Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 2-2 (κύπελλο)

 

Ισοπαλία στην λασπομαχία των «Ζωσιμάδων»

Ισόπαλο με 2-2 έληξε ο πρώτος αγώνας ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και  τον Ατρόμητο στους «Ζωσιμάδες», για τους "16" του Κυπέλλου.

Ο Ατρόμητος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και σε εκτέλεση κόρνερ του Ούμπιδες στο 6' είχε δοκάρι.

Στο 24' ο Μουνίθ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Στρούγγης με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον Ατρόμητο.

Κεφαλιά του Παντελάκη στο 33' η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και  στην εξέλιξη της φάσης ο Μουνίθ ανέτρεψε τον Ελευθεριάδη.

Ο Ελευθεριάδης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έφερε το ματς στα ίσα.

Στο 44' ο Ούμπιδες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γούτας έκανε την κεφαλιά, η μπάλα πήγε στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα κάνοντας 1-2 για τον Ατρόμητο.

Ο Ελευθεριάδης  στο 68' έστρωσε στον Λεό κι αυτός με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή σκόραρε ισοφαρίζοντας σε 2-2 για τον ΠΑΣ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης):

Αθανασίου, Οικονομόπουλος, Πήλιος, Πανουργιάς (Καρτάλης 46΄), Παντελάκης, Κάργας, Νάουμετς (Μιλιντσιάνου 69΄), Λιάσος, Λώλης (Γροσδάνης 85΄), Ελευθεριάδης (Μπρένερ 80΄), Λέο Μπατίστ (Δούμτσης 85΄)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι):

Μανδάς, Γούτας, Στρούγγης, Τομάσεβιτς, Νάτσος, Ούμπιδες (Νταβιώτης 88΄), Σάλομον, Χαρίσης (Οικονομίδης 88΄), Μουνίθ (Ραμπέγιο 72΄), Αγκάγιεβ (Τριμμάτης 72΄), Μάτιτς (Μανούσος 78΄).

2,8 εκατ. ευρώ για παρεμβάσεις σε κτίρια της Ιεράς Μονής Βελλάς

 


Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου κατά την χθεσινή συνεδρίασή της ενέκρινε την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας, Υπουργείου Πολιτισμού, Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων και Δήμου Πωγωνίου.

Με το ποσό των 2,8 εκατ. ευρώ (!) θα χρηματοδοτηθεί η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να πραγματοποιηθούν έργα συντήρησης - αποκατάστασης υφισταμένων κτιρίων και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στο κτιριακό συγκρότημα της Ιεράς Μονής Παναγίας Βελλάς Ιωαννίνων.

Η χρηματοδότηση γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προς την Ιερά Μητρόπολη.

Ανοίγει την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους πολίτες ηλικίας 80 – 84 ετών

 


Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου  θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού και οι πολίτες από 80 έως 84 ετών προκειμένου να εμβολιαστούν, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση που έχει κάνει η επιτροπή.

ΕΟΔΥ: Είκοσι πέντε θάνατοι σήμερα, 509 νέα κρούσματα

 


1  εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, είκοσι πέντε νέοι θάνατοι, 509  νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 509 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 150.479, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5813 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46.236 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

293 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 205 (70.0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1.050 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 25 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5570 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.286 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Παράταση προθεσμιών για τα επενδυτικά σχέδια του Leader από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

 


Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννης Οικονόμου, με σχετική υπουργική απόφαση προχώρησε σε παράταση στις αρχικές προθεσμίες που είχαν τεθεί από υπουργικές αποφάσεις του 2017, λαμβάνοντας υπόψη ότι η πανδημία του COVID-19 δυσχεραίνει σημαντικά τους δικαιούχους του Υπομέτρου 19.2 «Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (πρώην LEADER)».

Συγκεκριμένα, οι προθεσμίες μπορούν να παραταθούν έως και δύο μήνες έπειτα από τη λήξη των έκτακτων μέτρων προστασίας που ισχύουν στην εκάστοτε Περιφερειακή Ενότητα, ύστερα από αίτημα του δικαιούχου στις Ομάδες Τοπικής Δράσης.

Με αυτή την παράταση διευκολύνονται οι δικαιούχοι σε μια σειρά από στάδια υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων, όπως η τροποποίηση τεχνικών Δελτίων Πράξεων, στην αίτηση προκαταβολής του δικαιούχου, στην αίτηση πληρωμής του δικαιούχου και στην ολοκλήρωση της διαδικασίας ίδρυσης του Φορέα ή της επιχείρησης.

Επιπροσθέτως, με την παράταση διασφαλίζονται η απορροφητικότητα της δημόσιας ενίσχυσης και η αποφυγή απώλειας κρίσιμων ενωσιακών πόρων, ενώ συνεχίζεται η εύρυθμη υλοποίηση των επενδύσεων του Υπομέτρου 19.2.

Θεσμικά ζητήματα, χρηματοδότηση κ.α. συζητήθηκαν στη συνάντηση Περιφερειάρχη – Αν. Υπουργού Εσωτερικών

 


Θεσμικά, αλλά και τρέχοντα ζητήματα συζητήθηκαν κατά τη σημερινή επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα στην Περιφέρεια Ηπείρου και στη συνάντηση που ακολούθησε με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Αν. Υπουργό και για τις ζημιές που έχουν προκληθεί από την πρόσφατη κακοκαιρία, τους πρόσθετους πόρους που απαιτούνται, ενώ επανέλαβε το διαχρονικό αίτημά του για αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων μεταξύ υπηρεσιών και φορέων.

Μετά τη συνάντηση- στην οποία παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Κων. Σιαράβας, Αγνή Νάκου- Δασούλα, Οδυσσέας Πότσης, Σταυρούλα Μπραϊμη- Μπότση και ο Εκτελεστικός Γραμματέας Δημ. Σιώλος,- ακολούθησαν δηλώσεις.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μεταξύ άλλων,  ανέφερε:

«Καλωσορίσαμε σήμερα τον Αν. Υπ. Εσωτερικών. Είχαμε μια πολύ καλή και με την προηγούμενη ιδιότητά του για τα θέματα της πανδημίας που έχουμε. Κάναμε αναλυτική συζήτηση για τα θέματα αρμοδιότητάς του. Tου έθεσα διάφορα ζητήματα που θέλουν λύση. Εάν σε έναν υπουργό δεν λέμε όλη την αλήθεια και τα προβλήματα που υπάρχουν δεν θα είναι χρήσιμος. Τον ενημέρωσα για τις πλημμύρες και τα προβλήματα που έχουμε σε επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο κυρίως σε ορεινές περιοχές.

Του εξήγησα ότι υπάρχουν θέματα με τις πλημμύρες, καθώς (οι παρεμβάσεις) δεν εξαρτώνται μόνο από την Περιφέρεια, αν και ως Πολιτική Προστασία δεν έχουμε αφήσει τίποτε στην τύχη του. Τον ενημέρωσα και τους απαιτούμενους πόρους. Γενικά ήταν πια πάρα πολύ χρήσιμη συζήτηση και τον ευχαριστώ για την εδώ παρουσία του».

Να γίνει άγονο το Κέντρο Υγείας Πραμάντων ζητά η Μαρία Κεφάλα

 


Επαναπροσδιορισμό της λίστας των άγονων περιοχών με επίκεντρο την προσθήκη του Κέντρου Υγείας Πραμάντων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων σε αυτή, ζητά με ερώτησή της στον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, η Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Παρά το γεγονός ότι η περιοχή είναι δυσπρόσιτη και απομακρυσμένη, οι υγειονομικοί που εργάζονται στο Κέντρο Υγείας Πραμάντων δεν τυγχάνουν των ειδικών κινήτρων, όπως υγειονομικοί άλλων χαρακτηρισμένων περιοχών. Η κ. Κεφάλα ζητά από τον Υπουργό επαναξιολόγηση του χάρτη των άγονων πόλεων και κωμοπόλεων υγειονομικά , ώστε να ενταχθούν περιοχές που αδίκως εξαιρέθηκαν με ότι αυτό συνεπάγεται στην υποστελέχωση και υπολειτουργία των δομών υγείας στις εν λόγω περιοχές.

Τριάντα εννέα παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (67.027) έλεγχοι, από τους οποίους οι (6.399) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.433) παραβάσεις και (2) συλλήψεις, ως ακολούθως:

·         (1.146) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των300 ευρώ, ως ακολούθως:

o    (404) στην Αττική,

o    (150) στη Θεσσαλονίκη,

o    (76) στην Κρήτη,

o    (69) στη Θεσσαλία,

o    (67) στην Κεντρική Μακεδονία,

o    (66) στη Στερεά Ελλάδα,

o    (65) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o    (60) στην Πελοπόννησο,

o    (56) στη Δυτική Ελλάδα,

o    (39) στην Ήπειρο,

o    (37) στο Βόρειο Αιγαίο,

o    (31) στα Ιόνια Νησιά,

o    (16) στη Δυτική Μακεδονία και

o    (10) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (86.681) ομοειδείς παραβάσεις.

·         (272) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (263) πρόστιμα 300 ευρώ και (9) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o    (49) στην Αττική,

o    (33) στην Κεντρική Μακεδονία,

o    (29) στο Βόρειο Αιγαίο,

o    (29) στην Κρήτη,

o    (21) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o    (17) στα Ιόνια Νησιά,

o    (16) στη Θεσσαλονίκη,

o    (15) στη Δυτική Ελλάδα,

o    (14) στη Στερεά Ελλάδα,

o    (13) στην Ήπειρο,

o    (10) στη Θεσσαλία,

o    (9) στην Πελοπόννησο,

o    (9) στο Νότιο Αιγαίο και

o    (8) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (29.818) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (28.352) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.466) των (150) ευρώ.

·         (15) παραβάσεις και (2) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (7) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στα Ιόνια Νησιά, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη μανάβικου, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας στο κατάστημα.

Στη Στερεά Ελλάδα, (300) ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα λιανικού εμπορίου για μη ανάρτηση του μέγιστου αριθμού πελατών που επιτρέπονται στο κατάστημα.

Στη Θεσσαλονίκη, από (300) ευρώ πρόστιμο σε (3) καταστήματα για μη ανάρτηση του μέγιστου αριθμού πελατών που επιτρέπονται στο κατάστημα.

Στην Ήπειρο, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε σούπερ μάρκετ και 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο, για μη τήρηση του μέτρου της αναστολής προσέλευσης κοινού μετά την 20.00 ώρα.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (887) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (892) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το επίδομα των 534 ευρώ

 


Ξεκινά η διαδικασία των δηλώσεων για το επίδομα 534 ευρώ για αναστολή συμβάσεων εργασίας για τον Ιανουάριο, η οποία θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου, ώστε οι δικαιούχοι να πληρωθούν την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις υποβάλλονται ανάλογα με τα τοπικά, τα κλαδικά και το εθνικό lockdown καθώς οι επιχειρήσεις υποβάλλουν μια δήλωση για την περίοδο που είναι κλειστές με κρατική εντολή και δεύτερη δήλωση για την περίοδο που είναι ανοιχτές αλλά πληττόμενες.

Δεδομένου ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα αξιολογούνται κάθε εβδομάδα και οι αποφάσεις για το άνοιγμα ή κλείσιμο κλάδων και επιχειρήσεων λαμβάνονται ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεικτών, οι λίστες με τους κλειστούς και πληττόμενους ΚΑΔ διαμορφώνονται ανά εβδομάδα και προς το παρόν για την περίοδο 18 – 25 Ιανουαρίου. Για παράδειγμα για την τρέχουσα εβδομάδα (18-25/1) στους ανοιχτούς αλλά πληττόμενους ΚΑΔ εντάχθηκε το λιανεμπόριο, ενώ στους κλειστούς ΚΑΔ παραμένει η εστίαση, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός κ.α.

Στην δήλωση για την περίοδο κατά την οποία οι επιχειρήσεις είναι κλειστές με κρατική εντολή το σύνολο των εργαζομένων δηλώνεται υποχρεωτικά σε αναστολή σύμβασης. Αντίθετα, στην δήλωση για την περίοδο κατά την οποία οι επιχειρήσεις λειτουργούν αλλά πλήττονται, οι εργοδότες επιλέγουν ποιους και πόσους μισθωτούς θα δηλώσουν σε αναστολή σύμβασης.    

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ηλικιωμένου στην Ιτέα Ιωαννίνων

 

Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος δυο ημεδαπών

 

Εξιχνιάστηκε από Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ηλικιωμένου στην Ιτέα Ιωαννίνων.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι δύο κατηγορούμενοι, την 20-08-2020 το πρωί μετέβησαν με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στην Ιτέα Ιωαννίνων, όπου πλησίασαν ηλικιωμένο ημεδαπό στην αυλή του σπιτιού του και ενώ η κατηγορούμενη τον απασχολούσε με το πρόσχημα πώλησης λευκών ειδών, ο συνεργός της εισήλθε στο σπίτι του και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των -300- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πώς να προστατεύσετε το δέρμα σας από το κρύο

 


Κατακόρυφη πτώση παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες η περιβαλλοντική θερμοκρασία στη χώρα μας, με αλλεπάλληλα ψυχρά μέτωπα να την πλήττουν το ένα μετά από το άλλο. Όσοι είναι εξοικειωμένοι με τις χαμηλές θερμοκρασίες γνωρίζουν καλά ότι το δριμύ ψύχος μπορεί να προκαλέσει έντονα προβλήματα στο δέρμα, τόσο στο πρόσωπο και στα άκρα, όσο και στο σώμα.

Ξηρότητα, απολέπιση, μερικές φορές «σκασίματα» και πληγές είναι το επακόλουθο, εάν δεν φροντίσετε εγκαίρως και σωστά το δέρμα σας. Τα συμπτώματα αυτά στην καλύτερη περίπτωση είναι ενοχλητικά, σε κάποιες όμως περιπτώσεις μπορεί να προκαλούν έντονο κνησμό, να είναι επώδυνα και να οδηγούν σε επιμολύνσεις.

Ο δρ Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική) παρέχει μερικές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε υγιές και καλά ενυδατωμένο το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος.

1. Αλλάξτε τις συνήθειές σας. Το ζεστό νερό μοιάζει με ιδανικό αντίδοτο για το κρύο, αλλά στην πραγματικότητα αφαιρεί από το δέρμα το φυσικό λίπος του (το σμήγμα) και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία,  με επακόλουθο αυξημένη απώλεια υγρασίας. Η έλλειψη υγρασίας, όμως, είναι κύρια αιτία ξηροδερμίας. Για να την αποφύγετε, να πλένετε τα χέρια σας και να κάνετε μπάνιο με χλιαρό νερό και όχι με ζεστό ή, χειρότερα ακόμα, καυτό. Δεν πρέπει επίσης να το παρακάνετε με το μπάνιο: φροντίστε να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομο.

2. Προσέξτε τα σαπούνια σας. Αν το δέρμα σας είναι επιρρεπές στην ξηροδερμία τον χειμώνα, καλό είναι να το καθαρίζετε με μη-ερεθιστικά καθαριστικά ή ακόμα και καθαριστικά προϊόντα χωρίς σαπούνι. Τα προϊόντα αυτά φέρουν την επισήμανση non-soap και αποτελούνται από ήπια συστατικά. Περιέχουν επίσης ελάχιστα αρώματα, με αποτέλεσμα να μην ερεθίζουν το δέρμα.

3. Αλλάξτε την υδατική σας. Το δέρμα χρειάζεται εντατική ενυδάτωση τον χειμώνα για να διατηρηθεί υγιές. Ωστόσο όλες οι υδατικές κρέμες και λοσιόν δεν είναι εξίσου αποτελεσματικές. Τον χειμώνα είναι πιο αποδοτικές οι πιο ενισχυμένες ενυδατικές κρέμες. Αν όμως έχετε ευαίσθητο δέρμα, επιλέξτε μια υδατική κρέμα χωρίς άρωμα ή λανολίνη. Να αλείφετε το δέρμα σας με την κρέμα αμέσως μόλις πλυθείτε, είτε είναι κρέμα σώματος είτε για τα χέρια. Αν πάντως πρέπει να έχετε συχνά τα χέρια σας στο νερό, καλό είναι να φοράτε και προστατευτικά, αδιάβροχα γάντια.