Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσληψη προσωπικού

Ο Δήμος Πωγωνίου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ (8) μηνών, συνολικά τεσσάρων (4) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών των υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου που εδρεύει στο Καλπάκι Ιωαννίνων.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας μας και στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού ή κοινοτικού καταστήματος, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες.

ΠΗΓΗ: http://www.1366.syzefxis.gov.gr/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=62:administrator

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Έρχεται ηλεκτρονικό βιβλίο Εξόδων για κάθε φορολογούμενο

Ηλεκτρονικό βιβλίο εξόδων θα υποχρεωθούν να τηρούν από την 1-1-2012 όλοι οι φορολογούμενοι.
Πρόκειται για τη φορολογική υποχρέωση που θεσπίζει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να θέσει σε εφαρμογή το νέο τρόπο υπολογισμού των εισοδημάτων βάσει εσόδων, εξόδων, αποταμίευσης και δανεισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες  πρόκειται να δημιουργηθεί ειδική ηλεκτρονική υποδομή της Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στην οποία θα καταγράφονται όλες οι δαπάνες των φορολογούμενων.
Η καταγραφή αυτή είτε θα γίνεται αυτόματα με τη χρήση πιστωτικής, χρεωστικής κάρτας ή «φοροκάρτας» είτε οι ίδιοι οι φορολογούμενοι θα τηρούν το σχετικό «βιβλίο» στο ίντερνετ, αναγράφοντας τα στοιχεία κάθε δαπάνης με αποδείξεις που πραγματοποιούν.
Πρόδρομος της σχετικής υπηρεσίας είναι ο δικτυακός τόπος καταγραφής των δαπανών του φορολογούμενου με «φοροκάρτα» που ήδη έχει δημιουργηθεί στη ΓΓΠΣ.
Στόχος της δημιουργίας του βιβλίου εξόδων του φορολογούμενου είναι να εφαρμοστεί το νέο σύστημα υπολογισμού του φορολογητέου εισοδήματος κάθε φορολογούμενου.
Σύμφωνα με αυτό, όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δικαιολογήσουν το εισόδημα τους μέσα από ένα συνδυασμό δαπανών, αποταμίευσης δανεισμού.
Πρακτικά αυτό θα λειτουργεί ως εξής: οι δαπάνες κάθε φορολογούμενου θα καταγράφονται και θα αθροίζονται.
Εφόσον είναι χαμηλότερες από το εισόδημα που έχει δηλώσει τότε θα πρέπει με παραστατικά να αποδεικνύει ότι το υπόλοιπο εισόδημα αποταμιεύθηκε ή επενδύθηκε (π.χ. αγορά ακινήτου). Αν το εισόδημα που δηλώνει είναι χαμηλότερο από τις δαπάνες του τότε θα πρέπει επίσης με παραστατικά να αποδεικνύει ότι το επιπλέον του εισοδήματός του ποσό των δαπανών προέρχεται από ανάλωση αποταμιεύσεων ή από δανεισμό.
Εφόσον δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η διαφορά εισοδήματος και δαπανών τότε αυτή θα φορολογείται σαν να πρόκειται για εισόδημα. Τι κρύβεται πίσω από αυτό τον τρόπο υπολογισμού του εισοδήματος; Στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι με το παραπάνω σύστημα αυτοί που κατά κανόνα δεν κρύβουν εισοδήματα (π.χ. μισθωτοί, συνταξιούχοι) θα επιμένουν στο να ζητούν αποδείξεις για τις δαπάνες τους. Αν δεν το κάνουν θα πληρώνουν οι ίδιοι παραπάνω φόρο.
Στην περίπτωση αυτών που κρύβουν εισοδήματα θα οδηγεί σε επιπλέον φορολόγηση η μη έκδοση αποδείξεων καθώς θα εμφανίζονται να έχουν υψηλότερες δαπάνες.
Για παράδειγμα, ένας δικηγόρος που δηλώνει ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ αλλά πραγματοποιεί ετήσιες δαπάνες 50.000 ευρώ θα κληθεί να δικαιολογήσει τις 38.000 που υπερβαίνουν το δηλωθέν εισόδημά του. Αν δεν έχουν μειωθεί οι συνολικές καταθέσεις του κατά 38.000 ευρώ τότε αυτό σημαίνει ότι τα επιπλέον χρήματα είναι εισόδημα που δεν έχει φορολογηθεί και θα φορολογείται.
Μάλιστα, σε αυτήν την περίπτωση θα μπαίνει και στο μάτι του φορολογικού ελεγκτή. Ουσιαστικά η φιλοσοφία του νέου συστήματος είναι η δημιουργία αντικρουόμενων συμφερόντων μεταξύ αυτών που φοροδιαφεύγουν και αυτών που φορολογούνται για το σύνολο των εισοδημάτων τους.


ΠΗΓΗ: www.Capital.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Διαφωνία Περιφερειακού Συμβουλίου με το σχέδιο Π.Δ. για τη λίμνη Παμβώτιδα

Τη διαφωνία του για το περιεχόμενο του νέου σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τη Λίμνη Παμβώτιδα εξέφρασε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου, μετά από εκτενή συζήτηση κατά την οποία, παρέστησαν και πήραν το λόγο οι δήμαρχοι Ιωαννιτών Φ. Φίλιος, Δωδώνης Κ. Κατσανάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας Π. Παππάς, που επίσης εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για σημεία του Σχεδίου Π.Δ.. Επίσης τις απόψεις τους εξέφρασαν το ΓΕΩΤΕΕ, ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης, ο Διευθυντής του Αερολιμένα Ιωαννίνων κ.α.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία αποφάσισε τη συγκρότηση Επιτροπής με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας, των δήμων Ιωαννιτών, Ζίτσας, Δωδώνης, του Φορέα Διαχείρισης, του ΤΕΕ και του ΓΕΩΤΕΕ, η οποία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επανασυντάξει το Σχέδιο και θα το υποβάλλει προς υιοθέτηση στο Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Ήδη με έγγραφό του ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και ζήτησε να μη προχωρήσει καμία διαδικασία ως τότε.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στην τοποθέτησή του, υπογράμμισε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Το Υπουργείο έχει να κάνει ένα αχταρμά, που δεν έχει ούτε αρχή, ούτε τέλος. Η πρόταση είναι απαράδεκτη και αν γίνει Προεδρικό Διάταγμα δεν θα μείνει τίποτε στο Λεκανοπέδιο». Ποιοι είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για μας, χωρίς εμάς;» αναρωτήθηκε, ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ανέφερε ότι μετά την απόφαση που είχε ληφθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο τον περασμένο Φεβρουάριο, ακολούθησε συνάντηση με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, οι οποίοι του είχαν ζητήσει να εκφράσει η Περιφέρεια τις απόψεις της, όταν διαμορφωθεί το νέο σχέδιο.
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος με τους όρους για την προστασία του Αεροδρομίου που περιλαμβάνεται στο σχέδιο, ενώ υπογράμμισε ότι τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός γενικού πάρκου στην περιοχή Κατσικά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παντελής Κολόκας, που ήταν ο εισηγητής του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι το υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες κατά πόσο το συγκεκριμένο σχέδιο Π.Δ. μπορεί να «σταθεί» νομικά, τονίζοντας τα εξής: «το σχέδιο Π.Δ. μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο προστασίας του Οικοσυστήματος της Λίμνης Παμβώτιδας, αφού αντιμετωπιστούν οι νομικές ασάφειες και οι ουσιαστικές δυσκολίες που προκύπτουν με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα ξεκαθαρίζει το εγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης του αεροδρομίου, σε σχέση με τους περιορισμούς, οι οποίοι ενδέχεται να προκαλέσουν μεγάλη αναστάτωση στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου».
Ο Περιφερειάρχης, καταληκτικά ανέφερε τα εξής:
«Είχαμε πει ότι πρέπει να προηγηθεί το Ρυθμιστικό Σχέδιο; Δεν έγινε τίποτε. Οι δικές μας προτάσεις, είναι σύμφωνες με όσα προανέφερε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.
Ήτοι:
1ον : Να γίνει τροποποίηση της Περιβαλλοντικής Μελέτης που χρονολογείται από το 2001.
2ον : Να γίνει εναρμόνιση του Σχεδίου με το Νόμο για τη βιοποικιλότητα.
3ον: Δεν πρέπει στο Π.Δ. να περιλαμβάνονται οι όροι για το Αεροδρόμιο».


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Ρύθμιση για τους δανειολήπτες δημόσιους υπαλλήλους

Ευνοϊκές ρυθμίσεις έσπευσε να προαναγγείλει ο κ. Βενιζέλος.

Σαράντα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν πρόταση, κατόπιν πρωτοβουλίας της κα Λούκα Κατσέλη για την ενσωμάτωση διάταξης στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, με την οποία παρέχονται διευκολύνσεις σε δημοσίους υπαλλήλους για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων τους σε πιστωτικά ιδρύματα.
Η προτεινόμενη ρύθμιση αφορά όσους εργαζόμενους στο δημόσιο τίθενται σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας ή εργασιακής εφεδρείας, καθώς και σε όσους υφίστανται μειώσεις των αποδοχών τους τουλάχιστον κατά 20% λόγω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου.
Συγκεκριμένα εφόσον πρόκειται για συμβάσεις δανείων δίνεται η δυνατότητα να εφαρμοστεί:
1) περίοδος χάριτος ενός έτους χωρίς καταβολή τόκων και κεφαλαίου, με αντίστοιχη παράταση συμβατική διάρκειας του δανείου
2) αναστολή κατά τη διάρκεια της εφεδρείας της χρεολυτικής αποπληρωμής του άληκτου κεφαλαίου
3) παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου για 3 χρόνια. Για τις ρυθμίσεις αυτές εφαρμόζεται το επιτόκιο της σύμβασης.
Αμέσως μετά την κατάθεση της τροπολογίας, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε από το βήμα της Βουλής πως μετά από συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, κ. Ράπανο, θα προστεθεί στο πολυνομοσχέδιο πρόβλεψη με την οποία θα ρυθμίζονται θέματα που σχετίζονται με την αποπληρωμή δανείων που έχουν λάβει πρόσωπα που υπάγονται στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος, θα λαμβάνονται υπ' όψη το οικογενειακό εισόδημα και η περιουσιακή κατάσταση των δανειοληπτών.

ΠΗΓΗ: www.24h.gr

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΣΟΚ: Πρόσκληση σε δημόσια συζήτηση, για τα συμβαίνοντα στη χώρα, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, το πρωί, στο ξενοδοχείο IMPERIAL στη πλατεία Καραϊσκάκη

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚ: Εξαιρούνται από περικοπές οι υπάλληλοι σε γραφεία υπουργών, βουλευτών, κομμάτων

Τροπολογία-σοκ κατατέθηκε τη Δευτέρα στο πολυνομοσχέδιο από την κυβέρνηση με την οποία δίνεται η δυνατότητα παροχής έως και 90 ωρών μηνιαίως για τους αποσπασμένους και διατεθειμένους υπαλλήλους στα γραφεία υπουργών, βουλευτών αλλά και κομμάτων, την ίδια στιγμή που το ανώτατο όριο υπερωριών για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο είναι μόνο 20 ώρες.

Μεταξύ των νομοτεχνικών παρεμβάσεων που κατέθεσε η κυβέρνηση χθες για το πολυνομοσχέδιο προστέθηκε εδάφιο στο άρθρο 20, το οποίο αναφέρει ότι ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 16 του νόμου 3205/2003, όπου καταγράφεται το καθεστώς υπερωριών για συνεργάτες υπουργών, βουλευτών και κομμάτων που είναι δημόσιοι υπάλληλοι και έχουν αποσπασθεί ή διατεθεί στα παραπάνω γραφεία.
Συγκεκριμένα, για τους «ημετέρους» σύμφωνα με δημοσίευμα του "Έθνους" αναφέρεται ότι δεν μπορεί να υπερβαίνει ο καθορισμός των υπερωριών, νυκτερινών και Κυριακών τις 90 ώρες μηνιαίως ανά υπάλληλο στα γραφεία του προέδρου της κυβέρνησης, των υπουργών, των αναπληρωτών υπουργών, των υφυπουργών, της Γενικής Γραμματείας του Υπουργικού Συμβουλίου, των βουλευτών, των ευρωβουλευτών, των πολιτικών κομμάτων και του Ελληνα επιτρόπου στην ΕΕ. Σε 70 ώρες συνολικά τον μήνα διαμορφώνονται οι υπερωρίες για τους υπαλλήλους των γραφείων των γενικών και ειδικών γραμματέων, καθώς και των διοικητών ασφαλιστικών οργανισμών.
Υπενθυμίζεται ότι από το 2010 με την υπογραφή του Μνημονίου είχαν μειωθεί οι ώρες που χρεώνονται ως υπερωρίες το απόγευμα, Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες σε 40 ώρες μηνιαίως, και με το Μεσοπρόθεσμο υπήρξε νέα μείωση κατά 50% (δηλαδή 20 ώρες). Σύμφωνα με τον νόμο 3205/2003 παραπέμπεται ο καθορισμός του τελικού πλαφόν σε υπουργική απόφαση.
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών βεβαιώνουν ότι τα ανώτατα όρια καθορίζονται από τον συγκεκριμένο νόμο, δηλαδή 90 και 70 ώρες αντίστοιχα για κάθε κατηγορία υπαλλήλων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πολυνομοσχέδιο προβλέπει για όσους κατέχουν θέση ευθύνης (προϊστάμενοι, διευθυντές και γενικοί διευθυντές) ότι δεν θα λαμβάνουν καθόλου υπερωρίες λόγω του επιδόματος θέσης που προβλέπει το νέο μισθολόγιο.
Από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις δεν έχουν αποκλειστεί ούτε οι μετακλητοί υπάλληλοι στα γραφεία βουλευτών και υπουργών, αφού σύμφωνα με την τροπολογία που έχει κατατεθεί για το άρθρο 32 θα μπορούν να λαμβάνουν «επιδόματα ή παροχές που προβλέπονται από τις καταργούμενες διατάξεις και τα οποία, κατά παραπομπή άλλων διατάξεων, χορηγούνται σε λειτουργούς ή υπαλλήλους, που δεν υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του παρόντος Κεφαλαίου».
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η αναφορά για τους υπαλλήλους που δεν περιλαμβάνονται στο πεδίο εφαρμογής του μισθολογίου είναι οι μετακλητοί συνεργάτες υπουργών και βουλευτών που θα συνεχίσουν -μαζί με τους λειτουργούς των ειδικών μισθολογίων- να λαμβάνουν όλα τα επιδόματα που θα καταργηθούν στον δημόσιο τομέα.
Κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι αρκετοί συνεργάτες υπουργών επιθυμούν να αποδεσμευτούν από τα καθήκοντά τους λόγω του φόρτου εργασίας αλλά και της μηδαμινής διαφοροποίησης στις αμοιβές τους από το σύνολο των υπαλλήλων.
Ακόμα όμως και κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες η πρόβλεψη για ανώτατο πλαφόν στους «ημετέρους» τετραπλάσιο από αυτό που ισχύει στο σύνολο των υπαλλήλων αποτελεί, σύμφωνα με συνδικαλιστές, πρόκληση μπροστά στη μείωση των αμοιβών έως και 60% που επιφέρει το νέο μισθολόγιο.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ

Οι Γερμανοι ξανάρχονται
τώρα σαν Εφορία
όχι με κράνος και οπλισμό
και μακρυό μανδύα.

Μπουκάραν μέσα στη βουλή
μπήκαν στα Υπουργεία
για να συντάξουν συνταγές
να ζούμε σε ασιτία.

Έλληνες που αμυνθήκατε
μέσα απ ΄τ΄ αμπρί με σφαίρες
τώρας ενώστε τις φωνές
στις κρίσιμες ημέρες.

Να μην αφείστε βουλευτή
να βγεί σε καφενείο
και θάρθει η ώρα που θα πεί
ο ίδιος βουλή αντίο!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΑΤΣΗΣ  ΡΙΑΧΟΒΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Δε θα συμφωνήσω ποτέ σε καταστροφικές λύσεις, εκλογές τώρα»


«Άγρια» συνομιλία Παπανδρέου-Σαμαρά πριν από λίγο μετά από ένα μαραθώνιο διαρροών και κατηγοριών. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να τον συνοδεύσει στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο Κορυφής κάτι που όπως βγαίνει από τη Νέα Δημοκρατία, δεν το ζήτησε χτες στη συνάντησή τους.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε με έντονο ύφος κάθε τέτοια προοπτική λέγοντας χαρακτηριστικά «ότι ένας πρωθυπουργός και ένας πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνε μαζί για να ζητήσουν κάτι, έχουν χαράξει μια κοινή εθνική γραμμή και πάνε να τη διαπραγματευτούν.
Εσύ δεν παρουσίασες τίποτα τέτοιο ούτε σε μένα αλλά ούτε στους υπουργούς σου. Εδώ δε συμφωνείς με τους υπουργούς σου. Δεν έκανες καν τον κόπο να δώσεις τις επιστολές που σου ζητήσαμε. Θέλεις να νομιμοποιήσεις αυτά που εσύ έχεις συμφωνήσει, όλα αυτά δεν είναι παρά ένα επικοινωνιακό κόλπο για να καλύψεις της αποτυχία σου. Εγώ δε θα συμφωνήσω ποτέ σε καταστροφικές λύσεις και παρασκηνιακές συμφωνίες. Σε τελευταία ανάλυση θέλεις μαζί σου αυτόν που εσύ αποκάλεσες συκοφάντη. Δε θα υπονομεύσω εγώ τη μόνη εναλλακτική λύση που έχει η χώρα. Η Δημοκρατία πρέπει να έχει εναλλακτικές λύσεις».

ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/

ΑΡΤΑ: Τροχαίο με δίκυκλο μοτοποδήλατο,… νεκρός ένας 72χρονος

Σε σύγκρουση δίκυκλου μοτοποδήλατου, το οποίο οδηγούσε 72χρονος, με Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο 2ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Άρτας -Κορωνησίας, είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του δικύκλου.


Για τις συνθήκες του ατυχήματος προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: Στο 25% οι μειώσεις του ενιαίου μισθολογίου


Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο πολυνομοσχέδιο επέφερε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.
Συγκεκριμένα, αλλαγή που επήλθε στο πολυνομοσχέδιο προβλέπει πως το ποσοστό της μέγιστης ετήσιας μείωσης των αποδοχών το 2012 από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου περιορίζεται από το 30% στο 25%.

«Υπολογίσαμε τα δημοσιονομικά μεγέθη μέχρι τα ακραία όριά τους, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού του 2012 και μπορούμε να βελτιώσουμε τον ρυθμό απορρόφησης των όποιων επιπτώσεων ξεκινώντας όχι από το 30%, αλλά από το 25% στην πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου συστήματος» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος για το ποσοστό της άμεσης μέγιστης μείωσης αποδοχών, που μπορεί να προκληθεί από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου.

ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: "Εθνική και κοινωνική συνεννόηση ή πρόωρες εκλογές"

Αχμές προς την κυβέρνηση αφήνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Μίμης Ανδρουλάκης, με άρθρο του στο προσωπικό του ιστολόγιο, προειδοποιώντας ότι ή θα επιτευχθεί μια πολιτική σταθεροποίηση ή η χώρα θα συρθεί σε πρόωρες εκλογές.

«Ή θα επιτευχθεί άμεσα μια βασική πολιτική και κοινωνική σταθεροποίηση, μια ελάχιστη αναγκαία εθνική και κοινωνική συνεννόηση ειδικά στους επόμενους τρεις μήνες μιας κρίσιμης διαπραγμάτευσης για το ελληνικό ζήτημα και το μέλλον του ευρώ ή η χώρα θα συρθεί αναγκαστικά σε πρόωρες εκλογές σε μια ευαίσθητη περίοδο, δίχως ορατή φερέγγυα εναλλακτική λύση» αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του.

ΠΗΓΗ: http://mimisandroulakis.blogspot.com/

ΕΝΤΟΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ: Άντλησε 1,625 δισ., με επιτόκιο 4,61%

To ποσό των 1,625 δισ. ευρώ άντλησε το Δημόσιο από τη χθεσινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων (ΕΓΔ) 13 εβδομάδων, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται πέντε μονάδες βάσης υψηλότερα από αυτό της προηγούμενης έκδοσης του Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) , το μεσοσταθμικό επιτόκιο ανήλθε στο 4,61% έναντι 4,56% της προηγούμενης έκδοσης, με την έκδοση να υπερκαλύπτεται κατά 2,86 φορές έναντι υπερκάλυψης κατά 2,84 φορές στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία.
Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 375 εκατομμυρίων ευρώ.

Απεργιακό μπλάκ άουτ σήμερα και αύριο

Παραλύει όλη η χώρα από τις κινητοποιήσεις.

Ρολά κατεβάζει σήμερα και αύριο ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 48ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που αφορά εργασιακή εφεδρεία, μισθούς και συμβάσεις.
Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως και την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Ομόνοια.
Με δυσκολίες θα γίνουν οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Συγκεκριμένα λεωφορεία και τρόλεϊ δεν θα κινηθούν τις 05:00 μέχρι τις 09:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας.
Το μετρό θα πραγματοποιεί δρομολόγια μετά τις 9:00 το πρωί, ενώ δεν γίνονται στάσεις στον Ευαγγελισμό και το Σύνταγμα. Ο Προαστιακός και ΟΣΕ δεν θα εκτελούν κανένα δρομολόγιο μέχρι την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.
Στάση εργασίας από τις 5:00-10:00 και από τις 18:00 ως τη λήξη της βάρδιας θα κάνουν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ.
Οι εργαζόμενοι στο τραμ θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8:00 το πρωί και από τις 20:00 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας.
Σήμερα δεν κυκλοφορούν, επίσης, ταξί, φορτηγά και βυτιοφόρα, ενώ και στη Θεσσαλονίκη ο ΟΑΣΘ θα κάνει 48ωρη απεργία.
Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια μέχρι και την Παρασκευή.
Οι ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας ανέστειλαν την 48ωρη απεργία που είχαν προγραμματίσει για την Τετάρτη και την Πέμπτη και κάνουν στάση εργασίας από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει το ΕΚΑΒ και τα νοσοκομεία, ενώ οι δικηγόροι απέχουν μέχρι και αύριο από τα καθήκοντά τους και οι δικαστές κάνουν από τη Δευτέρα τρίωρες στάσεις εργασίας από τις 12 το μεσημέρι.
Απεργούν έως την Πέμπτη εφοριακοί και τελωνειακοί υπάλληλοι, ενώ απεργία διαρκείας έως και τις 27 Οκτωβρίου προκήρυξαν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ σήμερα και αύριο, ενώ την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου θα κάνουν 24ωρη απεργία.
Κλειστά θα είναι σήμερα τα φαρμακεία, τα εμπορικά καταστήματα, τα περίπτερα, τα βενζινάδικα, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα παραμείνουν κλειστά τα ιατρεία του ΙΚΑ.
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους δήμους, 48ωρη απεργία κάνουν οι τράπεζες και οι καθηγητές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όπως και οι δάσκαλοι.