Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ Πωγωνίου: Θερμά συλλυπητήρια για τον χαμό του αγαπημένου συντρόφου Αλέξανδρου Γρ. Αλεξίου

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ αποχαιρετά σήμερα με θλίψη τον αγαπημένο σύντροφο Αλέξανδρο Γρ. Αλεξίου.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Με ήττα ξεκίνησε την νέα χρονιά ο Αγροτικός Αστέρας (Πασσαρώνα Ροδοτοπίου-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 5-1)



 *Με ήττα ξεκίνησε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις για την νέα χρονιά ο Αγροτικός Αστέρας καθώς ηττήθηκε στο Ροδοτόπι από τη τοπική Πασσαρώνα με το βαρύ 5-1 για την 13η αγωνιστική στον Α΄ Όμιλο της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής.

 Στο 12΄ ο Ντότης Ραφαήλ είχε δοκάρι για τους φιλοξενούμενους.

Στο 25' ο Θανάσης Κωνσταντίνος έκανε τη σέντρα και ο Γεωλδάσης Παύλος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Ο Αγροτικός Αστέρας είχε  δοκάρι με τον Κόντο Κωνσταντίνο στο 32'.

Οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματα στο 50΄  με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πασχάλη.

Στο 63' ο Αγροτικός Αστέρας μείωσε με τον Άμρο Παντελή σε 2-1.

Στο 64' ο Βλάχος Πέτρος με σουτ έκανε το 3-1

Στο 71' ο Μάντζαρης Διονύσιος με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1.

Το τελικό 5-1 έκανε με σουτ ο Βλάχος Πέτρος στο 82'.

Πασσαρώνα Ροδοτοπίου:

Βάσιος Στέφανος, Μάντζιος  Σπυρίδων  (Γερούκαλης Μάριος 39΄), Θανάσης Κωνσταντίνος (Κίτσης Ελευθέριος 68΄), Πάικας Άγγελος,  Μπάφας Αλέξανδρος, Ταμπούρας Σωτήριος, Αβντουλάι Αγκρόν, Γεωλδάσης Παύλος (Βλάχος Πέτρος 55΄), Μάντζαρης  Αλέξανδρος, Πασχάλης Χρήστος (Λιαμπότης Μηνάς 68΄), Γκρέμος Μιχαήλ

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά:

Γκόνης Σπυρίδων, Ηλίας Βασίλειος, (Τσίτος Δημήτριος 70΄), Σκόρδος Κωνσταντίνος, Κόντος Κωνσταντίνος, Μήτσης Πέτρος, Τσουμάνης Παναγιώτης, Ζότα Romeo,  Μπενέκος Αχιλλέας, Άμρο Παντελής, Ντότης Ραφαήλ, Ζότα Αρσέν  (Ντρουμπάλης Αναστάσιος 46΄)

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ  0-0

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 0-1                

ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 5-1

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ   1-1             

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:15)       

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:15)

Παρακάλαμος: «Έφυγε» από τη ζωή ο συγχωριανός Αλεξίου Γρ. Αλέξανδρος


«Έφυγε»  από την ζωή το Σάββατο 15 Ιανουαρίου, σε ηλικία 80 ετών,  ο συγχωριανός Αλεξίου Γρ. Αλέξανδρος.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 12:00  το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ηγουμενίτσα: Βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών μέσα σε ασθενοφόρο

 


Συνελήφθη ο ημεδαπός οδηγός του ασθενοφόρου

Κατασχέθηκαν -320- περίπου κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών προχώρησε σήμερα (15-01-2022) το πρωί στην Ηγουμενίτσα κλιμάκιο αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας και του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας.

Για την υπόθεση συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, οι αστυνομικοί εντόπισαν ασθενοφόρο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος και κατά την έρευνα που διενήργησαν στο εσωτερικό του διαπίστωσαν ότι ήταν έμφορτο με ταξιδιωτικούς σάκους.



Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκαν (13) σάκοι, που περιείχαν συνολικά (129) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -319- κιλών και -200- γραμμαρίων.

Επίσης, στην κατοχή του οδηγού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κοκαΐνης, χρηματικό ποσό -900- ευρώ και -3- κινητά τηλέφωνα.

Ακόμη, κατασχέθηκε το ασθενοφόρο, ιδιοκτησίας ιδιωτικής μονάδας υγείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Γιάννενα: Χωρίς λιτανεία ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Γεωργίου

 


Ανακοινώθηκε από την Μητρόπολη το πρόγραμμα εορτασμού του πολιούχου των Ιωαννίνων και είναι προσαρμοσμένο στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Χωρίς την μεταφορά και την υποδοχή της εικόνας του Αγίου Γεωργίου και χωρίς την Λιτανεία θα τιμηθεί η γιορτή του πολιούχου των Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα εορτασμού είναι το ακόλουθο:

Κυριακή 16 Ιανουαρίου

Α. Στον Σεπτό Οίκο του Αγίου:

07.00 : Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Β. Στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου

(επί της πλατείας Πάργης)

07.00: Όρθρος και Θεία Λειτουργία

16.00: Ιερά Παράκληση.

17.00: Μικρός Εσπερινός.

18.00: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ, ο οποίος θα ομιλήσει με θέμα: «Νεομάρτυρες – Η σποριά της Λευτεριάς», συγχοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. ΜΑΞΙΜΟΥ

21.00: Ιερά Αγρυπνία.

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου

07.30: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. ΜΑΞΙΜΟΥ

16.00: Ιερά Παράκληση

17.00: Μεθέορτος Εσπερινός

Γ. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου

18.00: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός

Οι πιστοί θα προσέρχονται για προσκύνηση φέροντες οπωσδήποτε μάσκα, τηρούντες τις αποστάσεις και τις οδηγίες των υπευθύνων εργαζομένων και των επιτρόπων.

Η μεταφορά και υποδοχή της εικόνος του Πολιούχου στο χώρο του μαρτυρίου του και η Ιερά Λιτανεία από τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου δεν θα λάβουν χώρα, για λόγους αποφυγής συνωστισμού και προστασίας της δημοσίας υγείας.

ΕΟΔΥ: Εβδομήντα οκτώ θάνατοι σήμερα, 17.447 νέα κρούσματα

 


64 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εβδομήντα οκτώ θάνατοι σήμερα 17.447, νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 17.447 , εκ των οποίων 64 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.650.088

(ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 543 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.354 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 78, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.888 θάνατοι.

Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 686 (59.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη.

To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 565 (82.36%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 121 (17.64%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.890 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 551 (ημερήσια μεταβολή -1.61%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 574 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Παραδόθηκαν 29 νέα οχήματα στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου


Παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα, του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Στυλιανίδη, του Γενικού Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, της βουλευτού κ. Μαρίας Κεφάλα και εμού του ιδίου, παραδόθηκαν προς χρήση σε όλους τους Δήμους της Ηπείρου οχήματα για την Πολιτική Προστασία τους.

Σε μια σεμνή τελετή, που έγινε σήμερα Σάββατο 15/1/22, στους χώρους της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου οι δήμαρχοι παρέλαβαν τα οχήματα από τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρη Μαυρογιώργο.

Τα οχήματα αποκτήθηκαν, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο του πλάνου αναγκών και προγραμματισμού δράσεων (Master Plan) της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020».

Τριάντα τέσσερις παραβάσεις στην Ήπειρο, την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 14 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 54.442 έλεγχοι, από τους οποίους οι 18.367 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 534 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 4 συλλήψεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 36 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

447 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

117 στην Αττική,

73 στη Θεσσαλονίκη,

43 στα Ιόνια Νησιά,

34 στην Ήπειρο,

34 στη Δυτική Ελλάδα,

31 στο Βόρειο Αιγαίο,

30 στην Κεντρική Μακεδονία,

23 στη Στερεά Ελλάδα,

20 στην Πελοπόννησο,

13 στην Κρήτη,

12 στη Θεσσαλία,

7 στο Νότιο Αιγαίο,

5 στη Δυτική Μακεδονία και

5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 89.215 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 85.771 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.444 των 150 ευρώ.

5 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, εκ των οποίων και οι 5 στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.516 ομοειδείς παραβάσεις.

82 παραβάσεις και 4 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών καθ’ υπέρβαση του ωραρίου λειτουργίας,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση των 300 ευρώ στον πελάτη,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες και εργαζόμενο καταστημάτων,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο, για είσοδο στη χώρα, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά,

- 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες, εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 10.000 πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 30ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων. Επιπλέον, 11 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από επιβάτες οχημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 5.300 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων χωρίς τις απαιτούμενες αποστάσεις και μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 13 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κρήτη, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Επιπλέον, 1 παράβαση, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτη οχήματος.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλία, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 1 παράβαση, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτη οχήματος.

Στη Δυτική Μακεδονία, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και εργαζόμενους καταστημάτων. Επιπλέον, 3 παραβάσεις, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες οχημάτων.

Στην Ήπειρο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 29.539 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.917 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΕΡΤ3: «Πράσινες Ιστορίες: Aρχέλων – Πόρος, χωριό πελαργών» τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, στις 13:00

 


«Πράσινες Ιστορίες: Aρχέλων – Πόρος, χωριό πελαργών»

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 στις 13:00

Στο τέταρτο επεισόδιο του νέου κύκλου της εκπομπής της ΕΡΤ3 «Πράσινες Ιστορίες» που θα προβληθεί την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022, στις 13:00, μαθαίνουμε για τις προσπάθειες που γίνονται για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας caretta caretta, ενώ στον Πόρο του Έβρου γνωρίζουμε «το χωριό των Πελαργών».

Συζητάμε με τους ιδρυτές του Συλλόγου για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας «Αρχέλων», Δημήτρη και Άννα Μαργαριτούλη, για το πως ανακάλυψαν τις πρώτες θαλάσσιες χελώνες στη Ζάκυνθο. 

Στη συνέχεια, ο Θωμάς Αράπης μας εξιστορεί τις ενέργειές τους για την προστασία της caretta caretta στη Ζάκυνθο και όχι μόνο. 

Τέλος, η Αλίκη Παναγοπούλου παρουσιάζει το επιτυχημένο πρόγραμμα με τους εθελοντές που συμβάλουν στην προστασία της θαλάσσιας χελώνας εδώ και δεκαετίες. Τα γυρίσματα έγιναν στον Κυπαρισσιακό κόλπο και στην Αττική.

Στο χωριό Πόρος, στον Έβρο, η Ελένη Μακρυγιάννη μας μιλά για τις προσπάθειες που έκανε ώστε να γίνει ο Πόρος το χωριό των πελαργών και να ενταχθεί έτσι στο σχετικό Ευρωπαϊκό δίκτυο.

Διαγνωστικά κέντρα ΗealthSpot: Σύγχρονη αναγεννητική πλαστική χειρουργική

 


Στην εποχή μας, ιδιαίτερα μέσω των social media, όλο και περισσότερος κόσμος εξοικειώνεται και ενημερώνεται πλέον για τις επεμβατικές αλλά και τις μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και κοσμητικής ιατρικής. Είναι βασικό οι θεραπείες αυτές να μην θεωρούνται πλέον πολυτέλεια για τους λίγους, αλλά να είναι προσιτές στο ευρύ κοινό.

Το Hellenic Healthcare Group, o μεγαλύτερος όμιλος υγείας στη χώρα, με τη λειτουργία των νέων προηγμένων διαγνωστικών κέντρων HealthSpot παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών υγείας, μεταξύ των οποίων αισθητικές και αντιγηραντικές υπηρεσίες ελάχιστα επεμβατικής ιατρικής. 

Υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αντιγήρανσης και αισθητικής πλαστικής χειρουργικής

Στο τμήμα Αναγεννητικής Πλαστικής Χειρουργικής των διαγνωστικών κέντρων HealthSpot, μετά από σύσκεψη με τους ιατρούς γίνεται η σωστή διάγνωση των αναγκών του προσώπου και του σώματος ώστε να δημιουργηθεί ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπειών για τον ενδιαφερόμενο, πάντα με γνώμονα το άριστο αλλά και φυσικό αποτέλεσμα.

Οι θεραπείες που παρέχονται είναι:

·         Θεραπεία & πρόληψη ρυτίδων με Botox/Dysport

·         Διαμόρφωση όγκου & περιγράμματος για χείλη, ζυγωματικά, περιοφθαλμικά, κάτω γνάθο, ρινοπαρειακές αύλακες με χρήση υαλουρονικού οξέος

·         Μη επεμβατική ρινοπλαστική με χρήση υαλουρονικού οξέος

·         Μεσοθεραπεία προσώπου

·         Μεσοθεραπεία λιπόλυσης σώματος

·         Αντιγηραντική θεραπεία προσώπου & σώματος με PDO & COG νήματα

·         Αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP (Platelet Rich Plasma) για το πρόσωπο και το σώμα

·         Αναγεννητική θεραπεία προσώπου και σώματος με βλαστοκύτταρα SEL™ (Stromal Enriched Lipograft™).

Συλλήψεις φυγόποινων και καταζητούμενου στα Γιάννινα και την Κακαβιά

 


Από υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων συνελήφθησαν χθες το βράδυ (3) διωκόμενοι. 

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:

·         Αλλοδαπός στην Κακαβιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με ποινή φυλάκισης (3) μηνών και χρηματική ποινή -3.000- ευρώ για παράβαση της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

·         Ημεδαπός στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, με ποινή  φυλάκισης (1) έτους και χρηματική ποινή -2.900- ευρώ για παράβαση της Νομοθεσίας περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

·        Αλλοδαπός στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Ιωαννίνων, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (17/01/2022 – 23/01/2022)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (17 έως 23 Ιανουαρίου 2022) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/01/2022

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγγος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00 - 01:00

ΤΡΙΤΗ 18/01/2022

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 08:00 - 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/01/2022

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. 18:00 - 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 20/01/2022

Νεγάδες - Φραγκάδες - Λεπτοκαρυά -Δόλιανη - Καστανώνας - Μακρίνο - Ελατοχώρι - Βοβούσα - Φλαμπουράρι - Γρεβενίτι - Τρίστενο -Μηλιωτάδες. 08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/01/2022

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/01/2022

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι. 18:00-23:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/01/2022

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο– Άγ. Κοσμάς– Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος- Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 18/01/2022

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/01/2022

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη. 18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 20/01/2022

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι – Κεράσοβο. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/01/2022

K έδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες. 18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/01/2022

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδoβίζι -Διχούνι. 08:00–15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/01/2022

Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος. 18.00-01.00

ΤΡΙΤΗ 18/01/2022

Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές. 18.00-01.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/01/2022

Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Νεοχώρι – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή. 18.00-01.00

ΠΕΜΠΤΗ 20/01/2022

Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά. 08.00-15.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/01/2022

Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα. 08.00-15.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/01/2022

Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή. 08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/01/2022

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 18/01/2022

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/01/2022

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς - Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ 20/01/2022

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη. 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 21/01/2022

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Παντάνασσα - Πέτρα. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/01/2022

Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι. 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/01/2022

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου. 08:00-15:00

ΤΡΙΤΗ 18/01/2022

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι – Αμπελώνας 18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/01/2022

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ 20/01/2022

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα. 18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/01/2022

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/01/2022

Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά. 08:00-15:00

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 15 Ιανουαρίου

 


Το Σάββατο 15 Ιανουαρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, ISOBOX-Είσοδος Εκθεσιακού Κέντρου, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09.00-17.00.

Ο νέος κορωνοϊός βλάπτει σοβαρά την…απιστία!

 


Οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες σε νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας δήλωσαν απόλυτα πιστοί και μονογαμικοί αυτή την περίοδο της πανδημίας και ανέφεραν σαν αιτία τον φόβο μετάδοσης του νέου κορωνοϊού.

Στη νέα αυτή έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, αποτυπώνεται μια σημαντική μεταστροφή στην ερωτική συμπεριφορά, καθώς οι προηγούμενες έδειχναν ότι η απιστία ανέβαινε στα ύψη, ιδιαίτερα μετά τα lockdown. 

«Η εξήγηση ήταν απλή: η στέρηση της ελευθερίας οδηγεί πάντα σε ασυδοσία, όπως και οι απαγορεύσεις ήταν πάντα το ελιξίριο της αμαρτωλής ανθρώπινης φύσης» επισημαίνει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Χειρουργός-Ουρολόγος, Ανδρολόγος και προσθέτει: 

«Στη νέα μας έρευνα εν μέσω αυστηρών μέτρων, απειλής θανάτου στις εντατικές, αύξησης της μεταδοτικότητας και νέων μεταλλάξεων, θελήσαμε να αποτυπώσουμε τις αλλαγές στην ερωτική ζωή των πολιτών με την κυρίαρχη ερευνητική υπόθεση πως ο φόβος που έγινε μια καθημερινή σκέψη στην ζωή στον πλανήτη μπορεί να επηρεάζει την ερωτική ζωή σε όλες τις εκδηλώσεις της.

Είναι νομοτελειακό δεδομένο ιστορικά, πολιτιστικά και κοινωνικά πως ο άνθρωπος όσο ανάγκη έχει την πίστη σε μια θεότητα (γι’ αυτό και οι θρησκείες επιβιώνουν με τα μεταφυσικά δόγματα χιλιάδες χρόνια), άλλο τόσο έχει ανάγκη την απιστία που είναι φυσική ανθρώπινη ιδιότητα.