιτητικό εστιατόριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 


Επίσκεψη στο φοιτητικό εστιατόριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «Η Φηγός» πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη και Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, συνοδευόμενοι από τον Χρήστο Μαντά.

Εκεί, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους, μέλη ΔΕΠ και φοιτητές.

Η Μερόπη Τζούφη επισκέφθηκε τα Λιθαρίτσια προκειμένου να συμμετάσχει στην έναρξη του φεστιβάλ για τους πρόσφυγες Refugee Week Greece, στο οποίο συμμετείχαν ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Σιταριά Πωγωνίου: Όρθρος, Θεία Λειτουργία και ακολουθία Αρτοκλασίας στο εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννου, το Σάββατο 24 Ιουνίου (Γενεθλίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου)

 


Το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023 εορτή Γενεθλίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου θα τελεστεί Όρθρος, Θεία Λειτουργία και ακολουθία Αρτοκλασίας στο εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννου (08:00-10:30).

Δηλώσεις του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καί Κονίτσης κ. Ανδρέα για την παράταση κράτησης του Φρέντυ Μπελέρη

 

ν Δελβινακί τ 21 ουνίου 2023

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανς καί Κονίτσης κύριος ΑΝΔΡΕΑΣ, κανε τίς κόλουθες δηλώσεις:

 «Εναι πλέον λοφάνερο, τι τό λβανικό καθεστώς πιμένει στήν δικη κράτηση το Φρέντυ Μπελέρη, προκειμένου νά μή παραστ στήν ρκωμοσία του ς Δημάρχου τς ρωϊκς καί δούλωτης Χειμάρρας, ν ψει τς σχετικς συνεδριάσεως το Δημοτικο Συμβουλίου. Μάλιστα, δελφός του Λεονάρδος Μπελέρης χει προειδοποιήσει, τι ν Φρέντυ Μπελέρης παραμείν στήν φυλακή καί δέν ρκισθ θά χάσ τό χρσμα. Καί προσθέτει τι γιά εκοσι (20) χρόνια Φρέντυ Μπελέρης παρακολουθεται καί διώκεται. Καί τι μέ βάση τήν δικογραφία, τήν ποία χουν μελετήσει, δέν στέκει τίποτα, δέν πάρχει καμμιά συναλλαγή, πως τόν κατηγορε τό καθεστώς Ράμα.

Δήμος Πωγωνίου: Δακτυλιώθηκαν 36 νεοσσοί πελαργοί

 


Την φροντίδα αρμοδίων και εθελοντών έλαβαν και φέτος οι λευκοί πελαργοί (Ciconia ciconia) που φιλοξενούνται στα χωριά του Δήμου Πωγωνίου, στη καθιερωμένη δράση δακτυλίωσης και καθαρισμού των φωλιών τους.

Η δράση υλοποιήθηκε από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων σε συνεργασία με την κα. Eva Stets συντονίστρια των δακτυλιώσεων λευκού πελαργού στην Ελλάδα του ΕΚΔΠ, τον κ. Μαμάση Διονύση Περιβαλλοντολόγο και δακτυλιωτή Λευκών Πελαργών και το Δήμο Πωγωνίου, με τη συνδρομή της ΔΕΔΔΗΕ Ιωαννίνων και εθελοντών.

Το συνεργείο φρόντισε τη μία οικογένεια πελαργών που φιλοξενείται στο Καλπάκι και στη συνέχεια μετέβη στον Παρακαλάμο όπου φιλοξενούνται  τριάντα επτά (37) οικογένειες. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν δακτυλιώσεις σε δώδεκα (12) φωλιές και δακτυλιώθηκαν τριάντα έξι (36) νεοσσοί πελαργοί.

41ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων: Από 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2023

 


Από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2023 πραγματοποιείται  το 41ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, στα ειδυλλιακά περτουλιώτικα λιβάδια της Περιφερειακής Ενότητας  Τρικάλων, σε υψόμετρο 1150 μέτρων.

Σε ένα μοναδικής φυσικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, οι Σαρακατσαναίοι  αποδεικνύουν πόσο στενή υπήρξε η σχέση τους με τα βουνά  της ελληνικής φύσης, όπου διατηρήθηκε προφυλαγμένη η φλόγα της ελευθερίας και ο πόθος της αναγέννησης της ελληνικής φυλής.

Το φετινό Αντάμωμα είναι αφιερωμένο στους Σαρακατσαναίους της Βουλγαρίας που αποκόπηκαν από τον Εθνικό Ιστό μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και το κλείσιμο των συνόρων και παρόλα αυτά κρατούν άρρηκτους τους δεσμούς με την Πατρίδα, την Ιστορία και την Παράδοση. Έναυσμα αυτού του  αφιερώματος στάθηκε η θετική έκβαση  της συλλογικής προσπάθειας των δύο Ομοσπονδιών για την  οφειλόμενη απόδοση της Ελληνικής Ιθαγένειας στους 25.000 Σαρακατσαναίους της Βουλγαρίας.

Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τους δικαιούχους του Κοινωνικού τουρισμού 2023

 


Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα κοινωνικού τουρισμού για το 2023 από τη ΔΥΠΑ.

Πρόκειται για τους προσωρινούς πίνακες αποτελεσμάτων με τους δικαιούχους των ωφελούμενων του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού για το 2023. Θα ακολουθήσει μια ολιγοήμερη διορία για ενστάσεις. Στη συνέχεια θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες.

Τα αποτελέσματα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν εάν είναι δικαιούχοι, ανάλογα με τους 4 τελευταίους αριθμούς του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ τους εδώ.

Κοινωνικός Τουρισμός: Τα χαρακτηριστικά του προγράμματος

Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Δωρεάν τα διόδια για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου

 


Χωρίς την καταβολή διοδίων, θα είναι η διέλευση των πολιτών σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνησή τους στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξέδωσε εντολή για δωρεάν διελεύσεις επιβατικών Ι.Χ. και δικύκλων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους.

Για τους ψηφοφόρους η δωρεάν διέλευση ισχύει από τις 00:00 του Σαββάτου 24 Ιουνίου 2023 (μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο) μέχρι τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2023.

Μέχρι 10 Σεπτεμβρίου 2023 οι εγγραφές στο ηλεκτρονικό μητρώο πτηνοτροφείων

 


Λήγει στις 10 Σεπτεμβρίου 2023  η παράταση της υποχρέωσης εγγραφής των πτηνοτροφείων στο ηλεκτρονικό μητρώο εμπορικών εκμεταλλεύσεων πουλερικών.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Υγείας των Ζώων του ΥπΑΑΤ, η προθεσμία εγγραφής λήγει για τις εμπορικές εκμεταλλεύσεις πουλερικών κρεοπαραγωγής, ωοπαραγωγής πλην ορνίθων (π.χ. ορτύκια),  αναπαραγωγής, απόδοσης για εμπορία ως οικόσιτα και εκτροφής πτερωτών θηραμάτων για εμπλουτισμό του φυσικού αποθέματος.

Υπενθυμίζεται ότι για τις εκμεταλλεύσεις ωοτόκων ορνίθων, τα εκκολαπτήρια και τα αναθρεπτήρια η προθεσμία έχει λήξει από τον Δεκέμβριο του 2022.

Όταν οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων δε συμμορφώνονται με τις συστάσεις των αρμόδιων κτηνιατρικών αρχών, για τις εμπορικές εκμεταλλεύσεις πουλερικών που δεν έχουν εγγραφεί ή επικαιροποιηθεί (ωοτόκες όρνιθες) εμπρόθεσμα τα στοιχεία τους στο μητρώο, θα ισχύουν τα ακόλουθα:

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 22 Ιουνίου

 


Την Πέμπτη  22 Ιουνίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν. Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό Κέντρο, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λεωφόρος Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Κόνιτσας, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00.

Τα πιο συχνά προβλήματα μετά την εγχείρηση για καρκίνο του προστάτη


 Η ακράτεια ούρων και η στυτική δυσλειτουργία είναι συνηθισμένα προβλήματα μετά την εγχείρηση για τον καρκίνο του προστάτη, αλλά χάρη στην πρόοδο της Ιατρικής συνήθως είναι παροδικές. Ακόμα, όμως, κι αν είναι μακροχρόνιες, υπάρχουν τεχνικές με τις οποίες μπορεί να αντιμετωπιστούν ριζικά.

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ένας από τους πιο συχνούς καρκίνους των ανδρών. Συνήθως αναπτύσσεται αργά και αρχικά είναι περιορισμένος στον προστάτη αδένα, οπότε μπορεί να χρειαστεί ελάχιστη ή και καθόλου θεραπευτική παρέμβαση. Μερικές φορές ωστόσο είναι επιθετικός και μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα.

«Ο καρκίνος του προστάτη που εντοπίζεται εγκαίρως (όταν είναι ακόμα περιορισμένος στον προστάτη αδένα), έχει καλύτερες πιθανότητες επιτυχούς αντιμετώπισης. Αυτή εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως την ταχύτητα ανάπτυξής του, τον βαθμό επέκτασής του, την συνολική υγεία του ασθενούς, καθώς και την προσεκτική αξιολόγηση του οφέλους και των πιθανών κινδύνων από τη θεραπεία», αναφέρει ο Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος δρ Χρήστος Φλιάτουρας, Διευθυντής του Ανδρολογικού Τμήματος στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.