Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Μεταπτυχιακό για εκπαιδευτικούς

Αιτήσεις μέχρι και 31 Δεκεμβρίου

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οργανώνει και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην «Προσχολική Εκπαίδευση» που οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης σε 6 εξειδικεύσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν από την 11η μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2014 στη Γραμματεία του Τμήματος συνοδευόμενη από μια σειρά δικαιολογητικών.
Υποχρεωτική παρακολούθηση
Σύμφωνα με τον κανονισμό οι μεταπτυχιακοί φοιτητές/φοιτήτριες είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν ανελλιπώς όλες τις δραστηριότητες του Π.Μ.Σ. Η παρακολούθηση όλων των μαθημάτων του προγράμματος, η ενεργός συμμετοχή στα εργαστήρια, στις ερευνητικές δραστηριότητες του Π.Μ.Σ., στα σεμινάρια, στις πρακτικές ασκήσεις κ.λπ. είναι υποχρεωτική για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές/φοιτήτριες όλων των ειδικεύσεων.

Συνάντηση της Γενικής Γραμματέα με τους Πρόξενους της Αλβανίας στα Ιωάννινα

Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Πρόξενο και τον Πρόξενο της Αλβανίας στα Ιωάννινα κ.κ. Γιάννη Γιάννη και Σοφοκλή Βασίλη είχε το μεσημέρι της Παρασκευής (19/12/2014) η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Βίκυ Ευταξά.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Γενικής Γραμματέα, συζητηθήκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και εξετάστηκαν οι δυνατότητες ανάληψης πρωτοβουλιών των δύο πλευρών για την ανάπτυξη επενδύσεων καθώς και τη συμμετοχή σε διευρωπαϊκά προγράμματα που συμβάλουν στην ενίσχυση των υποδομών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
 

ΠΗΓΗ: www.apdhp-dm.gov.gr

ΔΕΗ: Διεκδικήστε έκπτωση στο ρεύμα έως και 54%

Δικαιούχοι και αιτήσεις

Μακροχρόνια άνεργοι, γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα, ΑμεΑ και άτομα με ανάγκη μηχανικής υποστήριξης μπορούν να ενταχτούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, το οποίο εξασφαλίζει έως και 54% χαμηλότερες χρεώσεις στο ρεύμα.
Στα όρια κατανάλωσης όλων των κατηγοριών δε λαμβάνονται υπόψη οι καταναλώσεις του νυχτερινού τιμολογίου.
Σύμφωνα με την ΔΕΗ, οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο site του Διαχειριστή του Δικτύου (www.deddie.gr), τηλεφωνικά στο 11770 και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
Τα στοιχεία που απαιτούνται για την υποβολή της αίτησης είναι: λογαριασμός ρεύματος της κύριας κατοικίας στο όνομα του ενδιαφερόμενου, προσωπικά στοιχεία (αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου), ΑΦΜ και ΑΦΜ συζύγου για τους  έγγαμους. Για τους ανασφάλιστους καταναλωτές απαιτείται ο αριθμός πρωτοκόλλου βεβαίωσης αντίστοιχου περιεχομένου από κρατικό νοσοκομείο και ο ασφαλιστικός φορέας που εξέδωσε τη βεβαίωση.
Τα άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης, πρέπει να δηλώσουν επιπλέον: αριθμό ΑΜΚΑ, αριθμό πρωτοκόλλου βεβαίωσης του κρατικού ασφαλιστικού φορέα στον οποίο υπάγονται, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης και θα πρέπει να καταθέτουν αίτηση κάθε χρόνο.

Ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου Αττικής, στόλισε το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο του και διακόσμισε εορταστικά το γραφεία του, διασκεδάζοντας παράλληλα σε σχετικό γλέντι και εκπέμποντας πανανθρώπινα μηνύματα Αγάπης

Την Κυριακή το απόγευμα στις 14 Δεκεμβρίου 2014, συγκεντρώθηκε στα γραφεία του, το Δ.Σ. του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου, για να στολίσει το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο του, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, τηρώντας τα πατροπαράδοντα έθιμα και αναδεικνύοντας τη δράση  του αυτή, σε ένα πανανθρώπινο  μήνυμα Αγάπης.

 Ανοίγοντας την συνάντηση αυτή, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου Εύα Χαλατσά, διάβασε κείμενα  του Αποστόλου Παύλου από την Αγία Γραφή, για την Αγάπη.
 Ακολούθησε η Έφορος Πολιτισμού Ελευθερία Ταουηλ Τσακάλου, που μεταξύ άλλων είπε.
 ''Αγαπημένοι,
φιλές και φίλοι.
Καλώς ανταμώσαμε και σήμερα όπως κάθε χρόνο, λίγες ημέρες πριν την Γέννηση του Χριστού !
Άραγε, τι άλλο καλύτερο θα μπορούσαμε να πούμε από την αγάπη.
Καθόσον ο Θεός Αγάπη εστι!
Γεννιόμαστε με αυτή και πρέπει να είναι φάρος στη ζωή μας .
 Η αγάπη αποτελεί το ακρογωνιαίο λίθο της Ορθόδοξης Πίστεως μας και είναι η πηγή και η ρίζα όλων των αρετών. Πηγάζει από τον Χριστό και επιστρέφει στον Χριστό μέσα από τις καλές μας πράξεις.
Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως άνθρωποι που έχουν αγάπη και σκέφτονται θετικά είναι χαρούμενοι ,δεν αρρωσταίνουν εύκολα , όσο εκείνοι οι οποίοι σκέφτονται πονηρά και έχουν μίσος.

 Το μίσος είναι νόσος μεταδοτική..
Όταν σε αγαπάνε αληθινά νιώθεις Δύναμη..
 Όταν αγαπάς έχεις θάρρος..
Η αγάπη δεν έχει μέτρο, είναι απεριόριστη...
Αγαπάτε Αλλήλους!''

 Ακολούθησε το στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου και η ανάλογη διακόσμηση του  Γραφείου, για τις χρονιάρες μέρες που έρχονται.
 Στη συνέχεια έγινε προσφορά δώρων μεταξύ των μελών του Δ.Σ.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σχετικό γλέντι, με φαγητά  και άλλα εδέσματα που παρασκεύασαν τα μέλη-γυναίκες του  Συνδέσμου και φυσικά ηπειρώτικο τσίπουρο

Και του χρόνου.

Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου: Συμβουλές προς τους οδηγούς

H Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, με αφορμή το ότι κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, αρκετοί πολίτες θα μετακινηθούν, υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές:
Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει :
·πριν ξεκινήσω για ταξίδι ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω
φροντίστε, πριν ξεκινήσετε, να ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
ελέγξτε την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου σας.
βεβαιωθείτε ότι το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας είναι γεμάτο καύσιμα.
φροντίστε να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες.
φροντίστε να έχετε μαζί σας κουτί πρώτων βοηθειών.
Επίσης, κρίνουμε επιβεβλημένη την υπενθύμιση των βασικών κανόνων που πρέπει να διέπουν την οδική μας συμπεριφορά.
Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ.
Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.
Σέβομαι τα όρια ταχύτητας.
Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα.
Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη.
Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα.
Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας.
Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας.
Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα φορώ πάντα κράνος.
Xρήσιμα τηλέφωνα
Για όλη την Ελλάδα χωρίς χρέωση από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο.
100 Αστυνομία
199 Πυροσβεστική
166 Ε.Κ.Α.Β.

112 Ευρωπαϊκός Αριθμός Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης.

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν επτά (7) άτομα για το τυχερό παιχνίδι «ζάρια», ενώ κατασχέθηκαν χρήματα και ζάρια

Συνελήφθησαν, σήμερα (20-12-2014) μετά τα μεσάνυκτα στην πόλη της Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, επτά (7) άτομα, κατηγορούμενοι για διενέργεια παράνομου τυχερού παιχνιδιού.
Συγκεκριμένα, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο), ιδιοκτησίας 49χρονης ημεδαπής, διαπιστώθηκε ότι αυτή, είχε επιτρέψει, σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, τη διενέργεια του παράνομου τυχερού παιχνιδιού «ζάρια», σε έξι (6) ημεδαπούς, ηλικίας από 29 έως 65 ετών.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του καταστήματος καθώς και στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
ένα τραπέζι ειδικά διαμορφωμένο για διενέργεια τυχερών παιγνίων
το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ
δύο (2) ζάρια
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 

Βασικές χρήσιμες συμβουλές για την προστασία των πολιτών από διαρρήξεις και κλοπές

H Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, εν όψει των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, υπενθυμίζει ορισμένες βασικές χρήσιμες συμβουλές για την προστασία των πολιτών από διαρρήξεις και κλοπές:
Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.
Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας.
Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι "κράχτες" της απουσίας σας. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας ή στο μπαλκόνι σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.

Πώς θα δοθούν τα εφάπαξ στο Δημόσιο

Χωρίς μειώσεις σε όσους συνταξιοδοτήθηκαν έως και τον Αύγουστο του 2013

Από τον Απρίλιο του 2015 και μετά οι τομείς πρόνοιας θα καταβάλλουν εφάπαξ, με τις όποιες περικοπές αποφασιστούν, βάσει της εφαρμογής του συντελεστή βιωσιμότητας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», έως τις 10 Ιανουαρίου 2015 αναμένεται να καταβληθούν από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) τα ποσά που αντιστοιχούν στα 11.100 εφάπαξ που αφορούν συνταξιούχους οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση έως την 31η Αυγούστου 2013. Από τα 11.110 εφάπαξ ήδη καταβλήθηκαν τα 5.700 και μέχρι τέλος του έτους θα φθάσουν να πληρωθούν άλλα 2.500. Επιπλέον 2.500 θα πληρωθούν μέχρι 10 Ιανουαρίου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Πρόσκληση για την 40η/22-12-2014 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την 22-12-2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 9.30 στη συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 15-12-2014 συνεδριάσεως.
1. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή συντήρηση διαμόρφωση κτιριακών Εγκαταστάσεων Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (Δ.Π.Υ.) Ιωαννίνων και του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού (Π.Σ.) Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 500.000,00 με τον Φ.Π.Α.
2. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση γεώτρησης στη θέση Βολέτσι», αναδόχου Γεωργίου Μυριούνη, μέχρι την 24-02-2015.
3. Έγκριση απευθείας ανάθεσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου για την «Παροχή τεχνικής βοήθειας για την σύνταξη στατικής μελέτης αντικατάστασης των στεγών των κτιρίων της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 9.850,00 με Φ.Π.Α.