Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Αγροτικός Καστρίτσας-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 3-0

 


*Ο Αγροτικός Καστρίτσας επικράτησε με 3-0 της Αναγέννησης Κεφαλόβρυσου και πέρασε  στην 4η Φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Τα αποτελέσματα της 3ης  φάσης κυπέλλου ερασιτεχνών

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 0-4

Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ 4-1

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 4-0

ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗΣ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 0-0 (πεν: 3-1)

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 1-2

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 2-0

Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 0-1

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 3-0

Αδελφότητα Παρακαλαμιωτών Ηπείρου «Η Ένωση»: Αναβίωση του εθίμου «Τα Μπόλια», την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 π.μ.

 

Η Αδελφότητα Παρακαλαμιωτών Ηπείρου «Η Ένωση» διοργανώνει την αναβίωση του εθίμου  «Τα Μπόλια» την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 11:00 π.μ., στα Γραφεία της Αδελφότητας (Δεληγιώργη 7, Αθήνα).

Το περίπτερο οίνου στην Ζίτσα φωτίστηκε μπλε για το σακχαρώδη διαβήτη

 


Εκστρατεία ενημέρωσης και δωρεάν εξετάσεις 24 – 26 Νοεμβρίου για την τρίτη ηλικία

Το περίπτερο οίνου στην Ζίτσα φωτίστηκε μπλε για το σακχαρώδη διαβήτη. Εκστρατεία ενημέρωσης και δωρεάν εξετάσεις 24 – 26 Νοεμβρίου για την τρίτη ηλικία 

Με μπλε, το χρώμα που συμβολίζει τον σακχαρώδη διαβήτη, φωταγωγήθηκε το περίπτερο οίνου στην Κοινότητα Ζίτσας το βράδυ της Τρίτης 14 Νοεμβρίου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη.

Ο Δήμος Ζίτσας και φέτος, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και φωταγώγησε με μπλε χρώμα το κτίριο του περιπτέρου συμμετέχοντας έτσι στις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που διοργάνωσε η Ομοσπονδία για την 14η Νοεμβρίου.

Ταυτόχρονα, και στην προσπάθειά του να ενημερώσει και να στηρίξει τους χρόνια πάσχοντες διαβητικούς δεν στέκεται μόνο σε δράσεις συμβολικού χαρακτήρα, αλλά το τριήμερο από 24 έως 26 (Παρασκευή – Κυριακή) Νοεμβρίου  φιλοξενεί τις δράσεις της ΑΜΚΕ «Με Οδηγό το Διαβήτη» που περιλαμβάνουν εκδηλώσεις ενημέρωσης και δωρεάν εξετάσεις για τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής για “Χριστουγεννιάτικη αγορά”

 


Η Περιφέρεια Ηπείρου  εν όψει της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, προτίθεται να διοργανώσει έκθεση τοπικών προϊόντων με ταυτόχρονες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις το χρονικό διάστημα από Σάββατο 16/12/2023 έως  Κυριακή 31/12/2023 στην πλατεία Μαβίλη στα Ιωάννινα.

Δικαίωμα  δωρεάν συμμετοχής έχουν όλες οι επιχειρήσεις πιστοποιημένων τοπικών προϊόντων του κλάδου τροφίμων και ποτών.

Στις εκδηλώσεις αυτές, θα υπάρξει και δυνατότητα άμεσης πώλησης των προϊόντων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν το αργότερο ως τις 19-11-2023 στo e-mail: s.fouki@php.gov.gr 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στo τηλέφωνο 26510-1287151 (κ. Σοφία Φούκη).

ΠΗΓΗ: https://php.gov.gr/

Προγραμματισμένη άσκηση μερικής εκκένωσης του Νοσοκομείου «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

 


Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του προσωπικού μας στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 15-11-2023 στο Γ.Ν. Ιωαννίνων «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» η προγραμματισμένη άσκηση μερικής εκκένωσης του Νοσοκομείου, σύμφωνα με το Επιχειρησιακό σχέδιο «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ».

Στην άσκηση με την επωνυμία «ΔΙΩΝΗ» η οποία διήρκησε δύο (2) ώρες έλαβαν μέρος η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ΕΜΑΚ, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων και ο Ε.Ε.Σ..

Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εκκένωσης του Νοσοκομείου ο Διοικητής ζήτησε από το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ την ενεργοποίηση Σχεδίου για τη μερική εκκένωση του Νοσοκομείου και τη μεταφορά ασθενών σε σκηνικό καταυλισμό.

Δόθηκε εντολή να εφαρμοστεί το κόκκινο επίπεδο Επιχειρησιακού Σχεδίου Εκκένωσης Νοσοκομείου «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ».

Το σενάριο προέβλεπε την εκδήλωση έκτακτης ανάγκης από σεισμική δόνηση με εκδήλωση πυρκαγιάς, 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή Ζίτσας Ιωαννίνων, εξαιτίας της οποίας θα πρέπει να γίνει μερική εκκένωση του Νοσοκομείου μέσω εξόδων διαφυγής γρήγορα και με ασφάλεια -χωρίς τη χρήση ανελκυστήρων.

Με συμμετοχή πολλών επαγγελματιών και φορέων η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη Philoxenia

 


 Το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου, συνεχίστηκε και με τη συμμετοχή για ακόμη μια χρονιά στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (38η στη σειρά) Philoxenia της Θεσσαλονίκης, η οποία είναι και η παλαιότερη τουριστική έκθεση στην Ελλάδα.

Η Philoxenia αποτελεί το κομβικό σημείο συνάντησης του τουριστικού κλάδου ετησίως, φιλοξενώντας καταξιωμένους επαγγελματίες του τουρισμού από 35 και πλέον χώρες – στόχους του εξωτερικού σε ένα άρτια οργανωμένο πρόγραμμα εμπορικών συναντήσεων. 

Πρόσθετο βάρος δίνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου στη συγκεκριμένη έκθεση, καθώς μετά τη λειτουργία της Εγνατίας Οδού υπάρχει μεγάλη αύξηση επισκεπτών από τη Βόρεια Ελλάδα και από Βαλκανικά κράτη.

Συνελήφθη άνδρας για απόπειρα κλοπής, βία κατά υπαλλήλων και ναρκωτικά

 


Συνελήφθη χθες (14-11-2023) το πρωί από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κεντρικών Τζουμέρκων άνδρας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καβάλας, με ποινή φυλάκισης (12) μηνών και (15) ημερών, για απόπειρα κλοπής, βία κατά υπαλλήλων και περί ναρκωτικών.

19ο Συνέδριο Ομοιοπαθητικής με θέμα: "Εξελίξεις στην Ομοιοπαθητική Εκπαίδευση, εμπειρία μισού αιώνα", στις 24 - 26 Νοεμβρίου

 


Στις 24 - 26 Νοεμβρίου 2023 θα διεξαχθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου Πλανητάριο το 19ο Συνέδριο Ομοιοπαθητικής με θέμα: "Εξελίξεις στην Ομοιοπαθητική Εκπαίδευση, εμπειρία μισού αιώνα".

«Η συνεχώς αυξανόμενη διάδοση της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής στην Ελλάδα και παγκόσμια, επιβάλλει και την ανάδειξη της σημαντικότατης προσφοράς της, τόσο στο αμιγώς ιατρικό όσο και στο γενικότερο κοινωνικό επίπεδο.

Το Συνέδριο έχει στόχο να παρουσιάσει την εμπειρία των 50 και πλέον ετών από την ίδρυση της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής το 1971 και παράλληλα τις σύγχρονες µμεθόδους εκπαίδευσης και µε τη βοήθεια της τεχνολογίας, ενισχύοντας την αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή απόψεων» επισημαίνει ο κ. Κωνσταντίνος Τσιτινίδης Ακτινολόγος, Πρόεδρος του Συνεδρίου.

Στο παρακάτω σύντομο βίντεο μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το συνέδριο αλλά και ν' ακούσετε τις απόψεις των ομοιοπαθητικών ιατρών σχετικά με (1) τι θα προσφέρει ένα Ομοιοπαθητικό συνέδριο στο ιατρικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα, (2) σε ποιες νόσους ενδείκνυται η ομοιοπαθητική Ιατρική, (3) την σύμπραξη της Κλασικής και Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και (4) τους σύγχρονους τρόπους εκπαίδευσης και άσκησης της ομοιοπαθητικής με την χρήση της τεχνολογίας γενικότερα αλλά και των ομοιοπαθητικών προγραμμάτων (software) ειδικότερα. 

https://www.youtube.com/watch?v=RWOA4S3A2ig   

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε επίσης να βρείτε επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα του συνεδρίου στην διεύθυνση https://homeocongress2023.gr/

Θέατρο Actina: Η ξεκαρδιστική περιπέτεια “Εγώ είμαι το Θείο βρέφος” τα δυο τελευταία Σαββατοκύριακα 18, 19, 25 και 26 Νοεμβρίου

 


Η ξεκαρδιστική περιπέτεια “Εγώ είμαι το Θείο βρέφος” του Γιάννη Καλαβριανού σε σκηνοθεσία Αθηνάς Τσικνιά παρουσιάζεται για δυο τελευταία  Σαββατοκύριακα 18, 19, 25 και 26 Νοεμβρίου.

Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Θέατρο Actina

Διεύθυνση: Άννης Κομνηνής 8

Ώρα έναρξης: Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00

Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος 10€, μειωμένο 8€ (ΑΜΕΑ, Φοιτητικά, Άνω των 65)

Διάρκεια: 75'

Εισιτήρια: https://www.more.com/theater/ego-eimai-to-theio-brefos/

Κρατήσεις/Πληροφορίες: 6974865401

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο επικοινωνίας  ή η ηλεκτρονική αγορά μέσω more.com

Λίγα λόγια για το έργο

Βηθλεέμ. Έτος Μηδέν. Σε μια σπηλιά γεννιέται το Θείο Βρέφος! Σε μια παραδιπλανή σπηλιά γεννιέται ο μικρός Αντώνης. Κι από κει ξεκινούν τα μπερδέματα… Ο Αντωνάκης πιστεύει πως είναι το Θείο Βρέφος και μάταια οι μάγοι με τα δώρα, οι γονείς του, μα πάνω απ΄όλα ο φύλακας Άγγελος του, προσπαθούν να του αλλάξουν μυαλά. Να του αποδείξουν πως ένα είναι το Θείο Βρέφος κι όχι εκείνος! Ο Αντώνης όμως δεν το βάζει κάτω! Μεγαλώνοντας αντιγράφει τη δράση του Χριστού, προσπαθεί να διδάξει, να βρει μαθητές να κάνει θαύματα, μπλέκοντας ολοένα και σε περισσότερες περιπέτειες!

Ιωάννινα: Εξιχνιάστηκε, κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης

 


Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης, που έλαβε χώρα στα Ιωάννινα την 2/10/2023.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαπές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενες εισήλθαν σε σπίτι ημεδαπού με το πρόσχημα της επίσκεψης, ισχυριζόμενες ότι γνωρίζονταν από παλιά.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο σπίτι και χωρίς να γίνουν αντιληπτές, αφαίρεσαν από υπνοδωμάτιο χρηματικό ποσό 14.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 3.000 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Διαβήτης και στοματική υγεία: Η συμβολή του οδοντιάτρου

 


14 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη

 Ο Σακχαρώδης Διαβήτης (ΣΔ) αποτελεί μια από τις πιο συχνές μεταβολικές νόσους, για την εμφάνιση της οποίας ευθύνονται τόσο γενετικοί, όσο και περιβαλλοντικοί παράγοντες. Τα άτομα με ΣΔ συνήθως γνωρίζουν τις επιπτώσεις που αυτός έχει στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος, τους νεφρούς και τους οφθαλμούς τους, ελάχιστοι όμως είναι ενήμεροι για την εμφάνιση πληθώρας στοματικών εκδηλώσεων ως αποτέλεσμα της νόσου.

«Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα στοματικής υγείας σε διαβητικούς ασθενείς, η βαρύτητα των οποίων εξαρτάται από την ηλικία εμφάνισης της νόσου, τη χρονιότητα και το βαθμό γλυκαιμικού ελέγχου» επισημαίνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη, η κ. Πελαγία Ασημάκη, Χειρουργός-Οδοντίατρος, «όπως περιοδοντική νόσος, ξηροστομία, λοιμώξεις των ιστών του στόματος, στοματοδυνία και ομαλός λειχήνας.