Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

ΠΑΣ Γιάννινα: Επιστροφή του Παναγιώτη Τζίμα στην ομάδα

 


Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιστροφή του Παναγιώτη Τζίμα στην ομάδα.

Ο Παναγιώτης Τζίμας γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου του 2001 στην Πρέβεζα και εντάχθηκε στις ακαδημίες του Άρη Πρέβεζας. Εκεί γρήγορα ξεχώρισε για το ταλέντο του και σε ηλικία 14 ετών ο Αστέρας Τρίπολης τον εντόπισε και τον έφερε στην Αρκαδία.

Στις ακαδημίες του Αστέρα ξεχώρισε αγωνιζόμενος με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις μικρές ομάδες των Αρκάδων. Την σεζόν 2018-19 με την Κ20 σημειώνει 20 γκολ μοιράζοντας παράλληλα 10 ασίστ με αποτέλεσμα να κάνει το βήμα στην πρώτη ομάδα κάνοντας μάλιστα ντεμπούτο στην Super League κόντρα στον Πανιώνιο. Την επόμενη χρονιά παράλληλα με την Κ20 αυξάνει τις συμμετοχές του στην μεγάλη κατηγορία αγωνιζόμενος σε πέντε αγώνες των Play Out της Super League.

Την σεζόν 2020-21 πλέον αποτελούσε στέλεχος της πρώτης ομάδας καταγράφοντας 11 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ κόντρα στον ΟΦΗ πέτυχε το πρώτο γκολ σε επαγγελματικό επίπεδο. Οι εμφανίσεις του δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες με τον ΠΑΟΚ να τον κάνει δικό του. Την σεζόν 2021-22 ο 22χρονος άσος αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Super League 2 με τον ΠΑΟΚ Β’, όπου μέτρησε 30 συμμετοχές κι επτά γκολ.

Πέρυσι ο Πρεβεζάνος άσος φόρεσε την φανέλα της ομάδας μας σε 28 παιχνίδια έχοντας και τέσσερις ασίστ.

Ο Τζίμας είναι διεθνής με την Εθνική Ελλάδας Κ19, έχοντας καταγράψει συμμετοχές με όλες τις μικρές Εθνικές της χώρας.

Η οικογένεια τους ΠΑΣ τον καλοσωρίζει ξανά και του εύχεται καλή επιτυχία.

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων μέχρι και την Πέμπτη 27 Ιουλίου

 


Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων το οποίο αναφέρεται στο θερμό κύμα που προκαλεί συνθήκες καύσωνα με την ονομασία CLEON σε πολλές περιοχές της χώρας επικαιροποιείται σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία.

Συνοπτικά:

Το Σάββατο 22-7-2023 και την Κυριακή 23-7-2023 νέα θερμική έξαρση αισθητή σε όλη τη χώρα.

Τη Δευτέρα 24-7-2023 πρόσκαιρη υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Την Τρίτη 25-7-2023 και την Τετάρτη 26-7-2023 τρίτη θερμική έξαρση.

Την Πέμπτη 27-7-2023 αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Το Σάββατο 22-7-2023 προβλέπεται μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:

α. στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 42 με 43 και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 44 βαθμούς Κελσίου

β. στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου

γ. στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου

2. Την Κυριακή 23-7-2023 οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:

Ιωάννινα: Καταγραφή των ευάλωτων ομάδων πολιτών για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση

 


Ο Δήμος  Ιωαννιτών στο πλαίσιο της υλοποίησης των δράσεων για την προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών, σχεδιάζει οργανωμένη προληπτική πολιτική για την προστασία των πολιτών, σε περιπτώσεις που προκύψει κίνδυνος από πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμούς, μεριμνώντας για την έγκαιρη ενημέρωση και απομάκρυνση, ειδικά των ευάλωτων ομάδων.

Για τον σκοπό αυτό καλούνται είτε τα ίδια τα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες (Αμεα, ηλικιωμένοι, μοναχικά), είτε οι προσωπικοί τους βοηθοί, που διαβιούν σε δομημένες περιοχές, των οποίων οι κατοικίες συνορεύουν ή έχουν μεγάλη εγγύτητα με δάση ή δασικές εκτάσεις, να επικοινωνήσουν με την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και να παρέχουν στοιχεία, εφόσον το επιθυμούν, ώστε να καταγραφούν σε μητρώο από την Υπηρεσία, για την έγκαιρη ενημέρωση και ειδοποίησή τους από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για την προληπτική απομάκρυνσή τους.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο 2ο χμ της Επαρχιακής Οδού Συβότων-Πέρδικας

 


Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (22-07-2023) στο 2ο χιλιόμετρο Επαρχιακής Οδού Συβότων-Πέρδικας, δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε 57χρονος ημεδαπός και στην οποία επέβαινε 48χρονη αλλοδαπή, εκτράπηκε της πορείας της και κατέπεσε σε παρακείμενο ρέμα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και τον τραυματισμό της 48χρονης.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

Σπύρος Ριζόπουλος: Πρώτοι από την πρώτη

 


Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2023 στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος.

Ο κύριος Ριζόπουλος μίλησε για όλα τα θέματα που απασχολούν αυτήν την περίοδο την επικαιρότητα.

Για το θέμα Πότση δήλωσε ότι δεν γίνεται στο κίνημα metoo να λες μιλήστε, αποκαλύψτε και όταν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο στο σπίτι σου να κάνεις πως δεν το βλέπεις.

Μίλησε για τον σχεδιασμό και το πρόγραμμα των Οριζόντων Ηπείρου για τις ερχόμενες εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 8 Οκτωβρίου ενώ αποκάλυψε και τις τρεις προτεραιότητες που θα θέσει στην περίπτωση που αναλάβει την διοίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο κύριος Ριζόπουλος τόνισε πως στόχος δεν είναι η δεύτερη Κυριακή αλλά να κριθεί το αποτέλεσμα με νικητές τους Ορίζοντες Ηπείρου από τις 8 Οκτωβρίου.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος σχολίασε και τις υποψηφιότητες ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια λέγοντας πως σύμφωνα με τις δηλώσεις τους δεν μοιάζουν να διαθέτουν συνταγή νίκης. Όποιος δεν έχει αυτή τη συνταγή δεν υπάρχει λόγος να κατέβει στις εκλογές είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου μίλησε για τους αρνητικούς δείκτες όπως η διαφορά, η ανεργία και η χαμηλή ανάπτυξη που καταγράφει η Ήπειρος και υπογράμμισε πως στόχος του είναι να ανατρέψουμε όλους τους λόγους που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

Τέλος, ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου ξεκαθάρισε πως η διαφάνεια για τον τρόπο που θα κυβερνήσει είναι όρος αδιαπραγμάτευτος.

Σύλληψη για ηχορύπανση σε περιοχή της Θεσπρωτίας

 


Συνελήφθη σήμερα μετά τα μεσάνυχτα σε περιοχή της Θεσπρωτίας από το Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας άντρας, προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος διασκέδασης, όπου διαπιστώθηκε να γίνεται χρήση μουσικής, η ένταση της οποίας υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου.

Ιωάννινα: Δωρεάν χάρτινα φαρασάκια στους ιδιοκτήτες σκύλων


 Ο Δήμος Ιωαννιτών στην προσπάθειά του για την φροντίδα και μέριμνα όχι μόνο των αδέσποτων αλλά και των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς εγκαθιστά και λειτουργεί μία καινοτομία στον τομέα της υγιεινής του περιβάλλοντος, του ανθρώπου και των ζώων.

Πρόκειται για την ελληνική πατέντα «NO KAKA» ένα πολύ απλό και εύχρηστο σύστημα μιας χρήσης από χαρτί (ανακυκλώσιμο, ανακυκλωμένο και φιλικό στο περιβάλλον).

Ο κάθε ενδιαφερόμενος, ιδιοκτήτης σκύλου, με ένα χάρτινο φαράσι, μιας χρήσης, μπορεί εύκολα και ανέπαφα να απομακρύνει τις ακαθαρσίες του ζώου.

Με τον τρόπο αυτό δεν θα δημιουργούνται εστίες ρύπανσης σε πεζοδρόμια, δρόμους και πάρκα.

Τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος για τον Αύγουστο

 


Η πλειονότητα των προμηθευτών ανακοίνωσε σταθερά τιμολόγια για τον Αύγουστο ή μειώσεις σε σχέση με τον Ιούλιο.

Συγκεκριμένα οι χρεώσεις που ανακοίνωσε η ΔΕΗ παραμένουν στο επίπεδο του τρέχοντος μήνα, δηλαδή 15,5 σεντς ανά κιλοβατώρα αν η κατανάλωση είναι έως 500 κιλοβατώρες και 16,7 σεντς αν η κατανάλωση του μήνα υπερβεί τις 500 κιλοβατώρες. 

Για το νυχτερινό ρεύμα η χρέωση παραμένει επίσης στα 11,4 σεντς.

Ενδεικτικά τα τιμολόγια από τους λοιπούς προμηθευτές:

Protergia Οικιακό Value: 0,0946 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 0,11115)

Δήμος Πωγωνίου: Έκδοση τελών ύδρευσης των Τ.Κ. Ιερομνήμης και Μαυρονόρους

 

Εκδόθηκαν τα τέλη ύδρευσης Α΄ & Β΄ εξαμ. 2022 για τις Κοινότητες ΙΕΡΟΜΝΗΜΗΣ, ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ και ΜΑΥΡΟΝΟΡΟΥΣ, με ημερομηνία λήξης 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023.

Καταρράκτης Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, την Τετάρτη 26 Ιουλίου

 


Παραδοσιακό πανηγύρι, με την ορχήστρα του Σωτήρη Δέσση, την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023, στον Καταρράκτη  Πωγωνίου.

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλόβρυσου: Αναβολή εκδήλωσης μέχρι νεωτέρας

 

Πρόσωπο: Μικρές λεπτομέρειες με μεγάλη σημασία

 


Το πρόσωπο μπορεί να εμφανίζει μικρές ασυμμετρίες και ατέλειες, είτε για γενετικούς λόγους, είτε ως αποτέλεσμα της φθοράς του χρόνου. Οι ατέλειες αυτές, αν και συχνά ανεπαίσθητες, μπορεί να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην όψη μας.

Τα καλά νέα είναι ότι, με τις σύγχρονες τεχνικές, υπάρχει δυνατότητα να αποκατασταθούν εύκολα και γρήγορα, αλλάζοντας την έκφραση και εν γένει την εικόνα του προσώπου μας. Ενέσιμες θεραπείες, μηχανήματα λέιζερ και ραδιοσυχνοτήτων, ειδικά νήματα αλλά και μικροεπεμβάσεις, μπορούν να διορθώσουν τις λεπτομέρειες, κάνοντας τη διαφορά στην εμφάνισή μας.

«Οι θεραπείες αυτές εφαρμόζονται όλες στο ιατρείο με πολύ καλά αποτελέσματα. Κατά την εφαρμογή των ενέσιμων, των μηχανημάτων και των νημάτων δεν απαιτείται αναισθησία και η θεραπεία διαρκεί μερικά λεπτά. Όσον αφορά στις μικροεπεμβάσεις, η αναισθησία είναι τοπική και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες άμεση» επισημαίνει η δρ Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, Πλαστική Χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS) και παραθέτει τα αισθητικά μικροπροβλήματα και τις διαθέσιμες λύσεις.

Πτώση κροτάφων και φρυδιών

Όταν είναι λίγο «πεσμένος» ο κρόταφος ή η έξω άκρη του φρυδιού, το πρόσωπο δείχνει θλιμμένο και πτωτικό. Η ανόρθωση του κροτάφου μπορεί να γίνει με την έγχυση τοξίνης ή/και υαλουρονικού οξέος, ή ακόμα και με την τοποθέτηση ειδικών νημάτων, τα οποία θα τραβήξουν την περιοχή προς τα πάνω, σηκώνοντας την άκρη του φρυδιού και προσφέροντας, παράλληλα, καλύτερο «άνοιγμα» στο βλέφαρο.