Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου

 


Γνωστοποιείται στο κοινό ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:

1) Την Τετάρτη 01-09-2021:

Α) Από ώρα 08:00 π.μ. έως 11:30 π.μ. στις παρακάτω περιοχές: Πεδινή στην ευρύτερη περιοχή πέριξ των επιχειρήσεων πρατήριο ποτών κ. Γρατσάνη Δ. φούρνος κ. Γκόλια Κων. ξενοδοχείο ΑΕΤΩΜΑ ΑΕ κ. Γκόλια Ευάγγελου.

Β) Από ώρα 12:00 μ.μ. έως 14:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Ιωάννινα στις οδούς Παπαθωμά Μέκαλη, Γεωργίου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Αρσένη Γεροντικού, Ελευθερίας, Αγαθοκλή Κωνσταντινίδη, Περιβλέπτου και παρόδους.

Γ) Από ώρα 14:30 μ.μ. έως 15:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Ανατολή στην ευρύτερη περιοχή πέριξ επιχείρησης «NISSAN Γιάννα Καλλή».

2) Την Πέμπτη 02-09-2021:

Α) Από ώρα 08:30 π.μ. έως 11:00 π.μ. στις παρακάτω περιοχές: Ιερομνήμη.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.

Έτσι για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.

Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

Δήμος Πωγωνίου: Τακτική σύγκληση (δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών) της Οικονομικής Επιτροπής, την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:00 π.μ., στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 Έχοντας υπόψη:

 Τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκαν με την παρ. 1 του άρθρου 40 Ν.4735/20.

 Το άρθρο 10 της Π.Ν.Π. «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του»-ΦΕΚ Α΄ 55/11-03-2020.

 Την εγκύκλιο 426/77233/13-11-20 (ΑΔΑ:6ΩΚΛ46ΜΤΛ6-ΥΔ4) του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Ενημέρωση για την οργάνωση και λειτουργία των δήμων κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας».

 Την αρ. Δ1α/ΓΠ. Οικ. 51684/20-8-2021 (ΦΕΚ Β΄ 3793)ΚΥΑ με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021 και ώρα 6.00 έως και τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021 και ώρα 6.00.»

 Την αρ. 160/19 Α.Δ.Σ. (ΨΧΧΣΩ1Ω-ΔΕ8) περί εκλογής μελών Οικονομικής Επιτροπής.

 Την αρ.8/77/07-01-21 (ΩΓΜΠΩ1Ω-2ΡΡ)απόφαση Δημάρχου περί τροποποίηση της Α.Δ.1035/19 περί ορισμού μελών Ο.Ε.

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών τακτική σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 02η Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Πέμπτη ώρα 10.00 π.μ., για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, ήτοι:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1. Σχετικά με άσκηση ή μη εκ μέρους του Δήμου ειδικής διοικητικής προσφυγής νομιμότητας ενώπιον Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κατά της υπ. αρ. 93802/6-8-21 απόφασης του Προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής και Περ/κής Πολιτικής Απ.Δ.Η.- ΔΥΤ. Μακ/νίας.

2. Έγκριση 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Αγροτική οδοποιία ΔΕ Καλπακίου & Άνω Καλαμά Δήμου Πωγωνίου».

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

ΕΟΔΥ: Δέκα εννέα θάνατοι σήμερα, 2.343 νέα κρούσματα

 

24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δέκα εννέα θάνατοι σήμερα  2.343 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.343, εκ των οποίων 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 583.658 (ημερήσια μεταβολή +0,4%), εκ των οποίων 51,1% άνδρες. 

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 214 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.463 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.656 θάνατοι. Το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 338 (58,6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη.

To 84,0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 309 (91,42%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 29 (8,58%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.962 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 214 (ημερήσια μεταβολή -24,11%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 263 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη).

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη αλλοδαπός για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα δύο μη νόμιμων αλλοδαπών

 


Συνελήφθη σήμερα (30-08-2021) μετά τα μεσάνυκτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα δύο μη νόμιμων αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς να κινείται πεζός στην πόλη της Ηγουμενίτσας μαζί με δύο ακόμη αλλοδαπούς που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και διαμονής στη χώρα, οπότε και συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, υπό την συνοδεία και καθοδήγησή του, βοήθησε τους δύο μη νόμιμους αλλοδαπούς να διέλθουν παράνομα στη χώρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, ενώ για τις «υπηρεσίες» του θα λάμβανε ως αμοιβή το χρηματικό ποσό των -800- ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Δήλωση κατεχόμενων κυψελών έως και την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

 


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων ενημερώνει τους μελισσοκόμους, ότι βάσει της παρ.4, άρθρο 7 του ανωτέρω σχετικού οι μελισσοκόμοι πρέπει να υποβάλλουν στην Υπηρεσία μας δήλωση κατεχόμενων κυψελών για το έτος 2021.

Η περίοδος υποβολής της δήλωσης κατεχόμενων κυψελών είναι από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 (ημέρα Τετάρτη) έως και την 20η Οκτωβρίου 2021 (ημέρα Τετάρτη).

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως αξιοποιήσουν την ηλεκτρονική επικοινωνία στα κάτωθι ηλεκτρονικά ταχυδρομεία (p.mavrogiorgos@php.gov.gr  και p.loli@php.gov.gr ) προκειμένου να λάβουν και να αποστείλουν την αίτηση για τη δήλωση κατεχόμενων κυψελών καθώς και την παραλαβή ή/και αποστολή της αίτησης μέσω τηλεομοιότυπου (fax) στο 26510 78280.

Η αίτηση για τη δήλωση κατεχόμενων κυψελών είναι διαθέσιμη  σε ηλεκτρονική μορφή και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου( www.php.gov.gr)

Σε περίπτωση που η υποβολή της αίτησης δε δύναται να πραγματοποιηθεί με τους ανωτέρω τρόπους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν στο Γραφείο 112 της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμη ατόμου για την εμπλοκή του σε οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, που εντοπίσθηκε στην περιοχή της Κόνιτσας Ιωαννίνων

 


Σε συνέχεια του από 05.08.2021 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, που αφορούσε τον εντοπισμό οργανωμένης φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης στην περιοχή της Κόνιτσας και την σύλληψη αλλοδαπού καλλιεργητή της, συμπληρωματικά, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμη ατόμου για την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Πρόκειται για αλλοδαπό, συνεργό του συλληφθέντα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Σπύρος Ριζόπουλος: Δεν ήταν θέλημα Θεού, όπως επικαλείται ο Μητροπολίτης, το κλείσιμο της Βελλάς. Ήταν δικό του και του Περιφερειάρχη.


Τα πραγματικά γεγονότα που οδήγησαν στην κατάργηση της Ιερατικής Σχολής της Βελλάς και τις ευθύνες όσων υποκριτικά ξεσηκώθηκαν πριν από μερικούς μήνες παρουσίασε στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος.

Αναλυτικά ο κ. Ριζόπουλος τόνισε τα ακόλουθα:

«Υπήρξα κοινωνός της υποκρισίας των ανακοινώσεων του Δεσπότη και του Περιφερειάρχη, αλλά δεν τοποθετήθηκα γιατί όπως έχετε διαπιστώσει σε ορισμένες περιπτώσεις αργώ να τοποθετηθώ γιατί περιμένω να συγκεντρώσω όλα τα δεδομένα.

Σας θυμίζω το ‘’ξετίναγμα’’ το οποίο κάναμε στο εγχειρίδιο πολιτικής προστασίας εναντίον των πλημμυρών με 20 μέρες καθυστέρηση γιατί θέλαμε πραγματικά να το μελετήσουμε. Και μας δικαίωσε δυστυχώς η πραγματικότητα γιατί μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση τέθηκαν 10 δήμοι της Ηπείρου από τις πλημμύρες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σήμερα λοιπόν πρέπει να αποκαταστήσουμε την αλήθεια γιατί ούτε ο Δεσπότης, ούτε ο κ. Καχριμάνης μας είπαν την αλήθεια για την Βελλά.

Λαϊκίσανε και οι δύο χάριν πρόχειρων εντυπωσιασμών για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες και την εμπλοκή τους.

Γνωρίζετε ότι βασικός πυλώνας της πολιτικής μου είναι να ανταλλάσσω απόψεις με τους διαμορφωτές της πολιτικής ζωής της χώρας κεντρικά.

Δέκα οκτώ παραβάσεις στην Ήπειρο, την Κυριακή 29 Αυγούστου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Κυριακή 29 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 111.573 έλεγχοι, από τους οποίους οι 71.218 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 214 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις, ως ακολούθως:

130 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 125 πρόστιμα των 300 ευρώ και 5 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

 22 στη Στερεά Ελλάδα,

 18 στη Θεσσαλονίκη,

 18 στην Ήπειρο,

 17 στην Πελοπόννησο,

 13 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

 13 στη Δυτική Ελλάδα,

   8 στο Βόρειο Αιγαίο,

   6 στη Θεσσαλία,

   6 στη Δυτική Μακεδονία,

   6 στην Κρήτη,

   2 στη Κεντρική Μακεδονία και

   1 στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 65.866 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 63.444 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.422 των 150 ευρώ.

21 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, εκ των οποίων 15 στην Κρήτη, 4 στο Βόρειο Αιγαίο και 2 στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 194.606 ομοειδείς παραβάσεις.

62 παραβάσεις και 2 συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε καφετέρια, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελάτη χωρίς διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη σε καφέ - μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και από 300 ευρώ πρόστιμο στους 2 πελάτες,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη αναψυκτήριο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε καντίνα, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους σε καταστήματα.

Στην Κρήτη,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε καφετέρια, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας,

- 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους σε καταστήματα.

Στη Θεσσαλονίκη, 300 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Στο Νότιο Αιγαίο,

- 10.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα εστίασης, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτη σε κατάστημα.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση καραντίνας.

Στην Δυτική Ελλάδα,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τήρηση αποστάσεων στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος,

- 3 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και ιδιοκτήτη σε κατάστημα.

Στη Πελοπόννησο, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ - μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Στα Ιόνια Νησιά, 20 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες σε καταστήματα.

Στην Δυτική Μακεδονία, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και ιδιοκτήτη σε καταστήματα.

Στην Αττική,

- 2.300 ευρώ πρόστιμο σε επιχείρηση, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τοποθέτηση αντισηπτικών στα τραπέζια και για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών,

- 2.300 ευρώ πρόστιμο σε επιχείρηση, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών και για εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 πελάτες,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 300 ευρώ πρόστιμο σε ψησταριά, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους σε καταστήματα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 10.029 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.371 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 377 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν -7- αλλοδαποί κατηγορούμενοι για κατοχή - χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράνομη είσοδο στη χώρα

 


Συνελήφθησαν, χθες (29-08-2021) αργά το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, επτά (7) αλλοδαποί, πέντε άνδρες και δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία συνόδευε και το ανήλικο τέκνο της, κατηγορούμενοι για κατοχή - χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, οι παραπάνω αλλοδαποί κατείχαν και επέδειξαν πλαστά διαβατήρια Ελληνικών Αρχών και πλαστές άδειες διαμονής, που όπως προέκυψε είχαν προμηθευτεί από περιοχή της Θεσσαλονίκης έναντι του συνολικού χρηματικού ποσού των -4.000- ευρώ.

Τα παραπάνω ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.