Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Κομπότι Άρτας: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών


Κατασχέθηκαν τέσσερις συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους -15,29- γραμμαρίων

Συνελήφθησαν, χθες (19-04-2019) το μεσημέρι στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 61 και 31 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι δύο άνδρες, εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι στο Κομπότι Άρτας, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο όπου και συνελήφθησαν.
Συγκεκριμένα, οι δύο συλληφθέντες αντιλαμβανόμενοι επικείμενο αστυνομικό έλεγχο πέταξαν σε παρακείμενο αγρόκτημα τέσσερις συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους -15,29- γραμμαρίων, οι οποίες εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου και κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ιερός Ναός Υπαπαντής του Χριστού Βασιλικού Πωγωνίου: Πρόγραμμα για τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος



Το πρόγραμμα της Ενορίας  του Ιερού Ναού Υπαπαντής του Χριστού Βασιλικού  Πωγωνίου για τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος  2019.

Συνάντηση του Νικόλα Κάτσιου με τον Διευθυντή της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ


Για την υποστελέχωση του Τομέα του ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά

Την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του Τομέα ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά με διασώστες, πληρώματα και οχήματα ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στο δήμο Σουλίου και να αναβαθμιστούν ποιοτικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους της περιοχής, ζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τόπος Αξιών» Νικόλας Κάτσιος από τον Διευθυντή της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ, κ. Βασίλειο Παπαδιώτη.
 Στην επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Ν. Κάτσιος στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΚΑΒ στα Ιωάννινα, έθεσε στον Διευθυντή της 7ης Περιφέρειας το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Τομέα του ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά και ζήτησε άμεσα να υπάρξει ενίσχυση με προσωπικό και ασθενοφόρα.
  «Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των μόλις τεσσάρων εργαζομένων που εργάζονται στο Τομέα του ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά, δεν μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στο δήμο Σουλίου με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά κενά στις βάρδιες, που δεν αποκλείεται να στοιχίσουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές» υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου.
Ενόψει της θερινής περιόδου και της αύξησης της επισκεψιμότητας στα χωριά της Παραμυθιάς, του Αχέροντα και του Σουλίου ο Ν. Κάτσιος ζήτησε να υπάρξει ένας επανασχεδιασμός της επιχειρησιακής λειτουργίας του Τομέα του ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά και να ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό και οχήματα για όλους τους καλοκαιρινούς μήνες. Ταυτόχρονα, ευχαρίστησε τον Διευθυντή της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ για το ενδιαφέρον του για την επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων.
  «Η υποστελέχωση του Τομέα του ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά θέτει σε κίνδυνο την υγεία των συνδημοτών μας, των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή και υποβαθμίζει σε τουριστικό επίπεδο την εικόνα του δήμου μας. Δεν γίνεται σήμερα να υπηρετούν μόνο τέσσερις διασώστες, όταν για την απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΚΑΒ απαιτείται τουλάχιστον διπλάσιος αριθμός εργαζομένων!» ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου, ο οποίος δεσμεύτηκε αμέσως μετά τις εκλογές να αναλάβει πρωτοβουλία επίλυσης του προβλήματος με όλους τους συναρμόδιους φορείς, με στόχο να γίνει πράξη η ολοκληρωμένη 24ωρη κάλυψη επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στο δήμο Σουλίου.

Συνελήφθη 55χρονος στην Ιόνια Οδό, κατηγορούμενος για μεταφορά παράτυπων μεταναστών


Συνελήφθη, χθες (19-04-2019) το πρωί στην Ιόνια Οδό (στο ύψος του Κομποτίου Άρτας), στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 55χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 55χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε, έναντι χρηματικής αμοιβής -800- ευρώ, προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό την Αθήνα, τέσσερις αλλοδαπούς (τρεις άνδρες ηλικίας 47, 27 και 30 ετών καθώς και μία 34χρονη γυναίκα), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Το παραπάνω αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας.

Κόνιτσα: Διακλιμακιακό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ Παγκορασίδων U15 από 30/4 έως 4/5/2019


Το Διακλιμακιακό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ Παγκορασίδων U15 στο κλειστό Γυμναστήριο Κόνιτσας από 30/4 έως 4/5/2019.

Ζηκόπουλος Σταύρος: Ευχές για το Πάσχα


Εύχομαι σε όλους τους Πωγωνισιους χρόνια πολλά, καλό Πάσχα  και καλή Ανάσταση. Υγεία και δύναμη να ανταπεξέλθουμε στους δύσκολους καιρούς που περνά ο καθένας μας.  Εύχομαι το Πωγώνι που όλοι αγαπάμε να μην είναι μόνο Πασχαλιάτικο και Δεκαπενταυγουστιάτικο.                                                      
Για τους Ετεροδημότες και τους Απόδημους να έρθουν στο χωριό με τα παιδιά και τα εγγόνια τους.
Να περάσουν υπέροχα τις γιορτές του Πάσχα και να δώσουμε όλοι μαζί νέα ΒΙΩΜΑΤΑ από τον τόπο μας  στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.
Για να έχει η επισκεψημότητα στο Πωγώνι, ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ και ΔΑΡΚΕΙΑ.
Και να βοηθήσουμε όλοι με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο και κάθε κόστος να δημιουργηθούν νέα παραγωγικά νοικοκυριά στο Πωγώνι.

ΝΑ ΚΑΛΩΣΑΝΤΑΜΩΘΟΥΜΕ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη, τη Δευτέρα 22 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΕΔ

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης σας καλεί στη συνέντευξη τύπου, τη Δευτέρα 22 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΕΔ.

Νικόλας Κάτσιος: «Η έλλειψη γιατρών στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς υπονομεύει τις υπηρεσίες υγείας στο Δήμο Σουλίου»


Συνάντηση του υποψήφιου δημάρχου με τον Συντονιστή του Κέντρου Υγείας κ. Γεώργιο Λύγκα
         
          Τη δέσμευση του ότι θα αναλάβει αμέσως μετά τις εκλογές κάθε πρωτοβουλία, ώστε το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς να στελεχωθεί με όλο το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό και να είναι σε θέση να εξασφαλίσει για όλους τους δημότες και τους επισκέπτες στο δήμο Σουλίου την αποσκόπτη πρόσβαση σε μια δημόσια δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τόπος Αξιών» Νικόλας Κάτσιος, στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Κ.Υ. Παραμυθιάς.
          Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου 2019 και σε συνάντηση που είχε ο υποψήφιος δήμαρχος με τον Συντονιστή του Κέντρου Υγείας κ. Γεώργιο Λύγκα ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί στη λειτουργία του Κ.Υ. η έλλειψη ιατρικού προσωπικού αλλά και για τις σημαντικές ενέργειες που καθημερινά καταβάλλει η διοίκηση του Κέντρου Υγείας σε συνεργασία με όλο το προσωπικό, ώστε μέσα στη δίνη της κρίσης να παρέχονται πολύτιμες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στους πολίτες.
          «Στην κατεύθυνση της ουσιαστικής αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς, ως νέα δημοτική αρχή θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να στελεχωθεί το Κέντρο υγείας Παραμυθιάς με όλο το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό, με πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, για να είναι προσφέρει υψηλού επιπέδου πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα στους συνδημότες μας από την Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι αλλά και στους επισκέπτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ν. Κάτσιος, σημειώνοντας ότι, η έλλειψη γιατρών στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς υπονομεύει τις υπηρεσίες Υγείας στο Δήμο Σουλίου.

Ορίζοντες Ηπείρου: Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της νίκης στην Άρτα


Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου, στην περιφερειακή ενότητα Άρτας παρουσιάστηκαν σήμερα Παρασκευή επισήμως κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην πόλη της Άρτας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος.
Είναι οι:
1. Βασιλάκης Δημήτρης λογιστής
2. Γεωργάρας Χρήστος δασικός υπάλληλος
3. Δήμηστα Στεφανία βρεφονηπιοκόμος - ιδιωτική υπάλληλος
4. Κίτσου Ελένη δικηγόρος
5. Κολιογιάννη Αγγελική διοικητική υπάλληλος πανεπιστημίου Ιωαννίνων
6. Κουτσιούκη Κέλλυ φοιτήτρια
7. Μπόσμος Βασίλης λογιστής
8. Νάνος Στάθης ιατρός
9. Ντάλλας Ιωάννης αγρότης
10. Πανή Μαρία δημόσιος υπάλληλος
11. Τυρολόγου Λαμπρινή κτηνοτρόφος
12. Φίλιππας Γιώργος ελεύθερος επαγγελματίας
13. Χαραλάμπους Ευάγγελος αγρότης
14. Χρήστου Αποστόλης πυροσβέστης
15. Χριστογιάννης Βασίλης ιδιωτικός υπάλληλος
Μιλώντας ο Σπύρος Ριζόπουλος, μεταξύ άλλων επισήμανε:
Το αίτημά μου να κάνω συνέντευξη Τύπου στην Άρτα, όπως και στους υπόλοιπους νομούς στη συνέχεια, είναι ένα μικρό δείγμα του ότι πιστεύω πως αν θέλεις να γίνει η δουλειά σωστά, ένας Περιφερειάρχης πρέπει να βρίσκεται παντού. Γι’ αυτό όπως έχω πει από το 2018 αλλά και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά μας η παρουσία του Περιφερειάρχη θα είναι συνεχής σε όλους τους νομούς χρονικά κατανεμημένη αναλογικά με τον πληθυσμό και φυσικά με τις ανάγκες.
Επίσης οφείλω να πω, όπως τόνισα και στην ομιλία στην Αθήνα, ότι εξωστρέφεια χωρίς παρουσία του Περιφερειάρχη στα κέντρα των αποφάσεων όπου βρίσκονται οι πόροι δεν έχει κανένα νόημα. Δεν χρειαζόμαστε Περιφερειάρχη για τα καφενεία, χρειαζόμαστε Περιφερειάρχη για να τρέχει.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 22-04-2019 έως 28-04-2019)


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 22 έως 28 Απριλίου του έτους 2019) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Μ. Δεύτερα (22-04-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Μ. Τρίτη (23-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Μ. Τετάρτη (24-04-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Μ. Πέμπτη (25-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο – Μηλιωτάδες.
Μ. Σάββατο (27-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 13:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Μ. Δεύτερα (22-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό.
Μ. Τρίτη (23-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Μ. Τετάρτη (24-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Μ. Πέμπτη (25-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Μ. Σαββάτο (27-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 13:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
Μ. Δευτέρα (22-04-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαρια.
Μ. Τρίτη (23-04-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατός – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Μ. Τετάρτη (24-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ασπροχώρι – Μεγαλοχώρι – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
Μ. Πέμπτη (25-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Μ. Σάββατο (27-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία - Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
Μ. Δευτέρα (22-04-2019) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγια
Μ. Τρίτη (23-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Μ. Τετάρτη (24-04-2019) και ώρες από 16:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο-Άνω Ράχη-Βρυσούλα-Ρευματιά-Σκιαδάς-Κρανέα.
Μ. Πέμπτη (25-04-2019) και ώρες από 16:00 έως 22:00
 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Μ. Σάββατο (27-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα – Κουκούλι.
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Μ. Δευτέρα (22-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Μ. Τρίτη (23-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι-Παλαμπάς-Άγιος Νικόλαος-Άγιοι Πάντες-Κρυονέρι-Αμπελώνας.
Μ. Τετάρτη (24-04-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Μ. Πέμπτη (25-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.

Αλέξανδρος Καχριμάνης: «Οι Ηπειρώτες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Αξιοβίωτη Ανάπτυξη»

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης παρουσίασε το βράδυ της Παρασκευής στο Hotel Du Lac,  τις προτάσεις του ενόψει των περιφερειακών εκλογών όπου είναι εκ νέου υποψήφιος.
Ο κ.  Καχριμάνης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπόσχεται ούτε οράματα, ούτε θεάματα, ούτε θαύματα» λέγοντας ότι  «Από υποσχέσεις και φανταχτερά προγράμματα, χόρτασαν, αλλά ... και εξαπατήθηκαν πολλές φορές οι πολίτες. Υπάρχουν υποψήφιοι που φαντάζονται ότι είναι πρωθυπουργοί».
«Δίνουν υποσχέσεις για έργα που χρειάζονται τρεις και τέσσερις κρατικοί προϋπολογισμοί για να γίνουν» είπε ο κ. Καχριμάνης. «Χαμένοι από χέρι είναι, υπόσχονται τα πάντα στους πάντες. Εμείς όλα αυτά τα χρόνια κινηθήκαμε με υπευθυνότητα. Μας γνωρίζετε και σας γνωρίζουμε. Δεν κοροϊδέψαμε κανέναν. Δεν παίξαμε με τις αξίες των Ηπειρωτών και του Ηπειρωτισμού. Αυτές τις αξίες που αγνοούν πολίτες της Αθήνας, που σας κουνάνε και μας κουνάνε το «δάχτυλο», λέγοντάς μας «εσείς οι Ηπειρώτες»…
 Οι Ηπειρώτες στις 26 Μαΐου αποφασίζουν: Δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Αξιοβίωτη Ανάπτυξη. Για να πάει η Ήπειρος μπροστά. Για να πάει ακόμη ψηλότερα. Όλα αυτά τα χρόνια ήμασταν απόλυτα συνεπείς στις δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει. Κάναμε όμως πολύ περισσότερα. 
Γιατί είμαστε η παράταξη της Ευθύνης. Η παράταξη της αποτελεσματικότητας. Και σήμερα μιλάμε με το έργο μας. 
Έργο που δεν κρύβεται, δεν διαγράφεται, δεν μηδενίζεται. Ματαιοπονούν όσοι το επιχειρούν. Συνεχίζουμε και κτίζουμε πάνω στις βάσεις που βάλαμε. Επενδύουμε στα πλεονεκτήματα της Ηπείρου.

Η πρώτη καταβολή του επιδόματος στέγασης, τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου


Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θεανώ Φωτίου, τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή των δικαιούχων του επιδόματος στέγασης (ενοίκιο), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαρτίου 2019.
Το ποσό των 82.461.054,80 ευρώ θα καταβληθεί σε 177.638 δικαιούχους και αφορά συνολικά περισσότερα από 477.000 άτομα. Το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2019 σε όλους όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από την ημερομηνία αυτή.
Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται με βάση τη σύνθεση του νοικοκυριού έως και τον Μάρτιο.
Υπενθυμίζεται ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Εαρινή αλλεργία ή παραρρινοκολπίτιδα; Πως να διακρίνετε τα συμπτώματα


Παραπλανητικά είναι μερικές φορές τα ρινικά συμπτώματα αυτή την εποχή του χρόνου, καθώς συχνά οι άνθρωποι πιστεύουν ότι υποφέρουν από κάποια λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού – όπως ιγμορίτιδα ή παραρρινοκολπίτιδα - ενώ στην πραγματικότητα εμφανίζουν κλινικά σημεία αλλεργικής ρινίτιδας. Η διάκριση μεταξύ των συμπτωμάτων προβληματίζει ακόμα και τους γιατρούς μερικές φορές, ειδικά κατά την έναρξή τους, αφού τα πρώτα συμπτώματα της παραρρινοκολπίτιδας μοιάζουν σημαντικά με αυτά της ρινικής αλλεργίας.
«Η παραρρινοκολπίτιδα είναι μια φλεγμονή των ρινικών κόλπων (ιγμόρεια, ηθμοειδείς, μετωπιαίοι και σφηνοειδείς)  η οποία μπορεί να είναι οξεία ή χρόνια. Η οξεία, αποτελεί λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού με συνοδό εμπύρετο, κεφαλαλγία και αίσθημα βάρους στο κεφάλι αλλά και έντονη πυώδη έκκριση από τη μύτη. Η χρόνια μπορεί να  οφείλεται σε αλλεργίες και / ή ανατομικά προβλήματα της ρινός, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής του ασθενή, αφού πέρα από τη καταρροή, οδηγούν σε συμπτώματα όπως χρόνια κεφαλαλγία και δυσχέρεια ρινικής αναπνοής. Άλλοι παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξή της είναι το κάπνισμα, οι ρινικοί πολύποδες, οι διογκωμένες ρινικές κόγχες, το στραβό ρινικό διάφραγμα  καθώς όλα τα παραπάνω συντελούν στη δημιουργία συλλογής-υγρού στους παραρρίνιους κόλπους», μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεώργιος Μοιρέας.