Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ Αγροτικός Αστέρας και ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου -Έχασε η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος στο Σταυράκι-Δεύτερο τρίποντο για την Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-

Σταυράκι-Πωγωνάτος 2-1
*Σε ένα δυνατό παιχνίδι, ο Αγροτικός Αστέρας και ο ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ στον Παρακάλαμο, το απόγευμα της Κυριακής.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, κυριάρχησαν στο χώρο του κέντρου και είχαν δοκάρι με το Χαρίση Θ. μόλις στο  3΄.
Στο 10΄ ο Σαδεδίν έχασε κλασική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για τον Αστέρα.
Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και ύστερα από συνεχόμενα κόρνερ άνοιξαν το σκορ στο 25΄.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και ισοφάρισε στο 65΄  με τον Τσίωλη.
Οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμη δυο μεγάλες ευκαιρίες με τον Σαδεδίν να προηγηθούν και να πάρουν την νίκη.
 Αγροτικός Αστέρας:

Τσίτος, Τασιούλας, Δρίβας, Διαμάντης, Χαλντούπης, Αποστόλου, Ζότα, Ντρουμπάλης, Σαδεδίν (Γκέλης), Χαρίσης Θ (Χαρίσης Αλ.), Σκόρδος Κ. (Τσιώλης).  

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:
Αετός Πρωτόπαππας-ΑΠΟΕΛ 2-7
Αλμυρός Βουνοπλαγίας-Αστήρ Αμφιθέας 2-3
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου 1-1
Περίβλεπτος-Δαβάκης 2-2
Αμπελόκηποι-Ραφταναίοι 3-0
Ζωοδόχος-Δόξα Αναργυρων 2-1
Σταυράκι-Πωγωνάτος 2-1
Κεφαλόβρυσο-ΠΑΟ Κόνιτσας 3-0
Αγία Μαρίνα-Πεντέλη 3-0


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (8η αγωνιστική)
1. ΑΠΟΕΛ: 20 
2. Αγία Μαρίνα: 19
3. Σταυράκι: 18
4. ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου: 17
5. Αστήρ Αμφιθέας: 16
6. Ζωοδόχος: 14  
7. Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: 14
8. Αετός Πρωτόπαππας: 12 
9. Περίβλεπτος: 11 
10. Δόξα Αναργύρων: 10
11. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 10
12. ΠΑΟ Κόνιτσας: 9
13. Κεφαλόβρυσο: 7 
14. Πεντέλη: 6
15. Δαβάκης: 5
16. Ραφταναίοι: 4 
17. Αλμυρός Βουνοπλαγιάς: 4
18. Αμπελόκηποι: 4

Άρτα: Σύλληψη 41χρονου ημεδαπού με ποσότητες ναρκωτικών, λαθραίο καπνό και κλοπιμαία

Συνελήφθη χθες (12-10-2013) το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 41χρονος ημεδαπός, ο οποίος δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν επιπρόσθετα κλεμμένες ηλεκτρονικές συσκευές και λαθραίος καπνός.
 Συγκεκριμένα, στην κατοχή και την οικία του 41χρονου συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε ποσότητα ηρωίνης βάρους (51,56) γραμμαρίων.
μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, με κάνναβη βάρους (0,10) γραμμαρίων.
σαράντα (40) ναρκωτικά χάπια.
μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
το χρηματικό ποσό των (60) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών
μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος.
ένα (1 ) κιλό και σαράντα (4000) γραμμάρια αφορολόγητο καπνό.
μία (1) φωτογραφική μηχανή και μία (1) κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, προϊόντα κλοπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση των εμπρόθεσμων δηλώσεων

Ο συνολικός αριθμός των δηλώσεων που εκκαθαρίστηκαν, υπερβαίνει τον αντίστοιχο περσινό κατά περίπου 150 χιλιάδες, ενώ η υπέρβαση από το 2011 είναι περίπου 950 χιλιάδες δηλώσεις.

Τη 14η εκκαθάριση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ανακοίνωσε την Κυριακή η Γενική Γραμματεία Εσόδων .
Με την 14η αποστολή ολοκληρώνεται η εκκαθάριση όλων των εμπρόθεσμων δηλώσεων, καθώς και όσων χρεωστικών έχουν κληθεί για έλεγχο δικαιολογητικών και δεν έχουν ακόμη προσέλθει ή επεξεργαστεί από τις ΔΟΥ.
Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία, ο συνολικός αριθμός των δηλώσεων που εκκαθαρίστηκαν, υπερβαίνει τον αντίστοιχο περσινό κατά περίπου 150 χιλιάδες, ενώ η υπέρβαση από το 2011 είναι περίπου 950 χιλιάδες δηλώσεις.
Οι χρεωστικές δηλώσεις της 14ης αποστολής εξοφλούνται σε δύο δόσεις, η πρώτη λήγουσα την 31η Οκτωβρίου και η δεύτερη την 31η Δεκεμβρίου.
"Με την εκκαθάριση αυτή, για πρώτη φορά, υλοποιείται η δέσμευση της ΓΓΔΕ να μην αποσταλεί εμπρόθεσμη ηλεκτρονική χρεωστική δήλωση που δεν θα έχει τουλάχιστον δύο δόσεις" τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Όχι» της τρόικας στη μείωση Ειδικού Φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης

Αρνητική ήταν η απάντηση της τρόικας, σύμφωνα με πληροφορίες, στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 15%.
 Ωστόσο το οικονομικό επιτελείο κατά πληροφορίες έχει έτοιμο εναλλακτικό σχέδιο, καθώς η τρόικα είπε «όχι» στο σύνολο του αρχικού σχεδίου και όχι στα επιμέρους στοιχεία. Έτσι, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επαναδιατυπώνει την πρόταση, η οποία θα προβλέπει μικρή προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης που θα ανέρχεται στο 25% του συνολικού ποσού, αύξηση του ποσού της επιδότησης σε 0,35 από 0,28 ευρώ ανά λίτρο και διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων.
Συγκεκριμένα στη νέα πρόταση που αναμένεται να καταθέσει το υπ. Οικονομικών περιλαμβάνονται τα εξής:
Επίδομα θέρμανσης
Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης σε 0,38 από 0,35 ευρώ ανά λίτρο, ενώ σχεδιάζεται και μικρή προκαταβολή του επιδόματος στους δικαιούχους που θα ανέρχεται στο 25% του συνολικού ποσού.

Τμηματικά η 2η δόση επιστροφής του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο

Μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες για μειωμένη επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ανακοίνωσε πως τα χρήματα θα καταβληθούν εξ' ολοκλήρου, αλλά τμηματικά.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας ανακοινώνουν ότι έχουν εξασφαλισθεί οι αναγκαίες πιστώσεις και η εξόφληση της υπόλοιπης τμηματικής δόσης θα γίνει σε διάστημα δύο εβδομάδων.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 12:00

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  21η Οκτωβρίου 2013, ημέρα   ΔΕΥΤΕΡΑ & ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Έγκριση μελέτης, καθορισμός όρων της διακήρυξης και διάθεση της πίστωσης για την υλοποίηση της υπηρεσίας (Π.Δ.28/80): «Promote indigenous development by enchansing local Branding through primary, secondary and tertiary economic sector Clusters and Innovation Notes» που είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα: “GREECE-ALBANIA IPA CROSS BORDER PROGRAMME 2007-2013”.
2. Σχετικά με κατακύρωση δημοπρασίας έργου «Ασφαλτοστρώσεις κοινοτικών δρόμων Δήμου Πωγωνίου.»
3. Ανάθεση & ψήφιση εκτέλεσης  μικρών  έργων  Δήμου Πωγωνίου.
4. Ψήφιση  πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό οικον. έτους 2013 στις υπηρεσίες του Δήμου Πωγωνίου.

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής



ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Αδελφότητα Κρυονεριτών Πωγωνίου: Γιορτή Τσίπουρου στο χωριό το Σάββατο 16 Νοεμβρίου

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου θα γίνει η καθιερωμένη γιορτή τσίπουρου στο χωριό μας.
Το πρωί του Σαββάτου θα στηθεί στην πλατεία το καζάνι για την παραδοσιακή παραγωγή του τσίπουρου και θα προσφερθεί όπως κάθε χρόνο, ο σχετικός μεζές.
Το βράδυ στο παραδοσιακό κοινό τραπέζι θα προσφερθεί φαγητό και θα παίξει η ηπειρώτικη ορχήστρα του Λευτέρη Γκιόκα.
...
Για τους συγχωριανούς μας και τους φίλους του χωριού μας, η Αδελφότητα δρομολογεί, όπως κάθε χρόνο, πούλμαν και το οποίο θα αναχωρήσει στις 10 το βράδυ της Παρασκευής 15 Νοεμβρίου από τη στάση του Μετρό Άγιος Αντώνιος στο Περιστέρι.
Η επιστροφή θα γίνει την Κυριακή 17 Νοεμβρίου το μεσημέρι από το χωριό.
Το κόστος της μεταφοράς με το πούλμαν είναι 25 €.

Όσοι συγχωριανοί και φίλοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να το δηλώσουν στον Πρόεδρο της Αδελφότητας κ. Χαρίλαο Iωάννου γιατί θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 8 Νοεμβρίου.

Άρτα: Σύλληψη 22χρονου αλλοδαπού για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

Μετέφερε με αυτοκίνητο, κάτω από σακούλες με φρούτα, κλεμμένες ηλεκτρικές συσκευές και εργαλεία, με σκοπό να τα πουλήσει στην Αλβανία

Το Σάββατο (11-10-2013) τα ξημερώματα στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, στα πλαίσια ελέγχων για την πρόληψη της εγκληματικότητας, συνέλαβαν έναν 22χρονο Αλβανό, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
 Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που έγινε σε αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 22χρονος, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα κάτω από σακούλες με λεμόνια, γεωργικά μηχανήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και τα οποία κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπών.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι τα ανωτέρω κατασχεθέντα αντικείμενα τα παρέλαβε στην Κόρινθο, με σκοπό να τα μεταφέρει και να τα πουλήσει στην Αλβανία.
 Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση των κλεμμένων προϊόντων και να διαλευκανθεί πλήρως η δράση του 22χρονου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.