Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Ξεκινά στις 14 Οκτωβρίου η απόσταξη τσίπουρου



Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Ενόψει έναρξης της νέας αποστακτικής περιόδου για τη λειτουργία αμβύκων των μικρών αποσταγματοποιών (άρθρο 7 § Ε του ν. 2669/2001) σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Ø    Η αποστακτικής περιόδου ορίζεται από 14 Οκτωβρίου έως 13 Δεκεμβρίου 2019.
Ø    Προκειμένου να εκδοθεί άδεια απόσταξης από το Τελωνείο Ιωαννίνων απαιτείται η προσκόμιση από τους αμπελοκαλλιεργητές βεβαίωσης από την αρμόδια Δνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου – ΠΕ Ιωαννίνων για την ιδιότητα του παραγωγού, των αμπελώνων (αμπέλια - κληματαριές) και την ποσότητα σταφυλιών που παρήχθησαν για όσες εκμεταλλεύσεις βρίσκονται καταχωρημένες στο Αμπελουργικό Μητρώο. Η σχετική βεβαίωση θα εκδίδεται μέχρι το πέρας της καταλυτικής ημερομηνίας (13 Δεκεμβρίου 2019) από το γραφείο 114 στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου – Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων για όσους παραγωγούς βρίσκονται καταχωρημένοι στη  βάση δεδομένων του Αμπελουργικού Μητρώου.
Ø    Για τα αμπελοτεμάχια  μεγαλύτερα του 1,0 στρ.,  προκειμένου να εκδοθεί η σχετική βεβαίωση, απαιτείται υποχρεωτικά η ηλεκτρονική  υποβολή  από τους ίδιους τους παραγωγούς δήλωση  συγκομιδής  σταφυλιών για  το 2019  μέσω  της  ιστοσελίδας http://e-services.minagric.gr του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων  (γραφείο 114) ή στο τηλέφωνο:   2651 087114.

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών


Στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 36χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί  εντόπισαν και ακινητοποίησαν δίκυκλη μοτοσικλέτα την οποία οδηγούσε ο 36χρονος, όπου μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε σε αποθηκευτικό χώρο (μπαγκαζιέρα), στις δύο πλαϊνές βαλίτσες της μοτοσικλέτας καθώς και σε σακίδιο πλάτης που έφερε πάνω του, δεκαπέντε (15) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (16) κιλών και (390) γραμμαρίων.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (16) κιλών και (390) γραμμαρίων,
η δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας του 36χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών και
δύο κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Κτηματολόγιο: Ωράριο λειτουργίας γραφείου στο Καλπάκι


Η Μονάδα Ενημέρωσης Δήμου Πωγωνίου θα λειτουργήσει στο δημαρχείο Καλπακίου, κάθε Δευτερά και Τετάρτη.
Το ωράριο που θα τηρηθεί για αυτές τις ημέρες είναι 9:00 π.μ.-14:00 μ.μ..
Το ωράριο λειτουργίας του Γραφείου Κτηματογράφησης Π.Ε. Ιωαννίνων είναι Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή (8:00 π.μ.-16:00 μ.μ.) και Τετάρτη (8:00 π.μ.-20:00 μ.μ.), στην διεύθυνση Μαρίκας Κοτοπούλη 62, Τ.Κ. 45445, Ριζάρειος Πολιτεία Ιωαννίνων, με τηλέφωνα επικοινωνίας: 2651026082 & 2651020116.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο άτομα τα οποία μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τρεις μη νόμιμους αλλοδαπούς


Συνελήφθησαν, χθες (06-10-2019) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας και Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, μία 45χρονη γυναίκα και ένας 32χρονος άνδρας, κατηγορούμενοι για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.
Ειδικότερα, η σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκε όταν οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ως οδηγός η 45χρονη και ως συνοδηγός ο 32χρονος και διαπίστωσαν ότι αυτοί μετέφεραν, έναντι χρηματικής αμοιβής, προς το εσωτερικό της χώρας, τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 28, 25 και 33 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Επιπρόσθετα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο προέκυψε ότι σε βάρος δύο εκ των μη νόμιμων αλλοδαπών εκκρεμούσαν –κατά περίπτωση- μέτρα απαγόρευσης στη χώρα καθώς και σε έδαφος Schengen.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της 45χρονης, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Ενημερωτική Εκδήλωση από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για τους πολίτες των Ιωαννίνων, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, ώρα 19.30


ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ: ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ


Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώνει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στα Ιωάννινα, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, ώρα 19.00, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Καρδιολογικού Συνεδρίου.
Πρόκειται για μια ακόμα πρωτοβουλία της ΕΚΕ για την πλήρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για τα Καρδιοαγγειακά Νοσήματα και την πρόληψη υγείας, με ομιλητές επιστήμονες και ανθρώπους από τον χώρο του αθλητισμού και της γαστρονομίας.
To πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το εξής:
Προεδρείο: Ιωάννης Κανακάκης, Αντιπρόεδρος ΕΚΕ, Διευθυντής Καρδιολογίας
Στέφανος Φούσας, τέως Πρόεδρος ΕΚΕ, Ε. Καθηγητής Καρδιολογίας
Ιωάννης Γουδέβενος, Πρόεδρος ΕΚΕ, Καθηγητής Καρδιολογίας.
Ομιλητές:
Εμπειρία από ασθενείς - η ιατρική άποψη: Ιωάννης Γουδέβενος-Χριστίνα Χρυσοχόου.
Η αξία της Μεσογειακής διατροφής: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Πώς να ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή για την καρδιά σας: Γρηγόρης Ρίσβας.
Άσκηση και υγιεινή ζωή: Πώς μπορούμε να τη βάλουμε στην καθημερινότητά μας: Έφη Άλπου.
Η δύναμη της θέλησης: Αντώνης Γ. Τσαπατάκης.
Η ψυχολογία του καπνιστή: Πέτρος Σκαπινάκης.
Οι ομιλητές θα εξηγήσουν με εύληπτο τρόπο τα οφέλη που προκύπτουν από την πρόληψη υγείας.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η ηθοποιός Ζέτα Δούκα και θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Καθηγητής Παθολογίας κ. Μωυσής Ελισάφ.
Παρακαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Το «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» της Ελληνικής Αστυνομίας επεκτείνεται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου


Το πρόγραμμα διεξάγεται σε συνεργασία με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» και την υποστήριξη της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
Τα έσοδα από την εφαρμογή του προγράμματος πιστώνονται αποκλειστικά στο λογαριασμό Αρωγής Ορφανών τέκνων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος
Μια σημαντική δράση της Ελληνικής Αστυνομίας, το «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης», επεκτάθηκε από την Πέμπτη (03-10-2019) σε Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, με σκοπό την προώθηση της ανακύκλωσης και την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διεξάγεται σε συνεργασία με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» και την υποστήριξη της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».
Τα έσοδα από την εφαρμογή του προγράμματος πιστώνονται αποκλειστικά στο λογαριασμό Αρωγής Ορφανών τέκνων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος, του πολιτικού προσωπικού, των συνοριακών φυλάκων και των ειδικών φρουρών.
Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη (03-10-2019) τοποθετήθηκαν (13) ειδικοί κάδοι για την ανακύκλωση πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων συσκευασιών σε Υπηρεσίες που στεγάζονται στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων, στο Τμήμα Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, στο Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, στο Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας καθώς και στο Πρατήριο Καυσίμων στην Ελεούσα Ιωαννίνων.
Με την υλοποίηση του προγράμματος αυτού και τη συλλογή των προαναφερόμενων ανακυκλώσιμων συσκευασιών συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος και επιπλέον, μέσω του ανταποδοτικού οφέλους, ενισχύουμε τα ορφανά παιδιά του προσωπικού μας.

Αποτελέσματα συνεχιζόμενης έρευνας για υπόθεση συμπλοκής και απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο ατόμων, που έλαβε χώρα την 02-09-2019 στην Άρτα


Συνελήφθησαν κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης ακόμα δύο ημεδαποί, ηλικίας 42 και25 ετών, εμπλεκόμενοι στην υπόθεση

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας που αφορά σε εξιχνίαση συμπλοκής και απόπειρας ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα την 02-09-2019 στην Άρτα και τη συνακόλουθη σύλληψη τριών (3) ατόμων ( σχετικό το από 03-10-2019 Δελτίο Τύπου, που εκδόθηκε από την Υπηρεσία μας), συνελήφθησαν κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης, δύο ακόμα ημεδαποί, που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 42χρονο και έναν 25χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες (06-10-2019) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν από την Ανακρίτρια Άρτας και οι οποίοι κατηγορούνται για τα κάτωθι αδικήματα:
ο 42χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή, από κοινού και κατά μόνας
ο 25χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Ορίζοντες Ηπείρου: Να γίνει άμεσα η σύσκεψη των Αρχηγών των Παρατάξεων για το Μεταναστευτικό


Λόγω των εξελίξεων οι Ορίζοντες Ηπείρου επαναφέρουν επιτακτικά την πρόταση τους για την άμεση ανάγκη σύσκεψης των αρχηγών των παρατάξεων ώστε να συζητηθεί το μεταναστευτικό ζήτημα καθότι με βάση τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ επιβεβαιώνονται περίτρανα οι φόβοι ότι η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει σχέδιο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου, το λεγόμενο ΚΕΝ (Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων), πρώην Στρατόπεδο Υγειονομικού της Άρτας, είναι μία από τις στρατιωτικές μονάδες στην επικράτεια που ενδέχεται το επόμενο διάστημα, να λειτουργήσουν ως κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα για πρόσφυγες.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται δέκα περίπου ημέρες μετά τη συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τους Περιφερειάρχες, από την οποία συνάντηση είναι γνωστό πως απουσίαζε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, και πέντε περίπου ημέρες μετά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, κατά την οποία έγινε μια υποτυπώδης συζήτηση για το μεταναστευτικό πρόβλημα, μετά από πρωτοβουλία της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου».
Ο Περιφερειάρχης εμφανίστηκε να μη γνωρίζει το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη διαχείριση του μεταναστευτικού στην Ήπειρο και απλά ανέγνωσε την ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου μετά το σχετικό υπουργικό συμβούλιο της 30ης Σεπτεμβρίου όπως και την απόφαση της Ένωσης Περιφερειών για το ίδιο θέμα.
Αν ο Περιφερειάρχης αγνοεί τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το κρίσιμο αυτό ζήτημα, όσον αφορά την περιοχή μας, είναι επιπόλαιος.
Αν ο Περιφερειάρχης αποκρύπτει τα εν γνώσει σχέδια της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό στην περιοχή μας, είναι επικίνδυνος, γιατί προτάσσει το κομματικό συμφέρον έναντι των υποχρεώσεών του ως τοπικού άρχοντα.
Σήμερα, είναι πια επιβεβλημένο ο Περιφερειάρχης να πει τις αλήθειες που δεν είπε ενώπιον του περιφερειακού συμβουλίου.

Από το γραφείο Τύπου

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 49χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για σοβαρά ποινικά αδικήματα


Συνελήφθη, προχθές (05/10/2019) βραδινές ώρες στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Ιωαννίνων, ένας 49χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν οι παρακάτω καταδικαστικές αποφάσεις:
απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Εύβοιας, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εννέα (9) ετών και ενός (1) μηνός, για βιασμό και αποπλάνηση παιδιών,
απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θήβας, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και έξι (6) μηνών, για αποπλάνηση παιδιών και παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου


Από την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 πρόκειται να ξεκινήσει η καταβολή στους ασφαλισμένους.
Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου θα πληρωθούν οι συντάξεις σε:
- ΟΑΕΕ,
- ΟΓΑ
- ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών)
- ΟΠΕΚΑ, συντάξεις των ανασφάλιστων Υπερήλικων
Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου θα πληρωθούν:
- Οι συντάξεις του ΙΚΑ
- Οι συντάξεις του Δημοσίου
- Οι συντάξεις στο ΝΑΤ
- Όλα τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών)
- Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Νοεμβρίου 2019.

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Σεπτέμβριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (441) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -300- (εκ των οποίων -4- διακινητές)
Για ληστεία: -2-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -29-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -4-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -17-
Για απάτη: -2-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -19-
Για ενδοοικογενειακή βία: -6-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -20-
Για έκθεση: -1-
Για παραεμπόριο: -7-
Για χρήση πλαστού εγγράφου: -9-
Για διατάραξη οικιακής ειρήνης: -1-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -24-
Εξιχνιάστηκαν:
Μία υπόθεση ληστείας
Δεκατέσσερις υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
Είκοσι πέντε υποθέσεις ναρκωτικών
Τέσσερις υποθέσεις απάτης
Εννέα υποθέσεις όπλων
Τέσσερις υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών
Δύο υποθέσεις λαθρεμπορίου

Γόνατα: οι σύγχρονες θεραπείες ομορφιάς


Κρατάνε όλο μας το βάρος και η δουλειά που κάνουν είναι σπουδαία. Όμως τα γόνατα είναι ένα μάλλον παραμελημένο σημείο του σώματος, που μπορεί να απογειώσει ή να καταστρέψει τη συνολική εικόνα των ποδιών και όχι μόνο.
Ακόμη και στις περιπτώσεις που τα πόδια είναι σε πολύ καλή κατάσταση λόγω άσκησης, τα σημάδια του χρόνου προδίδουν την αναπόφευκτη φυσική φθορά στις πιο ώριμες ηλικίες…
Η πλαστική χειρουργική ευτυχώς δίνει λύσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Έτσι, αν εμφανίζετε στην εσωτερική πλευρά των γονάτων σας κάτι σαν «μαξιλαράκια λίπους», που χαλάνε την αισθητική των ποδιών σας και μαρτυρούν αισθητή χαλάρωση της περιοχής, τότε η εικόνα αυτή μπορεί να διορθωθεί με την βοήθεια της πλαστικής και αισθητικής ιατρικής.
Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr), εξηγεί όλους τους πιθανούς τρόπους, με τους οποίους τα γόνατα ξανανιώνουν, απογειώνοντας την εμφάνιση.
Λιποαναρρόφηση στα γόνατα
«Τα γόνατα είναι μια δύσκολη περιοχή και παρόλο που μπορεί να προσέχουμε τη διατροφή μας και να αθλούμαστε τακτικά, το λίπος παραμένει και η εικόνα τους δεν μπορεί να βελτιωθεί. Η λιποαναρρόφηση μπορεί να δώσει τη λύση, σε όσους και σε όσες επιθυμούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αποτελεσματικά και μία για πάντα», διασαφηνίζει ο κύριος Γαϊτάνης.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να γίνει λιποαναρρόφηση ακόμη και με τοπική αναισθησία. Πραγματοποιείται μια μικρή τομή στην εσωτερική πλευρά των γονάτων, από όπου αφαιρείται το λίπος με τη βοήθεια μιας πολύ λεπτής κάνουλας. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αφαιρεθεί το λίπος από την περιοχή αυτή, σε συνδυασμό με αφαίρεση λίπους από την εξωτερική ή από την εσωτερική πλευρά των μηρών.
Μετά την επέμβαση θα υπάρξει ένα ελαφρύ πρήξιμο και μελάνιασμα στην περιοχή. Οι ασθενείς θα χρειαστεί να φορούν έναν ελαστικό επίδεσμο λίκρα για περίπου δέκα μέρες μετά το χειρουργείο.