Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Πανάξιος πρωταθλητής του Α' ομίλου της Β΄ Ερασιτεχνικής ο Π.Α.Σ. Αλμυρός Βουνοπλαγιάς

 


Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστική Play Off στον Α΄ Όμιλο της MAISON Β΄ ερασιτεχνικής 

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023  

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ   0-3   

Κυριακή     4 Ιουνίου  2023 

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 2-1

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης το απόγευμα της Κυριακής με τη Προοδευτική Περάματος σε μια φανταστική ατμόσφαιρα η διοίκηση, ο προπονητής Τάκης Νάκας, οι ποδοσφαιριστές και οι φίλαθλοι του Π.Α.Σ. Αλμυρού Βουνοπλαγιάς, κατά την απονομή του Κυπέλλου πρωταθλήματος του Α' ομίλου της Β΄ Ερασιτεχνικής γιόρτασαν την άνοδό τους στην Α΄ Ερασιτεχνική.


Αξίζει να αναφέρουμε ότι  στην  διοίκηση του Π.Α.Σ. Αλμυρού είναι ο ακούραστος συγχωριανός Γεώργιος Θ. Μήτσης και στο τιμόνι της ομάδας ο έμπειρος προπονητής Τάκης Νάκας.

Ο Τάκης Νάκας ανέλαβε την ομάδα την προηγουμένη χρονιά κατόρθωσε να την κρατήσει την κατηγορία και φέτος να την ανεβάσει  στην Α΄ Ερασιτεχνική.

Οι πρωταθλητές φόρεσαν τα μπλουζάκια των πρωταθλητών και γιόρτασαν με τη ψυχή τους την μεγάλη άνοδο.

Ανοιχτή η πλατφόρμα του Κοινωνικού τουρισμού για όλα τα ΑΦΜ


 Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως ως τις 5 Ιουνίου (23:59) για όλα τα ΑΦΜ.

Τα προσωρινά αποτελέσματα θα βγουν μετά από 15 μέρες που θα κλείσουν οι αιτήσεις, δηλαδή γύρω στις 20 Ιουνίου.

Η υποβολή αιτήσεων, με τους κωδικούς TAXISnet, γίνεται https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/koinonikos-tourismos

Δικαιούχοι είναι:

εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή ασφαλισμένοι στον e-EΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01/01/2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Σε εξέλιξη τέσσερα προγράμματα για ενεργειακή αναβάθμιση

 


Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την περίοδο τέσσερα προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 800 εκατομμυρίων ευρώ για την ενέργεια κι η αναβάθμιση κατοικιών και την ανανέωση εξοπλισμού.

Πρόκειται για τα προγράμματα «Εξοικονομώ 2023», «Εξοικονομώ - Ανακαινίζω» για νέους, «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Θερμοσίφωνα» και «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» που έχουν συγκεντρώσει ήδη σημαντικό ενδιαφέρον από τους ωφελούμενους που υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής.

Το «Εξοικονομώ 2023», με προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ, από τα οποία διατίθενται 60 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για ευάλωτα νοικοκυριά, με στόχο την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας είναι το πρώτο πρόγραμμα επιδότησης για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών που θεσπίστηκε από την Πολιτεία και προκηρύσσεται με διάφορες παραλλαγές από το 2009.

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων (https://exoikonomo2023.gov.gr ) θα ανοίξει στις 12 Ιουνίου και θα δέχεται αιτήσεις έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Οι παρεμβάσεις που επιδοτούνται είναι:

-Αντικατάσταση κουφωμάτων.

Ολικό λίφτινγκ στο TaxisNet

 


«Τέλος εποχής» μετά από 26 χρόνια στο ηλεκτρονικό σύστημα TAXIS, το TAXISnet και το ελεγκτικό πρόγραμμα ELENXIS.

Και τα τρία συστήματα αλλάζουν, με στόχο τον επιχειρησιακό εκσυγχρονισμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Τον πληρη ψηφιακό μετασχηματισμό της με αντικατάσταση των taxis, taxisnet και elenxis, που λειτουργούν περισσότερα από 20 χρόνια, προχωρά σταδιακά η ΑΑΔΕ μετά την ένταξη του έργου του ενοποιημένου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Φορολογίας στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τα υφιστάμενα πληροφοριακά συστήματα παρουσιάζουν σημαντικούς περιορισμούς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα καλύψει τα κενά αξιοποιώντας τον τεράστιο όγκο δεδομένων για την αντιμετώπιση της φορολογικής απάτης και του λαθρεμπορίου.

Το έργο στοχεύει στην ενοποίηση, συλλογή και αξιοποίηση των βάσεων δεδομένων, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της μη φορολογικής συμμόρφωσης αλλά και γενικά στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει η ΑΑΔΕ προς τον φορολογούμενο.

Νέες αυξήσεις επιτοκίων των δανείων

 


Σύμφωνα με την  απόφασή της  Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έρχεται  νέα αύξηση στα επιτόκια.

O πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Μάιο, υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και ο δομικός δείκτης, που αποτελεί εστία ανησυχίας και προβληματισμού για την ΕΚΤ, συνέχισε την πτωτική πορεία.

Όλα αυτά, ωστόσο, δεν είναι ικανά να πείσουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να τραβήξει χειρόφρενο στις αυξήσεις των επιτοκίων.

Παρά τα θετικά μηνύματα για τον πληθωρισμό, υπάρχει μακρύς δρόμος έως ότου αυτός υποχωρήσει σε μικρότερα επίπεδα.

Δάνεια: Νέες αυξήσεις επιτοκίων – Πώς θα προστατευθείτε

Στεγαστικό Δάνειο 100.000 € (κυμαινόμενο)

Μέχρι 31 Ιουλίου οι αιτήσεις επανένταξης σε ρύθμιση οφειλών

 


Μέχρι 31 Ιουλίου έχουν όσοι οφειλέτες πληρούν τους όρους ένταξης στις ρυθμίσεις οφειλών να το πράξουν εκμεταλλευόμενοι το ευνοϊκό πλαίσιο που έχει θεσπιστεί και αφορά αποκλειστικά όσους έχασαν τις παλαιές ρυθμίσεις των 72 και 120 δόσεων, εντός της περιόδου που διήρκησε η οικονομική κρίση, αλλά και αυτούς που, ενώ κράτησαν για το ίδιο χρονικό διάστημα ζωντανές τις ρυθμίσεις, εντούτοις δημιούργησαν νέα χρέη.

Τις τελευταίες 10 ημέρες έχει ανεβάσει ρυθμούς η ένταξη – επανένταξη στο εν λόγω πλαίσιο και πλέον ο αριθμός τους υπερβαίνει τους 20.500 οφειλέτες, οι οποίοι και έχουν ρυθμίσει συνολικό χρέος ύψους σχεδόν 370 εκατ. ευρώ.

Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι ο ρυθμός αυτός θα αυξάνεται, όσο πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία ένταξης στις ρυθμίσεις και θεωρούν ότι μέχρι τις 31 Ιουλίου που λήγει η σχετική προθεσμία θα έχει ενταχθεί ένας σημαντικός αριθμός φορολογουμένων στις ρυθμίσεις.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι φορολογούμενοι που έχουν χάσει τη ρύθμιση των 120 δόσεων και έχουν την ευκαιρία να επανενταχθούν ανέρχονται σε 190.000 ενώ περίπου 10.000 είναι οι οφειλέτες που απώλεσαν τη ρύθμιση της πανδημίας των 36-72 δόσεων έως την 1η Φεβρουαρίου 2023.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΑΑΔΕ, μέχρι και την Παρασκευή η εικόνα ήταν η εξής:

Περιφέρεια Ηπείρου: Αρνητικές γνωμοδοτήσεις για τα φωτοβολταϊκά πάρκα Ευρυμενών, Καμαρίνας και για το Υδροηλεκτρικό Τύριας

 


Αρνητική ήταν η γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου για τέσσερα έργα ΑΠΕ, τα οποία απασχολούν έντονα τις τοπικές κοινωνίες.

Συγκεκριμένα οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση αφορούν, μεταξύ των άλλων, τα έργα:

·         Δύο φωτοβολταϊκά πάρκα  ισχύος 95 ΜW και 30 ΜW αντίστοιχα στη  θέση «Καμαρίνα» Δ.Ε. Ζαλόγγου Δήμου Πρέβεζας

·         Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 75 MW στη θέση Ευρυμενών, Τ.Κ. Δελβινακόπουλου Δήμου Ζίτσας

·         Μικρό υδροηλεκτρικό ισχύος 1,78 MW επί του ποταμού Τύρια Δ.Ε. Σελλών Δήμου Δωδώνης.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλειος Γοργόλης στην τοποθέτησή του, αφού τόνισε ότι η Περιφερειακή Αρχή είναι υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που όμως δεν προκαλούν προβλήματα στο περιβάλλον ή σε άλλες υπάρχουσες δραστηριότητες, αναφέρθηκε διεξοδικά σε ζητήματα που ανακύπτουν από το ενδεχόμενο υλοποίησης των ανωτέρω έργων. Μάλιστα τόνισε ότι η Επιτροπή Περιβάλλοντος εξετάζει τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων πάντα και κυρίως ως προς τα περιβαλλοντικά ζητήματα αυτών.

Σιταριά Πωγωνίου: Όρθρος, Θεία Λειτουργία και ακολουθία Αρτοκλασίας στο εξωκκλήσι της Παναγίας, τη Δευτέρα 5 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος)

 


Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Σιταριάς σας ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 εορτή του Αγίου Πνεύματος θα τελεστεί Όρθρος, Θεία Λειτουργία και ακολουθία Αρτοκλασίας στο εξωκκλήσι της Παναγίας (08:00-10:15).

Ξεκινούν την Τρίτη 6 Ιουνίου οι αιτήσεις για τα προγράμματα Αγροτικής Εστίας

 


Στην υλοποίηση των προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) έτους 2023, με έμφαση στον κοινωνικό τουρισμό και στις παιδικές κατασκηνώσεις, προχωρά ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Αγροτική Εστία βρίσκεται και εφέτος στο πλευρό των αγροτών, της αγρότισσας μητέρας και του παιδιού, μέσα από σειρά κοινωνικών προγραμμάτων, που στόχο έχουν να ενισχύσουν οικονομικά και να ψυχαγωγήσουν τους ανθρώπους της υπαίθρου.

Από την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 μέχρι και τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023, οι ενδιαφερόμενοι για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας θα μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας.

Προγράμματα Αγροτικής Εστίας

  – Κοινωνικός/ιαματικός τουρισμός: 53.500 δικαιούχοι

   -Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα: 1.500 παιδιά

   -Εκδρομικό πρόγραμμα: 12.500 δικαιούχοι

   Δωρεάν παροχή βιβλίων: 130.000 δικαιούχοι

  – Δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου: 32.500 δικαιούχοι

   -Χρηματικά βοηθήματα: 1.000 πολύτεκνες μητέρες αγρότισσες και 4.000 τρίτεκνες μητέρες αγρότισσες

Ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική δράση της Τροχαίας Ιωαννίνων για παιδιά προσχολικής ηλικίας

 


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαιδευτική δράση που σχεδίασε το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία απευθύνονταν σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Ειδικότερα, κατά το προηγούμενο τριήμερο (31/5-2/6/2023), 220 συνολικά μαθητές 12 διαφορετικών νηπιαγωγείων των Ιωαννίνων είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε μία πρώτη επαφή με τους βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας,

ώστε να μάθουν να κινούνται με ασφάλεια στο δρόμο.

Ο ειδικός τάπητας κυκλοφορίας και το οπτικοακουστικό υλικό που χρησιμοποιήθηκαν κέντρισε το ενδιαφέρον των παιδιών.

Ακόμη πιο έκδηλος όμως ήταν ο ενθουσιασμός τους, όταν κλήθηκαν να εφαρμόσουν τις γνώσεις που αποκόμισαν, μπαίνοντας στο ρόλο του οδηγού ειδικών αμαξιδίων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Κυριακή 4 Ιουνίου

 


Την Κυριακή 4 Ιουνίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό Κέντρο, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Δημαρχείο Κατσικά, 09:00-14:00.

Επιτυχής διπλή χειρουργική επέμβαση στο Metropolitan General

 


Διπλή χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση δύο σοβαρών παθήσεων με υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Metropolitan General.

Ασθενής, ηλικίας 70 ετών, με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό (καρκινοπαθής από επταετίας) και πολλαπλά παράλληλα σοβαρά προβλήματα υγείας, υποβλήθηκε πρώτα σε λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή και στην συνέχεια σε αντιμετώπιση ανευρύσματος κοιλιακής αορτής με τοποθέτηση ενδοαγγειακών μοσχευμάτων, στον ίδιο χειρουργικό χρόνο.

Οι δύο επεμβάσεις διενεργήθηκαν από την επικεφαλής χειρουργό και συντονίστρια κ. Ελένη Καραφώκα-Μαύρου Γενική Χειρουργό, Διευθύντρια της Β' Κλινικής Ρομποτικής Χειρουργικής & Χειρουργικής Ογκολογίας του Metropolitan General και την ομάδα της, τον κ. Μάριο Παπαχρυσοστόμου, Επιμελητή Χειρουργικής και την κ. Μαρία Ψαρρού Αναισθησιολόγο, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο της αγγειοχειρουργικής ομάδας, τον κ. Νικόλαο Πατέλη και τον συνεργάτη Αγγειοχειρουργό κ. Ιωάννη Τσάγκο. Η συγκεκριμένη διπλή χειρουργική  επέμβαση είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας και προσθετικό επίπεδο επικινδυνότητας. Για την πραγματοποίηση του εγχειρήματος επιστρατεύθηκε όλη η διαθέσιμη (και για τις δύο ειδικότητες) σύγχρονη βιοϊατρική τεχνολογία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης απασχολήθηκαν συνολικά 10 άτομα, γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, τεχνολόγος ακτινολογικού μηχανήματος και  άτομο εκπαιδευμένο στην διαχείριση εξειδικευμένων χειρουργικών υλικών.