Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Γιάννενα: Χωρίς λιτανεία ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Γεωργίου

 


Ανακοινώθηκε από την Μητρόπολη το πρόγραμμα εορτασμού του πολιούχου των Ιωαννίνων και είναι προσαρμοσμένο στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Χωρίς την μεταφορά και την υποδοχή της εικόνας του Αγίου Γεωργίου και χωρίς την Λιτανεία θα τιμηθεί η γιορτή του πολιούχου των Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα εορτασμού είναι το ακόλουθο:

Κυριακή 16 Ιανουαρίου

Α. Στον Σεπτό Οίκο του Αγίου:

07.00 : Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Β. Στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου

(επί της πλατείας Πάργης)

07.00: Όρθρος και Θεία Λειτουργία

16.00: Ιερά Παράκληση.

17.00: Μικρός Εσπερινός.

18.00: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ, ο οποίος θα ομιλήσει με θέμα: «Νεομάρτυρες – Η σποριά της Λευτεριάς», συγχοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. ΜΑΞΙΜΟΥ

21.00: Ιερά Αγρυπνία.

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου

07.30: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. ΜΑΞΙΜΟΥ

16.00: Ιερά Παράκληση

17.00: Μεθέορτος Εσπερινός

Γ. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου

18.00: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός

Οι πιστοί θα προσέρχονται για προσκύνηση φέροντες οπωσδήποτε μάσκα, τηρούντες τις αποστάσεις και τις οδηγίες των υπευθύνων εργαζομένων και των επιτρόπων.

Η μεταφορά και υποδοχή της εικόνος του Πολιούχου στο χώρο του μαρτυρίου του και η Ιερά Λιτανεία από τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου δεν θα λάβουν χώρα, για λόγους αποφυγής συνωστισμού και προστασίας της δημοσίας υγείας.