Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ανοίγουν τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, τα καταστήματα των Τραπεζών!

Ποιες συναλλαγές θα μπορούν να κάνουν οι πολίτες

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου θα ανοίξουν όλα τα καταστήματα των ελληνικών τραπεζών, όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τραπεζικές πηγές.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την απόφαση της ΕΚΤ να προχωρήσει σε αύξηση του ορίου έκτακτης χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA) κατά 900 εκατ. ευρώ
Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι οι πολίτες θα έχουν αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, τη δυνατότητα να κάνουν σωρευτική ανάληψη χρημάτων από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης ΑΤΜ, ή τα γκισέ των τραπεζών, αντί να υποχρεούνται όπως σήμερα, να λαμβάνουν καθημερινά μόνο το ποσό των 60 ευρώ.
Σε αυτή την περίπτωση, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, όποιος πολίτης δεν κάνει χρήση της κάρτας ανάληψης για μια ή δυο ημέρες σημαίνει ότι την τρίτη ημέρα θα δικαιούται να λάβει το ποσό των 180 ευρώ
Η διευκόλυνση αυτή γίνεται για να αποφευχθούν οι ουρές στα τραπεζικά καταστήματα.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Αιτήσεις για εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς 2015-16


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς ενίσχυση της ευρύτερης περιοχής μας, της παιδείας, της ανάπτυξης και της καλύτερης ένταξης των παιδιών μας στο κοινωνικό περιβάλλον μέσω των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών σχολικής ηλικίας καθώς και στην βοήθεια της εργαζόμενης και της άνεργης μητέρας  της περιοχής μας παρακαλούμε  όπως προσέλθετε στα γραφεία της Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Πωγωνίου (παλιό Δημαρχείο).
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι γονείς που  κατοικούν στο Δήμο Πωγωνίου!
Το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Μέριμνας και Παιδείας του Δήμου Πωγωνίου καλεί μητέρες (ή πατέρες που έχουν την επιμέλεια των παιδιών τους) που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους τα δωρεάν προγράμματα των Παιδικών Σταθμών (Καλπακίου, Κεφαλοβρύσου, Δελβινακίου, Παρακαλάμου)του Δήμου για την περίοδο 2015-2016, να υποβάλλουν αίτηση.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο γυναίκες που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών ή /και
νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, που:
-Έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή είναι Ελληνίδες Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

Δήμος Πωγωνίου: Αιτήσεις για εγγραφές στο ΚΔΑΠ 2015-16


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς ενίσχυση της ευρύτερης περιοχής μας, της παιδείας, της ανάπτυξης και της καλύτερης ένταξης των παιδιών μας στο κοινωνικό περιβάλλον μέσω των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών σχολικής ηλικίας καθώς και στην βοήθεια της εργαζόμενης και της άνεργης μητέρας  της περιοχής μας παρακαλούμε  όπως προσέλθετε στα γραφεία της Κ.Ε.Π.Π.Ν.Α. του Δήμου Πωγωνίου(παλιό Δημαρχείο).
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι γονείς που  κατοικούν στο Δήμο Πωγωνίου!
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δ. Πωγωνίου  καλεί μητέρες (ή πατέρες που έχουν την επιμέλεια των παιδιών τους) που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους τα δωρεάν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δ. Πωγωνίου (Κ.Δ.Α.Π.) - Δομή Παρακαλάμου για την περίοδο 2015-2016, να υποβάλλουν αίτηση .
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο γυναίκες που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών ή /και
νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, που:
-Έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή είναι Ελληνίδες Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

Δηλώσεις Περιφερειάρχη για τα μέτρα επιτάχυνσης των έργων ΕΣΠΑ

Θετικές χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως προς τα σχέδιά της για τη μεγιστοποίηση της χρήσης των Κοινοτικών κονδυλίων από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής:
"Οι Περιφέρειες έχουν αναλάβει την ανάπτυξη του τόπου όσον αφορά τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Εδώ και πέντε μήνες τα χρήματα που ήταν στη διάθεση του κράτους ήταν ελάχιστα έως ανύπαρκτα. Σταμάτησαν όλα τα έργα του ΕΣΠΑ 2007-2013. Καταλαβαίνετε ότι το άγχος μας είναι τεράστιο. Ενόψει των νέων δεδομένων, η Ε.Ε. κρίνει πως από τη στιγμή που η χώρα μας δεν διαθέτει χρήματα για άλλες υποχρεώσεις, θα είναι δύσκολο να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της ελληνικής πλευράς στα ευρωπαϊκά προγράμματα και έτσι μας εξασφαλίζει κατά 100% τη χρηματοδότηση. Αυτό κινείται στη θετική κατεύθυνση. Έχετε δει την προετοιμασία που έχει γίνει εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου και ήδη τα πρώτα έργα βγήκαν στον "αέρα" για το νέο Πρόγραμμα 2014-2020. Αν όλα πάνε καλά- γιατί ξέρετε όλοι μας έχουμε ένα τεράστιο σφίξιμο αν θα συνεχίσουμε και πως στο πλαίσιο της Ε.Ε.- αυτά τα βρίσκω πολύ θετικά".

Συνελήφθη 32χρονη ημεδαπή, για κλοπή χρηματικού ποσού από σπίτι στην Άρτα

Συνελήφθη, χθες (15-07-2015) το απόγευμα στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, μία 32χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για κλοπή.
Η δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 25χρονο ημεδαπό συνεργό της, ο οποίος κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες κατηγορούνται ότι τα ξημερώματα της 14-07-2015 στην Άρτα, αφαίρεσαν από σπίτι το χρηματικό ποσό των (1.600) ευρώ.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Ιωάννινα: Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός δυνάμει εντάλματος σύλληψης, για υπεξαίρεση και πλαστογραφία

Συνελήφθη, χθες (15.07.2015) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 49χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από την Ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, για υπεξαίρεση και πλαστογραφία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΕΛΓΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις οικονομικές ενισχύσεις

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την καταβολή των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) «Έτος 2012».

Με σχετική ανακοίνωσή του προς τους πληγέντες δήμους, ο ΕΛΓΑ καλεί τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να υποβάλουν αιτήσεις από την Παρασκευή 17 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 17 Αυγούστου, για το σύνολο των γεωργοκτηνοτροφικών τους εκμεταλλεύσεων που ζημιώθηκαν από θεομηνίες (πλημμύρες, κατολισθήσεις) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλες, υπερβολικές βροχοπτώσεις, παγετός, χιόνι, χαλάζι και υψηλές θερμοκρασίες) κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2012. (Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων).
Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1280/Β/2015), η ανακοίνωση υποβολής αιτήσεων χορήγησης ενίσχυσης, τα έντυπα και οι επιλέξιμες αναγγελίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ (www.elga.gr ).

Για πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν μήνυμα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις m.loukidou@elga.gr , a.belesioti@elga.gr  και a.spanou@elga.gr  ή να απευθυνθούν τηλεφωνικώς στο υποκατάστημα ΕΛΓΑ της περιοχής τους.

Μεγάλες απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ και θολό κυβερνητικό τοπίο

38 διαφοροποιήσεις στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα - Πέρασε από τη Βουλή με τις ψήφους της αντιπολίτευσης η συμφωνία - Τρεις υπουργοί και η πρόεδρος της Βουλής τα πιο τρανταχτά ονόματα - Αναμένεται σαρωτικός ανασχηματισμός - Λαφαζάνης, Στρατούλης, Ήσυχος, Κωνσταντοπούλου, Βαρουφάκης, Βαλαβάνη, Λαπαβίτσας, Διαμαντόπουλος, Μακρή, Κριτσωτάκης και άλλοι 22 είπαν «Όχι» - 6 τα παρών

Με 229 «Ναι», 64 «Όχι» και 6 «παρών» υπερψηφίστηκε  η συμφωνία για το νέο μνημόνιο. Μεγάλες είναι απώλειες για την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς συνολικά 32 βουλευτές ψήφισαν «Όχι» και έξι βουλευτές ψήφισαν «παρών».
 Πλέον ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καλείται να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση. Μπορεί τυπικά η κυβέρνηση να μην έχει χάσει την δεδηλωμένη (δεδομένου πως για κάτι τέτοιο χρειάζεται ειδική ψηφοφορία), ωστόσο επί της ουσίας, αυτή πλέον δεν υπάρχει.  Ο κ. Τσίπρας έχει να διαχειριστεί το μείον 38 στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

Η τελική λίστα με όλα τα τρόφιμα και τις υπηρεσίες που επιβάλλεται ΦΠΑ 23% και 13%

Ανατιμήσεις σε δεκάδες κατηγορίες τυποποιημένων τροφίμων στα ράφια των σούπερ μάρκετ φέρνει η μετάταξη τους στο συντελεστή ΦΠΑ 23% από 13%, ενώ για τον ίδιο λόγο αυξήσεις τιμών θα σημειωθούν στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Παράλληλα δεκάδες άλλες κατηγορίες τροφίμων, κυρίως φρέσκων, παραμένουν στον συντελεστή ΦΠΑ 13% και οι τιμές τους θα παραμείνουν αμετάβλητες.

Ζαχαρώδη, αναψυκτικά, χυμοί, κονσέρβες, σοκολατοειδή, ο καφές και τα σπορέλαια, τα βούτυρα και οι μαργαρίνες, τα τυποποιημένα ψωμιά και οι υπηρεσίες εστίασης αλλά και τα δίδακτρα των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών όπως και οι υπηρεσίες επισκευής κατοικιών μετατάσσονται στον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ 23% από 13% σήμερα με αποτέλεσμα να σημειωθούν αυξήσεις της τάξης του 8% στην τελική τους τιμή.

Αυξήσεις θα σημειωθούν και σε όλα τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς καθώς μετατάσσονται και αυτά στον συντελεστή 23%.
Πρόκειται για την τιμή του ενιαίου εισιτηρίου για μετακινήσεις με λεωφορεία, μετρό, τραμ και την τιμή της μηνιαίας κάρτας ενώ αντίστοιχα θα επηρεαστούν τα κόμιστρα των ταξί, τα εισιτήρια των τρένων και τα αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού όπως και των ΚΤΕΛ. 
Η μετάταξη σε υψηλότερο συντελεστή συνεπάγεται αύξηση 0,10 ευρώ, δηλαδή το ενιαίο εισιτήριο από 1,2 ευρώ θα πάει 1,30 ευρώ.
Για παράδειγμα ο καφές από 1,5 ευρώ θα πάει σε 1,63 ευρώ λόγω του αυξημένου ΦΠΑ.