Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Κακαβιά Πωγωνίου: Αλβανός υπήκοος, «ξέχασε» να δηλώσει 55.000 ευρώ


Κατά τη διάρκεια ελέγχου, εντοπίστηκε Αλβανός υπήκοος, ο οποίος αποπειράθηκε να εξέλθει από το ελληνικό έδαφος προς την Αλβανία, μεταφέροντας 55.000 ευρώ, χωρίς να υποβάλει την απαιτούμενη δήλωση περί ρευστών διαθεσίμων στην τελωνειακή αρχή.
Τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και εισπράχθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο, ήτοι το 25% του ανωτέρω ποσού.

Ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Περιφέρειας Ηπείρου, με θέμα: «Παρουσίαση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας της ΓΓΙΦ για τις γυναίκες πρόσφυγες επιζήσασες έμφυλης βίας»


Την Παρασκευή 6 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα η ημερίδα που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας με τη συμπαράσταση της UNICEF και τη συνδρομή της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Ηπείρου, με θέμα: «Παρουσίαση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας της ΓΓΙΦ για τις γυναίκες πρόσφυγες επιζήσασες έμφυλης βίας».
Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμούς εκ μέρους της ΓΓΙΦ η κα Άννα Φενερλή, η κα Γιούλα Μητροκώστα, αναπληρώτρια πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, ο κ. Παντελής Κολόκας, αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, η κα Αγγελική Φωτεινού, περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Ηπείρου και η κα Βασιλική Αθανασοπούλου, επιστημονικό στέλεχος Επιτροπής Ισότητας της Κ.Ε.Δ.Ε..
Η κα Αγγελική Παπάζογλου, προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας & Αντιμετώπισης Πολλαπλών Διακρίσεων της Γ.Γ.Ι.Φ., παρουσίασε στην εισήγησή της, τις δράσεις και πολιτικές της ΓΓΙΦ για τις γυναίκες πρόσφυγες επιζήσασες έμφυλης βίας, ενώ επεσήμανε ότι η διαδικασία αναθεώρησης του πρωτοκόλλου συνεργασίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Τη διαδικασία παραπομπής και φιλοξενίας γυναικών προσφύγων και των παιδιών τους στις δομές του δικτύου της Γ.Γ.Ι.Φ., ανέλυσε κα Ματίνα Παπαγιαννοπούλου, μέλος της τριμελούς ομάδας επιστημονικού συντονισμού Κ.Ε.Θ.Ι., και οι εισηγήσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση από την κα Στέλλα Κατσαβού των γυναικών προσφύγων, οι οποίες ζήτησαν απευθύνθηκαν στις δομές, όπως καταγράφηκαν στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων, με στοιχεία και από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Παρακάλαμος: «Ύπουλος προσηλυτισμός» με διανομή έντυπου υλικού από Προτεστάντες


Την τελευταία εβδομάδα έκαμαν την εμφάνισή τους σε χωριά του Πωγωνίου ομάδες Προτεσταντών και άφησαν στις εξώπορτες των σπιτιών εκατοντάδες σακούλες με έντυπό υλικό το οποίο ουδεμίαν σχέση έχει με την Ορθοδοξία.
Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου οι ομάδες έκαναν την εμφάνισή τους και στον Παρακάλαμο.
Οι σακούλες περιέχουν σκληρόδετες  Αγίες Γραφές και άλλο ενημερωτικό υλικό, που μας  καθησυχάζουν ότι το πακέτο δεν έχει σχέση «με αιρέσεις, μάρτυρες του Ιεχωβά, μορμόνους κ.λπ.».
Η Μητρόπολη Ιωαννίνων με ανακοίνωσή της, προειδοποιεί ότι για πρόκειται για  «πονηρούς» που στοχεύουν σε «ύπουλο προσηλυτισμό» και ότι  «αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται εκτός εκκλησίας».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης  Ιωαννίνων αναφέρει τα ακόλουθα:
«Προς το πλήρωμα των πιστών της καθ’ Ημάς Ιεράς Μητροπόλεως. Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά, χαίρετε εν Κυρίω Ιησού πάντοτε. Σαρώνουν την περιοχή μας κατά τις τελευταίες ημέρες ομάδες προτεσταντών που μοιράζουν την Καινή Διαθήκη σε μετάφραση μαζί με άλλο έντυπο υλικό.
Η Ιερά Μητρόπολη, σε γραπτή επικοινωνία που είχε με την εν λόγω ομάδα, τους συνέστησε, εάν θέλουν όντως να βοηθήσουν στη διάδοση της Καινής Διαθήκης, να δωρίσουν τα έντυπα στην Ιερά Μητρόπολη, ώστε η ίδια η τοπική μας Εκκλησία, η οποία ήδη έχει μοιράσει χιλιάδες αντίτυπα, να συνεχίσει την διανομή της εγκεκριμένης μεταφράσεως, χωρίς να υπάρχει επέμβαση μιας μη Ορθόδοξης ομάδας στο ποιμαντικό της έργο, πράγμα που μπορεί από την ομάδα αυτή να στοχεύει σε ύπουλο προσηλυτισμό.
Οι άνθρωποι, όμως, αυτοί έκαναν όπως πάντοτε την πονηριά τους, να διανείμουν μόνοι τους την Καινή Διαθήκη μαζί με άλλο υλικό.
Το Χριστεπώνυμο πλήρωμα πρέπει να γνωρίζει ότι οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται εκτός Εκκλησίας. Βεβαίως, οι Καινές Διαθήκες έχουν την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και όσοι τις έλαβαν μπορούν να τις κρατήσουν.
Το άλλο, όμως, ύπουλο προσηλυτιστικό υλικό δεν πρέπει να γίνει δεκτό.
Αγαπητοί μας Χριστιανοί μεγάλη προσοχή χρειάζεται στο τι ακούμε και τι μελετούμε, στο τι δεχόμαστε και τι απορρίπτουμε.
Η αλήθεια υπάρχει μόνο στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας.
Το τέλειο, βεβαίως, είναι να κλείσουμε τις πόρτες μας σε κάθε ομάδα και επίβουλο που βρίσκεται εκτός Εκκλησίας.
«Η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού μετά πάντων υμών• αμήν».

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, τη Δευτέρα 9 Ιουλίου


Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, μεταξύ άλλων,  ανέδειξε τους αναδόχους, των παρακάτω έργων:
1.  «Κατασκευή κόμβου επί της Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας στη διακλάδωση Βράχου», προϋπολογισμού € 500.000. Ανάδοχος: Κ/ΟΡΡΑΟΝ ΑΤΕ- ΒΑΡΕΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ.
2.  «Αποκατάσταση χώρου στάθμευσης Γενικού Νοσοκομείου Χατζηκώστα», προϋπολογισμού 400.000. €. Ανάδοχος ΓΙΓΕΚΑΤ Α.Τ.Ε.Ε..
3.  «Εργασίες αντιστήριξης των πρανών στον αρχαιολογικό χώρο του Μικρού Θεάτρου της Αρχαίας Αμβρακίας», προϋπολογισμού € 205.000. Ανάδοχος «ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.
4.  «Άμεση αποκατάσταση καθιζήσεων στην οδό προς Αχούρια και Πρέσπα Κεραμίτσας», προϋπολογισμού € 62.000. Ανάδοχος ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.
5.  «Αντιπλημμυρική προστασία ιδιοκτησιών και προστασία της Ε.Ο. στα όρια του “ΘΕΟΝΤΙΚΟΥ” ρέματος Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 62.000. Ανάδοχος ΜΑΚΗΣ Α.Τ.Ε.Ε.
6.  «Άμεση αποκατάσταση οδού προς Τ.Κ. Ριζού» προϋπολογισμού 74.400 €. Ανάδοχος ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.
7.  «Άμεση αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στην επαρχιακή οδό Μονολιθίου – Πλατανούσας», προϋπολογισμού 48.000 €. Ανάδοχος ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
8.  «Προστασία αιγιαλίτιδας ζώνης, βελτίωση βατότητας  προς παραγωγικές μονάδες Αγίας Παρασκευής Συβότων Θεσπρωτίας Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού € 74.400. Ανάδοχος Νικόλαος Κασσαβός.
9. Συντήρηση επαρχιακής οδού προς Σενίκο, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ. Ανάδοχος Δ. Τσομπίκος.
10.  «Άμεση αποκατάσταση βατότητας επαρχιακής οδού Άγιος Ανδρέας – Κόμβος Ζωτικού», προϋπολογισμού 620.000 €. Ανάδοχος ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε.
11.  «Συντήρηση, συμπλήρωση και αποκατάσταση πρασίνου στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου», συνολικού προϋπολογισμού € 74.000,00 με ΦΠΑ, για καθαρισμό δρόμων του Εθνικού Οδικού Δικτύου από θάμνους και κλαδιά που φύονται στα ερείσματα και στις τάφρους και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
Α. Ε.Ο. Ιωαννίνων-  Κακαβιάς και Ιωαννίνων Κόνιτσας, προϋπολογισμού 16.000 ευρώ. Ανάδοχος Σπ. Μπίμπος
Β. Ε.Ο. Ιωαννίνων- Μέτσοβο- όρια Ν. Τρικάλων, προϋπολογισμού 8.000 ευρώ. Ανάδοχος Κων. Ζ. Χατζής.
Γ. Ε.Ο. Ιωαννίνων Άρτας & Ε.Ο. Άρταςπ όρια Νομού Τρικάλων, προϋπολογισμού 13.900.. Ανάδοχος Ιωάννης Λάμπρης
Δ. Γέφυρα Καλογήρου – Πρέβεζα & Ενωτική Κόμβος Φράξυλα- Κόμβος Λιμποχωβίτη, προϋπολογισμού 12.258,06 ευρώ. Ανάδοχος Ευάγγελος Χρ. Γείτονας.
Ε. Σήραγγα Ακτίου- Ε.Ο. Πρέβεζα- Ηγουμενίτσα, προϋπολογισμού 12.260 ευρώ, ανάδοχος Ηλίας Τσιώρης.
ΣΤ. Ε.Ο. Ιωαννίνων- Βουτσαρά- όρια Ν. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 12.000 ευρώ. Ανάδοχος Κων. Σκαργιώτης.
12.  «Μελέτη κτηματογραφήσεων για την απαλλοτρίωση εκτάσεων για την υλοποίηση του έργου “Διαμόρφωση χειμάρρων Καρυδά – Παντοκράτορα”», προϋπολογισμού € 46.996. Ανάδοχος ΓΑΙΑ Α.Ε. ΜΕΛΕΤΩΝ.
13.  «Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στο Δ.Δ. Μιχαλιτσίου», προϋπολογισμού € 12.000. Ανάδοχος Ν. Κασσαβός.
14.  «Προστασία Ε.Ο. Ηγουμενίτσας Ιωαννίνων από συνδετήρια οδό προς Αμπέλια Δήμου Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 44.500 €. Ανάδοχος Χρήστος Ράπτης.
15.  «Συντήρηση – βελτίωση του δρόμου που συνδέει τον οικισμό Κούνιες με την 16η επαρχιακή οδό (Καλλονή – Ράμια)», προϋπολογισμού € 250.000. Ανάδοχος Παναγ. Κατέρος.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα για διάφορα ποινικά αδικήματα


Συνελήφθη, χθες (08-07-2018) μετά τα μεσάνυχτα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, ένας 30χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα για διάφορα ποινικά αδικήματα.
Αναλυτικότερα, ο 30χρονος επιχείρησε να εισέλθει στη χώρα, μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Κακαβιάς και όπως διαπιστώθηκε μετά από αστυνομικό έλεγχο και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, σε βάρος του εκκρεμούσαν τα παρακάτω διωκτικά έγγραφα:
ένταλμα σύλληψης του 26ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών, σύμφωνα με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών
ένταλμα βίαιης προσαγωγής του 1ου Ανακριτικού Τμήματος Ναρκωτικών Πρωτοδικείου Αθηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών
καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, ποινής κάθειρξης οχτώ ετών και έξι μηνών, για τα αδικήματα της απόπειρας ληστείας και
της αντίστασης.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αναβάθμιση-εκσυγχρονισμός εξοπλισμού του υφιστάμενου κέντρου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής τηλεοπτικού σήματος, στη θέση «ΒΑΣΙΛΙΚΟ» Τροποποίηση ΑΕΠΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ανακοινώνει και Προσκαλεί
Έχοντας υπόψη τις διατάξεις  του Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ 209/Α΄), σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθ. 7 της υπ’αριθ. οικ. 167563/ΕΥΠΕ/19-04-13 απόφασης (ΦΕΚ 964Β/2013) και άρθ. 6 της υπ’αριθ. οικ. 1649/45 (ΦΕΚ 45Β/2014) ΚΥΑ, τους πολίτες ( κοινό, ενδιαφερόμενο κοινό) και φορείς εκπροσώπησής τους ( οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης,  Ποιότητας Ζωής, Συμβούλιο Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας ),  να λάβουν γνώση, επί  του περιεχομένου του φακέλου, εκτός διαβούλευσης,  τροποποίησης Α.Ε.Π.Ο. του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 12η, α/α 3) «Αναβάθμιση-εκσυγχρονισμός εξοπλισμού του υφιστάμενου κέντρου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής τηλεοπτικού σήματος, στη θέση με κωδική ονομασία «ΒΑΣΙΛΙΚΟ» με κωδικό αριθμό θέσης 3006038, στο Δήμο Πωγωνίου, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου ».
Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η Ανώνυμη εταιρεία παροχής υπηρεσιών τηλεπικοινωνιακού παρόχου  ψηφιακών μεταδόσεων με διακριτικό τίτλο «DIGEA- ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ Α.Ε.».
    Αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας  είναι η  Δ/νση  Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ηπείρου.
    Αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου για την παροχή πληροφοριών και στοιχείων είναι  το Περιφερειακό Συμβούλιο (Πλατεία Πύρρου 1-Ιωάννινα), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες).
Η παρούσα Ανακοίνωση-Πρόσκληση να δημοσιευθεί στην εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ»  την   06-07 2018.
Η παρούσα ανακοίνωση αναρτάται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου στη διαδρομή: www.php.gov.gr/  Ενημέρωση/ Νέα-Ανακοινώσεις/ Ανακοινώσεις.

Ηπειρώτικο πανηγύρι της Ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου, την Παρασκευή 13 Ιουλίου ώρα 20:30, στο Πάρκο της Νέας Ζωής Περιστερίου.

12ο Φεστιβάλ Αραχθείου θεάτρου από 7 έως 12 Αυγούστου


Φέτος συμπληρώνονται δεκαπέντε (15) χρόνια θεατρικών παραστάσεων στο χωριό μας εκ των οποίων δώδεκα (12) στο Αράχθειο Θέατρο από της δημιουργίας του (εγκαίνια του θεάτρου το 2007), και τα τρία προηγούμενα έτη σε ελεύθερο χώρο εκτός θεάτρου.
Το φετινό 12ο Φεστιβάλ Αραχθείου θεάτρου θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 12 Αυγούστου με ελεύθερη είσοδο και είναι αφιερωμένο σε δύο μεγάλες Κυρίες του ελληνικού πολιτισμού, στη συγγραφέα Πηνελόπη Δέλτα της οποίας παρουσιάζουμε δύο έργα και στην τραγουδίστρια Σοφία Βέμπο της οποίας θα παρουσιάσουμε τα τραγούδια.
Την Τρίτη 7 Αυγούστου θα απραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στο θρυλικό Γεφύρι της Άρτας.
Τα πέτρινα γεφύρια, φτιαγμένα με την σοφία των παλιών μαστόρων αποτελούν ένα σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας της πατρίδας μας.  Ήταν τρόπος επικοινωνίας των ανθρώπων που ζούσαν απόμακρα εκατέρωθεν των ποταμών. Θέλοντας να αποτίσουμε φόρο τιμής στην παράδοσή μας που αφορά σε παλιά κτίσματα, και εν προκειμένω στα γεφύρια, θα παρουσιάσουμε στο Αράχθειο Θέατρο την ιστορία του μεγάλου πολύτοξου γεφυριού του Αράχθου ποταμού που βρίσκεται στην Άρτα. Όταν έπεσε το γεφύρι της Πλάκας, η κοινή γνώμη συγκλονίστηκε. Όταν κατέρρευσε το Θεογέφυρο, η είδηση έκανε το γύρο του διαδυκτίου. Ακολούθησαν δεκάδες συγκινητικές δηλώσεις και παρεμβάσεις. Τα υπεραιωνόβια γεφύρια αξίζουν όμως κάτι περισσότερο από επικήδειους μετά την καταστροφή: χρειάζονται μέριμνα και προστασία, διότι εάν καταστραφούν δεν θα μπορέσουν να ξαναστηθούν με τον ίδιο παραδοσιακό και μουσειακό τρόπο. Νιώθουμε όλοι μας χαρούμενοι γιατί ήδη ξεκίνησε η διαδικασία που θα επιτρέψει να πάρει σάρκα και οστά η αποκατάσταση του γεφυριού της Πλάκας που πριν τρία χρόνια θρηνήσαμε όλοι μαζί και η αναστήλωσή του αποτελεί στόχο όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ντοκυμαντέρ του καταξιωμένου συμπατριώτη μας Βασιλείου Γκανιάτσα, που αφορά στην προαιώνια ιστορία του γεφυριού της Άρτας μέχρι τις μέρες μας. Η βραδιά πλαισιώνεται από παραδοσιακή μουσική, τραγούδι και χορό. Συμμετέχουν τα συγκροτήματα των Σταύρου Καψάλη και Ναπολέοντα Δάμου, ο τραγουδιστής Μάκης Κιάμος, το χορευτικό των Μερακλήδων με χοροδιδάσκαλο το Βασίλη Γκαρτζώνη και η χορευτική ομάδα με χοροδιδάσκαλο το Νίκο Τόλη.


Την Τετάρτη 8 Αυγούστου το εργαστήρι θεατρικών σπουδών Λαμπιόνι Θεσσαλονίκης της Αννίτας Γκαϊτατζή θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους «Το Παραμύθι δίχως όνομα» της Ελληνίδας συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα. Το έργο μας διδάσκει όλα αυτά που οφείλουμε να γνωρίζουμε. Είναι μια αλληγορική ιστορία με πάντα επίκαιρα μηνύματα. Εϊναι ένα πολιτικό παραμύθι, είναι μια Πλατωνική Πολιτεία για παιδιά, είναι η ιστορία μιας παραμυθένιας πατρίδας, της Ελλάδας.
Η Πηνελόπη Δέλτα είναι πιστή , όπως το όνομά της, στις ιδέες της μέσα στο βιβλίο, πιστή μέχρι το θάνατο σε όλα όσα επέλεξε και σε αυτά που τόσο μεθοδικά προτείνει.

Την Πέμπτη 9 Αυγούστου επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από το θάνατο της εθνικής μας τραγουδίστριας, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση ΚΑΝΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, αφιερωμένη στη Σοφία Βέμπο, η οποία με τα τραγούδια της εμψύχωνε τον λαό και τους στρατιώτες μας κατά τον πόλεμο του ’40 και τα θέατρα της εποχής έσφυζαν από κοινό, που πήγαινε να αντλήσει ελπίδα. Εκτός από αυτά, τραγούδησε και τραγούδια του έρωτα και ψυχαγωγίας. Θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τα τραγούδια της από την γνωστή και καταξιωμένη τραγουδίστρια Νάντια Καραγιάννη πλαισιωμένη από τους Κυριάκο Γκουβέντα στο βιολί, το Μάνο Γρυσμπολάκη στο ακορντεόν και τον Γιάννη Τσέρτο στο πιάνο, ο οποίος είναι υπεύθυνος και για την ενορχήστρωση.

Ιερά Μονή Σωσίνου: Αγρυπνία για τον Άγιο Παΐσιο, την Τετάρτη 11 Ιουλίου


Η Ιερά Μονή Σωσίνου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα τιμήσει τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, τελώντας αγρυπνία την παραμονή της εορτής του, την Τετάρτη 11 Ιουλίου.
Η αγρυπνία θα τελεστεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Παϊσίου, που έχει διαμορφωθεί εντός της Ιεράς Μονής.

Μεγάλη αύξηση στις πλαστικές αιδοίου. Τι λένε οι ειδικοί


Σεξουαλική χειραφέτηση, διόρθωση κάποιου λάθους της φύσης ή πίεση για τελειότητα; Όποιος κι αν είναι ο λόγος, η ουσία είναι ότι οι πλαστικές επεμβάσεις στα γυναικεία γεννητικά όργανα, γνωστές και ως αιδοιοπλαστική, σημειώνουν μεγάλη αύξηση διεθνώς.
Σε κάποιες χώρες το ποσοστό αύξησης εκτοξεύεται στο 80% και σε άλλες στο 45%.
Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS), το 2013 στις ΗΠΑ έκαναν αιδοιοπλαστική πάνω από 5.000 γυναίκες. Το 2015, 9.138 γυναίκες και το 2016, 12.666 (39% πάνω).
Ο αριθμός των γυναικών στη Βραζιλία, που έχουν προχωρήσει σε επέμβαση τέτοιου είδους, αυξήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ κατά 80% (23.155 το 2016), σύμφωνα πάλι με στοιχεία της ISAPS.
Βέβαια πρόσφατη επιστημονική έρευνα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Lucerne Cantonal στην Ελβετία απεφάνθη ότι δεν υπάρχει «φυσιολογικό αιδοίο».
Οι ερευνητές σε διάστημα δύο ετών μέτρησαν τα εσωτερικά και τα εξωτερικά χείλη του αιδοίου, την κλειτορίδα, το άνοιγμα του κόλπου και το περίνεο 657 γυναικών ηλικίας από 15 και 84 ετών. Υπήρχαν τόσες πολλές διακυμάνσεις σε κάθε κατηγορία, που συμπέραναν ότι, αν αναφέρουν ενδεικτικά έναν μέσο όρο, θα μπερδέψουν τις περισσότερες γυναίκες.
«Οι λόγοι που παρουσιάζεται αυτή η αύξηση ποικίλουν. Συνήθως είναι κληρονομικοί, μετά από αύξηση βάρους, έπειτα από εγκυμοσύνη ή λόγω της ηλικίας, μιας και η εναπόθεση λίπους με το πέρασμα των χρόνων αυξάνεται, όπως και η χαλάρωση.
Αυτά κάνουν τις γυναίκες να θέλουν να διορθώσουν την περιοχή, ελαττώνοντας το μέγεθος στο σημείο του εφηβαίου. Η επέμβαση στο ηβικό μπορεί να συνδυασθεί και με αιδοιοπλαστική, αν χρειάζεται», μας λέει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών www.agaitanis.gr.


Οι επικριτές της μεθόδου λένε ότι η τάση αυτή είναι ένα ανησυχητικό σημάδι του τρόπου, με τον οποίο η πορνογραφία διαστρεβλώνει την αισθητική των γυναικών για το σώμα τους, καθώς η ολική αποτρίχωση της ηβικής περιοχής τους ασκεί πίεση να προσαρμοστούν σε μια τέλεια εικόνα των γεννητικών τους οργάνων.